| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 31/03/22

 

"Μας ακούνε..."

 

Ας ξεκινήσουμε με ένα πρώτο σχόλιο ανθρώπου της αγοράς, όχι και πολύ αισιόδοξο …. «Θεωρώ υπερβολικά δύσκολο αυτή η αγορά να πάει υψηλότερα των 900 άντε 910 – 920 μονάδων. Και μέχρι εκεί να πήγαινε εγώ θα ήμουν ευχαριστημένος. Στη βάση αυτή και όπως και εσείς γράφετε στο GFF, θα ήμουνα ευχαριστημένος αν η αγορά κρατούσε την επαφή με τα τρέχοντα επίπεδα, αποφεύγοντας μια πτώση. Και βλέπουμε πως θα εξελιχθούνε τα πράγματα».

 

 

Θα σχολιάσουμε πως αυτό είναι και το πιο θετικό. Ποιό; Πως κανείς δεν είναι αισιόδοξος για την αγορά. Για την ακρίβεια, αρκετά πάνω από τους μισούς στην αγορά τα βλέπουνε μαύρα, περιμένοντας μια νέα πτώση. Θυμίζουμε μάλιστα πως πριν από λίγο καιρό και περίπου στις 840 μονάδες είχαμε κάνει ένα vote και 8 από τους 10 χρηματιστές είπανε πως έβλεπαν χαμηλότερες τιμές και η αγορά βρέθηκε 890 μονάδες. Κρατήστε το αυτό.

 

 

Κρατήστε και κάτι άλλο. Όπως μας λένε χρηματιστηριακά στελέχη. Φοβισμένοι ήτανε χθες και γενικά τις τελευταίες ημέρες και οι μικροί επενδυτές. Και ξέρετε τι θα σχολιάσουμε. Πως όσο οι μικροί φοβούνται και κατά μέσο όρο πουλάνε. Τόσο ελπίζουμε για μια θετική έκπληξη και ας είναι αλήθεια πως αυτό δε φαίνεται αυτή τη στιγμή, όταν κανείς βλέπει ψυχρά την ειδησεογραφία.

 

 

Μεγαλύτερη η πτώση χθες της Ευρώπης σε σχέση με το Χ.Α. Θα μείνουμε και σήμερα στον DAX που έκλεισε στις 14.606,05 μονάδες, -1,45%. Τονίζοντας πως είναι καθοριστικής σημασίας για όλες τις αγορές και όχι μόνο τη γερμανική χρηματιστηριακή αγορά. Μια επιστροφή του δείκτη υψηλότερα των 14.700 – 14.800 μονάδων. Όπως έχουμε γράψει, μετά την τελευταία αντίδραση από τα χαμηλά, σε αυτά τα επίπεδα θα κριθεί αν η τελευταία άνοδο ήτανε απλά μια τεχνική αντίδραση από τα χαμηλά. Και σύντομα θα αρχίσουνε και πάλι τα όργανα. Ή θα δούμε κάτι καλύτερο. Όσο ο δείκτης δεν επιστρέφει υψηλότερα τους, δεν κρύβουμε την ανησυχία μας. 

 

 

Προσφάτως το είχαμε αναφέρει και πάλι. Βλέπαμε τα στατιστικά που παρουσιάζονται στη στήλη «Κυνηγός» με τις αποδόσεις σε σχέση με πέρσι τέτοια εποχή. Και βλέποντας τον ΟΛΠ να καταγράφει μια από τις μεγαλύτερες απώλειες και μετά και τα αποτελέσματα του 2021, ενισχύεται η άποψη μας πως η μετοχή είναι τουλάχιστον φτηνή εδώ, αν όχι επενδυτική ευκαιρία για τους πιο μακροπρόθεσμους επενδυτές.

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum