| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 29/11/21

 
 

"Μας ακούνε..."

 
Ζητήσαμε σχόλιο για το κραχ της Παρασκευής ….. Η απάντηση; Πως η εικόνα της συνεδρίασης ήτανε πολύ κακή … Όχι μόνο γιατί έπεσαν τα χρηματιστήριο, αλλά γιατί σε κάθε ενδοσυνεδριακή προσπάθεια αντίδρασης, αυτή έπεφτε στο κενό. Είναι χαρακτηριστικό πως σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές αγορές,  όπως και το Χ.Α., έκλεισαν στο χαμηλό ημέρας. Και όπως είπε άνθρωπος της αγοράς: «Σε όλες τις ενδοσυνεδριακές προσπάθειες αντίδρασης, με αυξημένες μάλιστα αγορές. Οι πωλητές έβγαιναν πιο επιθετικά και τελικά κέρδιζαν τη μάχη, με την αγορά να κλείνει τελικά στο χαμηλό ημέρας…. Και αν και θα περιμένουμε να δούμε την ειδησεογραφία, όποτε έχουμε δει αυτήν την εικόνα, στο 90% των περιπτώσεων, η διόρθωση έχει συνέχεια….
 

 
Το χειρότερο από τη συνεδρίαση της Παρασκευής; Όπως χαρακτηριστικά έλεγε χρηματιστής, ότι οι μικροί κατά μέσο όρο, όχι μόνο δε φοβήθηκαν, αλλά και βγήκαν αγοραστές. Γιατί είναι κακό αυτό; Γιατί όσο δεν πέφτει φόβος και οι μικροί δε πουλάνε, δύσκολο αυτή η αγορά να σηκώσει κεφάλι. Μόλις οι μικροί φοβηθούνε και πουλήσουνε, τότε μπορεί να δούμε και μια αντίδραση μέχρι και να τερματιστεί η πτώση και να επιστρέψουμε σε Bull αγορές...
 

 
H συνεδρίαση της Παρασκευής ήτανε η χειρότερη του 2021, με πτώση 4,45%. Και να θυμίσουμε πως οι αμέσως επόμενες κακές συνεδριάσεις ήτανε τη Δευτέρα 19/07 (-3,88%) και Τετάρτη 27/01 (-2,77%).
 

 
Πάμε τώρα στη Μυτιληναίος. Παρατηρούμε πως τον τελευταίο καιρό υπάρχουνε συνεχείς αγορές των insiders στη Μυτιληναίος. Και ψάχνοντας το …. Ξέρετε που καταλήξαμε …. Πως μάλλον η εταιρεία έχει στα σκαριά κάποιες σημαντικές συμφωνίες …. Δε το λέμε αυτό από το μυαλό μας, αλλά με βάση κάποιες πληροφορίες που υπάρχουνε, αν και είναι αλήθεια πως δεν έχουνε ακόμη διασταυρωθεί.
 

 
Είχαμε αναφερθεί την Παρασκευή στην αφαίρεση της μετοχής της ΕΧΑΕ από τον FTSE 25 …. Και είχαμε ενδιαφέρον σχόλιο για τη μετοχή από τον υπεύθυνο του GFF …. «Τη μετοχή τη συμπαθώ αρκετά εδώ και πάρα – πάρα πολλά χρόνια. Δυστυχώς όμως για να φτάσουμε σε σημείο να πούμε πως είναι φτηνή πρέπει να φτάσουμε σε σημείο να έχουμε στο Χ.Α. ημερήσιους τζίρους 150 με 200εκ ευρώ. Και η αλήθεια είναι πως δε φαίνεται αυτό και τόσο εύκολο!!»
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum