| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 30/01/24

 

"Μας ακούνε..."

 
Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει για πιθανές πωλήσεις από επενδυτές, στα πλαίσια της δημιουργίας ρευστότητας ενόψει της εισόδου του ΕΛ. Βενιζέλος στο Χ.Α. ….. Είχαμε επίσης πει τις προηγούμενης ημέρες πως συγκεκριμένο Fund πούλησε περίπου 8 με 10εκ ευρώ για τον ίδιο λόγο. Λίγο πολύ το ίδιο έγινε και χθες. Θυμίζουμε πως το IPO του ΕΛ. Βενιζέλος κρατάει μέχρι 01/02. Τυπικά δηλαδή σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για το Τ+2 ….. Έτσι λοιπόν δεν αποκλείουμε κάποιες νέες πωλήσεις …. Σε κάθε περίπτωση βέβαια θα πούμε και πάλι σήμερα πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, αφού ακόμη και αν έχουμε κάποιες νέες πωλήσεις, αυτές είναι απόλυτα ελεγχόμενες ….
 

 
Θα επιμένουμε πως αυτό που κυρίως φοβόμαστε για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς και ένα μεγαλύτερο γύρισμα των τιμών. Αυτό είναι το σενάριο ενός ξαφνικού profit taking στα διεθνή χρηματιστήρια, μετά και το τελευταίο ράλι ….. Διευκρινίζουμε πως δεν είμαστε απαισιόδοξοι, ούτε βλέπουμε τα σενάρια καταστροφής (μεγάλης πτώσης να το πούμε κυρίως) που βλέπουνε για τα διεθνή χρηματιστήρια κάποιοι μεγάλοι ξένοι οίκοι. Ωστόσο και αυτή η εικόνα της συνεχής ανόδου του τελευταίου διαστήματος είναι κάτι που πιστεύουμε, έστω σε ένα βαθμό, πως έχει σημάδια υπερβολής και πιστεύουμε πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχουμε ένα profit taking. Ένα profit taking που θα επηρέαζε και το Χ.Α., το ξανά λέμε πάντα βραχυπρόθεσμα, αφού για το σύνολο της χρονιάς παραμένουμε αισιόδοξοι…
 

 
Επιστρέφουμε στο ζήτημα της δημόσιας εγγραφής του ΕΛ. Βενιζέλος. Και όπως μαθαίνουμε το εντυπωσιακό ενδιαφέρον των μικρών επενδυτών τις πρώτες ημέρες εγγραφής, συνεχίζεται αμείωτο. Όπως χαρακτηριστικά λένε άνθρωποι της αγοράς και διαπιστώνουμε και εμείς μέσα από δύο χρηματιστηριακές, μιλάμε για ένα ενδιαφέρον που είχαμε να δούμε πραγματικά πάρα πολλά χρόνια. Για την ακρίβεια, δε θυμόμαστε από πότε είχαμε να το δούμε, αφού μιλάμε για πολλά - πολλά χρόνια πριν ….
 

 
Σε ένα διαφορετικό θέμα τώρα. Το ξέραμε ήδη εδώ και καιρό …. Αλλά μας το είπανε και πάλι χθες …. Πως υπάρχει δικαιολογημένη οργή αρκετών επενδυτών που στρέφοντας μαζικά εναντίον συγκεκριμένης χρηματιστηριακής. Γιατί; Τα τελευταία χρόνια η εν λόγω χρηματιστηριακή στράφηκε στο Forex κτλ …. Έχασαν όλα τα χρήματα των επενδυτών και αρκετά από τα δικά τους, αλλά κυρίως των επενδυτών, οι οποίοι πλέον κυνηγάνε τους ανθρώπους της εταιρείας και τη συγκεκριμένη χρηματιστηριακή. Μια χρηματιστηριακή που πια κάνει μηδενικούς τζίρους στο Χ.Α. και πάει για λουκέτο, εν μέσω προσπαθειών πώλησης της εταιρείας που σκοντάφτει σε θέματα ξεπλύματος χρήματος, κάνοντας την όλη ιστορία ακόμη πιο πικάντικη ….
 

 
Είναι γνωστό πως από τη μικρή κεφαλαιοποίηση η βασική μας αγαπημένη αυτήν την περίοδο είναι η ΙΝΛΙΦ, μια πολύ φτηνή και σοβαρή εισηγμένη. Και αν και μετά από ένα πρόσφατο ράλι, υπάρχουνε λογικά κάποιες πωλήσεις και ένα pull back. Αυτό που μας αρέσει είναι ότι πλέον υπάρχουνε και δυνατοί αγοραστές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα πως χθες στο τέλος εμφανίστηκε πωλητής περίπου 8.000 μετοχές στα 5 ευρώ, όγκος που παλιά θα φόβιζε στη συγκεκριμένη μετοχή. Ωστόσο τα κομμάτια απορροφήθηκαν στη δημοπρασία μια πολύ καλή εξέλιξη, απόδειξη αυτού που γράψαμε πως πλέον ασχολούνται αρκετοί με τη μετοχή.  
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum