| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 30/09/21

 

"Μας ακούνε..."

 

Νέες θετικές αναθεωρήσεις είχαμε χθες για την ανάπτυξη της χώρας και την ελληνική οικονομία. Κάτι αρκετά θετικό φυσικά. Ξέρετε πάντως τι λέει η πιάτσα …. Ότι όσο πλησιάζουμε στις παρουσιάσεις και τις τελικές αποφάσεις-ανακοινώσεις για την ΑΜΚ της ΔΕΗ, οι θετικές εκθέσεις θα αυξάνονται, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιόδους σημαντικών deals και ΑΜΚ. Και φυσικά το λόγο τον καταλαβαίνουμε όλοι, με τους ξένους οίκους που εμπλέκονται στη διαδικασία, να προσπαθούνε να κάνουνε ότι μπορούνε για να φτιάξουνε το κλίμα.

 

 

Και πάλι σύμφωνα με αυτά που λένε στην πιάτσα …. Μην ξαφνιαστούμε αν ξαφνικά δούμε και μια έκτακτη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, έστω του outlook. Πολύ καχύποπτοι θα μας πείτε είμαστε ….. Αλλά δεν πειράζει … Τις θετικές εκπλήξεις τις θέλουμε …. Και ας γίνονται για τους λόγους που είπαμε παραπάνω ….

 
 

Ρωτήσαμε τώρα χρηματιστή για το πόσο μεγάλα προβλήματα ρευστότητας περιμένουμε ενόψει των τελικών αποφάσεων για την ΑΜΚ της ΔΕΗ. Και η απάντηση του μας χαροποίησε …. «Δε χρειάζεται να τρελαινόμαστε … Ήδη εξαιτίας αυτών των ανακοινώσεων είχαμε προβλήματα στην αγορά την προηγούμενη εβδομάδα …. Θα θυμίσω πως και με την ΑΜΚ της ΑΛΦΑ (παρόμοιο ποσό 750εκ ευρώ), είχαμε αντίστοιχα προβλήματα …. Όμως γρήγορα ξεπεράστηκαν …. Δε λέω πως σίγουρα θα γίνουνε τα ίδια, αφού εξαρτάται και από άλλα πράγματα (για παράδειγμα το συνολικό κλίμα στις αγορές). Ωστόσο να μη παραβλέπουμε πως ήδη η αγορά έχει κάνει ένα σημαντικό κύκλο διόρθωσης λόγω των ανακοινώσεων της ΔΕΗ.

 
 

Και πάμε τώρα στα του χρηματιστηριακού κλάδου .. Με ενδιαφέρον λοιπόν μαθαίνουμε πως οι σχέσεις δύο εκ των βασικών μετόχων, μεγάλης – ιδιωτικής - χρηματιστηριακής, πηγαίνουνε από το κακό στο χειρότερο. Όχι ότι ήτανε καλές … Ωστόσο τα πράγμα γίνονται όλο και πιο άσχημα … Και όπως έλεγε στέλεχος της χρηματιστηριακής, οι πάντες ανησυχούνε που μπορεί να βγάλει αυτό, με τη μιζέρια στον κλάδο να κρατάει πάρα πολύ καιρό!!

 

 

Στα της Μυτιληναίος τώρα, που χθες έδωσε μια αντίδραση … .Ξέρετε ποιο είναι το μεγάλο ερώτημα; Αν τελείωσαν οι πωλήσεις από μεγάλο ξένο θεσμικό, θυμίζοντας πως είχαμε αναφέρει πως τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκε, μεγάλος, ξένος θεσμικός με θέση στην εταιρεία, που ξεκίνησε και πάλι τις αγορές…

 

 

Τώρα όσον αφορά την παρέμβαση εισαγγελέα για την ΑΜΚ της ΔΕΗ …. Ένα πράγμα μόνο μπορούμε να σας πούμε … Πως στα χρηματιστηριακά γραφεία γελάνε … Όπως χαρακτηριστικά λένε. Καλώς υπάρχει παρέμβαση των αρχών και έλεγχοι, αλλά δεν πρόκειται να προκύψει κάτι …

 

Οι 2 ατάκες της εβδομάδας

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum