| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 31/10/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Μετά από 4 σερί ανοδικές εβδομάδες με ενδιαφέρον θα αναμένεται η καινούργια εβδομάδα στο Χ.Α. ….. Οι στόχοι όσον αφορά συγκεκριμένα επίπεδα είναι γνωστοί και αναφέρονται σε επιμέρους στήλες του GFF. Ξέρετε εμείς ποιους εμείς θα θέσουμε ως μεγαλύτερους στόχους για τη νέα εβδομάδα; Την τεράστια ανάγκη να μείνει ο S&P 500 υψηλότερα των 3.680 – 3.660 μονάδων (μετά τη νέα αντίδραση της Παρασκευής, η μετοχή πήρε καλή απόσταση ασφαλείας). Και παράλληλα, στη χειρότερη ο DAX να κρατήσει την επαφή με τις 13.300 – 13.400 μονάδες και αν μπορεί να επιστρέψει υψηλότερα τους. Τα λέμε αυτά γιατί επιμένουμε στο GFF πως το βασικό ερώτημα παραμένει. Αν η τελευταία άνοδος των αγορών είναι αντίδραση ή κάτι περισσότερο;
 

 
Να πούμε και κάτι περισσότερο για τον S&P 500. Πως με βάση την παραμονή υψηλότερα των 3.680 - 3.660 μονάδων. O δείκτης εύκολα μπορεί να βρεθεί στις 4.050 – 4.100 μονάδες, όπου βρίσκεται ο ΑΚΜΟ 200 ημερών. Δηλαδή μιλάμε για μια περαιτέρω αντίδραση περίπου 5% ….. Και αυτό φυσικά σημαίνει μια περαιτέρω αντίδραση για όλες τις αγορές και λογικά και τη δική μας αγορά, με κίνηση προς τις 880 ακόμη και 890 – 900 μονάδες, παραμένοντας υψηλότερα των 860 – 850 μονάδων, που είναι το πιο βασικό …
 

 
Είπαμε πως η προηγούμενη ήτανε η 4η σερί ανοδική εβδομάδα…. Αυτό είχε να συμβεί στο Χ.Α. από την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου και τις 3 πρώτες του Απριλίου. 4 σερί ανοδικές εβδομάδες είχαμε ξανά στα τέλη του 2021 – αρχές του 2022. Επίσης να αναφέρουμε πως από τις 30 Σεπτεμβρίου το Χ.Α. μετράει 11 ανοδικές και 9 πτωτικές συνεδριάσεις. Ωστόσο οι ανοδικές είναι αρκετά πιο ανοδικές από ότι ήτανε οι πτωτικές. Έτσι από τις 30 Σεπτεμβρίου το Χ.Α. μετράει μια αντίδραση 8,7% …. Όπως έχουμε σχολιάσει, με τον Οκτώβριο που τελειώνει σήμερα, να είναι ο καλύτερος μήνας του 2022.
 

 
Τελευταία συνεδρίαση του Οκτωβρίου σήμερα και πέραν των όσων έχουμε γράψει για τον FTSE 25 και την πιθανότητα μια από της μετοχές του ΟΛΠ και του ΑΔΜΗΕ αν βρεθούνε εκτός του δείκτη. Υπάρχουνε κάποιοι που λένε πως με βάση το σημερινό κλείσιμο, μπορεί να έχουμε είσοδο της ΤΕΝΕΡΓ στον MSCI Greece. Εμείς πάντως τώρα, βάζοντας τα όλα κάτω, δε μας προκύπτει είσοδος της μετοχής. Ωστόσο για να μην αποκλείουμε τίποτα, ας πούμε πως υπάρχουμε κάποιες πιθανότητες, αλλά πολύ μικρές, 5, το πολύ 10%.
 

 
Μια από τις αναλύσεις που ξεχωρίσαμε από την προηγούμενη εβδομάδα ήταν αυτή της Eurobank για τις ελληνικές τράπεζες. Προτού την θυμίσουμε. Και σε σχέση με τα όσα γράφουμε στο GFF τους τελευταίους μήνες. Θα πούμε πως είναι στόχοι απόλυτα ρεαλιστικοί, με τις τράπεζες, ειδικά τις 2 (ΕΤΕ, Eurobank) να έχουνε μπει φανερά σε μια νέα εποχή, κάτι το οποίο έχουμε σχολιάσει αρκετές φορές στο GFF, εδώ και καιρό και θεωρούμε πως η εικόνα των δύο τραπεζικών μετοχών, μας έχει δικαιώσει.  
 
Όσον αφορά την ανάλυση της Eurobank, αναφέρονταν τα ακόλουθα:
 
Σε καλό δρόμο βαδίζουν οι ελληνικές τράπεζες, τουλάχιστον με βάση τα θεμελιώδη μεγέθη τους, καθώς μεταξύ άλλων η άνοδος των επιτοκίων δημιουργούν συνθήκες για ενισχυμένα κέρδη το 2022 και το 2023, παραμένουν ωστόσο παραμελημένες και υποτιμημένες από την αγορά, αναφέρει η Eurobank Equities σε ανάλυσή της για τον τραπεζικό κλάδο. 

 

Οι τιμές των μετοχών των ελληνικών τραπεζών δεν συμβαδίζουν με τα θεμελιώδη τους, σημειώνουν οι αναλυτές της Eurobank Equities οι οποίοι αναβαθμίζουν τις τιμές στόχους της Alpha Bank σε 1,50 ευρώ από 1,42 ευρώ προηγουμένως, της Εθνικής σε 4,58 ευρώ από 4,50 ευρώ και της Τράπεζας Πειραιώς σε 2,02 ευρώ από 1,8 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση «ΒUY» και για τις τρεις τράπεζες.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Eurobank Equities, οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών έχουν καταγράψει άνοδο 3% από την αρχή του έτους έως σήμερα, καταγράφοντας μεν επίδοση καλύτερη από τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο που έχει υποχωρήσει κατα περίπου 13% το ίδιο διάστημα, αλλά εξακολουθούν να διαπραγματεύονται με ένα σημαντικό discount της τάξης του 25% σε σχέση με τις υπόλοιπες τράπεζες της ευρωπαϊκής περιφέρειας. 
 
Με το κλίμα στις αγορές να είναι υπεραπαισιόδοξο η χρηματιστηριακή βλέπει βάση στο επιχείρημα ότι πολλά κακά νέα έχουν ήδη αποτιμηθεί στις τραπεζικές μετοχές και θεωρεί ότι η ισορροπία ρίσκου-οφέλους αναμένεται να βελτιωθεί μακροπρόθεσμα, δεδομένης και της εξαιρετικά χαμηλής αποτίμησης των ελληνικών τραπεζών(0,3-0,5x 2023e P/BV).
 
Ωστόσο, οι αναλυτές της Eurobank Equities δεν αναμένουν ένα διατηρήσιμο ράλι, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, δεδομένης της αβεβαιότητας σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχουν τα αυξημένα επιτόκια στην οικονομική ανάπτυξη αλλά και τον εξωτερικών συνθηκών. 
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum