| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 -29/09/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Άντε να τελειώνει ο Σεπτέμβριος …… Όχι ότι δεν το περιμέναμε, αλλά δεν θα λέγαμε πως πήγε και τόσο καλά, στο χειρότερο μήνα του 2023 …. Αλλά και στη χειρότερη μηνιαία επίδοση από τον Μάρτιο του 2020 και το ξέσπασμα της πανδημίας. Θα ξεκινήσουμε λοιπόν κάπως διαφορετικά σήμερα. Βλέποντας πόσο απέχουνε οι 4 τραπεζικές μετοχές σε σχέση με τα υψηλά 52 εβδομάδων. Σημαντικές απώλειες σε όλες τις περιπτώσεις, με τις μεγαλύτερες στην Alpha Bank, -25,7% και τις μικρότερες στην Eurobank (-15,33%).
 

Τράπεζα

Υψηλό 52εβδομάδων

Τιμή 28-09-23

Δ%

Eurobank

1.72

1.456

-15.35%

ΕΤΕ

6.514

5.33

-18.18%

Τράπεζα Πειραιώς

3.596

2.77

-22.97%

Alpha Bank

1.682

1.25

-25.68%

 

 
Τώρα μην μας ρωτήσετε για τη νέα χθεσινή πτώση. Αφού επαναλάβουμε το άντε να φύγει ο Σεπτέμβριος ….. Θα σας πούμε τα ίδια, αν και ξέρουμε πως είναι κόντρα στην τελευταία εικόνα της αγοράς. Πως παραμένουμε αισιόδοξοι (😊) πως το Χ.Α. θα αποφύγει τις πολύ μεγαλύτερες περιπέτειες ….. Δεν αποκλείουμε να πάει ο ΓΔ και προς τις στηρίξεις στις 1.160 – 1.150 μονάδες, χαμηλότερα δηλαδή και των στηρίξεων στα τρέχοντα επίπεδα των 1.180 – 1.170 μονάδες, που προσφάτως δοκιμάστηκαν και πάλι και είχαμε αντίδραση (όχι φυσικά ότι είναι και καμία μεγάλη διαφορά). Θα επιμείνουμε ωστόσο πως κατά μέσο όρο τα χειρότερα στην τελευταία δίμηνη διόρθωση, μάλλον τα έχουμε δει, αν και σίγουρα πάντα υπάρχουνε απρόοπτα.
 

 
Σε σχέση με την τελευταία πτώση των τραπεζών. Μιλούσαμε συνέχεια για τα gap που υπήρχαν από τα τέλη Μαΐου και τις πρώτες εκλογές. Είχαμε λοιπόν επισημάνει κατά την τελευταία αντίδραση πως στις 2 από τις 4 τράπεζες τα gap δεν είχανε κλείσει. Gap που δεν αποκλείουμε να κλείσουνε αυτή τη φορά … Στην ΑΛΦΑ Bank λοιπόν το Gap είναι στα 1,21 ευρώ και στην ΠΕΙΡ στα 2,39 ευρώ, μια Πειραιώς που απέχει, με διαφορά, το περισσότερο, -14% (δε λέμε βέβαια πως ντε και καλά πρέπει σίγουρα να κλείσει αυτό).
 

 
Αν τώρα κανείς παρακολουθεί καθημερινά τα διαγράμματα, διαπιστώνει πως πολλές μετοχές έκαναν και κάνουνε μια πανομοιότυπη κίνηση, που πολλές φορές βλέπουμε, γενικά στις αγορές …. Μετά από ένα μεγάλο ράλι έρχεται η στιγμή μιας διόρθωσης, η οποία τις περισσότερες φορές ολοκληρώνεται στα όρια του ΑΚΜΟ 200 ημερών. Και εφόσον μιλάμε για ένα καλό – στέρεο – μακροπρόθεσμο ανοδικό trend. Κάπου εκεί η διόρθωση ολοκληρώνεται και επιστρέφουνε τα χαμόγελα ….. Για να μην μακρηγορούμε …. Τα επίπεδα αυτά στην περίπτωση του ΓΔ είναι στις περίπου 1.160 – 1.140 μονάδες, αν μιλάμε για εκθετικό και απλό ΚΜΟ 200 ημερών … Εννοείται πως αν φτάσουμε στη δοκιμασία αυτών των στηρίξεων, θα ήτανε πολύ κακή εξέλιξη αν χαθούνε.
 

 
Μιας και αρκετά μας απασχόλησε τελευταία, με το ζήτημα της Attica και όχι μόνο. Ένδοξες στιγμές για την ελληνική ναυτιλία στο Netflix. Όπως έγραψε πριν από μερικές ημέρες το Trade Winds. Το Netflix ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για την υπόθεση του πλοίου «Brillante Vitruoso» του εφοπλιστή Μάριου Ηλιόπουλου, που έγινε προ ετών και βιβλίο από δύο δημοσιογράφους του Bloomberg. Ο Ηλιόπουλος είχε υποστηρίξει πως το πλοίο βυθίστηκε από βόμβα που τοποθέτησαν πειρατές. Οι ασφαλιστικές εταιρείες είχαν άλλη γνώμη και ακολούθησε πολυετής δικαστική διαμάχη.

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum