| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 30/03/22

 

"Μας ακούνε..."

 

Σας παρουσιάζουμε απόσπασμα από το κεντρικό σχόλιο του GFF για τη χθεσινή συνεδρίαση ….. «O ΓΔ έκλεισε στις 889,97 μονάδες, +3,25%, φτάνοντας στις πολύ ισχυρές αντιστάσεις στις 890 και οριακά υψηλότερα στις 900 – 910 μονάδες. Αντιστάσεις που θέλουμε να δούμε πως θα συμπεριφερθεί η αγορά μετά την προσέγγιση τους. Με απλά λόγια ακόμη αν επιβεβαιωθεί η είδηση πως σιγά – σιγά φτάνουμε στο τέλος του πολέμου, αν θα ισχύσει ο κανόνας αγόραζε στη φήμη πούλα στην είδηση, με τις αγορές να βρίσκονται και πάλι μπροστά στα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας». Αυτό λοιπόν είναι και το μεγάλο ερώτημα. Οκ ας δεχθούμε πως ο πόλεμος τελειώνει. Μπορεί η αγορά να πάει υψηλότερα των 900 – 910 μονάδων; Ή μαζί με τις διεθνείς αγορές, θα κολλήσει και το Χ.Α. με τη συζήτηση για τα προβλήματα που υπάρχουνε στην παγκόσμια οικονομία, να αρχίζει και πάλι!!

 

 

Και το παραπάνω ερώτημα γίνεται ακόμη πιο καυτό, όταν κανείς σκέφτεται πως το σύνολο των βασικών δεικτών του Χ.Α. Εννοείται και πολλές μετοχές του FTSE 25. Και την ίδια ώρα σημαντικοί διεθνείς δείκτες βρίσκονται στα όρια πολύ – πολύ ισχυρών αντιστάσεων. Και στη βάση του ερωτήματος αν θα ισχύσει ο κανόνας αγόραζε στη φήμη (προσδοκώντας δηλαδή το τέλος του πολέμου) και πούλα στην είδηση (με την ανακοίνωση της συμφωνίας). Το ερώτημα είναι αν μετά την τελευταία αντίδραση των αγορών από τα χαμηλά, κάπου εδώ τελειώνει η αντίδραση και αρχίζουνε τα προβλήματα …..

 

 

Συζητάμε φυσικά όλα τα θέματα με ανθρώπους της αγοράς και κυρίως τον υπεύθυνο του GFF ….. Δίνουμε λοιπόν μεγάλες πιθανότητες η αγορά κάπου εδώ να κολλήσει για αρκετό καιρό …. Ακόμη και για μήνες. Πολύ πρόωρο εννοείται, αλλά αν σε δύο μήνες μας λέγατε πως η αγορά συνεχίζει να παλινδρομεί στα όρια των 890 – 910 μονάδων (δηλαδή περίπου ένα εύρος 20 μονάδων), προσωπικά δε θα μας έκανε καμία εντύπωση.

 

 

Σχετικά με τη ΜΟΗ και τα ΕΛΠΕ τώρα. Θα περιμένουμε να δούμε αν και πόσο μπορεί να αποκλιμακωθεί η τιμή του πετρελαίου. Το έχουμε γράψει και άλλες φορές. Καλές οι υψηλές τιμές για μεγάλα κέρδη από αποθέματα …. Αλλά τα δύο ελληνικά διυλιστήρια δε θέλουνε τόσο υψηλές τιμές, αφού αυτές οδηγούνε σε σημαντική μείωση της κατανάλωσης (γενικά έχουνε επιπτώσεις σε όλη την οικονομία). Ότι καλύτερο λοιπόν εφόσον υπάρξει συμφωνία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, να δούμε σταδιακά μείωση των τιμών, με ένα fair value του πετρελαίου να είναι κατά την άποψη μας τα περίπου 70 με 80 δολάρια, τιμές που θα λέγαμε πως οι πάντες είναι σχετικά ευχαριστημένοι. Και προσωπικά δεν αποκλείουμε μια σταδιακή πτώση προς αυτές τις τιμές, όσο αν και οι περισσότεροι ξένοι οίκοι επιμένουνε πως είναι πολύ δύσκολη μια τέτοια αποκλιμάκωση.

 

 

Ενδιαφέρον βρήκαμε και ένα διάγραμμα της Beta Χρηματιστηριακής και συγκεκριμένα του αναλυτή Δημοσθένη Τρίγγα, στο οποίο παρουσιάζεται η σύγκριση της πορείας της μετοχής του Τιτάνα και άλλων δύο μεγάλων διεθνών εταιρειών του κλάδου, με την ελληνική εισηγμένη, εμφανώς να υπό-αποδίδει.  Θα μείνουμε όμως και σε ένα σχόλιο που έκανε ο αναλυτής και έχουμε γράψει και εμείς στο GFF αρκετές φορές. Πως το πρόβλημα με τον Τιτάνα είναι πως ανήκει σε ένα κλάδο που παγκοσμίως θεωρείται ντεμοντέ επενδυτικά (με αποτέλεσμα μικρός αριθμός ξένων αναλυτών να ενδιαφέρεται), αν και κατά την άποψη μας, σίγουρα η εταιρεία δικαιολογεί σχετικά υψηλότερες αποτιμήσεις.

 

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum