| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 29/06/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Πάμε να ξεκινήσουμε με ένα σχόλιο που έκανε ο υπεύθυνος του GFF μετά τη χθεσινή συνεδρίασή: “Μια χαρά, εντελώς αθόρυβα είχαμε μια άνοδο της τάξης του 1%. Συνεχίζω να πιστεύω πως αυτή η αγορά άμεσα δε θα πάει πολύ υψηλότερα, δηλαδή νέα υψηλά 9ετών. Δε λέω να πουλήσει κανείς επιθετικά. Να πάρει τώρα κάποιος μερικά κέρδη, κάνοντας μια ρευστότητα 10 με 15% δεν το λες και λάθος. Εφόσον η αγορά με διαψεύσει και πάει καρφί πάνω, όλα καλά …. Αν τώρα διορθώσει, μαζεύει κάποιος πίσω αυτά που πούλησε και βγάζει κάποιος και ένα καλό κέρδος από το trading. Συνεχίζω να πιστεύω πως η αγορά προσεχώς θα ταλαιπωρηθεί και δεν αποκλείω να δούμε και ένα μεγαλύτερο pull back, ότι πιο φυσιολογικό με τα κέρδη που έχει η αγορά. Αυτό πίστευα και το είχαμε αναφέρει στο GFF αρκετά πριν τις εκλογές, πως θα κορυφώσει η αγορά μια ημέρα πριν ή μετά τις εκλογές και μετά θα έλθει κάποια (ελεγχόμενη) διόρθωση, με τις μετοχές κομμένες και για τα μερίσματα. Αυτό συνεχίζω να πιστεύω και όπως είπα …. μακάρι να με διαψεύσει η πορεία της αγοράς, αφού όλοι χαρούμενοι θα είμαστε στο σενάριο μιας ανόδου ” ….
 

 
Συνεχίζουμε με τα όσα είπε το Boss: “Όπως είπα δε λέω κανείς να πουλήσει μαζικά. Ωστόσο κάθε χαρτοφυλάκιο είναι διαφορετικό. Και πέραν του να πάρει κάποιος κάποια κέρδη και να δημιουργήσει μια μικρή ρευστότητα. Ένας επενδυτής θα μπορούσε να κάνει και κάτι άλλο. Παρακολουθώντας πάντα τα μεγέθη και τη διαγραμματική εικόνα, θα μπορούσε να προχωρήσει σε κάποιες αναδιαρθρώσεις. Θα μπορούσε για παράδειγμα να μετακυλήσει κάποιες θέσεις σε χαρτιά που δεν έχουνε τρέξει και δείχνουνε μετά από καιρό σημάδια ζωής. Ένα σενάριο που βλέπω πιθανό είναι να υπάρξει μια στάση σε χαρτιά της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, που έχουνε και τα μεγαλύτερα κέρδη. Και ακόμη και αν η αγορά διορθώσει κάπως, να τρέξουνε κάποια χαρτιά μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης. Δε θεωρώ λάθος λοιπόν, κάποιος να πάρει μερικά κέρδη. Να κάνει κάποια μικρή ρευστότητα και παράλληλα να κάνει μια μικρή αναδιάρθρωση από κάποια χαρτιά της μεγάλης στη μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση, πάντα όλα αυτά με προσοχή”.
 

 
Συζητώντας τα παραπάνω, είχαμε και προσφάτως ανάλυση για τη μετοχή του ΑΔΜΗΕ. Είναι λοιπόν μια μετοχή της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, έχοντας ένα εξαιρετικό πρώτο τρίμηνο και με ενδείξεις πως το χαρτί ξυπνάει για τα καλά, αν και αυτό θα το δούμε στο ταμπλό. Άνετα πιστεύουμε στο GFF πως η μετοχή μπορεί να κινηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα και πιθανόν και σε κόντρα μιας στάσης  της αγοράς, προς τα 2,60 με 2,65 ευρώ, δηλαδή περίπου 20 με 22% υψηλότερα.
 

 
Μιας που αναφερθήκαμε και στον ΑΔΜΗΕ, σας πληροφορούμε πως οι πληροφορίες επιβεβαιώνουνε τα σχετικά ρεπορτάζ πως οι διαπραγματεύσεις με την ΡΑΕ για το WACC πάνε πολύ καλά, με την συμφωνία να αναμένεται να κλείσει σύντομα, σε ικανοποιητικά επίπεδα για τον ΑΔΜΗΕ. Μια συμφωνία η οποία εφόσον επιβεβαιωθεί μπορεί να οδηγήσει και σε αναβάθμιση της δίκαιης αποτίμησης για τον ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, προς τα 2,80 ή και 2,90 ευρώ.
 

 
Πάμε τώρα σε μια μικρή εισηγμένη, που σας την είχαμε αναφέρει πριν από περίπου 25 – 30 ημέρες, για να τα λέμε όλα, αρκετά πριν αναφερθούνε αρκετά άλλα site 😊 
 
Αναφερόμαστε στην πολύ νοικοκυρεμένη ΙΝΛΙΦ (ΙΝΤΕΡΛΑΙΦ), που χθες είχε μια αρκετά ενδιαφέρουσα συνεδρίαση (4,19 ευρώ, +4,36%). Το πιο ενδιαφέρον ήτανε ο όγκος συναλλαγών 56.920 μετοχών, αφού κάποιοι γύρισαν 4 δεκάρικα στα 4,10 ευρώ, κάτι το οποίο κρατάμε ως σημάδι πιθανής έναρξης ενός νέου ανοδικού κύκλου. Πραγματικά φθηνή η μετοχή, που φέτος αφήνει πίσω τα περσινά προβλήματα στην κερδοφορία λόγω έκτακτων λόγων (λόγω καθαρά λογιστικής αποτίμησης του επενδυτικού χαρτοφυλακίου). Η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης είναι 78εκ ευρώ, την ώρα που τα ίδια κεφάλαια είναι 115εκ ευρώ.. Μάλιστα η εισηγμένη έχει ταμείο και ΕΓΕΔ κοντά στα 70εκ ευρώ, επαναλαμβάνουμε την ώρα που η κεφαλαιοποίηση της είναι 78εκ ευρώ!!!
 
Όπως είχαμε σχολιάσει και την προηγούμενη φορά, μόνο κανείς να δει το πρόσφατο παράδειγμα πώλησης της ΕΥΠΙΚ, η ΙΝΛΙΦ δικαιολογεί τιμές ακόμη και 60-70% υψηλότερα. Απλώς θυμίζουμε πως το Φεβρουάριο του 2022 η μετοχή είχε βρεθεί στα 5,00 ευρώ και σήμερα βρίσκεται στα 4,19 ευρώ. Απόδοση για την ΙΝΛΙΦ μόνο 9,11% το 2023 και 4,23% σε σχέση με πέρσι τέτοια εποχή (52w), την ώρα που οι αντίστοιχες αποδόσεις του ΓΔ είναι 34% και 51%, μια ψαλίδα που πιστεύουμε πως θα κλείσει.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum