| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 30/01/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Προσωπικά είχαμε πει πως δεν το θεωρούσαμε ως το πιο πιθανό σενάριο. Δεν κρύβουμε λοιπόν πως πραγματικά χαιρόμαστε για την αναβάθμιση από τη Fitch. Και σίγουρα αυτή μπορεί να βοηθήσει το Χ.Α., ωστόσο εμείς θα το ξαναπούμε. Η αγορά μας όλο αυτό το διάστημα δεν ανέβαινε λόγω Fitch. Το έπαιζε και αυτό το σενάριο, αλλά κυρίως ανέβαινε λόγω του θετικού momentum που υπάρχει. Ενός θετικού momentum γενικά στα χρηματιστήρια κατά τον πρώτο μήνα του 2023, με την Ευρώπη να ξεχωρίζει.  Δεν είναι τυχαίο πως όλη η Ευρώπη ξεκίνησε full bullish … Και δεν είναι τυχαία τα κέρδη που καταγράφονται στα χρηματιστήρια, με το Χ.Α. να παίζει και τα εγχώρια στοιχήματα, αλλά είμαστε βέβαιοι πως αν συνολικά το κλίμα στις αγορές δεν ήτανε τέτοιο, δύσκολα το Χ.Α. θα είχε βρεθεί στις 1.000 μονάδες ….
 

 
Ξέρετε ποιο θα θέταμε ως ένα μεγάλο στοίχημα για την καινούργια εβδομάδα; Αναφορικά με τις διεθνείς αγορές, η πορεία των οποίων εννοείται πως επηρεάζει και το Χ.Α., τουλάχιστον σε έναν βαθμό. Την παραμονή του S&P 500, με κάθε τρόπο υψηλότερα των 4.000 – 3.980 μονάδων για να μην επιστρέψουνε και πάλι τα προβλήματα. Το λέμε, γιατί όσο ο δείκτης είναι στα όρια αυτών των επιπέδων εμείς αγχωνόμαστε…
 

 
Είναι γνωστό, εδώ και πολύ καιρό μάλιστα, δύο χρόνια για την ακρίβεια, από τις αρχές του 2021, πως χρηματιστηριακά συμπαθούμε Eurobank και Εθνική Τράπεζα και είμαστε ουδέτεροι για τις άλλες δύο, Alpha Bank και Πειραιώς, αν και σίγουρα και αυτές θα πάνε καλά, αν πάει καλά το χρηματιστήριο και ο τραπεζικός κλάδο, που σίγουρα και όπως συνεχώς γράφουμε, υπάρχουνε νέα δεδομένα, με πιο χαρακτηριστικό πως πια μιλάμε για μερίσματα. Νομίζουμε μάλιστα πως η πορεία των μετοχών έχει δικαιώσει την εκτίμηση μας, με ΕΤΕ και Eurobank να έχουμε πολύ καλύτερη πορεία τα τελευταία αυτά δύο χρόνια. Ενδιαφέρουσα λοιπόν βρήκαμε την τελευταία έκθεση της Morgan Stanley:
 
http://greekfinanceforum.com/aaarticlesfiles/morganstanlyebanks.html
 

 
Είπαμε παραπάνω ποιο είναι το μεγάλο στοίχημα για τις διεθνείς αγορές. Εμείς θα σταθούμε και πάλι σήμερα στη ΛΑΜΔΑ, που τόσο την πιστεύουμε και τόσο μας έχει απογοητεύσει. Όπως αναφέρετε και στο τεχνικό σχόλιο για τη μετοχή. Υπάρχει ένα μεγάλο στοίχημα για την καινούργια εβδομάδα …. Αυτό είναι η αγορά να καταφέρει να μείνει υψηλότερα των 6,10 και κυρίως των 6,00 – 5,90 ευρώ. Έχοντας βραχυπρόθεσμα χάσει την πίστη μας στη μετοχή. Και όσο και αν πιστεύουμε πως πραγματικά είναι πολύ φτηνή. Άντε να δούμε αν θα το καταφέρει ….
 

 
Πάμε να κλείσουμε με μερικά στατιστικά για τις εβδομαδιαίες αποδόσεις του Χ.Α. …. Το οποίο την προηγούμενη εβδομάδα είχε την 6η σερί ανοδική, κάνοντας το 4 στα 4 το 2023, με την προηγούμενη μάλιστα να έχει τα μεγαλύτερα κέρδη. Οι εβδομαδιαίες λοιπόν αποδόσεις είναι οι ακόλουθες (η ημερομηνία είναι αυτή του ξεκινήματος της εβδομάδας):
 
1η Εβδομάδα (02/01): +2.33%
2η Εβδομάδα (09/01): +1,78%
3η Εβδομάδα (16/01): +0,75%
4η Εβδομάδα (23/01): +3,72%
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum