| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 30/12/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Θερμές ευχές από εμάς για τη νέα χρονιά … Υγεία και μετά όλα τα άλλα και τα καλά κέρδη ….  Θα ξεκινήσουμε κάνοντας μια γρήγορη πρόβλεψη για τις τραπεζικές μετοχές. Αν και όπως γράψαμε χθες και γενικά τις τελευταίες ημέρες, δεν είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την πορεία της αγοράς, τουλάχιστον τους πρώτους μήνες του 2023. Συνολικά για τη νέα χρονιά, θα ρισκάραμε να προβλέψουμε πως οι τραπεζικές μετοχές, ειδικά κάποιές από αυτές, θα συνεχίσουνε να υπέρ-αποδίδουνε της αγοράς. Θυμίζουμε πως για πρώτη φορά μετά από περίπου 10-11 χρόνια, έχουμε πει από τις αρχές του 2021 πως κάτι αλλάζει στις τράπεζες – τραπεζικές μετοχές, έχοντας εκφράσει θετική άποψη για τις 2 από τις 4, κυρίως την Eurobank, αλλά και την ΕΤΕ.
 

 
Ένα 2023 που για τις τράπεζες θα είναι ιστορική χρονιά και για έναν άλλο λόγο. Θα είναι η πρώτη φορά μετά από περίπου 13-14 χρόνια που θα έχουμε ανακοινώσεις για μερίσματα. Κακά τα ψέματα, όπως και άλλες φορές έχουμε πει. Και μόνο αυτό το γεγονός είναι μια ιστορική στιγμή. Μια εξέλιξη η οποία από μόνη της δείχνει πως μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, όσο και αν ο τραπεζικός κλάδος παραμένει ο πιο ευαίσθητος στις εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας, ειδικά σε μια εποχή υψηλών επιτοκίων, τα οποία ήλθαν και έρχονται ακόμη περισσότερου τους επόμενους μήνες για να μείνουνε…
 

 
Τώρα σε αυτό το σημείο και όπως έγραψε χθες η στήλη “Λεωφόρος Αθηνών”. Θα δούμε τις αποδόσεις των 4 τραπεζικών μετοχών από τις αρχές του 2022, με ΕΤΕ και Eurobank να έχουν την καλύτερη εικόνα και την ΑΛΦΑ να είναι η μοναδική που βρίσκεται σε αρνητικό πρόσημο.
 
ΕΤΕ: +25,95%
Eurobank: +16,84%
Τράπεζα Πειραιώς: +9,19%
Alpha Bank: -7,50%
 

 
Πάμε όμως τώρα να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Να θυμηθούμε τις αποδόσεις με τις οποίες είχανε κλείσει οι τραπεζικές μετοχές το 2021, όπου και πάλι Eurobank και ΕΤΕ είχανε μια εμφανώς πολύ καλύτερη εικόνα. Να θυμίσουμε δύο πράγματα. Πως η Eurobank με το +53% ήτανε η μετοχή του FTSE 25 με την καλύτερη ετήσια απόδοση μεταξύ όλων των μετοχών του FTSE 25!! Όσον αφορά το -94% της Πειραιώς, θυμίζουμε πως στις αρχές του 2021 είχαμε την ΑΜΚ  της Τράπεζας, ουσιαστικά με το νέο dilution των παλαιών μετόχων.
 
Eurobank: +53%
ΕΤΕ: +29,68%
Alpha Bank: +12,89%
Τράπεζα Πειραιώς: -93,99%
 

 
Ε! και για την ιστορία και για να το συμπληρώσουμε. Ας θυμηθούμε τις κακές αποδόσεις του 2020, σε μια χρονιά που ο ΓΔ είχε κλείσει με πτώση 11,75%, με τις τραπεζικές μετοχές να έχουνε σημαντικά χειρότερη εικόνα.
 
ΕΤΕ: -25%
Eurobank: -37%
Alpha Bank: -39%
Τράπεζα Πειραιώς: -56%
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum