| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

   

Online Trading

Καθημερινά Σχόλια σχετικά με τη ροή των τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών

 

17/02/20

 
 

 

Σε ρηχά νερά το Χ.Α. στο ξεκίνημα της εβδομάδας…

 

Οριακά κέρδη 0,13% καταγράφονται το μεσημέρι της Δευτέρας στο Χ.Α., με το κλίμα να είναι επιφυλακτικό από το ξεκίνημα της ημέρας, με το ΓΔ στις 12:55 στις 923,84 μονάδες. Σχεδόν παρόμοιο κλίμα παρατηρείται και στις διεθνείς αγορές, με τον DAX να βρίσκεται στο +0,13%, με οριακές μεταβολές από το ξεκίνημα της ημέρας. Να σημειωθεί πως ο τζίρος είναι αρκετά χαμηλός, στα μόλις 9,93εκ ευρώ. Και όλα δείχνουνε πως θα μπορούσε να συμβεί το ίδιο με άλλες συνεδριάσεις κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ότι συμβεί, να συμβεί προς το τέλος της συνεδρίασης.

 

 

Πάντα χαμηλότερα ….

 

Αν και κανείς δε μπορεί να γνωρίζει τι θα γίνει προς το τέλος. Αυτό που σίγουρα προβληματίζει είναι ότι ο Τραπεζικός Δείκτης συνεχίζει να βρίσκεται χαμηλότερα των 845 – 855 μονάδων, το υπ’ αριθμόν Νο1 πρόβλημα, όπως έχουμε γράψει στο GFF. Και αυτό γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχουμε έναν νέο κύκλο έντονης πτώσης.  

 

 

ΕΤΕ - Και αυτός πάντα χαμηλότερα

 

Στα 2,91 ευρώ βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ΕΤΕ, όπου και εδώ υπάρχει ανησυχία από το γεγονός πως η μετοχή μένει χαμηλότερα των 2,92 – 2,93 ευρώ. Επίπεδα υψηλότερα των οποίων θα πρέπει άμεσα να επιστρέψει η μετοχή….. για να μην έχουμε ξαφνικά έναν νέο κύκλο πτώσης.

 

 

ΑΔΜΗΕ – Και σήμερα εξαιρετικά

 

Μπορεί η συνεδρίαση να είναι βαρετή. Τις εντυπώσεις ωστόσο κλέβει η μετοχή του ΑΔΜΗΕ, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 2,75 ευρώ, σε νέα ιστορικά υψηλά (η μετοχή είναι εισηγμένη από τις αρχές καλοκαιριού του 2017) και με άνοδο 18,53% από 01/01/20!!!

 

14/02/20

 
 
 

 

Ήρεμη συνεδρίαση ….. ελπίζοντας πως αργότερα θα ανεβάσει στροφές..

 

Οριακά κέρδη 0,10% καταγράφονται το πρωί της Παρασκευής στο Χ.Α., με το ΓΔ να είναι στις 920,81 μονάδες, σε μια αρκετά ήρεμη συνεδρίαση μέχρι στιγμής, με μέτριο τζίρο 14,5εκ ευρώ. Και όλα δείχνουνε πως η αγορά θα πάει κάπως έτσι μέχρι το τέλος της ημέρας, με μικρές διακυμάνσεις και συναλλαγές. Ελπίζοντας, όπως αρκετές φορές έχει συμβεί τον τελευταίο καιρό, πως στο κλείσιμο η αγορά θα ανεβάσει στροφές.  

 

 

Αυτό ψάχνει πάντα το Χ.Α.. …

 

Και κυρίως ελπίζουμε πως θα ανεβάσει στροφές ο τραπεζικός κλάδος, με τον τραπεζικό δείκτη αυτή τη στιγμή (12:36) να βρίσκεται στις 833,88 μονάδες, με άνοδο 0,79%. Όπως σταθερά αναφέρουμε στο GFF, υπάρχει μεγάλη ανάγκη, ο δείκτης να επιστρέψει, το συντομότερο δυνατόν υψηλότερα των 845 – 855 μονάδων.

 

 

ΑΔΜΗΕ: Και σήμερα μεγάλα κέφια….

 

Νέα κέρδη 3% καταγράφει η μετοχή του ΑΔΜΗΕ, στα 2,67 ευρώ, ουσιαστικά σε νέα ιστορικά υψηλά, στη σύντομη διάρκεια ζωής που έχει η μετοχή στο Χ.Α. (από τις αρχές καλοκαιριού του 2017). Η μετοχή από 01/01/20 βρίσκεται στο +15%, με την απόδοση σε επίπεδο 52 εβδομάδων να είναι 61,82% από τις καλύτερες μεταξύ των εταιρειών του FTSE 25.

 

 

EXAE: Δοκίμασε ισχυρές στηρίξεις …. Θα δώσει αντίδραση;

 

Στα 4,61 ευρώ βρίσκεται η μετοχή της ΕΧΑΕ, με οριακά κέρδη 0,22%. Και πρέπει να σημειωθεί πως στα τρέχοντα επίπεδα των 4,55 – 4,60 ευρώ υπάρχουνε ισχυρές στηρίξεις (το σημερινό χαμηλό ημέρας είναι τα 4,555 ευρώ). Και το ερώτημα που υπάρχει είναι αν μετά τη δοκιμασία ισχυρών στηρίξεων θα υπάρξει μια ισχυρή αντίδραση ή όχι;

 

13/02/20

 
 

 

Πιέσεις στο Χ.Α., με τα βλέμματα στις στηρίξεις …

 

Στη σκιά και του αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές ως αποτέλεσμα των τελευταίων εξελίξεων με τον «κινεζικό ιό» και τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. Απώλειες, ουσιαστικά από το ξεκίνημα της ημέρας καταγράφονται στο Χ.Α., με το ΓΔ στις 12:58 στις 912,43 μονάδες, -0,56%, με τις τράπεζες στο -2,13%. Ο τζίρος είναι στα 22,5εκ ευρώ (ο καθαρός, στα 43εκ ευρώ με τα πακέτα) και κρίνεται μέτριος, όχι πάντως χαμηλός. Και κάπως έτσι, τα βλέμματα στρέφονται στις επόμενες στηρίξεις. Και συγκεκριμένα στις 910 μονάδες του ΓΔ και τις 2.280 – 2.290 μονάδες του FTSE 25.

 

 

Πιέσεις σήμερα στις τράπεζες ….. Πιέσεις και στην ΕΤΕ ….

 

Σε κλοιό πιέσεων βρίσκεται το Χ.Α. από το πρωί της Πέμπτης (αν και η Coca Cola προσπαθεί να σώσει με την άνοδο της τα προσχήματα), με τον τραπεζικό δείκτη να βρίσκεται στο -1,91%. Πιέσεις καταγράφονται και τη μετοχή της ΕΤΕ, η οποία στις 13:07 βρίσκεται στα 2,874 ευρώ, -2,48%. Και είναι σημαντικό, αν δε μπορεί να επιστρέψει, τουλάχιστον να μην απομακρυνθεί η μετοχή από τα 2,90 – 2,92 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, η διαγραμματική εικόνα θα επιδεινωθεί σημαντικά.

 

 

Μυτιληναίος: Νέα κακή συνεδρίαση…

 

Στα 9,19 ευρώ (-2,23%) βρίσκεται το μεσημέρι της Πέμπτης η μετοχή της Μυτιληναίος, με τη μετοχή να προβληματίζει εδώ και αρκετούς μήνες. Από τις αρχές του χρόνου  η μετοχή βρίσκεται στο -6,25%, με την απόδοση 52 εβδομάδων να είναι εξαιρετικά φτωχή, μόλις 6,5% έναντι σημαντικά μεγαλύτερων κερδών της αγοράς την ίδια περίοδο. 

 

12/02/20

 
 

Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος από εδώ και πέρα …..

Μικρά κέρδη σε μια ήρεμη συνεδρίαση (920,36 μονάδες, +1,42%) καταγράφονται το πρωί της Τετάρτης στο Χ.Α., με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο +1,34%. Ειδικότερα, ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται στις 839,55 μονάδες, +1,43%. Και σε σχέση με τα επιμέρους σχόλια του GFF, αν υπάρχει ένα στοίχημα αυτό είναι ο τραπεζικός δείκτης να επιστρέψει υψηλότερα των 855 – 865 μονάδων, μια επιστροφή κλειδί για να αρχίσει να ηρεμεί η διαγραμματική εικόνα.

ΟΠΑΠ: Και σήμερα εξαιρετικός

Μια πολύ καλή συνεδρίαση έχει και σήμερα ο ΟΠΑΠ, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, με τη μετοχή στα 11,69 ευρώ, +2%.  Έχοντας διανείμει προσφάτως 1 ευρώ έκτακτο μέρισμα, η μετοχή σε επίπεδο 52 εβδομάδων βρίσκεται στο +33%.  

Νέα ιστορικά χαμηλά για το 10ετές ομόλογο

Και όπως και αν ο δει κανείς. Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να βρίσκεται σε νέα ιστορικά χαμηλά, με την απόδοση του 10ετούς κάτω από το 1%.

ΑΔΜΗΕ – Ουσιαστικά σε νέα ιστορικά υψηλά…

Αν και έχει μικρό χρόνο ζωής στο Χ.Α. (από τις αρχές του καλοκαιριού του 2017), με νέα άνοδο σήμερα ο ΑΔΜΗΕ, στα 2,51 ευρώ, με υψηλό ημέρας τα 2,54 ευρώ. Η μετοχή βρίσκεται από τις αρχές του 2020 στο +8,84%, με την απόδοση 52 εβδομάδων στο +53,22%.  

 

11/02/20

 

Καλή εικόνα στο Χ.Α. ….. αν και με χαμηλό τζίρο…

Καλή εικόνα καταγράφεται στο Χ.Α. από το ξεκίνημα της συνεδρίασης, με το κλίμα σταδιακά να δείχνει να βελτιώνεται και άλλο, με το ΓΔ στο +1,26%, με καλύτερη εικόνα στις τράπεζες, οι οποίες βρίσκονται στις 13:51 στο +3,38%. Αυτό που προβληματίζει είναι ο χαμηλός τζίρος (26εκ ευρώ), με ζητούμενο αυτός να αυξηθεί και άλλο, έτσι ώστε αν γίνεται. Και εφόσον τα κέρδη κρατήσουνε. Να μιλήσουμε για μια πιο ποιοτική άνοδο. 

Alpha Bank: Μεγάλα κέρδη ….. με ζητούμενο να υπάρχει συνέχεια….

Στα 1,793 ευρώ, +4,79%, βρίσκεται  η μετοχή της Alpha Bank το μεσημέρι της Παρασκευής, μια αντίδραση που ήλθε μετά τη χθεσινή προσέγγισή ισχυρών στηρίξεων. Πλέον το ζητούμενο για τη μετοχή είναι να επιστρέψει υψηλότερα των 1,82 – 1,83 ευρώ για να μιλήσουμε για βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας.

 

Με κέρδη 0,84% στο ξεκίνημα το Χ.Α., με ζητούμενο τα κέρδη να κρατήσουνε κατά τη διάρκεια της ημέρας και αν είναι εφικτό να αυξηθούνε. Οδηγός για την άνοδο είναι το καλό ξεκίνημα των διεθνών αγορών, με τον DAX στο ξεκίνημα στο +1%. Και όλα αυτά στον απόχη των νέων ιστορικών υψηλών της Wall Street χθες.   

 

10/02/20

 
 

Προβληματισμός στο Χ.Α., με τα βλέμματα στις στηρίξεις …

Απώλειες καταγράφονται από το πρωί της Δευτέρας στο Χ.Α., με το κλίμα σε συνέχεια της προηγούμενης εβδομάδας, να είναι στο ξεκίνημα της εβδομάδας αρνητικό, αν και αυτή τη στιγμή (13:26) οι απώλειες έχουνε περιοριστεί, με το ΓΔ να βρίσκεται στις 906,59 μονάδες, -0,45%, αν και νωρίτερα βρέθηκε και -1%. Σημειώνεται πως όλη τη διάρκεια της ημέρας, ο τζίρος είναι σε γενικές γραμμές μειωμένος, κάτι θετικό για το κομμάτι της συνεδρίασης το πρωί, κατά το οποίο η αγορά πιέζονταν ακόμη περισσότερο.

Και φυσικά τα βλέμματα είναι στραμμένα στις επόμενες στηρίξεις του ΓΔ, με το δείκτη να βρίσκεται χαμηλότερα των 910 μονάδων αυτή τη στιγμή (θα θέλαμε μέχρι το κλείσιμο ο δείκτης να επιστρέψει υψηλότερα). Τώρα χαμηλότερα, φυσικά και θυμίζουμε πως υπάρχουνε οι καθοριστικές στηρίξεις στις 890 – 900 μονάδες.

Οι στηρίξεις αυτές έχουνε όμως μεγαλύτερη σημασία

Και που ξεκίνησε η όλη αντίδραση της αγοράς. Στα χαμηλά ημέρας για τις τράπεζες και τα χαμηλά του δείκτη στις καθοριστικές στηρίξεις στις  780 - 790 μονάδες. Με το δείκτη το πρωί να βρίσκεται στις 789,25 μονάδες (περίπου -2%). Με το δείκτη που έχει πιεστεί τις τελευταίες ημέρες να δείχνει αμέσως αντανακλαστικά και να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις 804,76 μονάδες, +0,17%. Φυσικά και το ζητούμενο μέχρι το τέλος είναι να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη αντίδραση.

ΕΤΕ – Άμεσα ισχυρή αντίδραση… 

Στα 2,874 ευρώ βρίσκεται η μετοχή της ΕΤΕ, +0,67%, με χαμηλό ημέρας τα 2,806 ευρώ. Βέβαια και όπως έχουμε επισημάνει στο GFF, όσο η μετοχή μένει χαμηλότερα των 2,90 – 2,92 και 2,93 ευρώ, η εικόνα επιδεινώνεται, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να έχουμε ένα νέο κύκλο πτώσης.

 

08/02/20

 

ΤΕΡΝΑ: Το αναλυτικό πλάνο για το έργο των 480 εκατ. ευρώ

Το αναλυτικό πλάνο για τη δημιουργία ενός μεγάλου έργου που θα αλλάξει την εικόνα του Ηρακλείου αλλά και ολόκληρης της Κρήτης έδωσε η ΤΕΡΝΑ Α.Ε., κατασκευάστρια εταιρεία του αερολιμένα.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», ο οποίος βρίσκεται εντός της πόλης του Ηρακλείου, αποτελεί σήμερα το 2ο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ελλάδα, ακολουθώντας τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και έχει ήδη ξεπεράσει κατά πολύ τη χωρητικότητα της επιβατικής του κίνησης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα απορρόφησης περαιτέρω αύξησης της κίνησης (συνολική κίνηση 2019=8εκ. επιβάτες).

Το υφιστάμενο αεροδρόμιο αντιμετωπίζει περιορισμούς λόγω συμφόρησης ιδιαίτερα κατά τους μήνες αιχμής, περιορίζοντας μια σημαντική θετική προοπτική. Κατά συνέπεια, οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις του αεροδρομίου μειονεκτούν σε σχέση με τις προδιαγραφές των σύγχρονων αεροδρομίων που εξυπηρετούν δημοφιλείς προορισμούς.

Ο Νέος Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου στην περιοχή του Καστελίου θα αντικαταστήσει τον υφιστάμενο αερολιμένα και θα κατασκευαστεί σύμφωνα με ένα σύνολο τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών προκειμένου να ικανοποιήσει τις παρούσες και μελλοντικές ανάγκες κίνησης καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου παραχώρησης. Μεταξύ των έργων που θα υλοποιηθούν περιλαμβάνονται και οι οδικές συνδέσεις του νέου αεροδρομίου.

Εμπλεκόμενα μέρη

Εταιρεία Αεροδρομίου κατά την Ημερομηνία Έναρξης Παραχώρησης:

Ελληνικό Δημόσιο (45,90%)- ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (32,46%)-GMR Airports Ltd(21,64%)

Κατασκευαστής: ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (100%)

Οικονομικές Παράμετροι Προσφοράς:

Συμμετοχή Ελληνικού Δημοσίου στην Εταιρεία Αεροδρομίου: 45,90%

Κόστος κατασκευής: €480.000.000,00 εξαιρουμένου του εξοπλισμού αεροναυτιλίας ο οποίος εμπίπτει στη δικαιοδοσία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και θα καθοριστεί μετά την Ημερομηνία Έναρξης Παραχώρησης από κοινού με την ΥΠΑ.

Αντισταθμιστικό Αντάλλαγμα, το οποίο θα καταβάλλεται από την Εταιρεία ετησίως ως εξής: Συνολικά 2% επί των εσόδων που προκύπτουν από την εκμετάλλευση του Έργου, εκ των οποίων 1% στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος της Περιφέρειας Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου) και 1% για την ενίσχυση της ανάπτυξης στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου καθώς και σε άλλες κοινωφελείς δράσεις.

Χρονοδιάγραμμα Έργου

Συμβατική διάρκεια Περιόδου Παραχώρησης: 35 έτη από την Ημερομηνία Έναρξης Παραχώρησης (06/02/2020) και συμπεριλαμβάνει την Περίοδο Μελέτης-Κατασκευής.

Συμβατική διάρκεια Περιόδου Μελέτης-Κατασκευής: έως (60) μήνες από την Ημερομηνία Έναρξης Παραχώρησης.

Απασχόληση – Θέσεις Εργασίας

2.000 εργαζόμενοι κατά την Περίοδο Μελέτης-Κατασκευής.

Η στελέχωση της Εταιρείας του Αεροδρομίου, θα περιλαμβάνει το μόνιμο προσωπικό, κατανεμημένο σε διευθύνσεις και τμήματα, ενώ σύμφωνα και με τις συνήθεις πρακτικές των αεροδρομίων, η Εταιρεία προτίθεται να αναθέσει κάποιες παροχές/εργασίες σε τρίτους (πχ εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, καθαριότητα, συντήρηση πρασίνου, τεχνική (IT) υποστήριξη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κτλ), προκειμένου να εξασφαλίσει τη βέλτιστη εξυπηρέτηση σε συνδυασμό με τη βέλτιστη ποιότητα.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ (ΕΡΓΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ)

1 Διάδρομος προσγείωσης-απογείωσης μήκους 3.200m κατηγορίας κατά ICAO 4E

1 παράλληλος τροχόδρομος κίνησης αεροσκαφών ίσου μήκους

8 συνδετήριοι τροχόδρομοι του διαδρόμου με τον παράλληλο τροχοδρομο

2 συνδετήριοι τροχοδρομοι με τον διάδρομο του Στρατιωτικού Αεροδρομίου

Χώρος στάθμευσης αεροσκαφών (apron) για 27 απομακρυσμένες θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών κατηγορίας κατά ICAOC& 5+1 θέσεις τύπου MARS κατηγορία κατά ICAOE (ή 10+2 σταθερές θέσεις στάθμευσης Κατηγορίας C)

1 Τερματικό κτίριο Αεροσταθμού (TerminalBuilding) 5 επιπέδων συνολικής επιφάνειας 72.000m2 εκ των οποίων περί τα 13.000m2 χώροι εμπορικών χρήσεων και περίπου 1.000m2 μόνιμοι εκθεσιακοί χώροι

11 Κτίρια/Εγκαταστάσεις απαιτήσεων λειτουργίας αεροδρομίου: Πύργος Ελέγχου, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Συντήρησης Αεροδρομίου, Εγκατάστασης εταιρειών επίγειας εξυπηρέτησης, Κέντρο ενέργειας, Υποσταθμός 150kV, Δεξαμενές Νερού, Εγκατάσταση Βιολογικού Καθαρισμού, Εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων και ανεφοδιασμού αεροσκαφών μέσω υπόγειου συστήματος Hydrant, Εγκατάσταση συλλογής απορριμμάτων αεροδρομίου

Δυνατότητα εξυπηρέτησης των αναγκών πλήρης διοχέτευσης των αστικών αποβλήτων των οικισμών Θραψανού, Αρχάγγελου, Γαλελιανού, Σκλαβεροχωρίου, Ευαγγελισμού, Λιλιανού, Αγίας Παρασκευής, Ρουσοχωρίων στην Εγκατάσταση Βιολογικού Καθαρισμού του Αεροδρομίου

Χώροι στάθμευσης και εξυπηρέτησης οχημάτων (ΙΧ, Ταξί, Αστικά-Εμπορικά Λεωφορεία)

Εσωτερικό δίκτυο οδοποιίας

Οδός πρόσβασης 2 κλάδων με 4 κυκλικούς κόμβους

Χώρος Εμπορικών Χρήσεων επιφάνειας 400στρ.

ΤΟΠΙΚΑ ΕΡΓΑ -ΟΔΟΙ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Παρεμβάσεις επί του ΒΟΑΚ για την κατασκευή του νέου Α/Κ Χερσονήσου με επεμβάσεις αναβάθμισης των χαρακτηριστικών των τοπικών οδών προς Χερσόνησo

Οδός σύνδεσης Αεροδρομίου με τον ΒΟΑΚ στο ύψος του οικισμού Χερσονήσου μήκους περίπου 18km, 2 κλάδων με 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και παράπλευρο δίκτυο σε όλο το μήκος

Αποκατάσταση της υφιστάμενης Ε.Ο. Χερσόνησος – Καστέλι στα σημεία επιρροής από την νέα οδό σύνδεσης ΒΟΑΚ – Αεροδρομίου

Οδός σύνδεσης Αεροδρομίου με την Οδό Αρκαλοχωρίου-Βιάννος μήκους περίπου 6km, με 1 λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και παράπλευρο δίκτυο σε όλο το μήκος

Περιμετρική οδός Καστελίου μήκους 1,5km

Εξωτερικό περιμετρικό δίκτυο Αεροδρομίου με την αναβάθμιση των χαρακτηριστικών των υφιστάμενων οδών που επηρεάζονται εκτιμώμενου συνολικού μήκους 20km

 

07/02/20

 
 

 

Νέα σημαντικά προβλήματα στις τράπεζες … Και τα βλέμματα στις 810 μονάδες του ΓΔ….

 

Σημαντικές απώλειες καταγράφονται το μεσημέρι της Τρίτης στις τραπεζικές μετοχές, με τον τραπεζικό δείκτη, η διαγραμματική εικόνα όπως συνεχώς αναφέρουμε στο GFF κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, να έχει επιβαρυνθεί. Στις 13:56 να βρίσκεται στις 812,58 μονάδες, -2,54%, με το ΓΔ στο -0,62%, στις 915,70 μονάδες. Ο τζίρος είναι στα 16,3εκ ευρώ και κρίνεται αρκετά χαμηλός. Και κάπως έτσι, τα βλέμματα στρέφονται στις στηρίξεις του ΓΔ στα επίπεδα των 810 μονάδων, με ανάγκη άμεσης αντίδρασης, ειδικά στην περίπτωση των τραπεζικών μετοχών.

 

06/02/20

 

 

 

Αδύναμο δείχνει το Χ.Α. την Πέμπτη, ελπίζοντας σε ένα καλό “photo finish”….

 

Οριακές απώλειες 0,10% καταγράφονται το μεσημέρι της Πέμπτης στο Χ.Α., με το κλίμα στο ξεκίνημα της ημέρας να είναι θετικό (με κέρδη μέχρι περίπου +0,60%) και να χαλάσει μετά περίπου τις 12:00,  με πιέσεις κυρίως στις τράπεζες, μετά και τις αρνητικές σε γενικές γραμμές αναφορές της Goldman Sachs για τις ελληνικές τράπεζες. Ειδικότερα, στις 13:40 ο ΓΔ βρίσκεται στις 919,75 μονάδες, -0,13%, με τζίρο 21,7εκ ευρώ, με τον τραπεζικό δείκτη στις 829,58 μονάδες, -0,58%. Και όπως όλα δείχνουνε και για ακόμη μια συνεδρίαση, το ενδιαφέρον θα στραφεί κατά την τελευταία ώρα της συνεδρίασης και τις δημοπρασίες, ελπίζοντας πως η αγορά θα ανεβάσει στροφές.

 

 

Τραπεζικός Δείκτης: Συνεχίζει να προβληματίζει

 

Και για ακόμη μια ημέρα, αυτό που κυρίως προβληματίζει είναι η πολύ αδύναμη εικόνα των τραπεζών, με τον τραπεζικό δείκτη να παραμένει χαμηλότερα των 850 – 860 μονάδων, κάτι το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να στείλει τις τιμέ σημαντικά χαμηλότερα. 

 

 

Μυτιληναίος: Δείχνει σημάδια ζωής σήμερα (να δούμε μέχρι το τέλος)

 

Αν και θα θέλαμε να δούμε πως θα κλείσει η μετοχή. Στα 9,56 ευρώ βρίσκεται η μετοχή της Μυτιληναίος το μεσημέρι, +1,16%, με τη μετοχή να δείχνει σήμερα σημάδια ζωής. Και το στόχο να είναι η επιστροφή υψηλότερα των 9,70 – 9,80 ευρώ. 

 

 

Στο +255% από τις αρχές του χρόνου!!!

 

Νέα άνοδος καταγράφεται το πρωί της Πέμπτης στη μετοχή της Ντόπλερ. Και όπως αναφέρουμε χαρακτηριστικά στο GFF. Το κερδοσκοπικό παιχνίδι καλά κρατάει, με τη μετοχή από τις αρχές του χρόνου να καταγράφει εντυπωσιακή άνοδο 255%.

 
 

05/02/20

 
 

Άνοδος στο Χ.Α., αλλά με χαμηλό τζίρο…

Άνοδος καταγράφεται το πρωί της Τετάρτης στο Χ.Α., με το ΓΔ στις 12:56 να βρίσκεται στις 924,82 μονάδες, +0,88%, υψηλότερα πάντα των 910 μονάδων. Σε μια συνεδρίαση πάντως που η νέα άνοδος δεν πείθει, με χαμηλό τζίρο 18εκ ευρώ.. Σε κάθε περίπτωση, το ζητούμενο είναι τα κέρδη να κρατήσουνε μέχρι τέλους και αν φυσικά είναι δυνατό να αυξηθούνε. Παράλληλα, σημαντικό να αυξηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο τζίρος.

Αυτό πάντα προβληματίζει ….

Άνοδος καταγράφεται και στον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος είναι στις 842,35 μονάδες, +0,69%. Και σε σχέση με τα επιμέρους σχόλια του GFF, η συνεχιζόμενη παραμονή του τραπεζικού δείκτη χαμηλότερα των 850 – 860 μονάδων προβληματίζει και μάλιστα σημαντικά.

ΕΛΠΕ: Συνεχίζονται και σήμερα οι αγορές από μεγάλο ξένο επενδυτή

Με άνοδο 2,41% η μετοχή των ΕΛΠΕ το πρωί της Τετάρτης, στα 8,09 ευρώ, με  τις πληροφορίες μας αναφέρουνε πως συνεχίζονται οι αγορές από συγκεκριμένο ξένο επενδυτή. Όπως έχει τονιστεί, αν υπάρχει ένα ζητούμενο για τη μετοχή διαγραμματικά, αυτό είναι να προσεγγιστούν τα επίπεδα των 8,30 και 8,40 – 8,50 ευρώ.

 

04/02/20

 
 

Μετά από 6 στα 6 ανοδικά το Χ.Α., χωρίς πάντως να πείθει  (προς στιγμήν)…..

Μετά από 6 σερί πτωτικές συνεδριάσεις, άνοδος καταγράφεται την Τρίτη στο Χ.Α., με το ΓΔ στις 13:43 να βρίσκεται στις 915,35 μονάδες, +1,31%, με τζίρο 23,2εκ ευρώ (αυξημένος), αν και όπως αναφέρουμε και στον τίτλο του σχολίου, η αγορά συνεχίζει να δείχνει βραχυπρόθεσμα άρρωστη, χωρίς να πείθει με την εικόνα της (πάντα προς στιγμήν). Και φυσικά αν υπάρχει ένα ζητούμενο αυτό είναι να κρατήσουνε τα κέρδη μέχρι το τέλος της ημέρας.  

ΕΛΠΕ: Θέλει πάντα μια ισχυρή αντίδραση,  για να μην επιδεινωθεί και άλλο η εικόνα…

Στα 7,98 ευρώ βρίσκεται το μεσημέρι της Τρίτης η μετοχή των ΕΛΠΕ, με μέτρια προς μικρά κέρδη 1,53% και το ζητούμενο για τη μετοχή να είναι μια ισχυρή αντίδραση, η οποία θα φέρει τη μετοχή υψηλότερα των 8,00 ευρώ, με στόχο τις αντιστάσεις στα 8,35 – 8,40 ευρώ, για να αρχίσει και πάλι να βελτιώνεται η αρκετά επιβαρυμένη αυτή τη στιγμή διαγραμματική εικόνα.

 

03/02/20

 

 

Αυξημένη νευρικότητα και νέες απώλειες στο Χ.Α.

 

Αυξημένη νευρικότητα, ειδικά κατά διαστήματα, καταγράφεται το πρωί της Δευτέρας στο Χ.Α., με το ΓΔ στις 13:06 να βρίσκεται στις 905,61 μονάδες, -0,58%, έχοντα βρεθεί νωρίτερα και -1%, όπως και +0,05% στο ξεκίνημα της ημέρας. Απώλειες 1,70% για τις τράπεζες, με τζίρο 28,3εκ ευρώ, τουλάχιστον μέτριος θα έλεγε κανείς (σίγουρα όχι μικρός)

 

 

Στις επόμενες στηρίξεις τα βλέμματα

 

Και κάπως έτσι και με το ΓΔ να βρίσκεται στις 905 μονάδες (με χαμηλό ημέρας πριν από λίγο τις 897,39 μονάδες – χαμηλότερα δηλαδή των 900 μονάδων), τα βλέμματα στρέφονται στις επόμενες στηρίξεις στις 890 – 900 μονάδες. Επίπεδα τα οποία θυμίζουμε πως είχε δυσκολευτεί επί μήνες να διασπάσει το Χ.Α. Επίπεδα που σε αυτή τη φάση λειτουργούνε ως στηρίξεις και οι οποίες δε θα πρέπει να χαθούμε, βάζοντας την αγορά σε ένα νέο πτωτικό trend.

 

 

Κρατάει και σήμερα ο ΟΠΑΠ

 

Στα 11,27 ευρώ βρίσκεται η μετοχή του ΟΠΑΠ το μεσημέρι της Δευτέρα, τελευταία ημέρα για την επανεπένδυση του μερίσματος. Και όπως έχει σημειωθεί στο GFF. Με ενδιαφέρον θα περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει από αύριο η μετοχή, δεδομένου ότι έχει κρατήσει τις τελευταίες ημέρες η τιμή για να είναι και κοντά στην τιμή της επανεπένδυσης.

 

Κρίσιμη η πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, με τα βλέμματα στις διεθνείς αγορές ... Και με ισχυρές στηρίξεις να δοκιμάζονται..

 
 

31/01/20

 

 

Νέες απώλειες στο Χ.Α., με τα βλέμματα στις διεθνείς εξελίξεις….

 

Νέες απώλειες καταγράφονται το μεσημέρι της Παρασκευής στο Χ.Α., με το ΓΔ στις 13:32 να είναι στις 915,34 μονάδες, -0,62%, σχεδόν χαμηλό ημέρας μέχρι στιγμής, με τζίρο 18,6κε ευρώ, σχετικά χαμηλός (πράγμα θετικό αφού μιλάμε για μια νέα πτωτική συνεδρίαση). Απώλειες 0,90% στις τράπεζες, με τον τραπεζικό δείκτη στις 839,58 μονάδες.

 

 

Παραμένει χαμηλότερα…

 

Και σε συνεχίζοντας με τη συνεδρίαση μέχρι στιγμής. Και σε σχέση με τα επιμέρους σχόλια του www.greekfinanceforum.com. Το πιο ανησυχητικό είναι πάντα η παραμονή του τραπεζικού δείκτη χαμηλότερα των 850 – 860 μονάδων. Μια παραμονή που μπορεί ανά πάσα στιγμή να βάλει και επίσημα τις τράπεζες και το Χ.Α. σε ένα νέο πτωτικό trend.

 

 

Motor Oil: Μιζέρια μηνών

 

Νέα πτώση 0,90% καταγράφεται το πρωί της Παρασκευής στη μετοχή της Motor Oil, στα 19,81 ευρώ,-0,95%. Και πρέπει να σημειωθεί πως η μετοχή συνεχίζει να είναι χρηματιστηριακά μίζερη εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Θυμίζοντας πως η μετοχή της Motor Oil μαζί με του Τιτάνα ήτανε οι μοναδικές του FTSE 25 που το 2019 είχανε κλείσει με απώλειες. Είναι λοιπόν χαρακτηριστικό πως η μετοχή της Motor Oil σε επίπεδο 52 εβδομάδων βρίσκεται στο -9,52% έναντι ανόδου 44% του ΓΔ.  

 

30/01/20

 
 

 

Μεγάλες απώλειες στο Χ.Α., με φόντο την κρίση Κορωνοϊού που πλήττει τις αγορές

 

Σε εξαιρετικά κακή εξελίσσεται η συνεδρίαση της Πέμπτης στο Χ.Α., με το κλίμα να είναι αρνητικό από το ξεκίνημα της ημέρας.

Και τις απώλειες σταδιακά να διευρύνονται, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, με το ΓΔ στο -1,70%, στις 915,46 μονάδες. Και με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις, η προσοχή σταδιακά στρέφεται και πάλι στις ισχυρές στηρίξεις στις 900 μονάδες.

 

Σημαντικές απώλειες καταγράφονται και στην Ευρώπη, με τον DAX στο -1%. Τον CAC 40 στο -1,30% και τον FTSE 100 στο -0,79%.

 

 

Δεν είναι καλό αυτό!!!!!

 

Υπάρχει πάντως κάτι ακόμη πιο ανησυχητικό, μέχρι στιγμής πάντα, από τη σημερινή συνεδρίαση. Ότι προς στιγμήν ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται χαμηλότερα των 850 – 850 μονάδων, στις 836,35 μονάδες, με μεγάλες απώλειες 2,88%. Και διαγραμματικά αυτό είναι αρκετά ανησυχητικό.

 

 

«Sell off» στο κινεζικό νόμισμα

 

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το νόμισμα της Κίνας υποχώρησε κάτω από ένα κρίσιμο επίπεδο, καθώς νέες ανησυχίες για την έκρηξη του κορωναϊού επανεμφανίστηκαν στις διεθνείς αγορές την Πέμπτη.

 

Σύμφωνα με τα όσα γράφει το Bloomberg. Η ισοτιμία του κινεζικού νομίσματος που διαπραγματεύεται σε αγορές εκτός ηπειρωτικής Κίνας με το δολάριο, έσπασε το φράγμα του 7 (7 γουάν για ένα δολάριο) για πρώτη φορά φέτος. Έχει υποχωρήσει περισσότερο από 2% από τις 20 Ιανουαρίου.

 

Οι υγειονομικές αρχές δήλωσαν ότι η χώρα έχει επιβεβαιώσει 7.711 κρούσματα κορωνοϊού. Η μόλυνση έχει εξαπλωθεί εκτός Κίνας, με σχεδόν 100 περιπτώσεις σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία.

 

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας θα συναντηθεί εκτάκτως στη Γενεύη την Πέμπτη το απόγευμα για να αποφασίσει εάν η σημερινή εστία αποτελεί έκτακτη κατάσταση διεθνούς ενδιαφέροντος για τη δημόσια υγεία και τι μέτρα θα πρέπει να ληφθούν ως αντιμετώπιση.

 
 

29/01/20

 
 

Ηρεμία και οριακές μεταβολές στο Χ.Α.. …

Ηρεμία και οριακές μεταβολές καταγράφονται το πρωί της Τετάρτης στο Χ.Α., με το ΓΔ να είναι στις 933,45 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης είναι στις 858,44 μονάδες, με οριακά κέρδη 0,25% και πάντα στα όρια των καθοριστικών επιπέδων των 850 – 860 μονάδων.

Ο τζίρος είναι αρκετά μέτριος προς χαμηλός, στα 13,7εκ ευρώ …..

Σημειώνεται πως παρόμοια εικόνα, με οριακές μεταβολές καταγράφεται και στις διεθνείς αγορές. 

«Ότι γίνει την τελευταία ώρα»

Και θα λέγαμε. Είναι μια από τις κλασσικές συνεδριάσεις, που ότι γίνει θα γίνει στο τέλος.

ΟΠΑΠ: Νέα προβληματάκια σήμερα και στην τιμή της επανεπένδυσης

Νέες οριακές απώλειες 0,27% καταγράφονται το μεσημέρι της Τετάρτης στη μετοχή του ΟΠΑΠ, στα 11,28 ευρώ. Και κάπως έτσι η μετοχή βρίσκεται στα όρια της τιμής επανεπένδυσης του μερίσματος. Και θα περιμένουμε να δούμε πως θα λειτουργήσει η μετοχή τώρα που έπιασε την τιμή της επανεπένδυσης (όπως περιμέναμε).

 
 

28/01/20

 

 

Προς στιγμήν αδύναμο δείχνει το Χ.Α.

 

Με τις διεθνείς αγορές να αδυνατούνε εμφανώς να αντιδράσουνε μετά τη χθεσινή μεγάλη πτώση. Είναι χαρακτηριστικό πως ο DAX ο οποίος χθες κατέγραψε πτώση 2,60%, βρέθηκε το πρωί +0,60%, αλλά τώρα βρίσκεται και πάλι -0,10%. Αδύναμο και παρά την όπως όλα δείχνουνε θετική έξοδο στις αγορές, δείχνει και το Χ.Α., με το ΓΔ στις 13:17 να βρίσκεται στις 933,07 μονάδες, -0,33% (πριν από λίγο είχε βρεθεί και -0,5%).

 

Ο τραπεζικός δείκτης είναι αμετάβλητος, έχοντας επιστρέψει υψηλότερα των 860 μονάδων, στις 863,81 μονάδες, +0,01%. Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 17εκ ευρώ.  

 

 

Οι βασικοί δείκτες τον Ιανουάριο

 

Και σε αυτό το σημείο ας ρίξουμε μια ματιά στο τι κάνουνε οι βασικοί δείκτες το Χ.Α., λίγες ημέρες πριν το τέλος του πρώτου μήνα του 2020.

 

ΓΔ: +1,80%

FTSE 25: +1,21%

Τραπεζικός Δείκτης: -2,41%

 

 

Μυτιληναίος: Και πάλι στις ισχυρές στηρίξεις…

 

Με τη μετοχή της Μυτιληναίος να απογοητεύει και πάλι κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις. Νέα πτώση καταγράφεται την Τρίτη, στα 9,81 ευρώ, -0,96%. Και κάπως έτσι το ενδιαφέρον στρέφεται και πάλι στις ισχυρές στηρίξεις στα τρέχοντα επίπεδα των 9,70 – 9,80 ευρώ, οι οποίες και δεν πρέπει να χαθούνε.

 

27/01/20

 

ΟΠΑΠ – Στα 11,26 ευρώ η τιμή επανεπένδυσης

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, στα 11,26 ευρώ διαμορφώθηκε η τιμή της επανεπένδυσης του μερίσματος..

 

 

Μεγάλες εισαγόμενες απώλειες στο Χ.Α.

 

Παρά την πολύ θετική εγχώρια ειδησεογραφία, μεγάλες απώλειες καταγράφονται το πρωί της Δευτέρας στο Χ.Α., με το κλίμα να είναι αρνητικό από το ξεκίνημα της ημέρας. Και τις απώλειες να διευρύνονται όσο περνάει η ώρα, με το ΓΔ στις 13:38 να βρίσκεται στις 932,59 μονάδες, με μεγάλη πτώση 1,70%. Απώλειες 2,04% στις τράπεζες, με τον τραπεζικό δείκτη στις 865,57 μονάδες. Ο τζίρος στα 22εκ ευρώ, μέτριος προς χαμηλός, το μοναδικό θετικό της σημερινής συνεδρίασης (και πάντα μέχρι στιγμής). Φυσικά και ο λόγος για τη σημερινή πτώση είναι η μεγάλη αναστάτωση που προκαλεί στις διεθνείς αγορές, ο κίνδυνος ο κινεζικός ιός να εξελιχθεί σε μια μορφή πανδημίας, με τα τελευταία νέα να αυξάνουνε τον φόβο των επενδυτών. Είναι χαρακτηριστικό πως το μεσημέρι της Δευτέρας, ο DAX βρίσκεται στο -2,13% με απώλειες 2,20 με 2,50% για τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς δείκτες.

 

 

Τουλάχιστον αυτός να μείνει υψηλότερα

 

Και αν υπάρχει ένα ζητούμενο για τη σημερινή συνεδρίαση, αυτό είναι να μείνει ο τραπεζικός δείκτης υψηλότερα των 850 – 860 μονάδων, με το δείκτη αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στις 867,81 μονάδες αυτή τη στιγμή.

 

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω κοροναϊού

Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς οι αυξανόμενες ανησυχίες για τον πιθανό οικονομικό αντίκτυπο από τον κοροναϊό πλήττουν τη ζήτηση για επενδύσεις με ρίσκο.

Ο αριθμός των νεκρών από τον κοροναϊό στην Κίνα αυξήθηκε στους 81 ενώ ο ιός εξαπλώθηκε σε πάνω από 10 χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ. Κάποιοι ειδικοί σε θέματα υγείας αμφισβήτησαν την ικανότητα της Κίνας να περιορίσει την επιδημία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 1,5% στις 10:08 ώρα Ελλάδας, έχοντας ανέλθει σε επίπεδο ρεκόρ στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι μετοχές των εταιριών εξόρυξης σημείωσαν βουτιά 3,1%, λόγω της έκθεσής τους στην Κίνα.

Ο γαλλικός CAC κατέγραφε υποαπόδοση καθώς οι μετοχές των εταιριών ειδών πολυτελείας, όπως η LVMH, η Hermes και η Kering, ιδιοκτήτρια της Gucci, που βασίζονται πολύ στη ζήτηση στην κινεζική αγορά, σημείωσαν απώλειες 2-3%.

 

24/01/20

 

]

Ανοδική συνεδρίαση στο Χ.Α., αλλά με χαμηλό τζίρο …..

Με οδηγό τις διεθνείς αγορές (είναι χαρακτηριστικό πως ο DAX στις 13:37 ήτανε στο +1,37%), κέρδη καταγράφονται από το ξεκίνημα της ημέρας στο Χ.Α., με το ΓΔ να είναι στο +0,58%, στις 944,66 μονάδες.  Βέβαια θα πρέπει να τονιστεί ότι ο τζίρος είναι χαμηλός, 21εκ ευρώ, κάτι το οποίο προβληματίζει για την ποιότητα της ανόδου.

ΟΠΑΠ – Τελευταία ημέρα για τον υπολογισμό της επανεπένδυσης ….

Στα 11,71 ευρώ βρίσκεται η μετοχή του ΟΠΑΠ στις 13:41, συνεχίζοντας να έχει μια εξαιρετική εικόνα, θυμίζοντας πως την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε την αποκοπή μερίσματος ύψους 0,95 ευρώ (καθαρά μετά το φόρο 5%). Να σημειωθεί πως σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για τον υπολογισμό της επανεπένδυσης του μερίσματος.

Ουσιαστικά ιστορικά υψηλά και +760% από το 2015 ….

Νέα άνοδος 1,65% καταγράφεται το μεσημέρι της Παρασκευής στη μετοχή της Quest, στα 8,60 ευρώ, με υψηλό ημέρας μέχρι στιγμής τα 8,94 ευρώ!!! Και σημειώνεται πως αυτά είναι νέα ιστορικά υψηλά, με την απόδοση 52 εβδομάδων να είναι +94%. Πέραν όμως της απόδοσης 52 εβδομάδων. Αξίζει να αναφέρουμε πως από τα χαμηλά το Οκτωβρίου του 2015 και το περίπου 1 ευρώ. Η απόδοση της μετοχής είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή στο +760%!!!!!

 
 

23/01/20

 

 

Οριακές απώλειες στο Χ.Α., σε μια και πάλι ήρεμη συνεδρίαση…

 

Όπως ουσιαστικά και τις προηγούμενες ημέρες, μια ήρεμη συνεδρίαση έχει μέχρι στιγμής το Χ.Α., με το ΓΔ στις 13:19 να είναι στις 939,93 μονάδες, -0,32%, με χαμηλό προς μέτριο τζίρο 15,8εκ ευρώ.  Σε κάθε περίπτωση η τάση της αγοράς παραμένει θετική, με το Χ.Α. τις τελευταίες ημέρες να βρίσκεται σε διαδοχικά υψηλά 5 και πλέον ετών. Όσον αφορά τη σημερινή συνεδρίαση και όπως ουσιαστικά έχει συμβεί και τελευταίες. Όλα δείχνουνε πως ότι γίνει θα γίνει στο τέλος.

 

 

Στο +203% σε 52 εβδομάδες

 

Στα 4,214 ευρώ βρίσκεται η μετοχή της ΔΕΗ το πρωί της Πέμπτης, με οριακά κέρδη 0,48%. Σημειώνεται πως η μετοχή από 01/01/20 καταγράφει οριακά κέρδη 2%. Σε επίπεδο ωστόσο 52 εβδομάδων, η απόδοση διαμορφώνεται στο εντυπωσιακό +203%!!

 

Τράπεζα Πειραιώς: Στα 4δις ευρώ θα αυξηθεί η τιτλοποίηση στα πλαίσια του Ηρακλή

Σύμφωνα με το τελευταίο ρεπορτάζ, περί τα 4δις ευρώ θα είναι το ποσό της τιτλοποίησης της Τράπεζας Πειραιώς στα πλαίσια του «Σχεδίου Ηρακλής». Σύμφωνα πάντα με τα σχετικά ρεπορτάζ. Ο σχεδιασμός προέβλεπε, τιτλοποίηση ύψους 3δις ευρώ, εντός του 2020. Με βάση όμως το τελευταίο σχεδιασμό, το ποσό θα ανέβει στα 4δις ευρώ… Η μετοχή της Πειραιώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 3,28 ευρώ, -0,30%, έχοντας μέχρι στιγμής. Ένα καλό ξεκίνημα και στο 2020 (+9,70%), μετά από ένα εξαιρετικά καλό χρηματιστηριακά 2019.

 
 

22/01/20

 

Για ακόμη μια συνεδρίαση σταθεροποιητικές τάσεις ….. θα κάνει το ίδιο στο κλείσιμο;

Όπως έχει συμβεί σε αρκετές από τις συνεδριάσεις των τελευταίων εβδομάδων. Σταθεροποιητικές τάσεις παρατηρούνται στο Χ.Α. μέχρι στιγμής, με το ΓΔ στις 12:26 να είναι στις 942,19 μονάδες, -0,01%. Σταθερά κινείται και ο τραπεζικός δείκτης, στις 881,73 μονάδες, -0,05%. Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 22,7εκ ευρώ και είναι ικανοποιητικός,

Οι κεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών  

Σε αυτό το σημείο ας ρίξουμε μια ματιά στις κεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, με τη συνολική κεφαλαιοποίηση των 4 τραπεζών να είναι 10,4δις ευρώ.

Ειδικότερα,

Eurobank: 3,35δις ευρώ

Alpha Bank: 2,87δις ευρώ

Εθνική Τράπεζα: 2,79δις ευρώ

Τράπεζα Πειραιώς: 1,45δις ευρώ

 

ΟΠΑΠ: Καλά στέκεται και σήμερα  

Αρκετά καλά στέκεται σήμερα η μετοχή του ΟΠΑΠ, στα 11,66 ευρώ, +1,04%, με υψηλό ημέρας (μέχρι στιγμής πάντα) τα 11,74 ευρώ και με όγκο συναλλαγών 383.076 μετοχές. Θυμίζουμε πως με βάση το μέσο όρο των 5 συνεδριάσεων της τρέχουσας εβδομάδας θα προσδιοριστεί η μέση τιμή κτήσης της μετοχής.

 
 

21/01/20

 
 

Κάρατζης: Στα 10,00 ευρώ η τιμή της δημόσιας πρότασης ….

Στο πλαίσια των τελευταίων εξελίξεων, σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για τις μετοχές της Καράτζη ΑΕ που δεν κατέχει, ήτοι για 2.256.384 μετοχές, οι οποίες αντιπροσώπευαν ποσοστό περίπου 15,37% στην εταιρεία, προχώρησε η ΑΝΤΚΑΡ Μονοπρόσωπη, εταιρεία συμφερόντων του Αντώνη Καράτζη.  Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η δημόσια πρόταση θα γίνει στα 10,00 ευρώ.

 

Απώλειες στο Χ.Α., αλλά κρατάμε το χαμηλό τζίρο…

Απώλειες καταγράφονται από το πρωί της Τρίτης στο Χ.Α., με το κλίμα να είναι αρνητικό και στις διεθνείς αγορές, εν μέσω μιας ξαφνικής. Με τάσης υπερβολής θα λέγαμε σε αυτή τη φάση. Ανησυχία της παγκόσμιας κοινότητας για τον κοροναϊό και τις πιθανές επιπτώσεις αυτού στην παγκόσμια οικονομία!!

Όσον αφορά το Χ.Α., στις 13:31 βρισκόταν στις 930,86 μονάδες, με απώλειες 0,99% (είχε βρεθεί μέχρι και -1,45%). Με απώλειες 1,52% ο τραπεζικός δείκτης.

Στα θετικά. Σε ακόμη μια πτωτική συνεδρίαση. Ότι ο τζίρος είναι αισθητά χαμηλότερος, στα 19εκ ευρώ ο καθαρός.

Να σημειωθεί πως αρνητικό είναι το κλίμα στις διεθνείς αγορές, αν και σε σχέση με τις αρχικές απώλειες, το κλίμα έχει βελτιωθεί. Έτσι ο DAX στις 13:39 ήτανε -0,45%, αν και το πρωί είχε βρεθεί και -0,80%.

Στο +123% μέσα σε μερικές μόλις ημέρες…

Εν μέσω διαφόρων φημών και σεναρίων (τα στα οποία οι επενδυτές πρέπει πάντα να είναι προσεκτικοί). Νέα μεγάλη άνοδο καταγράφει η Ντόπλερ της ΕΝΑ, στα 0,615 ευρώ, +10,81%, με 69.200 μετοχές όγκο συναλλαγών. Σημειώνεται πως μέσα σε μόλις συνεδριάσεις, από τις αρχές του χρόνου, η μετοχή βρίσκεται στο εντυπωσιακό +123%.

 

 

Πακέτο 38,44% στην Κάρατζης….

 

Πακέτο 5,6εκ μετοχών στην Κάρατζης πέρασε στο Χ.Α. την Τρίτη, στην τιμή των 8,42 ευρώ. Οι πληροφορίες μιλάμε για ενδοοικογενειακή συναλλαγή, με φόντο και τα σενάρια για δημόσια πρόταση στην εταιρεία κατά το προσεχές διάστημα. Σημειώνεται πάντως, πως η τιμή των 8,42 ευρώ είναι αισθητά χαμηλότερη της τρέχουσα τιμής των 9,85 ευρώ, με τη μετοχή σε επίπεδο 52 εβδομάδων να βρίσκεται στο 53,91%. Από τις αρχές του 2020 ήδη η μετοχή καταγράφει άνοδο 23,13%.

 

upd

 

Η ανακοίνωση της εταιρείας για τό πακέτο στο Χ.Α.

 

Η ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ ανακοινώνει µε βάση τον Ν.3556/2007, ότι η εταιρεία ΑΝΤΚΑΡ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. µε µοναδικό µέτοχο τον κύριο Καράτζη Αντώνιο του Μιλτιάδη και άµεσα συνδεδεµένο πρόσωπο µε την ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ, απέκτησε στις 21.01.2020, δυνάµει χρηµατιστηριακής συναλλαγής από την βασική µέτοχο της ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ κυρία Καράτζη Μαρία του Μιλτιάδη (υπόχρεο πρόσωπο βάσει του άρθρου 13 του Ν.3340/2005) 5.643.204 κοινές ονοµαστικές µετοχές της ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ, έναντι τιµήµατος 8,4172 ανά µετοχή. Σε συνέχεια της συναλλαγής αυτής το ποσοστό των δικαιωµάτων ψήφου του κυρίου Καράτζη Αντώνιου του Μιλτιάδη Προέδρου και ∆ιευθύνοντος Σύµβουλου της Εταιρείας ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ (υπόχρεο πρόσωπο βάσει του άρθρου 13 του Ν.3340/2005) στην εταιρεία ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ ανέρχεται στο ποσοστό 84,63 %.

 

20/01/20

 
 

 

Αντίστροφα για την έκδοση ομολόγου .….

 

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες. Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για τη νέα έξοδο της χώρας στις αγορές. Πιθανόν και σήμερα. Και αν και δεν έχουνε γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της έκδοσης. Όλα δείχνουνε πως θα πάμε για ομόλογο μεγαλύτερες διάρκειας, στην προσπάθεια να φτιάξει και η καμπύλη αποδόσεων.

 

 

Στο +96,84% σε επίπεδο 52 εβδομάδων…

 

Με τις τραπεζικές μετοχές να έχουνε πέρσι μια εξαιρετική χρηματιστηριακή αγορά. Όσον αφορά την Alpha Bank, η μετοχή σε επίπεδα 52 εβδομάδων βρίσκεται στο +96,84%.

 

 

Μια από τα ίδια σήμερα στο Χ.Α. … Ηρεμία, οριακές μεταβολές και χαμηλοί τζίροι (πάντα μέχρι στιγμής)

 

Παρόμοια με την εικόνα που είχε το Χ.Α. σε πολλές από τις συνεδριάσεις της προηγούμενης εβδομάδας, είναι η σημερινή. Και μέχρι τουλάχιστον το μεσημέρι, με το ΓΔ να βρίσκεται στις 933,96 μονάδες, με οριακές απώλειες 0,02% και χαμηλό τζίρο 13εκ ευρώ. Και όπως έχει σημειωθεί στο GFF. Δεν αποκλείεται αυτή η εικόνα να συνεχιστεί και κατά το προσεχές διάστημα. Με σχετικά ήρεμες συνεδριάσεις ….. Και «όπως λέει και ο λαός» … Ότι γίνει στο τέλος της συνεδρίασης, όπου συνήθως η μεταβλητότητα αυξάνεται κατακόρυφα.

 

 

Μυτιληναίος: Ζεστός και σήμερα …

 

Με μεγάλο ενδιαφέρον θα περιμένουμε να δούμε αν η μετοχή της Μυτιληναίος θα καταφέρει να κρατήσει τα κέρδη μέχρι τέλους. Ειδικότερα, η μετοχή στις 12:53 βρίσκεται στα 10,31 ευρώ, +2,08%. Και σε σχέση με τα όσα έχουμε γράψει. Παραμένοντας υψηλότερα των 10,00 – 10,10 ευρώ, η μετοχή εισέρχεται σε ένα νέο ανοδικό trend που μπορεί να οδηγήσει σε ένα νέο ανοδικό trend που θα φέρει την τιμή αισθητά υψηλότερα. Υψηλότερα των 11,00 ευρώ.

 

17/01/20

 
 

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χ.Α., με χαμηλούς τζίρους

 

Οριακές μεταβολές καταγράφονται το πρωί της Παρασκευής στο Χ.Α., με το ΓΔ να βρίσκεται στις 932,04 μονάδες, -0,01%, με τζίρο 16εκ ευρώ…. Αναφορικά με τον τραπεζικό δείκτη, αυτός είναι στο -0,23%, στις 878,33 μονάδες. Πάντα σε μια συνεδρίαση με οριακές μεταβολές.

 

 

Σημαντικό αυτό

 

Θα επαναλάβουμε πάντως. Ότι το πιο σημαντικό κατά τις επόμενες συνεδριάσεις θα είναι η παραμονή του τραπεζικού δείκτη υψηλότερα των 850 – 860 μονάδων. Θυμίζουμε πως ο δείκτης αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις 878 μονάδες. Όπως σταθερά αναφέρουμε στο www.greekfinanceforum.com, μια τέτοια παραμονή μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μια κίνηση προς αισθητά υψηλότερα επίπεδα, βάζοντας τις τράπεζες σε ένα νέο ανοδικό trend.

 

 

Autohellas: Νέα καλή συνεδρίαση

 

Με αυξημένο όγκο συναλλαγών, 150.000 μετοχών. Νέα κέρδη καταγράφονται το πρωί της Παρασκευής στη μετοχή της Autohellas, στα 7,94 ευρώ, +3,12%. Η μετοχή από 01/0120 βρίσκεται στο +8,47%, με την απόδοση 52 εβδομάδων να είναι +45,69%.

 
 

16/01/20

 
 

 

Ελεγχόμενες απώλειες στο Χ.Α…

 

Απώλειες 0,37% καταγράφονται στο Χ.Α. στις 13:28, με το ΓΔ να βρίσκεται στις 925,25 μονάδες. Βέβαια η αγορά επηρεάζεται από την αποκοπή του μερίσματος του ΟΠΑΠ, ο οποίος βρίσκεται στα 11,21 ευρώ, -7,36%, μια πτώση που φυσικά επηρεάζει το Χ.Α. λόγω της στάθμισης που έχει η μετοχή στους δείκτες. Στα θετικά ότι ο τζίρος. Σε μια ακόμη πτωτική συνεδρίαση, είναι χαμηλός, στα 18εκ ευρώ.

 

Αναφορικά με τον τραπεζικό δείκτη. Και μετά τα χθεσινά σημαντικά κέρδη. Καταγράφονται οριακές απώλειες 0,11%, με σημαντικό να μείνει ο τραπεζικός δείκτης υψηλότερα των 850 – 860 μονάδων (βρίσκεται τώρα στις 874 μονάδες).

 

 

ΟΠΑΠ: Χάνει σχεδόν όλο το μέρισμα …. 

 

Όπως αναφέραμε και παραπάνω. Σχεδόν όλο το μέρισμα (0,95 ευρώ καθαρό), χάνει η μετοχή του ΟΠΑΠ, η οποία βρίσκεται στα επίπεδα των 11,20 ευρώ, -7,44%. Η αλήθεια είναι πως θα περιμέναμε μια κάπως καλύτερη εικόνα, αν και  η συνεδρίαση δεν έχει τελειώσει ακόμη. Θα λέγαμε πως ένα ικανοποιητικό κλείσιμο, θα ήτανε μια τιμή (έστω και οριακά) υψηλότερα των 11,40 -11,50 ευρώ.

 

 

+22,84% μέσα σε μερικές εβδομάδες… +375% 52 +375% 52w

 

Μικρές απώλειες καταγράφονται σήμερα το πρωί στη μετοχή της ΑΛΜΥ, στα 1,425 ευρώ, -1,72%. Ωστόσο η μετοχή από 01/01/20 βρίσκεται στο +22,84%. Σε επίπεδο 52 εβδομάδων, η απόδοση φτάνει στο +375%. Και εμείς απλώς θα σχολιάσουμε πως οι επενδυτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

 

15/01/20

 
 

Οριακές μεταβολές και σήμερα (μέχρι στιγμής), με χαμηλό τζίρο…

Με μέτριος προς χαμηλό τζίρο 21,7εκ ευρώ (2,5εκ ευρώ τα πακέτα), οριακές μεταβολές καταγράφονται από το πρωί της Τρίτης στο Χ.Α., με το ΓΔ να βρίσκεται στις 13:21 στο +0,20%, στις 925,58 μονάδες.  Αν η προσοχή μας είναι κάπου στραμμένη. Κυρίως είναι στον τραπεζικό δείκτη. Ο οποίος βρίσκεται στις 864,11 μονάδες, +1,53%, με ζητούμενο να παραμείνει. Έστω και οριακά. Υψηλότερα των 850 - 860 μονάδων.  

ΕΤΕ – Καλή εικόνα σήμερα

Και από τους βασικούς λόγους της ανόδου που καταγράφεται μέχρι στιγμής στον τραπεζικό δείκτη. Είναι η άνοδος της μετοχής της ΕΤΕ, η οποία βρίσκεται στις 2,924 ευρώ, +1,53%. Διαγραμματικά, ο στόχος είναι να παραμείνει η μετοχή υψηλότερα των 1,92 – 1,93 ευρώ, κάτι το οποίο θα ανοίξει το δρόμο για αισθητά υψηλότερα επίπεδα.

Οι αποδόσεις των τραπεζών από 01/01/20

Και έχοντας φτάσει στα μέσα του μήνα. Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στις αποδόσεις των τραπεζικών μετοχών από τις αρχές του 2020. Όπως λοιπόν φαίνεται. Η μοναδική ανοδική. Και μάλιστα με μεγάλη διαφορά είναι η ΠΕΙΡ, με κέρδη 11,84%. Οι υπόλοιπες 3 βρίσκονται στα κόκκινα.

ΠΕΙΡ: +11,84%

ΕΤΕ: -3,05%

ΑΛΦΑ: -3,85%

ΕΥΡΩΒ: -5,05%

 

14/01/20

 
 

Μια από τα ίδια σήμερα στο Χ.Α., με οριακές μεταβολές…

Μια από τα ίδια σήμερα στο Χ.Α., με το κλίμα να είναι από το ξεκίνημα ουσιαστικά της ημέρας. Πολύ υποτονικό. Με το ΓΔ να βρίσκεται στο -0,08%, στις 918,63 μονάδες, με τζίρο 17εκ ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται στις 847,38 μονάδες, -0,30%... Και το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης….Σημειώνεται πως παρόμοιο κλίμα, με οριακές μεταβολές παρατηρείται και στις διεθνείς αγορές, με τον DAX να είναι στο -0,10%.

Συνεχίζεται η αδυναμία …

Από αυτά πάντως που κρατάμε μέχρι στιγμής στο Χ.Α. (δηλαδή το πρώτο μισό της ημέρας). Είναι ότι ο τραπεζικός δείκτης παραμένει χαμηλότερα των 850 – 860 μονάδων. Και αυτό μια σχετική ανησυχία το δημιουργεί.

LAMDA: Πιέσεις σήμερα στη μετοχή ….

Πιέσεις καταγράφονται σήμερα στη μετοχή της ΛΑΜΔΑ, η οποία από το ξεκίνημα βρίσκεται σε αρνητικό πρόσημο, στα 8,35 ευρώ, -2,22% (με 237.809 μετοχές όγκο συναλλαγών). Διαγραμματικά, μια περαιτέρω πτώση μέχρι τα 7,80 – 7,90 ευρώ δε μπορεί να αποκλειστεί κατά το προσεχές διάστημα.  

 

13/01/20

 
 

 

Ήρεμη συνεδρίαση στο Χ.Α. με οριακές μεταβολές και χαμηλότερο τζίρο 

 

Με οριακές μεταβολές και μικρές διακυμάνσεις έχει ξεκινήσει η εβδομάδα στο Χ.Α., με το ΓΔ να βρίσκεται στις 13:12 στις 926,95 μονάδες, με άνοδο 0,36% και τζίρο 20,4εκ ευρώ. Με άνοδο 0,76% οι τράπεζες, με τον τραπεζικό δείκτη στις 864,57 μονάδες. Θυμίζουμε πως ένας από τα στοιχήματα της νέας εβδομάδας είναι ο τραπεζικός δείκτη να καταφέρει να σταθεροποιηθεί εκ νέου υψηλότερα των 860 μονάδων.

 

 

Τράπεζα Πειραιώς: Και σήμερα κλέβει τις εντυπώσεις…

 

Σε μεγάλη πρωταγωνίστρια της ημέρας εξελίσσεται και σήμερα η μετοχή της Πειραιώς και πάντα μέχρι στιγμής. Είναι χαρακτηριστικό πως η μετοχή στις 13:18 βρίσκεται στα 3,366 ευρώ, +4,99%. Και κάπως έτσι, η μετοχή απι τις αρχές του 2020 και στις λίγες αυτές συνεδριάσεις. Καταγράφει κέρδη 12,71%. Θυμίζουμε πως η μετοχή της Πειραιώς, με αστρονομικά κέρδη 256% ήτανε η πρώτη σε άνοδο το 2019.

 

 

ΟΠΑΠ – Προβλήματα σήμερα, με μεγάλο όγκο συναλλαγών

 

2 και σήμερα απομένουνε για την αποκοπή του μερίσματος μαμούθ του ΟΠΑΠ (0,95 ευρώ, καθαρό μετά το φόρο 5%). Και η μετοχή το πρωί της Δευτέρας. Και μετά το ράλι που έχει κάνει τις προηγούμενες εβδομάδες. Βρίσκεται στις 13:21 στια 12,20 ευρώ, -0,97%. Και από αυτά που κρατάμε είναι ο μεγάλος όγκος συναλλαγών. 671.000 μετοχές στις 13:21.

 

10/01/20

 
 

 

Υποτονικό το κλίμα στο Χ.Α. – Σώζει τις περιστάσεις η Coca Cola ….

 

Οριακές μεταβολές καταγράφονται το μεσημέρι της Παρασκευής στο Χ.Α., με το ΓΔ το πρωί να βρίσκεται μέχρι και 0,58%. Κέρδη τα οποία προς στιγμήν έχουνε χαθεί, με το ΓΔ στις 12:44 να είναι στις 925,47 μονάδες, -0,06%. Με οριακές απώλειες 0,04% οι τράπεζες. Στα 21εκ ευρώ, αισθητά μικρότερος από χθες και προχθές ο τζίρος.

 

Να  σημειωθεί πως η μετοχή που πρωταγωνιστεί είναι η Coca Cola, με άνοδο 1,49%, στα 31,28 ευρώ.

 

 

ΕΤΕ: Καλό είναι να επιστρέψει άμεσα υψηλότερα των 2,90 – 2,95 ευρώ….

 

Οριακές απώλειες 0,07% καταγράφονται το πρωί της Παρασκευής στη μετοχή της ΕΤΕ, στα 2,87 ευρώ. Η μετοχή από τις αρχές του χρόνου καταγράφει απώλειες 4,97%. Και διαγραμματικά. Θα λέγαμε πως είναι χρήσιμο να επιστρέψει άμεσα η μετοχή υψηλότερα των 2,90 – 2,95 και εν συνεχεία 2,97 ευρώ. Και αυτό γιατί σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος. Άμεσης πτώσης προς τα επίπεδα των 2,70 ή και 2,50  - 2,55 ευρώ.

 

 

LAMDA: Προβληματάκια σήμερα για τη μετοχή

 

Απώλειες καταγράφονται την Παρασκευή στη μετοχή τη ΛΑΜΔΑ, η οποία βρίσκεται στα 8,55 ευρώ, -2,17%, με 107.839 μετοχές όγκο συναλλαγών. Πάντως με δεδομένο ότι προσφάτως είχε ολοκληρωθεί η ΑΜΚ. Και ότι από τα την τιμή έκδοσης καταγράφονται ήδη κέρδη 25%! Τα όποια βραχυπρόθεσμα προβλήματα κρίνονται κάτι παραπάνω από φυσιολογικό.

 

09/01/20

 

 

«Θα περιμένουμε μέχρι τέλος … Αλλά και σήμερα βγαίνουνε κομμάτια»

 

«Δε μπορώ να σας πως ότι πείθει η εικόνα των τραπεζικών μετοχών και σήμερα. Ειδικά στην περίπτωση της ΕΤΕ που βγαίνει προσφορά και σήμερα. Και με μοναδική εξαίρεση την Πειραιώς. Και ασχέτως της καλής εικόνας σε επιλεγμένα μη – τραπεζικά χαρτιά. Θα ήθελα να δω πως θα κλείσουνε οι τραπεζικές μετοχές». 

 

Τα παραπάνω ήτανε το σχόλιο χρηματιστή στις 13:18, αν και σίγουρα η συνεδρίαση έχει πολύ ώρα ακόμη…

 

 

Κέρδη στο Χ.Α., με ζητούμενο να κρατήσουνε μέχρι τέλος ….

 

Κέρδη 1,10% καταγράφονται το μεσημέρι της Πέμπτης στο Χ.Α., με το ΓΔ στις 13:19 να βρίσκεται 924,11 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται στο +1,09%. Ο τζίρος είναι και σήμερα πολύ αυξημένος, στα 42εκ ευρώ. Και φυσικά το ζητούμενο δεν είναι άλλο από το να κρατήσουνε τα κέρδη μέχρι τέλους. Και αν μπορούνε να αυξηθούνε και άλλο.

 

 

ΟΠΑΠ: Καλή εικόνα με ώθηση από το 1 ευρώ μέρισμα

 

Με εντυπωσιακό τζίρο μέχρι στιγμής (785.959 μετοχές – 9,6εκ ευρώ), κέρδη 4% καταγράφονται στη μετοχή του ΟΠΑΠ την Πέμπτη το μεσημέρι, στα 12,22 ευρώ (υψηλό ημέρας τα 12,34 ευρώ). Φυσικά και η άνοδος έρχεται ως αποτελέσματα της ανακοίνωσης για έκτακτο μέρισμα ύψους 0,95 ευρώ (καθαρό μετά το φόρο 5%). Διαγραμματικά. Μένοντας υψηλότερα των 12,00 ευρώ, ανοίγει ο δρόμος για τις επόμενες αντιστάσεις στα 13,00 ευρώ.

 

 

Πειραιώς: Εξαιρετική εικόνα …..

 

Μεγάλη άνοδος 5% καταγράφεται το πρωί της Πέμπτης για τη μετοχή της Πειραιώς, στα 3,15 ευρώ. Σημειώνεται πως το υψηλό 52 εβδομάδων είναι τα 3,29 ευρώ.

 

Ο πρώτος στόχος για την Πέμπτη είναι να έχουμε μια αντίδραση, ειδικά στην περίπτωση των τραπεζών, που την Τετάρτη έκλεισαν με πτώση 3,5% και χαμηλότερα σημαντικών τεχνικών επιπέδων.

 

08/01/20

 

 

Το σχόλιο χρηματιστή 

 

«Τα πακέτα που έγιναν το πρωί αφορούν τις κινήσεις συγκεκριμένου fund, στα πλαίσια αναδιαρθρώσεων χαρτοφυλακίων (και τίποτα άλλο, σε σχέση και με αυτά που γράφονται). Ωστόσο δεν αποκλείω κάποιοι να θέλουνε να δημιουργήσουνε κλίμα, επιδιώκοντας ένα πτωτικό κερδοσκοπικό παιχνίδι στις τράπεζες κατά το προσεχές διάστημα. Βέβαια το ερώτημα είναι αν θα τα καταφέρουνε, αφού η αγορά, ανάμεσα σε άλλα. Έχει πάντα θετικό momentum».

 

 

Γίνεται προσπάθεια να μειωθούν, αν και πάντα μεγάλες οι απώλειες στο Χ.Α

 

Απώλειες 1,45% καταγράφονται στις 13:41 στο Χ.Α., με το ΓΔ νωρίτερα να έχει βρεθεί και -2%. Και με μια σχετική ώθηση από τη βελτίωση του κλίματος στις διεθνείς αγορές (ο DAX γύρισε σε οριακά θετικό πρόσημο –  σε θετικό πρόσημο έχουνε γυρίσει και τα futures στη Wall Street). Θέλουμε να ελπίζουμε πως το κλίμα θα βελτιωθεί και άλλο στο ελληνικό χρηματιστήριο, με μεγάλο στόχο πάντα την παραμονή υψηλότερα των 900 μονάδων (βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις 911 μονάδες).

 

Αδύναμος κρίκος από το πρωί οι τράπεζες, με τον τραπεζικό δείκτη στις 840,41 μονάδες, -3,22%.

 

 

Αυτό μας ανησυχεί

 

Σε σχέση και με τα επιμέρους σχόλια του GFF. Και με τον τραπεζικό δείκτη να βρίσκεται χαμηλότερα των 850 – 860 μονάδων. Αυτό μας προβληματίζει, αφού υπάρχει ανάγκη να μη χαλάσει η διαγραμματική εικόνα.

 

 

Eurobank: Ακριβώς στις μεγάλες στηρίξεις

 

Η Eurobank βρίσκεται από το πρωί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με μεγάλο όγκο συναλλαγών λόγω και ενός πακέτου σε χαμηλές τιμές (4 πακέτα των 24,3εκ στα 0,8411 ευρώ), με το μετοχή στις 13:48 να είναι στα 0,849 ευρώ, -4,61% (χαμηλό ημέρας τα 0,82 ευρώ).  Σημειώνεται πως ο μεγάλος στόχος για τη μετοχή είναι να μη χαθούνε οι στηρίξεις στα 0,82 – 0,825 ευρώ, ακριβώς στα χαμηλά ημέρας.

 

 

Μεγάλες απώλειες 3,54% στις τράπεζες, με μεγάλο όγκο συναλλαγών κυρίως στην Eurobank (που έχει και πακέτο) και στην ΕΤΕ. Στα 0,8505 η Eurobank (-4,44%, με 104κ μετοχές όγκο συναλλαγών). Στα 2,857 ευρώ η ΕΤΕ (-3,67%, με 32,7εκ μετοχές).

 

07/01/20

 
 

 

Ανοδική συνεδρίαση στο Χ.Α. …..

 

Με μέτριο (όχι πάντως χαμηλό τζίρο – 20εκ ευρώ), κέρδη καταγράφονται την Τρίτη στο Χ.Α., με το ΓΔ να βρίσκεται στις 12:52 στις 926,84 μονάδες, +0,73%. Οδηγός για τη σημερινή αντίδραση στο Χ.Α. είναι η φαινομενική ηρεμία των διεθνών αγορών, οι οποίες μετά τη χθεσινή ενδοσυνεδριακή αντίδραση. Σήμερα καταγράφουνε κέρδη, με τον DAX στο +1,07%.

 

Στα του Χ.Α., σε άμεση σχέση με αυτά που συνεχώς σχολιάζουμε. Και με την αγορά να παραμένει υψηλότερα των 900 μονάδων. Υπάρχουνε όλες οι προϋποθέσεις το ανοδικό trend να συνεχιστεί.   

 

 

Μέχρι στιγμής (το 2020)

 

Αν και σίγουρα πολύ νωρίς. Ας ρίξουμε μια μικρή ματιά στο τι κάνει μέχρι στιγμής το Χ.Α. το 2020.

 

Ο ΓΔ λοιπόν βρίσκεται στο +1,08%. Και ο τραπεζικός δείκτης στο -1,08%.

 

 

ΟΠΑΠ: Καλή συνεδρίαση ….

 

Πολύ καλή είναι η συνεδρίαση μέχρι στιγμής για τον ΟΠΑΠ, ο οποίος βρίσκεται στα 11,89 ευρώ, +2,24%, με υψηλό ημέρας τα 11,94 ευρώ. Όγκος συναλλαγών στις 156.000 μετοχές. Και ο στόχος δεν είναι άλλο από την προσέγγιση και διάσπαση των πρόσφατων υψηλών, στα επίπεδα των 12,05 – 12,10 ευρώ.

 

06/01/20

 
 

 

Σε υψηλό επταετίας ο χρυσός λόγω της έντασης στη Μέση Ανατολή

 

Ο χρυσός, το παραδοσιακό "ασφαλές καταφύγιο" των επενδυτών, έφτασε σήμερα σε υψηλό επταετίας, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας και της κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή.

 

Αφού κατέγραψε άλμα 1,5% την Παρασκευή, μετά τον φόνο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη, το πολύτιμο μέταλλο συνέχισε και σήμερα την ανοδική πορεία του, αγγίζοντας τα 1.588,13 δολάρια την ουγγιά. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγράψει από τον Απρίλιο του 2013.

 

"Σε περιόδους πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την αγορά χρυσού και, ακόμη και αν τα δεδομένα φαίνεται να δείχνουν υπέρμετρες αγορές, η τάση μπορεί να συνιστεί για όσο διάστημα παραμένει αυξημένη η ανησυχία", σχολίασε ο Χουσέιν Σάγιεντ, αναλυτής της FXTM.

 

Την Κυριακή, το κοινοβούλιο του Ιράκ ζήτησε από την κυβέρνηση "να βάλει τέλος στην παρουσία ξένων στρατευμάτων" στη χώρα, στην έκτακτη συνεδρίασή του, παρουσία του παραιτηθέντος πρωθυπουργού Άντελ Άμπντελ Μάχντι. Σε απάντηση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε τη Βαγδάτη με "πολύ ισχυρές" κυρώσεις αν υποχρεωθούν οι Αμερικανοί στρατιώτες να αποχωρήσουν από το Ιράκ.

 

Από την πλευρά του, το Ιράν προειδοποιεί ότι θα εκδικηθεί τον φόνο του Σουλεϊμανί και ανακοίνωσε ότι δεν θα τηρεί κανέναν περιορισμό όσον αφορά τον εμπλουτισμό ουρανίου.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

04/01/20

 
 

Στο 11,8% αυξήθηκε ο πληθωρισμός στην Τουρκία τον Δεκέμβριο 

Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Τουρκία αυξήθηκε λίγο περισσότερο από το αναμενόμενο τον Δεκέμβριο στο 11,84%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, κλείνοντας το 2019 κοντά στον κυβερνητικό στόχο και περιορίζοντας πιθανόν το περιθώριο για περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων το 2020. Η τουρκική κυβέρνηση, η οποία πίεσε την κεντρική τράπεζα πέρυσι να προχωρήσει σε μεγάλη νομισματική χαλάρωση για να βγει η οικονομία της χώρας από την ύφεση, προέβλεπε πληθωρισμό 12% στο τέλος του 2019 και 8,5% στο τέλος του 2020. Η πρόβλεψη, σύμφωνα με έρευνα του Reuters, ήταν ότι ο πληθωρισμός θα αυξανόταν τον Δεκέμβριο στο 11,56% από 10,56% τον Νοέμβριο. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές αυξήθηκαν 0,74% τον Δεκέμβριο έναντι 0,49% που ήταν η πρόβλεψη.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ήταν συνήθως καλύτερα από τις προβλέψεις πέρυσι, ενθαρρύνοντας την κεντρική τράπεζα να μειώσει το βασικό επιτόκιά της στο 12% τον Δεκέμβριο από 24% τον Ιούλιο. Η κεντρική τράπεζα αναφέρει ότι καθορίζει την πολιτική της με βάση ένα «λογικό» πραγματικό επιτόκιο, το οποίο συμπιέσθηκε από την άνοδο του πληθωρισμού τον περασμένο μήνα. Αυτό μπορεί να περιορίσει το περιθώριο για μία μικρή περαιτέρω χαλάρωση στο πρώτο εξάμηνο του 2020, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Η τουρκική λίρα υποχώρησε 5% έναντι του δολαρίου στο τέταρτο τρίμηνο του 2019, εν μέρει λόγω της τουρκικής στρατιωτικής εισβολής στη Συρία και της απειλής κυρώσεων από τις ΗΠΑ. Κατέγραφε απώλειες 0,3% σήμερα, μετά τον φόνο ανώτατου Ιρανού στρατιωτικού διοικητή που εκτόξευσε την ένταση μεταξύ των δύο χωρών. Το 2018, ο πληθωρισμός της Τουρκίας είχε εκτιναχθεί πάνω από το 25%, σε υψηλό επίπεδο 15ετίας, καθώς η κρίση της λίρας αύξησε κατά πολύ το κόστος των εισαγωγών.

 

03/01/20

 
 

Σε υψηλά 4 μηνών ο χρυσός (1.544 δολάρια) εν μέσω αναστάτωσης στη Μέση Ανατολή ....

Ράλι 4% για το πετρέλαιο μετά την δολοφονία Σουλεϊμανί από τις ΗΠΑ

Η αεροπορική επιδρομή που διέταξε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για την εξόντωση του ιρανού υποστράτηγου Κασίμ Σολεϊμανί αναζωπύρωσε τους φόβους για έκρηξη στην περιοχή.

Αλμα 4% σημείωσε στις αγορές το πετρέλαιο.

Ειδικότερα, το πετρέλαιο έκανε άλμα 70 δολάρια το βαρέλι, καθώς η επίθεση των ΗΠΑ ξυπνά φόβους για σύγκρουση σε μια σημαντική περιοχή παραγωγής αργού πετρελαίου στον κόσμο.

Οι ασιατικές αγορές είχαν ταραχώδες άνοιγμα και ασυνήθιστα ψηλούς τζίρους, καθώς η σοβαρότητα της επίθεσης κλόνισε τους επενδυτές σε όλο τον πλανήτη.

Τα συμβόλαια μελλοντικής παράδοσης πετρελαίου στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη έκαναν άλμα μεγαλύτερο του 4% σε επίπεδα που είχαν επαναληφθεί μόνο μετά τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές υποδομές της Σαουδικής Αραβίας το Σεπτέμβριο.

Η επιθετική κίνηση και οι φόβοι για αντίποινα

Η αμερικανική επίθεση κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Χασίμ Σολεϊμανί, του ιρανού επικεφαλής της επίλεκτης δύναμης της Επαναστατικής Φρουράς, κάτι που αποτελεί σοβαρή πρόκληση κατά της Τεχεράνης.

Καθώς η εστίαση μετατοπίζεται στο πώς θα αντιδράσει το Ιράν, ο ανώτατος ηγέτης της χώρας, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενέι, δεσμεύθηκε ότι «σοβαρά αντίποινα» περιμένουν τους δολοφόνους του Σολεϊμάνι.

«Αυτό είναι κάτι περισσότερο από την απλή αιμορραγία της μύτης του Ιράν», δήλωσε σε σημείωμα ο Στίβεν Ίνις, επικεφαλής στρατηγικής στην AxiTrader Ltd. «Αυτή είναι μια επιθετική επίδειξη δύναμης και μια ευθεία πρόκληση που θα μπορούσε να προκαλέσει έναν άλλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή».

Οι τιμές στο πετρέλαιο μετά το πρώτο άλμα υποχώρησαν ελαφρώς το μεσημέρι στη Σιγκαπούρη, αλλά παρέμειναν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο.

Το αργό πετρέλαιο Brent του Λονδίνου για το διακανονισμό του Μαρτίου αυξήθηκε κατά 2,12 δολ. ή 3,2%, στα 68,37 δολ. ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο ICE Futures Europe στις 1:25 μ.μ. Ώρα Σιγκαπούρης. Νωρίτερα είχε κάνει άλμα έως 4,4% στα 69,16 δολάρια το βαρέλι.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του πετρελαίου Intermediate West Texas για παράδοση το Φεβρουάριο έκανε άλμα 3,1%, στα $ 63,07 το βαρέλι. Νωρίτερα είχε και αυτό κάνει άλμα κατά 4,4% στα $ 63,84, υπερβαίνοντας τα επίπεδα του Σεπτεμβρίου μέχρι το υψηλότερο από τον Μάιο. Ο συνολικός όγκος για Brent και WTI ήταν περίπου 20 φορές μεγαλύτερος από τον μέσο όρο των 30 ημερών.

Η ένταση μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Τεχεράνης πυροδοτήθηκε όταν μια ιρακινή πολιτοφυλακή που υποστηρίζεται από το Ιράν εισέβαλε στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη για να διαμαρτυρηθούν για τις θανατηφόρες αεροπορικές επιδρομές στις ΗΠΑ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Οι ενεργειακές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας καθώς και τα ξένα δεξαμενόπλοια εντός και γύρω από τον Περσικό Κόλπο αποτέλεσαν στόχο πολλών επιθέσεων κατά το παρελθόν έτος – μια περιοχή που περιλαμβάνει τους πέντε μεγαλύτερους παραγωγούς του ΟΠΕΚ.

 

02/01/20

 
 

Ανεβάζει στροφές το Χ.Α. …..

Αν και ξεκίνησε με οριακές μεταβολές και μικρό τζίρο. Κάτι λογικό για την πρώτη συνεδρίαση του 2020. Με βοήθεια από το καλό κλίμα των διεθνών αγορών. Το Χ.Α. το μεσημέρι ανεβάζει στροφές, με το ΓΔ στις 13:24 να βρίσκεται στις 924,73 μονάδες, +0,88%. Και με το ΓΔ να παραμένει υψηλότερα των 900 μονάδων. Και το Χ.Α. να βρίσκεται σε διαδοχικά υψηλά 5 ετών. Η αισιοδοξία αυξάνεται.   

 

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεκίνησαν με ισχυρή άνοδο το 2020

Με ισχυρή άνοδο μπήκαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στη νέα δεκαετία, εν μέσω νέας νομισματικής στήριξης από το Πεκίνο και αυξανόμενης αισιοδοξίας για το εμπόριο ΗΠΑ-Κίνας, ενώ η μετοχή της Airbus εκτινάχθηκε μετά από δημοσίευμα ότι ξεπέρασε τη Boeing και έγινε η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων στον κόσμο. Η μετοχή της Airbus κατέγραφε την καλύτερη επίδοση τριών μηνών, καθώς δημοσίευμα του Reuters ανέφερε ότι παρέδωσε 863 αεροπλάνα το 2019, περισσότερα απ' ό,τι προβλεπόταν. Η εξέλιξη αυτή συνέβαλε στην αύξηση του ευρύτερου γαλλικού δείκτη κατά 1,3%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε κέρδη 0,9% μετά την υποχώρηση τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, καθώς υπήρχαν επιφυλάξεις σχετικά με τη διάρκεια της εμπορικής ανακωχής μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Όμως ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, βελτίωσε το κλίμα την Τρίτη, δηλώνοντας ότι η πρώτη φάση της συμφωνίας θα υπογραφεί στις 15 Ιανουαρίου στον Λευκό Οίκο. Οι μετοχές των μεταλλευτικών εταιρειών, που είναι ευαίσθητες στο εμπόριο, κατέγραφαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις σήμερα, ακολουθούμενες από τις τραπεζικές μετοχές. Ο ευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης αναφοράς έκλεισε το 2019 με τα μεγαλύτερα ετήσια κέρδη από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, καθώς υποχώρησαν οι φόβοι για μία ύφεση και ορισμένες από τις μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες του κόσμου ακολούθησαν χαλαρή νομισματική πολιτική.

Σηματοδοτώντας ότι είναι έτοιμη να ενισχύσει την κινεζική οικονομία που επιβραδύνεται, η κεντρική τράπεζα της χώρας μείωσε χθες τον συντελεστή υποχρεωτικών διαθεσίμων των τραπεζών για όγδοη φορά από το 2018, με την τελευταία μείωση να οδηγεί στην αποδέσμευση περίπου 800 δισ. γιουάν για τις τράπεζες. Η βελτίωση οικονομικών δεικτών της Κίνας και των ΗΠΑ ενίσχυσαν, επίσης, τα διεθνή χρηματιστήρια που κατέγραψαν υψηλά ρεκόρ τον περασμένο μήνα. Ο δείκτης μετοχών της Ευρωζώνης Stoxxe σημείωνε άνοδο 1,1% σήμερα παρά τα τελευταία στοιχεία που έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή συρρικνώθηκε για ενδέκατο συνεχόμενο μήνα.

Εν τω μεταξύ, ο γερμανικός χρηματιστηριακός δείκτης DAX αυξανόταν 0,7%, αγνοώντας τα στοιχεία που έδειξαν περαιτέρω συρρίκνωση του μεταποιητικού τομέα τον Δεκέμβριο, με τον ρυθμό μείωσης της παραγωγής να επιταχύνεται για πρώτη φορά τους τελευταίους τρεις μήνες. Ο βρετανικός χρηματιστηριακός δείκτης FTSE σημείωνε άνοδο 0,9%, με τους επενδυτές να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις σχετικά με την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ που είναι προγραμματισμένη για τις 31 Ιανουαρίου.

 

31/12/19

 
 

 

Στην κορυφή του παγκόσμιου χάρτη αποδόσεων το Χρηματιστήριο Αθηνών

 

Στην κορυφή στον παγκόσμιο χρηματιστηριακό χάρτη αποδόσεων για το 2019 βρέθηκε το ελληνικό χρηματιστήριο, κλείνοντας το έτος με υψηλά κέρδη 49,47% και με απόλυτο πρωταγωνιστή τον τραπεζικό κλάδο (+101,34%), ενώ η συνολική κεφαλαιοποίηση αυξήθηκε κατά 16,392 δισ. ευρώ. Η αγορά το 2019 αφού άφησε πίσω της το αρνητικό 2018 που είχε κλείσει με πτώση 25% και μείωση της συνολικής κεφαλαιοποίησης κατά 11 δισ ευρώ, κατέγραψε την υψηλότερη επίδοση μετά το 1999(+102%).

 

Ένα μεγάλο ανοδικό ριμπάουντ από τις αρχές του 2019 κατέγραψε το Ελληνικό Χρηματιστήριο, καλύπτοντας τις μεγάλες απώλειες που κατέγραφε την τελευταία 5ετία. Η διαφαινόμενη επάνοδος στην εξουσία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας άνοιξε τον δρόμο, κυρίως μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, για ράλι στο Χ.Α. Η έντονη ανοδική κίνηση της αγοράς κορυφώθηκε μετά τις ευρωεκλογές όταν οι αγορές προεξοφλούσαν την επικράτηση και την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές.

 

Ο ενθουσιασμός για τη νέα κυβέρνηση βοήθησε το Χρηματιστήριο Αθηνών να σημειώσει μεγάλη άνοδο το 2019, ενισχυμένο από τις προσδοκίες ότι ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα υιοθετήσει μια ατζέντα πιο φιλική προς τις επιχειρήσεις. Η αλλαγή πολιτικού σκηνικού που αναμενόταν μετά τις ευρωεκλογές, αυτομάτως οδήγησε σε αναθεώρηση των εκτιμήσεων των ξένων επενδυτών για τις προοπτικές της χώρας, τα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών, αλλά και αυτά των ελληνικών εταιρειών. Η χρηματιστηριακή αγορά βρήκε ισχυρά στηρίγματα και στο κλίμα ευφορίας που επικράτησε και συνεχίζει να επικρατεί στην ελληνική αγορά ομολόγων με τις αποδόσεις να κατρακυλούν σε ιστορικά χαμηλά.

 

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών το 2019 κατέγραψε άνοδο 303,37 μονάδων ή σε ποσοστό 49,47% και έκλεισε στις 916,67 μονάδες, έναντι 613,30 μονάδων στο τέλος του 2018. Ο μόνος αρνητικός μήνας ήταν ο Αύγουστος με απώλειες (-3,54%). Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς από τις αρχές του έτους αυξήθηκε κατά 16,392 δισ. ευρώ, στα 61,664 δισ. ευρώ από 45,272 δισ. ευρώ στο τέλος του 2018. Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE 25 έκλεισε το 2019 με κέρδη 42,88%, ενώ ο δείκτης FTSE MID CAP έκλεισε με άνοδο 22,57%.

 

Ο τραπεζικός κλάδος

 

Πρωταγωνιστής της χρονιάς ήταν ο τραπεζικός κλάδος ο δείκτης του οποίου κατέγραψε ράλι 101,34% οδηγώντας την εντυπωσιακή πιορεία της χρηματιστηριακής αγοράς. Η συνολική κεφαλαιοποίηση των μετοχών των τεσσάρων συστημικών τραπεζών το 2019 αυξήθηκε κατά 6,198 δισ. ευρώ και από τα 4,251 δισ. ευρώ στα τέλη του 2018 διαμορφώνεται σήμερα στα 10,449 δισ. ευρώ.

 

Οι τραπεζικές μετοχές, που είχαν υποστεί μεγάλο πλήγμα, το 2019 πρωταγωνίστησαν διπλασιάζοντας την αξία τους βασιζόμενες στην ελπίδα ότι η υγεία των τραπεζών θα μπορέσει να αποκατασταθεί χάρη στο σχέδιο της κυβέρνησης να μειώσει κατά πολύ το τεράστιο βάρος από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

 

Οι αναλυτές είναι πιο βέβαιοι και πιο θετικοί για τις ελληνικές τράπεζες λόγω των σημαντικών αλλαγών και διεργασιών που λαμβάνουν χώρα, όπως η ψήφιση του συστημικού σχεδίου για τα κόκκινα δάνεια, η πρόοδος που καταγράφουν οι προσπάθειες οργανικής και μη μείωσης των NPEs.

 

30/12/19

 
 

 

Απώλειες στο Χ.Α. στην προτελευταία συνεδρίαση του 2019 …. Μικρός ο τζίρος…

 

Απώλειες καταγράφονται το μεσημέρι της Δευτέρας στο Χ.Α., στην προτελευταία συνεδρίαση του 2019. Ειδικότερα, στις 13:36 το Χ.Α. βρίσκεται στο -0,99% (στις 911,40 μονάδες), με τζίρο μόλις 11εκ ευρώ. Αναφορικά με τον τραπεζικό δείκτη βρίσκεται στο -1,55%. Βέβαια με δεδομένη τη συμπεριφορά της αγοράς κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μόνο παράλογη δε μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή συμπεριφορά της αγοράς. Και αν υπάρχει ένα μεγάλο στοίχημα, αυτό είναι να μείνει ο ΓΔ υψηλότερα των 890 – 900 μονάδων.

 

 

Ο Nikkei 225 στο υψηλότερο επίπεδο από το 1990

 

Με πτώση έκλεισε το χρηματιστήριο στο Τόκιο, καθώς αρκετοί επενδυτές προφανώς επέλεξαν να ρευστοποιήσουν μέρος των κερδών τους στην τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς, ενόψει των αργιών της Πρωτοχρονιάς.

 

Παρά την υποχώρησή του, ο Nikkei 225 έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο από το 1990 την τελευταία συνεδρίαση του 2019.

 

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 181,10 μονάδων (-0,76%), στις 23.656,62 μονάδες.

 

Ο ευρύτερος δείκτης Topix έκλεισε με πτώση 11,82 μονάδων (-0,68%), στις 1.721,36 μονάδες

 

28/12/19

 
 

ΤτΕ: Οι βασικοί διαπραγματευτές (Primary Dealers) στην αγορά ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου κατά το έτος 2020

Ανακοινώθηκαν οι βασικοί διαπραγματευτές στην αγορά ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, για το 2020, κατόπιν κοινής απόφασης του υπουργού Οικονομικών, Χρ.Σταϊκούρα και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ.Στουρνάρα.

Αναλυτικά τα 20 χρηματοδοτικά και πιστωτικά ιδρύματα (με αλφαβητική σειρά):

ALPHA BANK SA

BANCA IMI SPA

BARCLAYS BANK PLC

BNP PARIBAS SA

BofA SECURITIES SA

CITIGROUP GLOBAL MARKETS LTD

COMMERZBANK AG

CREDIT SUISSE SECURITIES (EUROPE) LTD

DEUTSCHE BANK AG

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ

EUROBANK ERGASIAS SA.

GOLDMAN SACHS INTERNATIONAL BANK

HSBC FRANCE, Υποκατάστημα Αθήνας

JP MORGAN SECURITIES PLC

MORGAN STANLEY & Co. INTERNATIONAL PLC

NATWEST MARKETS PLC

NOMURA INTERNATIONAL PLC

SOCIETE GENERALE

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ

UBS EUROPE SE

 

25/12/19

 
 

 

3 συνεδριάσεις πριν το τέλος του 2019: Οι αποδόσεις των 3 βασικών δεικτών

 

Όπως και άλλες φορές έχει σχολιαστεί στο www.greekfinanceforum.com κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Όλα δείχνουνε πως με τις επιδόσεις που θα επιτύχει φέτος το Χ.Α. Το 2019 θα είναι η καλύτερη χρηματιστηριακή χρονιά από το 1999!!! Κάτι από μόνο του ομολογουμένως εντυπωσιακό!!!

 

Οι αποδόσεις λοιπόν των 3 βασικών δεικτών μέχρι και το κλείσιμο της Δευτέρας και από τις αρχές του 2019 είναι οι ακόλουθες:

 

ΓΔ: +48,97%

Τραπεζικός Δείκτης: +98%

FTSE 25: +29,26%

 

 

Όλοι οι βασικοί δείκτες της Wall Street βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά.... 

 

Με νέα κέρδη έκλεισε τις τελευταίες ημέρες η Wall Street. Είναι λοιπόν χαρακτηριστικό πως όλοι οι βασικοί δείκτες (μεγάλης – μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης) της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς. Βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά.

 

S&P 500: All-Time High

Dow: All-Time High

Nasdaq: All-Time High

NYSE: All-Time High

S&P Mid-Cap 400: All-Time High

Wilshire 5000: All-Time High

Global Dow: All-Time High

 

 

24/12/19

 

 

Νέα εποχή για την Lamda Development στο Χρηματιστήριο

To Xρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε την Δευτέρα την εταιρεία Lamda Development, με αφορμή την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Το παραδοσιακό καμπανάκι έναρξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, χτύπησε ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development. Καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους της εταιρείας ο διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης Λαζαρίδης αναφέρθηκε στην ιστορικά αξιοσημείωτου μεγέθους αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που ολοκληρώθηκε με επιτυχία και πρόσθεσε: « συνδέεται με μια σημαντική επένδυση με πρωτογενή δημιουργία αξίας αλλά και αναμενόμενα σημαντικό πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα για την ελληνική οικονομία». «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, μη τραπεζικού ιδρύματος, που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία» ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου προσθέτοντας «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κάθε μέτοχό μας ξεχωριστά που πίστεψε σε εμάς και στο εμβληματικό έργο του Ελληνικού. Η επιτυχημένη ολοκλήρωση αυτής της ιστορικής σε μέγεθος Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου αποτελεί ένα μικρό πρώτο δείγμα της επίδρασης της επένδυσης στην Ελληνική οικονομία»

Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου, τόνισε πως «H ανάπτυξη στη χώρα μας έχει πλέον σαφείς ενδείξεις επανεκκίνησης, ωστόσο για να απογειωθεί χρειάζονται επενδύσεις.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development είναι ενδεικτική, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα επενδυτικών αποφάσεων των επιχειρήσεων, δίνει τα κατάλληλα θετικά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις εντός και εκτός Ελλάδος, , και θωρακίζει περαιτέρω την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας”.

Την ικανοποίησή της για την επιτυχημένη και ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development εξέφρασε η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Βασιλική Λαζαράκου, υπογραμμίζοντας την αποτελεσματική εργασία των στελεχών της εποπτικής αρχής καθώς και αυτών της εκδότριας και των συμβούλων της, που συνέβαλαν στην σωστή ολοκλήρωση της διαδικασίας. Η κα Λαζαράκου αναφέρθηκε σε μία σειρά εισηγήσεων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς το αρμόδιο Υπουργείο για αλλαγές σε θέματα που αφορούν στην εταιρική διακυβέρνηση και όχι μόνο, αλλαγών που στοχεύουν στην περαιτέρω θωράκιση του εγχώριου συστήματος της κεφαλαιαγοράς. «Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει δρομολογήσει μια σειρά από νομοθετικές αλλαγές που αποβλέπουν τόσο στην ενίσχυση των θεσμών, όσο και στον εκσυγχρονισμό της αγοράς, ώστε να γίνει η Ελλάδα ένας ελκυστικότερος τόπος επενδύσεων”.

 

23/12/19

 

 

Στις 912,38 μονάδες, σε νέα υψηλά σχεδόν 6 ετών έκλεισε το Χ.Α., με κέρδη 2,28%. Άνοδος 1,98% στις τράπεζες..

 
 

20/12/19

 

Διεθνείς αγορές: Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα κινούνται οι μετοχές

Οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές ανήλθαν σε υψηλά επίπεδα την Παρασκευή, ενώ πλησιάζουν οι αργίες των Χριστουγέννων, με τη βρετανική λίρα να κινείται προς τη χειρότερη εβδομάδα της εδώ και πάνω από δύο χρόνια εν μέσω ανησυχιών για το πώς η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI, που παρακολουθεί μετοχές σε 49 χώρες, σημείωσε άνοδο 0,1% στο 561,31, βελτιώνοντας το χθεσινό του ρεκόρ καθώς στις αγορές επικρατεί αισιοδοξία ύστερα από την αρχική εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας.

Ο δείκτης MSCI αναμένεται να καταγράψει άνοδο άνω του 1% αυτή την εβδομάδα, στην τέταρτη συνεχή εβδομάδα κερδών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 κινείται σε θετικό έδαφος καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωινού, σημειώνοντας νωρίτερα άνοδο κατά 0,6%. Αντίστοιχη ήταν η άνοδος για τους δείκτες στη Φρανκφούρτη, το Παρίσι και το Λονδίνο.

Νωρίτερα, ο ευρύτερος δείκτης MSCI για τις μετοχές Ασίας-Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας ενισχύθηκε οριακά, έχοντας καταγράψει άνοδο 1,2% από τις αρχές της εβδομάδας και σχεδόν 5% από τις αρχές του μήνα.

Τονίζοντας ότι το θέμα του εμπορίου έχει καταλαγιάσει προς το παρόν, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα υπογράψουν τη λεγόμενη «φάση 1» της εμπορικής συμφωνίας στις αρχές Ιανουαρίου.

Οι παράγοντες της αγοράς ήδη κοιτούν ποια θα είναι τα επόμενα βήματα για το έπος Ουάσινγκτον-Πεκίνο την επόμενη χρονιά. «Η προσοχή θα δοθεί στις προοπτικές για μια πιο ολοκληρωμένη φάση 2 της συμφωνίας - ποια θα είναι η διατύπωση, τι λένε ο Τραμπ και οι Κινέζοι γι’ αυτό», δήλωσε ο Νιλ Γουίλσον, επικεφαλής ανάλυσης στη Markets.com.

Στην αγορά συναλλάγματος, η στερλίνα σταθεροποιήθηκε στο τέλος μιας κακής εβδομάδας. Το βρετανικό νόμισμα οδεύει προς τη χειρότερη εβδομάδα του έναντι του δολαρίου εδώ και πάνω από δύο χρόνια και προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του έναντι του ευρώ από τον Ιούλιο του 2017. Η στερλίνα ήταν νωρίτερα ενισχυμένη κατά 0,2% στο 1,3030 δολάριο και κατά 0,4% στις 85,14 πένες ανά ευρώ.

 

Να μείνει υψηλότερα των 900 μονάδων για 3η συνεδρίαση ο στόχος του Χ.Α. την Παρασκευή.

 

19/12/19

 

Μετά τα νέα υψηλά 58 μηνών την Τετάρτη …. Στόχος της Πέμπτης, νέα υψηλά και κυρίως η παραμονή υψηλότερα των 900 μονάδων ...

 

17/12/19

 

Μικρές μεταβολές την Τρίτη & Ανάγκη να κρατηθεί η επαφή με τις 890 – 900 μονάδες.

Μετά την πτώση της Δευτέρας. Μικρή άνοδο (0,45%) καταγράφεται το πρωί της Τρίτης, με το ΓΔ στις 885,18 μονάδες. Και αν υπάρχει ένα ζητούμενο για το Χ.Α. Αυτό είναι να κρατηθεί η επαφή με τα σημαντικά τεχνικά επίπεδα των 890 – 900 μονάδων. Τις γνωστές αντιστάσεις, στις οποίες εδώ και μήνες κολλάει η αγορά.

 
 

16/12/19

 

 

Απώλειες στο Χ.Α. (προς στιγμήν ελεγχόμενες) …..

 

Προς στιγμήν (14:19) ελεγχόμενες απώλειες 0,66% καταγράφονται στο Χ.Α., με το ΓΔ στις 885,13 μονάδες, με τις τράπεζες στο -1.48%. Ο τζίρος είναι 30εκ ευρώ. Και φυσικά αν υπάρχει ένα ζητούμενο, αυτό είναι να κρατηθεί η επαφή με τα κρίσιμα επίπεδα των 890 – 900 μονάδες, τις οποίες είχε επαναπροσεγγίσει και πάλι το Χ.Α. (μετά την αντίδραση της προηγούμενης εβδομάδας).

 

 

Η πρώτη και η τελευταία του FTSE 25

 

Και μόλις λίγες συνεδριάσεις πριν το τέλος του 2019. Να σημειωθεί πως η μετοχή του FTSE 25 με τα μεγαλύτερα κέρδη από τις αρχές του χρόνου. Είναι η Πειραιώς, με άνοδο 259,52% (ακολουθεί δεύτερη η ΔΕΗ, με άνοδο ytd 201,24%).

 

Τώρα ποιά είναι η μετοχή του FTSE 25 με τη χειρότερη εικόνα από 01/01/19; Η μετοχή του Τιτάνα, που είναι και η μοναδική του FTSE 25. Και μια από τις ελάχιστες του Χ.Α. Που βρίσκεται σε αρνητικό πρόσημο από τις αρχές του 2019. Συγκεκριμένα, ο Τιτάνας καταγράφει απώλειες 4,23%.

 

 Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χ.Α. ... Μεγάλος στόχος η διάσπαση ή τουλάχιστον να κρατηθεί η επαφή με τις 900 μονάδες

 
 

13/12/19

 
 

 

Σημαντική, νέα, άνοδος στο Χ.Α., με την αγορά να επιστρέφει στα όρια καθοριστικών αντιστάσεων …

 

Σταθερά, καλά, κέρδη καταγράφονται από το πρωί της Παρασκευής στο Χ.Α., με το ΓΔ να βρίσκεται στις 13:11 στις 895,71 μονάδες, +1,19%, με τζίρο 31εκ ευρώ (ικανοποιητικός) και τις τράπεζες στο +2,12%. Και κάπως έτσι. Και σε σχέση με τα σχόλια που συνεχώς γράφουμε στο GFF. Για ακόμη μια φορά τους τελευταίους μήνες, το ενδιαφέρον στρέφεται στις αντιστάσεις στις 890 – 900 μονάδες.

 

 

Νέα κέρδη και +207% !!!! το 2019..

 

Και ποιά μετοχή ξεχωρίζει και την Παρασκευή. Αυτή της ΔΕΗ. Με νέα άνοδο 4,36%, στα 3,976 ευρώ (στις 13:14). Με τη μετοχή από 01/01/19 να βρίσκεται στο άκρως εντυπωσιακό +207,26%!!!!!

 

 

Οι δύο πρώτες

 

Και να σημειωθεί πως οι δύο πρώτες μετοχές σε άνοδο από 01/01/19, μεταξύ των μετοχών του FTSE 25. Είναι η Πειραιώς (+268) και η ΔΕΗ (+207%)

 
 

12/12/19

 

Σταθεροποιητικές κινήσεις στο ξεκίνημα για το Χ.Α. …. Στόχος να μη χαλάσει η χθεσινή καλή εικόνα….

Με οριακά κέρδη 0,28% έχει ξεκινήσει το Χ.Α., στις 886,46 μονάδες, +0,28%, με μέτριο σχετικά τζίρο 5,2εκ ευρώ. Και αν υπάρχει ένας μεγάλος στόχος, αυτός είναι να προσεγγιστούνε οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 890 – 900 μονάδων. Ή στη χειρότερη, να κρατηθεί η αγορά υψηλότερα των 850 – 860 μονάδων. Και φυσικά να μη χαλάσει η χθεσινή πολύ καλή εικόνα της αγοράς.

Και αυτό πολύ σημαντικό

Και αν υπάρχει επίσης ένα πολύ σημαντικό για την ημέρα. Αυτό είναι να κρατηθεί ο τραπεζικός δείκτης υψηλότερα των 850 – 860 μονάδων, με το δείκτη αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στα επίπεδα των 869,44 μονάδων. Θυμίζουμε πως κατά τη χθεσινή ημέρα, ο τραπεζικός δείκτης είχε καταγράψει άνοδο 4,5%!

 
 

11/12/19

 

Μεγάλη άνοδος για τη μετοχή του ΟΠΑΠ που πάει για την οριστική διάσπαση....

Σημαντικά κέρδη 3,62% καταγράφονται το πρωί της Τετάρτης στη μετοχή του ΟΠΑΠ, η οποία βρίσκεται στα 11,45 ευρώ, +3,62%, με υψηλό ημέρας τα 11,64 ευρώ. Και σε σχέση με τα όσα αναφέρουμε στο GFF, επιτυχής παραμονής υψηλότερα των 11,00 – 11,10 ευρώ, διαγραμματικά ξεκλειδώνει έναν νέο κύκλο ανόδου.

 

Να κρατήσουνε μέχρι τέλους

Με ώθηση και από την κατάθεση του σχεδίου Ηρακλής για τις τράπεζες (ψηφίζεται αύριο). Και μετά και τα προβλήματα των τελευταίων συνεδριάσεων. Με έντονη άνοδο έχει ξεκινήσει το Χ.Α. την Τετάρτη, με το ΓΔ να βρίσκεται στις 11:14 στις 873,85 μονάδες, +1,41%, με τζίρο 10εκ ευρώ. Σημειώνεται πως μαζί με τα πακέτα ο τζίρος για ξεκίνημα είναι σημαντικά αυξημένος, στα 21,2ςκ ευρώ. Στους επιμέρους δείκτες, ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται στο +3,21%. Και φυσικά αν υπάρχει ένα στοίχημα, αυτό είναι τα κέρδη να κρατηθούν μέχρι το τέλος της ημέρας και αν μπορούνε να αυξηθούνε.

Το πιο σημαντικό

Πάντως το πλέον σημαντικό για τη σημερινή συνεδρίαση, είναι να επιστρέψει ο ΓΔ υψηλότερα των 870 – 875 μονάδων (με την άνοδο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις 874,50 μονάδες, +1,5%). Και παράλληλα να επιστρέψει ο τραπεζικός δείκτης υψηλότερα των 850 – 860 μονάδων (βρίσκεται τώρα στις 856,41 μονάδες, +3,45%).

 
 

10/12/19

 
 

 

ΓΔ – Οριακές μεταβολές …. Kαι ότι γίνει προς το τέλος ;

 

Μετά τις τελευταίες κακές συνεδριάσεις (σερί 3 πτωτικές και 5 στις 6 στο μείον κατά τις τελευταίες ημέρες). Οριακές μεταβολές καταγράφονται το πρωί της Τρίτης στο Χ.Α., με το ΓΔ στις 12:57 να είναι στις 865,17 μονάδες, +0,16%. Ο τζίρος είναι χαμηλός, 14,6εκ ευρώ ο καθαρός. Και με το ζητούμενο να είναι μια ισχυρή αντίδραση, όλα δείχνουνε πως ότι συμβεί θα συμβεί κατά την τελευταίες ώρα της συνεδρίασης, περίπου μετά τις 16:00.

 

 

Πρέπει άμεσα …

 

Βέβαια σε σχέση με τα επιμέρους σχόλια του GFF.  Υπάρχει ανάγκη να επιστρέψει άμεσα ο ΓΔ υψηλότερα των 870 – 875 μονάδων. Και κυρίως ο τραπεζικός δείκτης υψηλότερα των 850 – 860 μονάδων (βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις 832,66 μονάδες, +0,98%)

 

 

 

Στο +42,06% ……

 

Στα 18,07 ευρώ βρίσκεται το μεσημέρι της Τρίτης η μετοχή της Jumbo, +1,12%. Σημειώνεται πως η μετοχή από 01/01/19 βρίσκεται στο +42,06%, σε μια ακόμη εξαιρετική χρηματιστηριακή χρονιά.

 
 

09/12/19

 
 

 

Νέα προβλήματα στο Χ.Α. και ανησυχία ….

 

Με νέες απώλειες έχει ξεκινήσει η εβδομάδα στο Χ.Α., μ με τη διαγραμματική εικόνα να προβληματίζει και το ζητούμενο φυσικά να είναι να υπάρξει ενδοσυνεδριακή αντίδραση και να μαζευτούνε οι πρωινές απώλειες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ειδικότερα, στις 12:49, ο ΓΔ βρίσκεται στις 866,30 μονάδες, -0,79% (πριν από λίγο είχε βρεθεί και -1%), με τις τράπεζες στο -1,22%. Ο τζίρος είναι στα 16,8εκ ευρώ.

 

Και σε σχέση με τα επιμέρους σχόλια του www.greekfinanceforum.com, αυτό που θα θέλαμε να δούμε μέχρι το κλείσιμο, είναι μια επιστροφή, τουλάχιστον υψηλότερα των 870 μονάδων.

 

 

Μυτιληναίος: Πιέσεις για τη μετοχή

 

Νέες πιέσεις καταγράφονται το μεσημέρι της Δευτέρας στη μετοχή της Μυτιληναίος. Έτσι στις 12:52 βρίσκεται στα 9,44 ευρώ. Και εδώ υπάρχει ανησυχία για τις ενδείξεις επιδείνωσης της διαγραμματικής εικόνας (πάντα σε πρώτη φάση μιλάμε για την βραχυπρόθεσμη τάση). Αν απαιτείται κάτι αυτό είναι μια άμεση επιστροφή υψηλότερα των 9,50 – 9,70 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση θα δοκιμαστούν οι στηρίξεις στα 9,00 – 9,10 ευρώ, με κίνδυνο η διαγραμματική εικόνα να χαλάσει αρκετά.

 

 

ΕΛΠΕ – Τα βλέμματα στρέφονται και πάλι στις γνωστές στηρίξεις

 

Στα 8,26 ευρώ βρίσκεται το πρωί της Δευτέρας η μετοχή των ΕΛΠΕ, -0,60%, με χαμηλό ημέρας τα 8,14 ευρώ. Και έχοντα αποτύχει και πάλι προσφάτως να διασπάσει τις ισχυρές αντιστάσεις στα 8,50 – 8,60 ευρώ, η προσοχή στρέφεται και πάλι στις ισχυρές στηρίξεις στα 8,00 – 8,10 ευρώ.

 

07/12/19

 
 

Το πρώτο μέλημα για την επόμενη εβδομάδα

Κακή ήτανε η πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, με το ΓΔ να καταγράφει εβδομαδιαίες απώλειες 3%. Και τον τραπεζικό δείκτη απώλειες 6,5%. Ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει στον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος έκλεισε στις 844,49 μονάδες. Και το κλείσιμο χαμηλότερα των 850 – 860 μονάδων προκαλεί μεγάλη ανησυχία, με κίνδυνο ο τραπεζικός δείκτης να μπει σε ένα νέο πτωτικό trend. Και θα λέγαμε πως το μεγάλο ζητούμενο για την επόμενη εβδομάδα θα είναι η επιστροφή του Τραπεζικού Δείκτη υψηλότερα των 850 – 860 μονάδων, έτσι ώστε να αποφευχθούνε τα χειρότερα 14 συνεδριάσεις πριν το τέλος του 2019.

 

06/12/19

 
 

 

Μια εξαιρετικά βαρετή συνεδρίαση προς στιγμήν …

 

Μια εξαιρετικά βαρετή συνεδρίαση έχει το Χ.Α., με το ΓΔ στις 12:30 να βρίσκεται στις 877,34 μονάδες, -0,14%. Ο τζίρος είναι εξαιρετικά χαμηλός 11εκ ευρώ, με τον τραπεζικό δείκτη, μετά το χθεσινό -3%, να καταγράφει οριακές απώλειες 0,20%, στις 876,80 μονάδες.

 

ΟΠΑΠ – Συνεχίζονται οι κινήσεις πέριξ των 11,00 – 11,10 ευρώ….

 

Στα 10,89 ευρώ βρίσκεται η μετοχή του ΟΠΑΠ το πρωί της Παρασκευής, -1,18%, με την παλινδρόμηση της μετοχής στα όρια των 11,00 – 11,10 ευρώ να συνεχίζεται. Μια διάσπαση η οποία θα έβαζε τη μετοχή σε ένα νέο ανοδικό trend, με μεγάλα περιθώρια ανόδου.

 

 

Νέα άνοδος στη ΛΑΜΔΑ και το δικαίωμα της ….

 

Νέα άνοδος καταγράφεται το πρωί της Παρασκευής, με τη μετοχή στα 7,29 ευρώ, +0,83% και το δικαίωμα της στα 0,731 ευρώ, +14,22%. Να σημειωθεί πως στα 0,731 ευρώ, η αγορά της μετοχής μέσω του δικαιώματος δίνει μια τιμή στα 7,30 ευρώ, όσο δηλαδή η τιμή της μετοχής.  

 

05/12/19

 

 

Στο +44,34% ytd

 

Μετά τη μεγάλη άνοδο της Τετάρτης, στα 18,36 ευρώ βρίσκεται η μετοχή της Jumbo το πρωί της Πέμπτης, με οριακές απώλειες 0,65%. Σημειώνεται πως η μετοχή από 01/01/19 βρίσκεται στο +44,34%, στα όρια πάντα ιστορικών υψηλών που καταγράφηκαν φέτος.

 

 

 

ΕΕΕ – Πρέπει να μείνει υψηλότερα των 29,00 – 29,10 ευρώ

 

Με τη μετοχή είναι αρκετά νευρική κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Στα 29,35 ευρώ, -0,14%, βρίσκεται η Coca Cola το μεσημέρι της Πέμπτης. Και με το μεγάλο volatility να αναμένεται να συνεχιστεί. Αν υπάρχει ένα ζητούμενο, αυτό δεν είναι άλλο από το να μη χαθούνε οι στηρίξεις στα 29,00 – 29,10 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχει κίνδυνος η διαγραμματική εικόνα να επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό.

 

 

Σημαντικά κέρδη και σήμερα για το δικαίωμα της ΛΑΜΔΑ.

 

Στα 0,70 ευρώ, +44,33% βρίσκεται το δικαίωμα της ΛΑΜΔΑ το μεσημέρι της Παρασκευής. Μια τιμή πάντως που κρίνεται φυσιολογική, αφού βρίσκεται σε συνάρτηση με την πορεία της μετοχής (βρίσκεται στα 7,31 ευρώ, +2,24%, με υψηλό ημέρας τα 7,47 ευρώ). Είναι χαρακτηριστικό πως με βάση την τρέχουσα τιμή του δικαιώματος. Αν κάποιος αγοράσει τη μετοχή μέσω του δικαιώματος του βγαίνει μια τιμή 7,27 ευρώ, δηλαδή οριακά χαμηλότερα της τρέχουσας τιμής στο ταμπλό.

 

 

Μια από τα ίδια στο Χ.Α. στο ξεκίνημα ... Οριακές μεταβολές και χαμηλός τζίρος...

 

Οριακές απώλειες καταγράφονται το πρωί της Πέμπτης στο Χ.Α., με το ΓΔ να βρίσκεται στις 11:43 στις 885,64 μονάδες, με οριακές απώλειες 0,34%. Τζίρος 7,43εκ ευρώ, που κρίνεται χαμηλός. Και εφόσον το Χ.Α. δε μπορεί να αντιδράσει. Αν υπάρχει ένα ζητούμενο, αυτό είναι να κρατηθεί τουλάχιστον η επαφή με τις 890 – 900 μονάδες. Τις γνωστές πολύ ισχυρές αντιστάσεις.

 

04/12/19

 

Αδύναμο φαίνεται το Χ.Α. και σήμερα …

Αν και ξεκίνησε με άνοδο. Και αν και το κλίμα στις διεθνείς αγορές είναι θετικό. Σε οριακά αρνητικό πρόσημο έχει γυρίσει το Χ.Α., με το ΓΔ στις 13:57 να βρίσκεται στο -0,05%, στις 880,81 μονάδες (το πρωί είχε βρεθεί περίπου +0,55%). Και εφόσον το Χ.Α. δε μπορεί να αντιδράσει μέχρι το κλείσιμο της συνεδρίασης. Όπως είχαμε γράψει και νωρίτερα, το ζητούμενο είναι να κρατηθεί η επαφή με τις 890 – 900 μονάδες.

 

ΟΠΑΠ: +43,65%

Στα 10,90 ευρώ, αμετάβλητη βρίσκεται το μεσημέρι της Τετάρτης ο ΟΠΑΠ. Και με τη νέα «μάχη» (μετά την πρόσφατη άνοδο) με τη διάσπαση των αντιστάσεων στα 11:00 – 11,10 ευρώ να είναι το νέο μεγάλο στοίχημα. Σημειώνεται πως η μετοχή από 01/01/19 βρίσκεται στο +43,65%!

+260,71%

Μπορεί οι τραπεζικές μετοχές κατά τις τελευταίες 2-3 συνεδριάσεις να έχουνε κάνει μια σημαντική κοιλιά. Ωστόσο να μην ξεχνάμε τις εντυπωσιακές αποδόσεις από τις αρχές του χρόνου. Και η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι η Πειραιώς, με άνοδο 260,71% ytd.

 

Στόχος αν όχι να προσεγγιστούνε …. Τουλάχιστον να κρατηθεί η επαφή με τις 890 – 900 μονάδες

Με οριακά κέρδη 0,32% έχει ξεκινήσει η συνεδρίαση της Τετάρτης, μετά από 2 κακές συνεδριάσεις. Και αν υπάρχει ένα ζητούμενο, φυσικά και αυτό είναι μια αντίδραση. Στη χειρότερη, να κρατηθεί η επαφή με τα κρίσιμα επίπεδα των 890 – 900 μονάδων, για να μην αρχίσουμε ξαφνικά να μιλάμε για επιδείνωση της βραχυπρόθεσμης εικόνας της αγοράς.

 

03/12/19

 

 

Κακή συνεδρίαση μέχρι στιγμής, με ανάγκη να κρατηθεί η επαφής με τις 890 - 900 μονάδες…

 

Σε κακή εξελίσσεται η δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας και του μήνα, με το ΓΔ στις 13:27 να βρίσκεται στο -1,09%, στις 883,19 μονάδες, με τζίρο 24,3εκ ευρώ, μέτριος αν και με αυξητικές διαθέσεις μετά το μεσημέρι. Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι τράπεζες, με τον τραπεζικό δείκτη στις 860,26 μονάδες, -2,78%. Και φυσικά η μεγαλύτερη αγωνία έχει να κάνει, με το να κρατηθεί η επαφή του ΓΔ με τα επίπεδα των 890 – 900 μονάδων.

 

 

Τραπεζικός δείκτης & Στηρίξεις

 

Και σε σχέση με τα παραπάνω και την πτώση που καταγράφεται μέχρι αυτή της στιγμή στις τραπεζικές μετοχές. Με το δείκτη να βρίσκεται στις 860 μονάδες, σημειώνεται πως είναι σημαντικό να μη χαθούνε οι στηρίξεις στις 850 με 860 μονάδες…..

 

 

Νέες πιέσεις για το δικαίωμα της ΛΑΜΔΑ

 

Δεύτερη συνεδρίαση σήμερα για το δικαίωμα της ΛΑΜΔΑ. Και στις 13:33 βρίσκεται στα 0,3685 ευρώ, -7,88%. Η μετοχή της ΛΑΜΔΑ βρίσκεται στα 7,09 ευρώ, -1,04%, με την ταλαιπωρία να συνεχίζει. Κάτι πάντως φυσιολογικό, όπως έχουμε γράψει στο www.greekfinanceforum.com. Λόγω του μεγέθους της ΑΜΚ (μέσο-μακροπρόθεσμα οι προοπτικές είναι θετικές).

 

 

Συνεχίζονται οι κινήσεις πέριξ των 900 μονάδων ….

 

Μια από τα ίδια και την Τρίτη στο Χ.Α., τουλάχιστον στο ξεκίνημα της ημέρας. Ειδικότερα, ο ΓΔ στις 10;58 βρίσκεται στις 892,62 μονάδες, -0,04%, με τη γνωστή παλινδρόμηση στα όρια των 890 – 900 μονάδων να συνεχίζεται. Όχι μόνο ημέρες, αλλά επί της ουσίας μήνες. Ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται στις 878,86 μονάδες, -0,86%. Ο τζίρος σχετικά χαμηλός για μισή ώρα συνεδρίασης, 4,26εκ ευρώ…

 

02/12/19

 

ΔΕΗ: Καλή συνεδρίαση και +158,27% ytd

Ανοδικά κινείται το πρωί της Δευτέρας η μετοχή της ΔΕΗ, στα 3,352 ευρώ, +3,65%, με τη μετοχή να έχει πλέον διασπάσει ισχυρές αντιστάσεις και να κινείται προς τις επόμενες αντιστάσεις στα 3,50 – 3,60 ευρώ. Σημειώνεται πως η μετοχή βρίσκεται από το ξεκίνημα της χρονιάς στο +158,27%.

 

Κινήσεις πέριξ των 900 μονάδων, με γνωστό το στόχο …..

Οριακές απώλειες 0,10% καταγράφονται το πρωί της Δευτέρας στο Χ.Α, με το ΓΔ στις 900,65 μονάδες. Και ένας και ξεκάθαρος είναι ο μεγάλος στόχος. Τόσο για σήμερα όσο και για τις επόμενες συνεδριάσεις. Να παραμείνει ο δείκτης υψηλότερα των 900 μονάδων, μια κλειδί παραμονή για να μπει η μετοχή σε ένα νέο ανοδικό trend.

Πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης του δικαιώματος της ΛΑΜΔΑ

Απώλειες 18% καταγράφονται το πρωί της Δευτέρας στο δικαίωμα της ΛΑΜΔΑ, πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης του. Ειδικότερα, το δικαίωμα βρίσκεται στα 0,499 ευρώ, -17,93%, με τη μετοχή της ΛΑΜΔΑ στα 7,16 ευρώ, -0,56%.

 

29/11/19

 

Χρηματιστήριο: Σε υψηλά 57 μηνών η αγορά

Με άνοδο 1,15% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά την εβδομάδα που τελειώνει, πάνω από τα επίπεδα των 900 μονάδων, σε νέα υψηλά έτους, αλλά και σε νέα υψηλά 57 μηνών, με το ΧΑ να καταγράφει τα υψηλότερα κέρδη από όλα τα διεθνή χρηματιστήρια από την αρχή της χρονιάς (+47%), ενώ ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει ετήσια κέρδη 105,6%.

   Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ΧΑ έχει πετύχει κάτι μοναδικό στη σύγχρονη ιστορία του: να κλείσουν με θετικό πρόσημο οι 10 από τους 11 μήνες της χρονιάς, όπως σημειώνουν οι αναλυτές της Beta Securities.

   Τεχνικά, η πρώτη αντίσταση βρίσκεται στις 910 μονάδες και υψηλότερα στις 950 μονάδες, ενώ στηρίξεις υπάρχουν στις 880 και χαμηλότερα στις 860 μονάδες.

   Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε την εβδομάδα στις 901,58 μονάδες (είναι το υψηλότερο κλείσιμο από τη συνεδρίαση της 26ης Φεβρουαρίου 2015), έναντι 891,30 μονάδων της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώνοντας εβδομαδιαία άνοδο 1,15%, έκλεισε το Νοέμβριο με άνοδο 2,15%, ενώ από τις αρχές του έτους καταγράφει κέρδη 47,00%. 

   Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE 25 έκλεισε με άνοδο 2,00 %, ενώ ο δείκτης FTSE MID CAP έκλεισε με πτώση 1,09%.

   Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: βιομηχανικά προϊόντα: άνοδος 2,30%, εμπόριο: πτώση 2,39%, κατασκευές και υλικά: άνοδος 0,45%, πετρέλαιο και αέριο: πτώση 1,29%, προσωπικά και οικιακά προϊόντα: άνοδος 2,08%, πρώτες ύλες: άνοδος 1,71%, ταξίδια: άνοδος 9,34%, τεχνολογία: άνοδος 0,11%, τηλεπικοινωνίες: πτώση 1,73%, τράπεζες: άνοδος 0,35%, τρόφιμα και ποτά: άνοδος 4,61%, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας: άνοδος 0,92% και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες: άνοδος 0,64%.

   Η συνολική αξία των συναλλαγών στις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας ανήλθε στα 436,693 εκατ. ευρώ, ενώ η μέση αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 87,339 εκατ. ευρώ, από 73,467 εκατ. ευρώ της προηγούμενης εβδομάδος.

   Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς την εβδομάδα αυτή αυξήθηκε κατά 1,601 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 60,946 δισ. ευρώ.

   Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ

   ΔΕΙΚΤΕΣ

     KΛΕΙΣΙΜΟ

   29/11/2019 KΛΕΙΣΙΜΟ

   22/11/2019 ΜΕΤΑΒΟΛΗ

   ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

   ΓΕΝΙΚΟΣ 901,58 891,30 +1,15%

   FTSE 25 2.274,79 2.230,21 +2,00%

   FTSE MID CAP 1.205,93 1.219,27 -1,09%

   ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ

   ΠΡΟΪOΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 2.650,08 2.590,54 +2,30%

   ΕΜΠΟΡΙΟ   71,84 73,60 -2,39%

   ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ & ΥΛΙΚΑ 2.983,11 2.969,73 +0,45%

   ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ & ΑΕΡΙΟ 5.130,76 5.197,83 -1,29%

   ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 9.582,08 9.386,54 +2,08%

   ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ   6.605,58 6.594,29 +1,71%

   ΤΑΞΙΔΙΑ-ΑΝΑΨΥΧΗ 1.879,14 1.718,47 +9,34%

   ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ   886,78 885,79 +0,11%

   ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ 3.754,51 3.820,57 -1,73%

   ΤΡΑΠΕΖΕΣ 903,89 900,73 +0,35%

   ΤΡΟΦΙΜΑ-ΠΟΤΑ 11.291, 16 10.793,25 +4,61%

       

   ΥΠ. ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ 2.878,28 2.852,04 +0,92%

   ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 998,40 992,07  +0,64%

    

   Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΓΔΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΑΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

    ΓΔΤ ΑΞΙΑ

    ( σε εκατ. ευρώ)

   Δευτέρα  25/11/2019 898,23+0,78% 74,044          

   Τρίτη  26/11/2019 891,86-0,71% 146,101         

   Τετάρτη  27/11/2019 895,03+0,36% 69,427       

   Πέμπτη  28/11/2019 899,75+0,535 59,664        

   Παρασκευή 29/11/2019 901,58+0,20% 87,457      

 

 

Η «μάχη» με τις 900 μονάδες συνεχίζεται ...

 

Οριακές απώλειες καταγράφονται στις 12:34 στο Χ.Α., με το ΓΔ να βρίσκεται στις 12:34 στις 898,60 μονάδες, -0,13%, με τζίρο 19,2εκ ευρώ. Σημειώνεται πως νωρίτερα, ο ΓΔ είχε βρεθεί και υψηλότερα των 900 μονάδων, με υψηλό ημέρας μέχρι στιγμής τις 901,69 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται στο -1,04%. Και φυσικά το μεγάλο στοίχημα για το Χ.Α. δεν είναι άλλο, από τη διάσπαση των αντιστάσεων στις 800 μονάδες.

 

 

Μυτιληναίος – Μετά από καιρό ανεβάζει στροφές ….

 

Στα 10,14 ευρώ (+3%) βρίσκεται η μετοχή της Μυτιληναίος το πρωί της Παρασκευής και στην τελευταία συνεδρίαση του Νοεμβρίου. Και κάπως έτσι, η μετοχή προσπαθεί να ξεκολλήσει μετά από καιρό από τις σημαντικές αντιστάσεις στα 9,90 – 10,00 ευρώ, κάτι το οποίο όπως έχουμε αναφέρει στο GFF θα βάλει τη μετοχή σε ένα νέο ανοδικό trend, που μπορεί να φέρει τη μετοχή σημαντικά υψηλότερα. Επόμενος μεσοπρόθεσμος στόχος σε αυτό το θετικό σενάριο, τα 11,00 και 11,50-11,70 ευρώ!!!!!

 

 

ΟΠΑΠ: Προσπάθειες να κάνει ακόμη μεγαλύτερη υπέρβαση διασπώντας και τα 11,00 – 11,10 ευρώ.

 

Στα 11,09 ευρώ βρίσκεται η μετοχή του ΟΠΑΠ, η οποία αν και στο ξεκίνημα της ημέρας βρέθηκε και 10,78 ευρώ. Αμέσως αντέδρασε και στις 12:44 βρίσκεται στα 11,09 ευρώ, +1,19%. Αφού σημειωθεί πως η μετοχή βρίσκεται σε υπέρ-αγορασμένα επίπεδα (μετά το τελευταίο ράλι), κάτι το οποίο δικαιολογεί ένα βραχυπρόθεσμο consolidation, ακόμη και ένα μικρό profit taking. Σημειώνεται πως οριστική διάσπαση των 11,00 – 11,00 ευρώ θα ανοίξει το δρόμο για μια κίνηση προς αισθητά υψηλότερα βάζοντας τη μετοχή σε ένα νέο ανοδικό trend.

 

28/11/19

 
 

 

Ελεγχόμενα προβλήματα στο Χ.Α. και κυρίως στις τράπεζες

 

Απώλειες καταγράφονται στο Χ.Α. το μεσημέρι της Πέμπτης, με το ΓΔ να βρίσκεται στις 12:53 στις 890,71 μονάδες, -0,48%, με τζίρο 16,2εκ ευρώ. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις τράπεζες, με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει απώλειες 1,93%. Ειδικότερα, στις 12:54 οι τιμές των 4 τραπεζών είναι οι ακόλουθες:

 

Alpha Bank: 1,828 ευρώ, -1,98%

ΕΤΕ: 3,00 ευρώ, -1,86%

ΠΕΙΡ: 3,09 ευρώ, -1,34%

ΕΥΡΩΒ: 0,9205 ευρώ, -2,07%

 

 

Με ώθηση από το μέρισμα, δίνει ρέστα ο ΟΠΑΠ …..

 

Σημαντικά κέρδη 3,17% καταγράφονται το μεσημέρι της Πέμπτης στη μετοχή του ΟΠΑΠ, με ώθηση από την ανακοίνωση της πρόθεσης της εταιρείας για μεγάλο μέρισμα. Η μετοχή στις 12:57 βρίσκεται στα 10,74 ευρώ. Και όπως έχουμε αναφέρει το GFF. Έχοντας αφήσει πίσω τα επίπεδα των 9,90 – 10,00 ευρώ, ο επόμενος στόχος είναι οι αντιστάσεις στα 11,00 – 11,10 ευρώ.

 

 

Στέκεται καλά και η ΛΑΜΔΑ

 

Καλά σε γενικές γραμμές στέκεται και η μετοχή της ΛΑΜΔΑ, στα 7,29 ευρώ, +0,55%. Θυμίζουμε πως η μετοχή από χθες είναι κομμένη. Και την ερχόμενη Δευτέρα αρχίζει η διαπραγμάτευση του δικαιώματος. Φυσικά, όπως έχουμε γράψε στο GFF. Και λόγω του μεγέθους της ΑΜΚ, η βραχυπρόθεσμη ταλαιπωρία για τη μετοχή το πιθανότερο είναι πως θα συνεχιστεί.

 

27/11/19

 

Μικρά κέρδη στο Χ.Α., με μικρές διακυμάνσεις ….

Σε ανοδικό πρόσημο βρίσκεται από το ξεκίνημα της ημέρας το Χ.Α. στις 13:29 να βρίσκεται στις 896,11 μονάδες, +0,48%, με το τζίρο στα 21,7εκ ευρώ σχετικά μέτριος. Και φυσικά τεχνικά, ο στόχος είναι πάντα η διάσπαση των καθοριστικών αντιστάσεων στα επίπεδα των 900 μονάδων.

Στο +0,43% οι τράπεζες, με τον τραπεζικό δείκτη στις 896,14 μονάδες.

Καλή εικόνα και σήμερα για την Coca Cola

Με τις ακραίες διακυμάνσεις να συνεχίζονται για ακόμη μια ημέρα. Στα 30,42 ευρώ βρίσκεται η μετοχή της ΕΕΕ το πρωί της Τετάρτης, +2,15%. Διαγραμματικά, το ζητούμενο είναι η μετοχή να μείνει υψηλότερα των 29,00 – 29,20 ευρώ, από τα οποία η μετοχή προσπαθεί να πάρει μια απόσταση ασφαλείας.

Μυτιληναίος …..Για ακόμη μια ημέρα υπάρχει πωλητής ….

Στα 9,805 ευρώ βρίσκεται η μετοχή της Μυτιληναίος το πρωί της Τετάρτης. Και με την κίνηση πέριξ των καθοριστικών τεχνικών επιπέδων των 9,80 – 9,90 ευρώ να συνεχίζεται. Στο ταμπλό φαίνεται ότι και σήμερα (και πάντα μέχρι στιγμής). Υπάρχει πωλητής στη μετοχή. Θυμίζουμε πως διάσπαση των αντιστάσεων, κυρίως των 9,90 ευρώ, μαζί με τα 10,00 ευρώ θα βάλει τη μετοχή σε ένα νέο ανοδικό trend, που θα οδηγήσει τη μετοχή σημαντικά υψηλότερα.

 

 

Με κέρδη η μετοχή της ΛΑΜΔΑ μετά την αποκοπή. Προσαρμοσμένη στα 7,06 ευρώ ξεκίνησε η μετοχή της ΛΑΜΔΑ το πρωί της Τετάρτης. Και αυτή τη στιγμή (10:43) βρίσκεται στο +3,54%, στα 7,31 ευρώ.

 

26/11/19

 

ΙΝΤΕΡΚΟ: ΓΣ για έκδοση ομολογιακού δανείου 45εκ ευρώ

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρεία «INTERCONTINENTAL INTERNATIONAL ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ»:

Έκδοση κοινών ομολογιακών δανείων μέχρι του ποσού των σαράντα πέντε εκατομμυρίων ευρώ (45.000.000,00€), σύμφωνα με τις διατάξεις του N. 4548/2018, όπως ισχύει (άρθρα 59 επόμενα) και το καταστατικό της Εταιρείας, και παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για εξειδίκευση σχετικών όρων. Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης εκ του νόμου απαρτίας για την λήψη απόφασης επί των θεμάτων της ημερησίας διάταξης, η τυχόν Α΄ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα συνέλθει την 3/1/2020, ημέρα Παρασκευή, την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο, χωρίς νέα πρόσκληση των μετόχων με το ίδιο θέμα ημερήσιας διάταξης.

 

Οι επιδόσεις του Ελλάκτωρα, της Γεκτερνα και της Άβαξ από 01/01/19

 

Ας ρίξουμε μια ματιά στις αποδόσεις των 3 κατασκευαστικών από τις αρχές του χρόνου. Ειδικότερα:

 

Γεκτερνα: +46,04%

Ελλάκτωρας: +35,37%

Αβαξ: +82,78%

 

 

Μικρές απώλειες στο ξεκίνημα, με τα βλέμματα και στην αναδιάρθρωση της MSCI..

 

Μικρές απώλειες 0,35% καταγράφονται το πρωί της Τρίτης στο Χ.Α., με το ΓΔ στις 895,21 μονάδες. Και με το στόχο να είναι γνωστός. Και δεν είναι άλλος από τη διάσπαση των αντιστάσεων στις 900 μονάδες. Τα βλέμματα είναι στραμμένα και στην αναδιάρθρωση των δεικτών της Morgan Stanley, όπου η μείωση της στάθμισης των ελληνικών μετοχών (όπως και πολλών χωρών, λόγω της αύξηση της στάθμισης των κινεζικών μετοχών) αναμένεται να οδηγήσει σε ρευστοποιήσεις, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στις δημοπρασίες κλεισίματος της συνεδρίασης (17:00 – 17:10).

 

 

Lamda – Απώλειες στη μετοχή ενόψει της αυριανής αποκοπής του δικαιώματος του μερίσματος.

 

Ελεγχόμενες απώλειες 1,57% καταγράφονται το πρωί της Τρίτης στη μετοχή της ΛΑΜΔΑ, στα 7,50 ευρώ. Θυμίζουμε πως η σχέση ανταλλαγής είναι 1,216918965991410 Νέες Μετοχές για κάθε μία (1) παλαιά μετοχή στα 6,70 ευρώ.

 

25/11/19

 
 

ΓΔ Αθόρυβα … Νέα άνοδος

Νέα άνοδος καταγράφεται το πρωί της Δευτέρας στο Χ.Α, με το ΓΔ στις 896,14 μονάδες, +0,54%, με τζίρο 19,76εκ ευρώ (μέτριος). Ο δείκτης των τραπεζών βρίσκεται στο +0,70%. Και φυσικά αν υπάρχει ένα ζητούμενο αυτό είναι τα κέρδη να κρατηθούμε μέχρι το τέλος της ημέρας.

Τα κέρδη των 4 τραπεζών από 01/01/19 

Και σε αυτό το σημείο ας ρίξουμε μια ματιά, θυμίζοντας ποιές είναι οι αποδόσεις των 4 τραπεζικών μετοχών από 01/01/19:

Τράπεζα Πειραιώς: +275,48%

ΕΤΕ: +185,73%

Alpha Bank: +72,64%

Eurobank: +78,72%

ΟΠΑΠ: Το προσπαθεί και σήμερα …

Στα 10,02 ευρώ βρίσκεται η μετοχή του ΟΠΑΠ, +0,20% και σε σχέση με τα επιμέρους σχόλια του GFF. Αν υπάρχει ένα μεγάλο ζητούμενο αυτό είναι να μείνει η μετοχή υψηλότερα των 9,80 – 9,90 και 10,00 ευρώ. Δύο διπλές παραμονές που θα ανοίξουνε το δρόμο για μια κίνηση προς αισθητά υψηλότερα επίπεδα.

 

23/11/19

 
 

Φυσικά και ο στόχος της επόμενης εβδομάδας θα είναι η διάσπαση των 890 - 900 μονάδων, στα όρια των οποίων κινείται η αγορά κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα

 

22/11/19

 

 

Οριακές μεταβολές στο Χ.Α.

 

Οριακές μεταβολές καταγράφονται το πρωί της Παρασκευής στο Χ.Α., με το ΓΔ στις 13:25 να είναι στις 885,28 μονάδες, +0,22%, με τζίρο 21,8εκ ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται στις 884,92 μονάδες, +0,17%, με ζητούμενο μετά την τελευταία διήμερη διόρθωση να αντιδράσει ο δείκτης.

 

Όσον αφορά το ΓΔ, θυμίζουμε πως ο στόχος …. .Είναι τουλάχιστον ο ΓΔ να μη χάσει την επαφή με τα κρίσιμα επίπεδα των 890 – 900 μονάδων …..

 

 

Μάζεψε (σε ένα βαθμό) τις αρχικές απώλειες η ΛΑΜΔΑ ….

 

Απώλειες καταγράφονται την Παρασκευή στη μετοχή της ΛΑΜΔΑ (7,73 ευρώ, -3%), στα 7,73 ευρώ, με όγκο συναλλαγών 441.000 μετοχές. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί πως οι απώλειες είναι αισθητά μικρότερες από τις αρχικές, όταν η μετοχή είχε βρεθεί 7,43 ευρώ στο ξεκίνημα.

 

 

ΟΠΑΠ: Συνεχίζει να προσπαθεί για την υπέρβαση

 

Στα 9,925 ευρώ, +0,76%, με υψηλό ημέρας μέχρι στιγμής τα 9,98 ευρώ βρίσκεται αυτή τη στιγμή (13:51) η μετοχή του ΟΠΑΠ. Και ως γνωστών, το μεγάλο στοίχημα για τη μετοχή είναι να διασπάσει οριστικά τις αντιστάσεις στα 9,90 – 10,00 ευρώ. Αντιστάσεις οι οποίες εδώ και πάρα πολύ καιρό είναι σχεδόν «στοιχειωμένες», με τη μετοχή αρκετές φορές κατά τους τελευταίους μήνες να πηγαίνει σε αυτά τα επίπεδα και μετά να γυρίζει.  

 

 

Πιέσεις στη μετοχή της ΛΑΜΔΑ

 

Πιέσεις σημειώνονται στο ξεκίνημα της ημέρας στη μετοχή της ΛΑΜΔΑ, στην ανακοίνωση της τιμής για την ΑΜΚ στα 6,70 ευρώ. Να σημειωθεί πως λαμβάνοντας αυτή τη στιγμή υπόψη τους όρους της ΑΜΚ. Όταν κάποιος αγοράζει στην τρέχουσα τιμή των 7,50 ευρώ (-6%). Ασκώντας το δικαίωμα του στην ΑΜΚ, είναι σαν να αγοράζει στα 7,05 ευρώ.

 

 

Στο 2,75% το guidance για το 5ετές ομόλογο της Μυτιληναίος, 500εκ ευρώ…

 

Όπως ανακοινώθηκε στο 2,75% είναι το guidance για το 5ετές ομόλογο της Μυτιληναίος, ύψους 500εκ ευρώ.

 

Ζητούμενο για τη συνεδρίαση της Παρασκευής να μη συνεχιστεί η πτώση των τελευταίων δύο συνεδριάσεων.. Και βασικά να κρατηθεί η επαφή με τα κρίσιμα επίπεδα των 890 - 900 μονάδων.

 

21/11/19

 

Ελεγχόμενες απώλειες στο Χ.Α., με τις τράπεζες στο επίκεντρο ….

Με τις τραπεζικές μετοχές να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με απώλειες 1,35%. Στο -0,59% βρίσκεται ο ΓΔ στο Χ.Α., στις 885,13 μονάδες. Τζίρος 20,3εκ ευρώ. Και φυσικά σε σχέση με τα επιμέρους μας σχόλια. Το ζητούμενο για το Χ.Α. είναι να κρατήσει την επαφή με τα επίπεδα των 790 – 800 μονάδων. Σημειώνεται πως τα βλέμματα είναι στην πορεία των διεθνών αγορών, με τον DAX στο –ο,14%, αν και στο ξεκίνημα της ημέρας είχε βρεθεί και -1% σχεδόν.

Οι αποδόσεις ΓΔ & Τραπεζικού δείκτη από 01/01/19 

Και 25 συνεδριάσεις πριν το τέλος του 2019, πάμε να θυμηθούμε τις αποδόσεις των δύο βασικών δεικτών. Του ΓΔ και του τραπεζικού δείκτη. Ο ΓΔ λοιπόν από 01/01/19 βρίσκεται στο +47,6%, με τον τραπεζικό δείκτη στο +112,25%.

Μυτιληναίος & Η κίνηση στα κρίσιμα επίπεδα συνεχίζεται ….. Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο…

Στα 9,835 ευρώ, -0,15%, βρίσκεται η μετοχή της Μυτιληναίος. Και απλά συνεχίζεται, όπως εδώ και καιρό, η μάχη με τις αντιστάσεις στα τρέχοντα επίπεδα των 9,80 – 9,90 ευρώ.

Να σημειωθεί παράλληλα, πως άνοιξε σήμερα και το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο της Μυτιληναίος, 500εκ ευρώ, με την διαδικασία να ολοκληρώνεται αύριο.

 

 

Πιέσεις το πρωί στο Χ.Α., με τα βλέμματα στις διεθνείς αγορές …

 

Απώλειες 0,79% καταγράφονται το πρωί της Πέμπτης στο Χ.Α., με τις τράπεζες να βρίσκονται στο -1,85%, με τζίρο 8,12εκ ευρώ, αρκετά μέτριος προς χαμηλός. Και εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τραπεζών (το απόγευμα ΕΤΕ – Eurobank, αύριο η Πειραιώς) και με την αγορά να βρίσκεται πάντα στα όρια των 890 – 900 μονάδων. Η πτώση αποδίδεται και στις απώλειες που σημειώνονται σήμερα το πρωί στις διεθνείς αγορές.

 

20/11/19

 

OTE – Πρωταγωνιστεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση & Σε νέα υψηλά 11 ετών!!!!!

Μια εξαιρετική συνεδρίαση έχει μέχρι στιγμής η μετοχή του ΟΤΕ, επηρεάζοντας θετικά όλο το χρηματιστήριο, λόγω και της στάθμισης που έχει η μετοχή. Η μετοχή στις 14:29 βρίσκεται στο +2,81%, στα 13,88 ευρώ. Και αυτό ουσιαστικά είναι το νέο υψηλό. Όχι από τις αρχές του 2019 ή 52 εβδομάδων. Αλλά το υψηλότερα σημείο από το καλοκαίρι του 2008. Δηλαδή υψηλό περίπου 11 ετών!!

 

Ελεγχόμενες απώλειες στο Χ.Α., με μικρό τζίρο ….

Ελεγχόμενες απώλειες, μικρότερες από το πρωί. Καταγράφονται το μεσημέρι της Τετάρτης, με το ΓΔ στις 13:05 να βρίσκεται 890,01 μονάδες, -0,38%. Από αυτά που κρατάμε είναι πως ο τζίρος είναι αρκετά χαμηλός, στα 15,7εκ ευρώ. Και αυτό κρίνεται θετικά, αφού μιλάμε για μια αμιγώς πτωτική συνεδρίαση από το πρωί. Στο -0,77% ο τραπεζικός δείκτης.

Συνεχίζει να προσπαθεί τις αντιστάσεις …..

Στο +0,41% βρίσκεται η μετοχή του ΟΠΑΠ, στα 9,855 ευρώ. Και η μετοχή όπως εδώ και καιρό. Προσπαθεί να διασπάσει τις αντιστάσεις στα 9,80 και 9,90 – 10,00 ευρώ. Από τις αρχές του χρόνου  η μετοχή βρίσκεται στο +29,76%.

ΟΛΘ – ΟΛΠ ytd

Σε αυτό το σημείο ας ρίξουμε μια ματιά στις αποδόσεις των δύο λιμανιών από τις αρχές του χρόνου, με τη μετοχή του ΟΛΠ να κερδίζει κατά κράτους αυτήν του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, το οποίο χρηματιστηριακά έχει μια αρκετά μέτρια χρονιά. Έτσι λοιπόν, ο ΟΛΠ ytd βρίσκεται στο εντυπωσιακό 55,53% και ο ΟΛΘ μόλις στο +3,92%.

 

Με απώλειες έχει ξεκινήσει η συνεδρίαση της Τρίτης το Χ.Α., με το ΓΔ στις 11:03 να είναι στο -0,71%. Μεγαλύτερες οι απώλειες (-1,48%) στον τραπεζικό δείκτη. Φυσικά και το ζητούμενο είναι να κρατήσει ο ΓΔ την επαφή με τα επίπεδα των 890 - 900 μονάδων. Σημειώνεται πως στο σημερινό κακό κλίμα, συμβάλει και η αρνητική εικόνα της Ευρώπης, με απώλειες 0,70-0,90%.

Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί κάτι. Πως ο τζίρος παραμένει χαμηλός. Και αυτό είναι θετικό, αφού μιλάμε για ένα πτωτικό ξεκίνημα...

 

19/11/19

 
 

Ναι μεν αλλά στο Χ.Α., που συνεχίζει να  αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στις 890 – 900 μονάδες….

Οριακά κέρδη, αισθητά μικρότερα των κερδών που καταγράφονταν το πρωί, καταγράφονται στο Χ.Α., με το ΓΔ να βρίσκεται στις 13:27 στις 890,32 μονάδες, με τζίρο 23εκ ευρώ. Αναφορικά με τον τραπεζικό δείκτη. Αυτός βρίσκεται στις 912,87 μονάδες, +0,75%. Και κάπως έτσι συνεχίζεται η «μάχη» με τις καθοριστικές αντιστάσεις στις 890 – 900 μονάδες. Αντιστάσεις που αποδεικνύεται εκ νέου η σημασία τους κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση των τραπεζών …. +107,51%...

Και πάμε να ρίξουμε μια ματιά στην τρέχουσα κεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με τη συνολική αξία και των 4ων να είναι πλέον 10,79δις ευρώ, με την άνοδο του τραπεζικού δείκτη από 01/01/19 να είναι της τάξης του 107,51%!!!!

Eurobank: 3,62δις ευρώ

Alpha Bank: 2,96δις ευρώ

ΕΤΕ: 2,83δις ευρώ

Τράπεζα Πειραιώς: 1,38δις ευρώ

ΕΛΠΕ - Motor Oil ytd

Και πάμε να κάνουμε και κάτι άλλο. Να δούμε (δε θα λέγαμε συγκρίνουμε) την απόδοση της μετοχής των ΕΛΠΕ και της Motor Oil από τις αρχές του χρόνου. Η μετοχή των ΕΛΠΕ λοιπόν από 01/01/19 βρίσκεται στο +15,99%. Η αντίστοιχη απόδοση της Motor Oil είναι μόλις +3,43%. Και θα λέγαμε πως και οι δύο μετοχές κατά τη φετινή χρονιά υπό-αποδίδουνε σημαντικά σε σχέση με το ΓΔ (+44,22%).

Νέα αντίδραση σήμερα στην MLS

Νέα μεγάλα κέρδη 18% καταγράφονται το μεσημέρι της Τρίτης στη μετοχή της MLS, στα 1,63 ευρώ (με 191.314 μετοχές). Και η αντίδραση αυτή έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής αντίδρασης +30%. Βέβαια θυμίζουμε πως η μετοχή κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγράφει απώλειες 65,32%

 

18/11/19

 
 

 

Εξαιρετική εικόνα …. Να κρατήσει μέχρι τέλους το ζητούμενο….

 

Με αυξημένο τζίρο (27εκ ευρώ), λόγω των τραπεζών που πρωταγωνιστούνε στο ράλι (+3% στις 12:39). Μια καλή συνεδρίαση έχει το πρωί της Δευτέρας το Χ.Α., στις 894,07 μονάδες, +1%. Και με δεδομένο πως η αγορά βρίσκεται στα όρια των γνωστών, καθοριστικών για τη μακροπρόθεσμη τάση, αντιστάσεων. Στα επίπεδα των 890 – 900 μονάδων. Το πλέον κρίσιμο είναι να κρατήσουνε τα κέρδη μέχρι το κλείσιμο. Και φυσικά αν είναι εφικτό, η αγορά να ανεβάσει ακόμη περισσότερο στροφές.

 

 

Short Covering

 

«Πάντως και σήμερα βλέποντας κανείς τη συμπεριφορά των τραπεζικών μετοχών και πως μπαίνουνε οι εντολές. Νιώθει πως υπάρχει αυξημένο short covering, με αρκετούς επενδυτές …. Πιθανόν να τρέχουνε να κλείσουνε τις ανοιχτές θέσεις, κάτι το οποίο αυτό-τροφοδοτεί την άνοδο». Αυτό ήτανε το σύντομο σχόλιο χρηματιστή το πρωί της Δευτέρας για τη μεγάλη άνοδο των τραπεζών.  

 

 

Και έτσι απλά στο +102,5%.....

 

Και με αφορμή την άνοδο που καταγράφεται αυτή τη στιγμή. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο τραπεζικός δείκτης από τις αρχές του χρόνου βρίσκεται στο εντυπωσιακό +102,5%. Και όπως έχει επισημανθεί σε επιμέρους σχόλια του GFF. Αν η χρονιά τελείωνε τώρα, Αυτά θα ήτανε τα μεγαλύτερη κέρδη στην ιστορία του τραπεζικού δείκτη.

 

 

MLS – Προσπάθεια σημαντικής αντίδρασης ….

 

Στα 1,275 ευρώ βρίσκεται η μετοχή της MLS το πρωί της Δευτέρας, με σημαντικά 19,16%. Και με 60.856 μετοχές όγκο συναλλαγών στις 12:42. Για την ιστορία θυμίζουμε πως η μετοχή μετά την πρόσφατη κατάρρευσης της τιμής, βρίσκεται στο -73,19% από 01/01/19!!!

 

Μεγάλος στόχος της εβδομάδας, αν δε μπορούνε να διασπαστούν. Τουλάχιστον να κρατηθεί η επαφή με τις 890 - 900 μονάδες....

 

15/11/19

 
 

 

Ελεγχόμενες απώλειες, με κινήσεις πάντα στα όρια των 890 – 900 μονάδες….

 

Επιφυλακτικοί είναι από το πρωί οι επενδυτές στο Χ.Α., κάτι το οποίο πάντως κρίνεται φυσιολογικό, ειδικά αν κάποιος λάβει υπόψη τα μεγάλα κέρδη που καταγράφηκαν κατά τις προηγούμενες ημέρες και ειδικά χθες. Και με ζητούμενο, τουλάχιστον η αγορά να μην χάσει την επαφή με τα τρέχοντα επίπεδα. Ο ΓΔ στις 13:12 βρίσκεται στις 885,14 μονάδες, -0,53%, με τζίρο 9,55εκ ευρώ και με τον τραπεζικό δείκτη στο -0,53%, στις 885,03 μονάδες. Θυμίζουμε πως ο μεγάλος. Αλλά και δύσκολος στόχος για το

Χ.Α. είναι να διασπαστούν οι αντιστάσεις στις 890 – 900 μονάδες…

 

 

Coca Cola – Πιέσεις σήμερα και ο στόχος

 

Μετά τα μεγάλα κέρδη των προηγούμενων 2 ημερών (Τετάρτης και Πέμπτης). Αισθητές απώλειες καταγράφονται από το πρωί της Παρασκευής στο Χ.Α., στα 29,27 ευρώ, -3,34%. Από άποψης τεχνικής ανάλυσης υπάρχουνε δύο στόχοι. Τουλάχιστον να μη χαθούνε τα επίπεδα των 29,00 – 29,20 ευρώ. Και αν είναι δυνατόν να επιστρέψει και πάλι ενδοσυνεδριακά η μετοχή υψηλότερα των 29,70 – 29,90 ευρώ.

 

 

Στο +103,8%!!!!!

 

Και για να μην ξεχνιόμαστε. Στο 103,8% βρίσκεται ο τραπεζικός δείκτης από τις αρχές του χρόνου. Και όπως και αν το δει κανείς αυτό. Είναι μια τουλάχιστον εντυπωσιακή επίδοση, χωρίς φυσικά να ξεχνάμε το dilution που έχουνε υποστεί οι μέτοχοι κατά τις προηγούμενες ημέρες.

 

14/11/19

 

 

Καλή συνεδρίαση μέχρι στιγμής …. Και μάλιστα με σχετικά αυξημένο τζίρο….

 

Κέρδη 1,19% καταγράφονται το μεσημέρι της Πέμπτης στο Χ.Α., με το τζίρο να είναι σχετικά αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, 20εκ ευρώ, κάτι επίσης θετικό. Και με την εικόνα να είναι μέχρι στιγμής καλή, υπάρχουνε μεγάλες πιθανότητες το καλό κλίμα να κρατήσει μέχρι τέλους, κάτι το οποίο φυσικά είναι και ο στόχος.

 

 

Μεγάλα κέρδη για την ΕΤΕ

 

Συνολικά είναι καλό το κλίμα στο Χ.Α., με τον τραπεζικό δείκτη να είναι στο +2,73% στις 12:44. Η μετοχή πάντως που μέχρι στιγμής κλέβει τις εντυπώσεις είναι αυτή της ΕΤΕ. Στα 3,01 ευρώ, +4,91%, με τη διαγραμματική εικόνα, όπως αναφέρουμε και σε επιμέρους σχόλια του GFF. Να είναι αρκετά θετική, με προσδοκίες για κίνηση σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα κατά το προσεχές διάστημα.  

 

 

Εξαιρετική και σήμερα η Coca Cola

 

Μετά τη μεγάλη άνοδο της Τετάρτης (+5%), στον απόηχο των αποτελεσμάτων 9μηνου. Καλά κέρδη καταγράφονται στη μετοχή της ΕΕΕ, στα 29,73 ευρώ, +2,77%, με 23.349 μετοχές στις 12:47. Διαγραμματικά, αν υπάρχει ένα ζητούμενο αυτό είναι να καταφέρει μέχρι το κλείσιμο να μείνει υψηλότερα των 29,70 – 29,80 ευρώ.

 

13/11/19

 

 

Οριακές μεταβολές στο Χ.Α., αλλά με μεγάλη άνοδο της Coca Cola

 

Οριακές μεταβολές καταγράφονται από το πρωί της Τετάρτης στο Χ.Α., με το ΓΔ το μεσημέρι και στις 13:02 να βρίσκεται στο -0,16%, στις 865,05 μονάδες. Σημειώνεται πως στο χαμηλό ημέρας, ο δείκτης βρέθηκε στις 861,82 μονάδες, περίπου 0,50% χαμηλότερα. Βέβαια όλα αυτά με την ΕΕΕ στα 29,07 ευρώ, +5,59%, κάτι το οποίο επηρεάζει αρκετά θετικά το Χ.Α. Αναφορικά με τον τραπεζικό δείκτη, αυτός βρίσκεται στις 840,46 μονάδες, -0,89%.

 

 

Τι ποσοστά στάθμισης έχει η ΕΕΕ στους δύο βασικούς δείκτες;

 

Και με την Coca Cola,όπως αναφέραμε παραπάνω, να βρίσκεται στο +5,59%. Ας θυμηθούμε τη στάθμιση που έχει η μετοχή στους δύο βασικούς δείκτες. Συγκεκριμένα, στον FTSE 25 η μετοχή έχει τη μεγαλύτερη στάθμιση, με διαφορά. Το 20,73%. Στο 7,62% η σύνθεση της μετοχής στον ΓΔ, κάτι το οποίο σημαίνει πως με άνοδο 5,5%. Η θετική της επίδραση στο Χ.Α. είναι 0,43%. Αντίστοιχα η θετική επίδραση στον FTSE 25 είναι 1,2%!

 

 

Όσο όλες οι ελληνικές τράπεζες

 

Και με την άνοδο αυτή, η Coca Cola έχει αυτή τη στιγμή κεφαλαιοποίηση 10,8δις ευρώ. Και αυτή είναι ελαφρώς μεγαλύτερη της κεφαλαιοποίησης όλων των τραπεζών, η οποία είναι αυτή η στιγμή στο ταμπλό του Χ.Α. 9,94δις ευρώ. Μάλιστα θυμίζουμε πως η αξίας των τραπεζών από τις αρχές του χρόνου έχει επί της ουσίας διπλασιαστεί.

 

Στόχος την Τετάρτη, η συνέχιση της αντίδρασης της Τρίτης

 

12/11/19

 

 

Καλή εικόνα στο Χ.Α., με κέρδη και στόχο να κρατήσουνε αυτά μέχρι τέλους …..

 

Κέρδη 1,02% καταγράφονται το μεσημέρι της Τρίτης στο Χ.Α., με το ΓΔ στις 13:15 να βρίσκεται στις 864,77 μονάδες. Και αυτό που κρατάμε είναι πως η αντίδραση ήλθε ακριβώς πάνω στις στηρίξεις στις 850 μονάδες, στα όρια των οποίων είχε κλείσει χθες η αγορά.

 

 

Τράπεζες – Προς στιγμήν ανακούφιση ….

 

Οι τράπεζες είναι αυτές που κλέβουνε τις εντυπώσεις, με άνοδο 3,74%, με τον τραπεζικό δείκτη στις 850 μονάδες. Και αν υπάρχει μια φορά ανάγκη να κρατήσουνε τα κέρδη μέχρι τέλος για το ΓΔ. Με δεδομένα τα όσα αναφέρουμε στο Greek Finance Forum, η ανάγκη στις τράπεζες είναι ακόμη μεγαλύτερη, δεδομένη της επιβάρυνσης της διαγραμματικής εικόνας. Και αν υπάρχει ένας στόχος, αυτός είναι ο δείκτης να μείνει υψηλότερα των 840 – 850 μονάδων!!!!

 

 

MLS: Προσπάθεια αντίδρασης σήμερα …

 

Αν και η μετοχή ξεκίνησε στο -20% σχεδόν (0,75 ευρώ), μεγάλη ενδοσυνεδριακή αντίδραση καταγράφεται για τη μετοχή της MLS, η οποία βρίσκεται στα 1,04 ευρώ, +7,66%. Και με τη νευρικότητα να είναι σίγουρο πως θα συνεχιστεί. Εννοείται πως αυτό που ζητείται είναι μια περαιτέρω αντίδραση για τη μετοχή, η οποία κατά τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφει απώλειες σχεδόν 70%.

 

MLS: Υπογραφή συμφωνίας με το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου

Την υπογραφή συμφωνίας με το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου, αναφορικά με την προμήθεια ψηφιακών συσκευών (tablets) για 12 μήνες ανακοίνωσε η MLS.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία επικράτησε σε διαγωνισμό που εξήγγειλε το εν λόγω Υπουργείο, το οποίο και ανέθεσε στην εταιρεία το έργο δεδομένου ότι πληρούσε όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Αναλυτικά, η MLS ανέλαβε την προμήθεια και συντήρηση καταρχήν 3.700 tablets για το ποσό των 442.100,00€ (τετρακόσιες σαράντα δύο χιλιάδες και εκατό ευρώ), εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό θα παραδοθεί εντός διμήνου .

Η MLS επιπρόσθετα για το διάστημα της Σύμβασης (12 μήνες) θα προμηθεύει το Υπουργείο με Tablets για όποιες νέες ανάγκες προκύπτουν.

 

11/11/19

 

 

Νέες πιέσεις στις τράπεζες…

 

Απώλειες 0,60% καταγράφονται το μεσημέρι της Δευτέρας στο Χ.Α., με το ΓΔ να είναι στις 12:44 στις 859,47 μονάδες. Σε σχέση με τα υπόλοιπα σχόλια του www.greekfinanceforum.com. Το πιο ανησυχητικό είναι τα νέα προβλήματα του τραπεζικού δείκτη, ο οποίος βρίσκεται στις 824,81 μονάδες, -1,19%. Και αυτό που ζητείται είναι να υπάρξει άμεσα μια αντίδραση.

 

 

ΕΧΑΕ: Νέες απώλειες …

 

Στα 4,34 ευρώ βρίσκεται το πρωί της Δευτέρας η μετοχή της ΕΧΑΕ, με νέες απώλειες 1,48%. Και αν κρατάμε κάτι. Αυτό είναι οι συνεχείς αποτυχημένες προσπάθειες της μετοχής, κατά τις τελευταίες εβδομάδες, να διασπαστούνε οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 4,50 – 4,55 ευρώ. Η μετοχή από τις αρχές του χρόνου έχει μια αρκετά πιο μέτρια επίδοση από αυτήν της αγοράς, με άνοδο 20% (έναντι 40% του ΓΔ).

 

Οριακές μεταβολές στο Χ.Α., με χαμηλό τζίρο

Στο γνωστό μοτίβο έχει ξεκινήσει και η συνεδρίαση της Δευτέρας. Οριακές μεταβολές (στο -0,23% ο ΓΔ), με το τζίρο να είναι εξαιρετικά χαμηλός, όπως συνέβαινε για τις προηγούμενες ημέρες. Και όπως έχει σημειωθεί σε επιμέρους σχόλια του GFF. Αν υπάρχει ένα ζητούμενο, αυτό είναι να υπάρξει μια αντίδραση.

Νέο sell off στη μετοχή της MLS (-30%)…Νέα ιστορικά χαμηλά…

Νέο sell off καταγράφεται το πρωί της Δευτέρας στη μετοχή της MLS, η οποία βρίσκεται στο -30% (limit down), σε νέα ιστορικά χαμηλά, στο 0,966 ευρώ.!!! Σημειώνεται πως αυτό συμβαίνει με αυξημένο όγκο συναλλαγών για τα δεδομένα της μετοχής, 100.975 μετοχές, στις 11:00. Σημειώνεται πως στο limit down υπάρχει ανεκτέλεστο 31.700 μετοχών.

 

08/11/19

 

 

Από τις πλέον βαρετές συνεδριάσεις ….. (μέχρι στιγμής)….

 

Οριακές απώλειες 0,21% καταγράφονται το μεσημέρι της Παρασκευής, με το ΓΔ να βρίσκεται στις 867,62 μονάδες. Στο -1,07% οι τράπεζες …. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο τζίρος μέχρι στιγμής είναι από τους πλέον χαμηλούς των τελευταίων εβδομάδων, στα μόλις 6,4εκ ευρώ ο καθαρός τζίρος στις 12:44.

 

 

Παραμένει το ζητούμενο ….

 

Και με τον τραπεζικό δείκτη να βρίσκεται στις 846,61 μονάδες. Το ζητούμενο είναι να μη χαθούνε οι στηρίξεις στις 840 μονάδες και ο δείκτης να επιστρέψει υψηλότερα των 850 μονάδων…

 

 

ΕΥΔΑΠ Vs ΕΥΑΠΣ

 

Στα 7,71 ευρώ (+0,39%) βρίσκεται το πρωί της Παρασκευής η μετοχή της ΕΥΔΑΠ. Στα 4,90 ευρώ (αμετάβλητη – άπρακτη) η μετοχή της ΕΥΑΠΣ. Και σε μια σύγκριση των αποδόσεων από τις αρχές του χρόνου (ytd), η ΕΥΔΑΠ το 2019 τα πηγαίνει εξαιρετικά. Συγκεκριμένα, στο +54,2% y-t-d η ΕΥΔΑΠ και στο μόλις +10,36% η ΕΥΑΠΣ.

 

MSCI: Χωρίς αλλαγές στους δείκτες

Χωρίς αλλαγές που να σχετίζονται με προσθήκες ή αφαιρέσεις ελληνικών μετοχών κύλησε η αναθεώρηση των δεικτών της Morgan Stanley (MSCI). Σημειώνεται πως προσδοκίες υπήρχανε για επιστροφή της Πειραιώς στους δείκτες. Και από την άλλη πλευρά υπήρχε ανησυχία για το ενδεχόμενο αφαίρεσης της μετοχής του Τιτάνα.

 

07/11/19

 
 

 

Κέρδη στο Χ.Α., ελπίζοντας πως αυτά θα κρατήσουνε μέχρι τέλους ….

 

Κέρδη καταγράφονται το πρωί της Πέμπτης στο Χ.Α., με το ΓΔ στις 867,42 μονάδες, +0,89%, με το τζίρο στα 15εκ ευρώ και με τις τραπεζικές μετοχές στις 846,90 μονάδες, +3,11%. Και φυσικά ο μεγάλος στόχος για τη σημερινή συνεδρίαση δεν είναι άλλος, από το να κρατήσουνε τα κέρδη μέχρι το κλείσιμο της ημέρας. Και αν είναι δυνατόν να αυξηθούνε ακόμη περισσότερο, μετά και από δύο κακές συνεδριάσεις και κυρίως την κακή χθεσινή ημέρα.

 

 

Χαμηλός τζίρος ….

 

Από τα μελανά σημεία της σημερινής ανόδου (πάντα μέχρι στιγμής, 13:06). Ότι ο τζίρος παραμένει σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, προβληματίζοντας για την ποιότητα της ανόδου που ήδη καταγράφεται. Πόσο μάλλον με ανάγκη αυτά τα κέρδη να κρατήσουνε μέχρι τέλους.

 

 

Ο μεγάλος στόχος …..

 

Και όσον αφορά τη σημερινή άνοδο, με τον τραπεζικό δείκτη αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στις 847,07 μονάδες (+3,14%). Είναι ο δείκτης να κάνει την υπέρβαση και να επιστρέψει υψηλότερα των 840 – 850 μονάδων. Μια κίνηση κλειδί για να μιλήσουμε και πάλι για το πλήρες θετικό σενάριο.

 

06/11/19

 

 

Κακή συνεδρίαση και σήμερα …. Για να δούμε στο τέλος ….

 

Τη χθεσινή συνεδρίαση θυμίζει προς στιγμήν η σημερινή στο Χ.Α., με το ΓΔ να βρίσκεται στις 13:46 στο -1,44%, με τζίρο 22,5εκ ευρώ και με τις τραπεζικές μετοχές στο -3,71%. Και φυσικά το μεγάλο ερώτημα που υπάρχει είναι αν οι απώλειες θα διευρυνθούνε και άλλο, με πιθανότητες να δοκιμαστούν οι ισχυρές στηρίξεις στις 840 – 850 μονάδες (αυτή τη στιγμή ο ΓΔ είναι στις 863,24 μονάδες) …. Ή θα συμβεί ότι και χθες. Αλλά και σε πολλές συνεδριάσεις των τελευταίων εβδομάδων. Και το κλίμα θα βελτιωθεί προς το τέλος της ημέρας…

 

 

Θα τα καταφέρει σήμερα; ….

 

Και η μεγαλύτερη ανησυχία έχει να κάνει με την εικόνα του τραπεζικού δείκτη, ο οποίος αυτή τη χρονική στιγμή βρίσκεται στα επίπεδα των 836,51 μονάδες, -3,07%. Και η μεγάλη ανησυχία έχει να κάνει με το σενάριο της απώλειες των 840 – 850 μονάδων. Μια απώλεια που θα επιδεινώσει τη βραχυπρόθεσμη τάση. Θυμίζουμε πως χθες ο δείκτης είχε βρεθεί χαμηλότερα των 840 μονάδων, ανακάμπτοντας σημαντικά στο κλείσιμο, κλείνοντας οριακά υψηλότερα των 850 μονάδων.

 

 

Οι αποδόσεις των τραπεζών από τις αρχές του χρόνου

 

Και πάμε να ρίξουμε μια ματιά στις αποδόσεις των τραπεζικών μετοχών από τις αρχές του χρόνου.

 

Τράπεζα Πειραιώς: +252,62%  

ETE: +159,73%

Eurobank: +58,92%

Alpha bank: +61,82%

 

05/11/19

 
 

Κακή συνεδρίαση, με μεγάλες πιέσεις στις τράπεζες…

Με το τζίρο να είναι σχετικά αυξημένος (22,9εκ ευρώ) και με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο των πιέσεων. Μια κακή συνεδρίαση έχει το Χ.Α από το ξεκίνημα της ημέρας, με το ΓΔ στις 13:18 να βρίσκεται στο -1,42%. Ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται στο -2,99%, στις 847,86 μονάδες. Και φυσικά το μεγάλο ερώτημα είναι αν αυτές οι απώλειες, μπορεί και να μαζευτούνε κατά τη διάρκεια της ημέρας και κυρίως προς το τέλος της συνεδρίασης.

Τραπεζικός Δείκτης: Τουλάχιστον να παραμείνει υψηλότερα …..

Με τη χθεσινή έκθεση της Morgan Stanley (στην οποία αναφέρεται πως στην πρόσφατη άνοδο των τραπεζών έχουνε προεξοφληθεί οι θετικές ειδήσεις), να εκτιμάτε ότι συνεχίζει να κάνει ζημία και σήμερα στις τραπεζικές μετοχές. Όπως αναφέραμε παραπάνω ο τραπεζικός δείκτης το μεσημέρι βρίσκεται στις 848.07 μονάδες. Και σε σχέση με τα όσα αναφέρονται και στη στήλη Κυνηγός σήμερα.  Αν υπάρχει ένα μεγάλο στοίχημα για το δείκτη. Αυτό είναι να παραμείνει υψηλότερα των 850 – 860 μονάδων, επίπεδα τα οποία προς στιγμήν χάνονται.

ΟΠΑΠ: Συνεχίζονται τα προβλήματα….

Με φόντο την είδηση της μείωσης της στάθμισης της μετοχής στους δείκτες της FTSE και της Morgan Stanley (MSCI). Και με τις σημερινές δημοπρασίες κλεισίματος (17:00 – 17:10) να παρουσιάζουνε μεγάλο ενδιαφέρον.  Νέες πιέσει σημειώνονται στη μετοχή του ΟΠΑΠ από το ξεκίνημα της ημέρας, με τη μετοχή να βρίσκεται στα 9,47 ευρώ, -1,35%.

MLS: Νέες πιέσεις και -66% ytd…. 

Νέες πιέσεις καταγράφονται το πρωί της Τρίτης στη μετοχή της MLS, στα 1,61 ευρώ, -5%. Και κάπως έτσι, η μετοχή από τις αρχές του χρόνου καταγράφει απώλειες 66%.

 

04/11/19

 

ΟΠΑΠ - Σημαντικές απώλειες στη μετοχή, με φόντο τη μείωση της στάθμισης της μετοχής .....

Απώλειες 3% (στα 9,645 ευρώ) καταγράφονται στη μετοχή του ΟΠΑΠ το μεσημέρι της Δευτέρας, στον απόηχη της είδησης που από μεθαύριο μειώνεται η στάθμιση της μετοχής στον MSCI και τον FTSE. Και κάπως έτσι και για ακόμη μια φορά, η προσπάθεια διάσπασης των 9,80 - 9,90 ευρώ είναι αποτυχημένη.

 

 

Οριακές μεταβολές στο Χ.Α. …. Στο γνωστό μοτίβο …..

 

Σε μια αρκετά καλή ημέρα για τις διεθνείς αγορές (με τον DAX στο +1,12% στις 13:09), οριακές απώλειες 0,01% καταγράφεται στο Χ.Α. το πρωί της Δευτέρας, με το ΓΔ στις 880,54 μονάδες, 0,02%. Βέβαια να σημειωθεί πως νωρίτερα το Χ.Α. είχε βρεθεί και -0,45%, με επιπτώσεις και από την αρνητική έκθεση της Morgan Stanley, που θεωρεί στις τρέχουσες τιμές. Και μετά την άνοδο των τελευταίων μηνών, προεξοφλημένες τις θετικές ειδήσεις.   

 

 

Στο +45,53% ytd….

 

Στα 1,81 ευρώ βρίσκεται η μετοχή του Ελλάκτωρα το πρωί της Δευτέρας, -1,20%,  με τη μετοχή από τις αρχές του χρόνου να βρίσκεται στο +45,53%. Σημειώνεται πως αντιστάσεις κλειδί για να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας, είναι αυτές στα επίπεδα των 1,84 – 1,86 ευρώ.

 

 

Στο +69% ytd …..

 

Έχοντας απόσταση από τα πρωινά υψηλά ημέρας (1,79 ευρώ), άνοδος 1,83% (στα 3,176 ευρώ) καταγράφεται, με φόντο το καλό 9μηνο, η μετοχή της Παπουτσάνης. Και κάπως έτσι η μετοχή από 01/01/19 καταγράφει άνοδο 69%.

 

Η γνωστή εικόνα στο ξεκίνημα στο Χ.Α. .... Με οριακές απώλειες και ελάχιστο τζίρο.. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά από 25 λεπτά συνεδρίασης ο ΓΔ βρίσκεται στο -0,26%, με τζίρο 2,71εκ ευρώ..
 

01/11/19

 

 

Ελεγχόμενες απώλειες στο Χ.Α. …… Με το γνωστό ερώτημα….

 

Σε μια σε γενικές γραμμές ήρεμη συνεδρίαση, με μέτριες συναλλαγές και μέτριες διακυμάνσεις, απώλειες 0,44% καταγράφονται το πρωί της Παρασκευής στο Χ.Α., με το ΓΔ στις 878,66 μονάδες. Ο τζίρος είναι στα 13,4εκ ευρώ, με τον τραπεζικό δείκτη στο -0,94%.... Και φυσικά το ερώτημα είναι γνωστό, με βάση και τα όσα συμβαίνουνε στις συνεδριάσεις των τελευταίων εβδομάδων. Αν το κλίμα βελτιωθεί και πάλι προς το κλείσιμο.

 

 

ΟΠΑΠ: Κεφάτος ….. Με έναν μεγάλο στόχο..

 

Κέρδη καταγράφονται από το πρωί της ημέρας στη μετοχή του ΟΠΑΠ, μετά και την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης. Η μετοχή στις 12:43 βρίσκεται στα 9,90 ευρώ, +1,54%, με υψηλό ημέρας τα 9,98 ευρώ. Και ο στόχος είναι διπλός. Η μετοχή να καταφέρει για αρχή να μείνει υψηλότερα των 9,80 – 9,90 ευρώ. Και εν συνεχεία να διασπάσει τις αντιστάσεις στα 10,00 – 10,10 ευρώ, κάτι το οποίο θα βάλει τη μετοχή σε ένα νέο ανοδικό trend.

 

 

 

Στο 37,0% από 01/01/19 ….

 

Στα 7,27 ευρώ βρίσκεται το πρωί της Παρασκευής η μετοχή της ΤΕΝΕΡΓ, με οριακές απώλειες 0,68%. Η μετοχή από 01/01/19 βρίσκεται στο +37%....

 

 

Στόχος η διατήρηση του θετικού momentum τον Νοέμβριο ..

 

Με ενδιαφέρον θα αναμένεται η συνεδρίαση της Παρασκευής, η πρώτη του Νοεμβρίου. Με το μεγάλο στόχο να είναι φυσικά η διατήρηση του θετικού momentum. Και η αγορά να καταφέρει αυτήν την φορά να διασπάσει τις αντιστάσεις στις 890 - 900 μονάδες....

 

31/10/19

 

 

Μικρές απώλειες στο τέλος του Οκτωβρίου ….

 

Με το κλίμα στις διεθνείς αγορές να είναι ελαφρώς χειρότερο από χθες (στο -0,40% ο DAX το μεσημέρι). Μικρές απώλειες 0,26% καταγράφεται στο Χ.Α. στις 13:04, με το κλίμα σε γενικές γραμμές. Στην τελευταία συνεδρίαση του 2019 να είναι το ίδιο με αυτό των προηγούμενων ημερών, με το χαμηλό τζίρο να κυριαρχεί. 

 

 

Στο +142,5% ytd….

 

Καλή εικόνα από το πρωί στη μετοχή της ΔΕΗ, η οποία βρίσκεται στα 3,142 ευρώ, +2,75%. Και κάπως έτσι και από τις αρχές του χρόνου, η μετοχή καταγράφει μια πολύ καλή επίδοση, +142,81%.

 

 

Παραμένει ένας από τους μεγάλους στόχους …

 

Ελεγχόμενες απώλειες 0,51% καταγράφονται το πρωί της Πέμπτης στον τραπεζικό δείκτη, στις 869,97 μονάδες. Και το μεγάλο στοίχημα, όχι μόνο για τον ΓΔ αλλά και για όλη την αγορά παραμένει η σταθεροποίηση υψηλότερα των 850 – 860 μονάδων. Μια παραμονή ικανή να οδηγήσει σε σπουδαία πράγματα.

 

 

Τελειώνει σήμερα ο Οκτώβριος με ερώτημα αν η αγορά μπορεί να κάνει την υπέρβαση ….. Έχοντας μια πιο ζωντανή συνεδρίαση, με σχετική αύξηση του τζίρου…

 

30/10/19

 

Νέα μείωση επιτοκίων από τη Fed …. Όχι σε άλλες άμεσα ….

Όπως σχεδόν θεωρούταν δεδομένο και περίμενε η συντριπτική πλειοψηφία των αναλυτών, η Fed μείωσε το βασικό επιτόκιο δανεισμού κατά 25 μονάδες βάσης, στο εύρος διακύμανσης 1,5%-1,75%. Στόχος της να θωρακίσει την αμερικανική οικονομία απέναντι σε αρνητικούς εξωτερικούς παράγοντες, αλλά και τους «πολέμους» του πιο σφοδρού επικριτή της: του Ντόναλντ Τραμπ. Έστειλε ωστόσο ταυτόχρονα μήνυμα ότι η αγορά δεν θα πρέπει να περιμένει περαιτέρω χαλάρωση της πολιτικής- τουλάχιστον για τώρα. 

Πρόκειται για την τρίτη επιτοκιακή μείωση φέτος και η απόφαση ελήφθη με 8 ψήφους υπέρ και δύο κατά. Η πρώτη μείωση ήρθε τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο. Στη δεύτερη τρεις αξιωματούχοι διεφώνησαν με την απόφαση. Οι δύο ήταν κατά της χαλάρωσης της πολιτικής και ο ένας πιο βαθιά μείωση του επιτοκίου. Και οι τρεις μειώσεις των επιτοκίων χαρακτηρίζονται από τον Τζερόμ Πάουελ προληπτικές παρεμβάσεις, ώστε να αποφευχθεί μία αιφνίδια «προσγείωση» της αμερικανικής οικονομίας, εξαιτίας της παγκόσμιας επιβράδυνσης, των εμπορικών αντιπαραθέσεων και γεωπολιτικών εντάσεων.

Η αμερικανική οικονομία εξακολουθεί να παρουσιάζει πολύ πιο «υγιή» εικόνα από την ευρωπαϊκή. Το τρίτο τρίμηνο η ανάπτυξή της επιβραδύνθηκε οριακά μόνο, στο 1,9% από 2% το δεύτερο. Επιπλέον, το ποσοστό ανεργίας είναι σε χαμηλά 50 ετών.

 

Μια από τα ίδια ουσιαστικά στο Χ.Α. …. Και ότι γίνει στο τέλος …..

Ελεγχόμενες απώλειες το μεσημέρι της Τετάρτης στο Χ.Α., με τη συνεδρίαση να θυμίζει τις συνεδριάσεις των τελευταίων εβδομάδων. Μικρές διακυμάνσεις. Μικρές απώλειες αυτή τη στιγμή (870 μονάδες, -0,38%). Χαμηλοί τζίροι. Και όλα δείχνουνε ότι όλα θα γίνουνε την τελευταία ώρα …

Πάνω από 860 μονάδες ….

Πάντως αν υπάρχει ένα στοίχημα για τη συνεδρίαση. Αυτό είναι να μείνει ο τραπεζικός δείκτης υψηλότερα των 850 – 860 μονάδων (ο δείκτης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις 861,55 μονάδες, -0,64%).

Μυτιληναίος: Νευρικότητα και σήμερα ….

Στα 9,65 ευρώ (-1,43%) βρίσκεται η μετοχή της Μυτιληναίος, με χαμηλό ημέρας τα 9,52 ευρώ και αυξημένο όγκο συναλλαγών (188.155 μετοχές στις 13:14) εν μέσω πωλήσεων από ξένο θεσμικό και σήμερα.

Στο +42,12% ytd….

Σε μια από τις καλύτερες χρονιές για τη μετοχή κατά τα τελευταία χρόνια. Στο +42,12% βρίσκεται η μετοχή του ΟΤΕ από τις αρχές του 2019.

 

29/10/19

 
 

 

Χ.Α.: Ίδια εικόνα με αυτήν της προηγούμενης εβδομάδας.

 

Οριακές μεταβολές και χαμηλός τζίρος ….. ότι δηλαδή συνέβαινε την προηγούμενη εβδομάδα …. Καταγράφεται στο Χ.Α. το πρωί της Τρίτης …. Συγκεκριμένα, ο ΓΔ είναι στις 871,95 μονάδες, -0,04%, με τζίρο 17,10εκ ευρώ… Και  όπως είχε συμβεί και την προηγούμενη εβδομάδα. Όλα δείχνουνε πως τα πάντα θα κριθούνε στο τέλος της συνεδρίασης ….

 

 

ΕΤΕ: Καλή εικόνα και σήμερα …..

 

Πολύ ήρεμη συνεδρίαση στο Χ.Α. το πρωί της Τρίτης … Αν πάντως ξεχωρίζει κάτι, αυτό είναι η πορεία της ΕΤΕ, η οποία βρίσκεται στα 2,96 ευρώ, +1,93%. Μάλιστα στην αρχή της συνεδρίαση είχε βρεθεί και υψηλότερα, στα 2,976 ευρώ. Και κάπως έτσι η μετοχή από 01/01/19 βρίσκεται στο +169%.

 

 

Στο +37,58% ytd ….. Και ένα ενδιαφέρον πακέτο σήμερα …..

 

Στα 17,50 ευρώ βρίσκεται το πρωί της Τρίτης η μετοχή της Jumbo. Και από 01/01/19 βρίσκεται στο +37,58%. Να  σημειωθεί πως το πρωί της Τρίτης έχει περάσει και ένα πακέτο 250.000 μετοχών στα 17,50 ευρώ.

 

26/10/19

 

 

Χ.Α.: Με το γνωστό στόχο η επόμενη εβδομάδα…

 

Με οριακές απώλειες (αν και βρέθηκε και -1% περίπου) έκλεισε την Παρασκευή το Χ.Α., στις 870,81 μονάδες. Και αν φυσικά ξεχωρίζει κάτι από τη συνεδρίαση ήτανε ότι σχεδόν δεν υπήρχε συνεδρίαση, με συνολικό τζίρο 25εκ ευρώ (αν και αυτός έγινε σε πτωτική συνεδρίαση). Με τη διαγραμματική εικόνα πάντως της αγοράς να παραμένει θετική. Και την ελληνική οικονομία να έχει την πρώτη της αναβάθμιση μετά τις εκλογές, από τον οίκο S&P. Ο στόχος για το Χ.Α. παραμένει ο ίδιος και για  την επόμενη εβδομάδα. Και δεν είναι άλλος από την προσέγγιση των αντιστάσεων στα επίπεδα των 890 – 900 μονάδων. 

 
 

25/10/19

 

Απώλειες στο Χ.Α. με ελάχιστο τζίρο ….

Απώλειες 1% (στις 866,37 μονάδες) καταγράφονται το πρωί της Παρασκευή στο Χ.Α. Με ενδιαφέρον να δούμε αν αυτές οι απώλειες κατά τη διάρκεια της ημέρας και ειδικά προς την τελευταία ώρα θα μαζευτούνε. Στα πολύ θετικά ότι ο τζίρος είναι εξαιρετικά μικρός. Ακόμη πιο μικρός από τις προηγούμενες ημέρες (μόλις 8εκ ευρώ), κάτι θετικό αφού μιλάμε για μια πτωτική συνεδρίαση.

Το καυστικό σχόλιο χρηματιστή για το πρόστιμο στη FolliFollie….

«To ότι σχεδόν 1,5 χρόνο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου στην ιστορία της χώρας. Αυτό της FolliFollie. Μιλάμε ακόμη μόνο για πρόστιμα είναι μοναδική ελληνική επιτυχία. Κανονικά οι υπεύθυνοι του σκανδάλου θα έπρεπε εδώ και μήνες να ήτανε στη φυλακή»..….

Στο +27,52% από 01/01/19….

Με τη μετοχή του ΟΠΑΠ να βρίσκεται στα 9,68 ευρώ, -0,82%, συνεχίζεται κατά τις τελευταίες ημέρες, η γνωστή «μάχη» με τις αντιστάσεις στα 9,80 – 9,90 ευρώ. Αντιστάσεις που για ακόμη μια φορά (και πάντα προς στιγμήν), αποτυγχάνει να διασπάσει η μετοχή. Σημειώνεται πως ο ΟΠΑΠ από 01/01/19 βρίσκεται στο +27,52%....

 

24/10/19

 

 

Μια από τα ίδια περιμένοντας τη συνεδρίαση της τελευταίας ώρας…

 

Μια από τα ίδια επί της ουσίας την Πέμπτη στο Χ.Α., με το ΓΔ να καταγράφει στις 12:50 οριακά κέρδη 0,36%, στις 876,29 μονάδες. Και όλα αυτά με σχετικά μέτριο τζίρο, όπως συμβαίνει όλες τις τελευταίες συνεδριάσεις. Και φυσικά το ερώτημα που υπάρχει είναι αν θα επιβεβαιωθεί αυτός που επίσης συμβαίνει στο τέλος των συνεδριάσεων. Αν δηλαδή η εικόνα βελτιωθεί…. Κλείνοντας μέχρι και στο υψηλό ημέρας, όπως είχε συμβεί τις προηγούμενες ημέρες …

 

 

EEE: Συνεχίζει να προβληματίζει…

 

Coca Cola: Συνεχίζει να προβληματίζει η μετοχή της ΕΕΕ και κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, τουλάχιστον τις πρώτες ώρες (27,80 ευρώ, -0,47%). Και αν υπάρχει ένα μεγάλο ζητούμενο. Όπως σημειώνεται στο GFF. Είναι μια ισχυρή αντίδραση, για να αποφευχθεί η απώλεια των πολύ ισχυρών στηρίξεων στα τρέχοντα επίπεδα των 27,70  - 27,80 ευρώ.

 

 

Μυτιληναίος: Συνεχίζονται οι κινήσεις …

 

Μπορεί κάποιοι να περίμεναν καλύτερη εικόνα με φόντο την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 6μηνου ( μετοχή βρίσκεται στα 9,90 ευρώ). Ωστόσο αυτή εικόνα δεν προβληματίζει, με το μεγάλο στοίχημα να είναι η διάσπαση των αντιστάσεων στα τρέχοντα επίπεδα των 8,85 – 8,95 ευρώ. Και δεδομένης της σημασίας αυτών των αντιστάσεων, η παλινδρόμηση στα όρια αυτών των αντιστάσεων είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό.

 

 

Στο +65,61% ytd…

 

Στα 0,8905 ευρώ βρίσκεται η μετοχή της Eurobank την Πέμπτη το μεσημέρι. Και η μετοχή από 01/01/19 καταγράφει άνοδο 65,71%.

 
 

23/10/19

 
 

 

Ελεγχόμενες προς στιγμήν απώλειες στο Χ.Α. ….

 

Ελεγχόμενες απώλειες καταγράφονται την Τετάρτη το μεσημέρι στο Χ.Α. (-0,59%), με την αγορά να είναι ουσιαστικά από το ξεκίνημα της ημέρας σε πτωτική τροχιά. Στα θετικά ότι για μια πτωτική συνεδρίαση, ο τζίρος είναι χαμηλός, 15,7εκ ευρω.. Σημειώνεται πως στην Ευρώπη καταγράφονται οριακές μεταβολές, με χαμηλές συναλλαγές. Ο DAX στο +0,04%....

 

 

Ιντραλότ: Απώλειες μετά την ανακοίνωση του ΟΤΕ

 

Ελεγχόμενες απώλειες, μετά την άνοδο των προηγούμενων δύο συνεδριάσεων, καταγράφονται το μεσημέρι της Τετάρτης τη μετοχή της Ιντραλότ (0,443 ευρώ, -2,96%). Και αυτή η πτώση έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης του ΟΤΕ ότι δεν υπάρχουνε συζητήσεις – διαπραγματεύσεις για την είσοδο του ΟΤΕ στο μετοχικό κεφάλαιο της Ιντραλότ….

 

 

Coca Cola: Νέες απώλειες ….

 

Νέες απώλειες καταγράφονται την Τετάρτη για τη μετοχή της ΕΕΕ. Συγκεκριμένα, στις 13:02, η μετοχή βρίσκεται στα 27,96 ευρώ, -1,86%. Και όπως προειδοποιούμε από το GFF. Η διαγραμματική εικόνα επιδεινώνεται, με κίνδυνους για τη συνέχεια….  

 

Στο +37,13% από 01/01/19..

 

Στα 2,13 ευρώ βρίσκεται η μετοχή του ΑΔΜΗΕ την Τετάρτη, με την κεφαλαιοποίηση της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών να είναι 494εκ ευρώ. Η μετοχή από 01/01/19 βρίσκεται στο ικανοποιητικό +37,13%.

 

22/10/19

 

 

Ακόμη μια σταθεροποιητική συνεδρίαση (μέχρι το τέλος τουλάχιστον)….

 

Οριακά κέρδη 0,24% καταγράφονται στο Χ.Α. στις 12:27, με τη συνεδρίαση να είναι σχεδόν παρόμοια με τη συνεδρίαση των προηγούμενων ημερών. Αυτό που κυριαρχεί είναι ο εξαιρετικά χαμηλός τζίρος, με όλα να δείχνουνε πως ότι όποια συγκίνηση υπάρξει, αυτό θα συμβεί στο τέλος. Ότι δηλαδή έχει συμβεί και τις προηγούμενες ημέρες.

 

 

MLS: Προσπάθεια αντίδρασης σήμερα ….

 

Προσπάθεια αντίδρασης καταγράφεται από το πρωί στη μετοχή της MLS, η οποία στις 12:25 βρίσκεται στο +6,82%, με μεγάλο (για τα δεδομένα της) όγκο συναλλαγών, 62.900 μετοχές. Βέβαια όπως φαίνεται και από τον όγκο συναλλαγών, σε συνέχεια των όσων έχουνε συμβεί. Φαίνεται πως συνεχίζει να υπάρχει πωλητής.

 

 

Coca Cola – Συνεχίζει να μη δίνει αντίδραση!!!

 

Στα 28,27 ευρώ, +0,25%, βρίσκεται το πρωί της Τρίτης η μετοχή της Coca Cola. Και σε σχέση με αυτά που συνεχώς γράφουμε στο GFF. Όσο η αντίδραση δεν έρχεται, τόσο η διαγραμματική εικόνα επιδεινώνεται, με κινδύνους για τη συνέχεια.

 

 

Alpha Bank: Στο +61,36% ytd….

 

Άνοδος 1,14% καταγράφεται το πρωί της Τρίτης στη μετοχή της ΑΛΦΑ, στα 1,775 ευρώ. Και η μετοχή από τις αρχές του χρόνου βρίσκεται στο +61,36% (y-t-d).

 

Οριακές μεταβολές στο Χ.Α. με το γνωστό χαμηλό τζίρο

Μια από τα ίδια στο Χ.Α. το πρωί της Τρίτης, με τον τζίρο να είναι ελάχιστος (μόλις 7,32εκ ευρώ). Και το ΓΔ να κινείται στα όρια του χθεσινού κλεισίματος, με πολύ μικρές διακυμάνσεις....

 

Μοτοδυναμική: Αύξηση κερδών στο 9μηνο 

Σημαντική βελτίωση στην κερδοφορία παρουσίασε ο Όμιλος Μοτοδυναμική (εξαιρουμένης της Λάιον Ρένταλ) το εννεάμηνο του 2019, με τα λειτουργικά κέρδη να διαμορφώνονται σε 2,2 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 13,7% έναντι του 2018. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 47,8 εκατ. ευρώ έναντι 47,3 εκατ. ευρώ το 2018, σημειώνοντας οριακή αύξηση 1%. 

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το 2019 αποτελεί μια χρονιά σημαντικής μεγέθυνσης αλλά και μετασχηματισμού για την Μοτοδυναμική. Με την απόκτηση συμμετοχής 80,5% στην Λάιον Ρένταλ ΑΕ στις 3/12/2018 (αποκλειστικός δικαιοδόχος της Sixt GmbH για την Ελλάδα), ο όμιλος διευρύνει πλέον σημαντικά τα μεγέθη του και παράλληλα δραστηριοποιείται σε ένα νέο και ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο, όπως αυτός της ενοικίασης αυτοκινήτων. 

Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις δικύκλων και προϊόντων θάλασσας (Yamaha) στην Ελλάδα, μετά την έντονη ανάπτυξη των τελευταίων ετών, παρουσίασαν μια σταθεροποιητική τάση με αυξημένη όμως κερδοφορία, ενώ οι διεθνείς δραστηριότητες (Ρουμανία, Βουλγαρία) συνεχίζουν την ισχυρή ανάπτυξη των τελευταίων ετών. 

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων (Porsche) παρουσίασαν οριακή κάμψη λόγω μη διαθεσιμότητας συγκεκριμένων μοντέλων, μια κατάσταση όμως που έχει ήδη εξομαλυνθεί, με σημαντικά θετική επίδραση να αναμένεται το τελευταίο τρίμηνο. 

Σημειώνεται ότι ο κλάδος ενοικίασης αυτοκινήτων παρουσιάζει έντονη εποχικότητα, με το τρίτο τρίμηνο να συνεισφέρει το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων και μάλιστα με πολύ έντονη κερδοφορία. 

Η ενσωμάτωση της νέας δραστηριότητας (Sixt) εξακολουθεί να κινείται με γοργούς ρυθμούς και με πολύ θετικά αποτελέσματα συνεισφέροντας στο εννεάμηνο πωλήσεις 23,8 εκατ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη 2,1 εκατ. ευρώ.

Με την ενοποίηση της Λάιον Ρένταλ, ο όμιλος το εννεάμηνο του 2019 παρουσίασε κύκλο εργασιών 71,6 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 2,7 εκατ. ευρώ. 

Μετά από επενδύσεις 23 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο, ο καθαρός δανεισμός του ομίλου ανέρχεται στα 27,8 εκατ. ευρώ. 
Επίσης, εντός του εννεαμήνου του 2019, ολοκληρώθηκε η ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης του ομίλου, με την επιτυχή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 10 εκατ. ευρώ.

 

21/10/19

 
 

"Λέτε να το κάνει αθόρυβα"

«Δε θα διαφωνήσω καθόλου με το μια από τα ίδια για τη συνεδρίαση της Δευτέρας και πάντα μέχρι το μεσημέρι…. Αλλά σήμερα που οι επενδυτές είναι άφαντοι και κανείς δεν ασχολείται με τη συνεδρίαση, μετά και την εικόνα που έχει η αγορά κατά τις τελευταίες ημέρες …. Δε μπορώ να αποκλείσω ένα τράβηγμα των τιμών ….. κυρίως προς το τέλος και σε γενικές γραμμές αθόρυβα ….»

Μια από τα ίδια στο Χ.Α. …. Με ελάχιστες συναλλαγές και μικρές μεταβολές….

Τις συνεδριάσεις της προηγούμενης εβδομάδας θυμίζει η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με  το ΓΔ από το πρωί να βρίσκεται σε οριακά θετικό πρόσημο (στο +0,38% στις 12:41), με το γνωστό πολύ χαμηλό τζίρο. Στα 13,33εκ ευρώ μετά από 2 ώρες και 15 λεπτά συνεδρίαση….

Eurobank: Στα 3,28δις ευρώ η κεφαλαιοποίηση …..

Στα 0,8855 ευρώ η βρίσκεται η μετοχή της Eurobank, με την κεφαλαιοποίηση της να διαμορφώνεται στα 3,28δις ευρώ. Και πάντα και μετά την προ μηνών συγχώνευση με την Grivalia, η μετοχή έχει πάντα τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση μεταξύ των τραπεζών.

ΔΕΗ: Στο 137,25% ytd….

Στα 3,07 ευρώ, βρίσκεται η μετοχή της ΔΕΗ το πρωί της Δευτέρας, +1,32%.  Και η μετοχή από τις αρχές του χρόνου βρίσκεται στο εντυπωσιακό +136,48%.

 

19/10/19

 

Στη Lamda Development και το project του ελληνικού και ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος

H Lamda Development ανακοίνωσε πως στις  18.10.2019 το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας έλαβε απόφαση να πωληθεί το σύνολο του υπολοίπου των ιδίων μετοχών, που η εταιρεία έχει στην κατοχή της, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΟΡΥΜΗΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ».

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, κατόπιν διεξαγωγής από την εταιρεία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών με την επωνυμία «AXIA Ventures Group Ltd» διαδικασίας συγκέντρωσης ενδιαφέροντος και προσφορών με σκοπό τη βέλτιστη ιδιωτική τοποθέτηση 546.167 ιδίων μετοχών (που αντιστοιχούν περίπου σε 0,685% του συνόλου μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, οι «Ίδιες Μετοχές»), αποφάσισε την πώλησή τους στην Ορυμήλ, πλειοδότρια εταιρεία για το σύνολο των ιδίων μετοχών, κατά την ολοκλήρωση της ως άνω διαδικασίας, στις 16.10.2019.

Ως προς το τίμημα της συναλλαγής, αποφασίστηκε η πώληση των ως άνω Ιδίων Μετοχών να γίνει στην τιμή των 7,27 ευρώ ανά διατεθείσα μετοχή, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ως άνω διαδικασίας.

Τέλος, επισημαίνεται ότι, λαμβάνοντας υπόψη τη δηλωθείσα μετοχική σχέση του κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλου, ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Lamda  με την Ορυμήλ, η ως άνω συναλλαγή θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι συνέχεται με το πεδίο εφαρμογής των άρθρων 99 επ. του νόμου 4548/ 2018, και για τον λόγο αυτόν κρίθηκε επωφελές να τεθεί υπόψη της ανεξάρτητης ελεγκτικής εταιρείας «Deloitte Ανώνυμη Εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών». Κατόπιν τούτου, η εν λόγω ελεγκτική εταιρεία, διά του ορκωτού ελεγκτή – λογιστή, Δημητρίου Κουτσού – Κουτσόπουλου, συνέταξε την από 18.10.2019 «Έκθεση αξιολόγησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του N. 4548/ 2018 (Άρθρ. 101), του κατά πόσον η πώληση πακέτου ιδίων μετοχών (ποσοστό 0,685%) της Lamda Development A.E. προς την ΟΡΥΜΗΛ, είναι δίκαιη και εύλογη για τη Lamda και τους μετόχους της, που δεν αποτελούν συνδεδεμένο μέρος».

Η εταιρεία θα ενημερώσει τους επενδυτές με νεότερη ανακοίνωσή της για την υλοποίηση της ως άνω σκοπούμενης πώλησης κατόπιν και της ολοκλήρωσης της διαδικασίας, που προβλέπουν τα άρθρα 99 επ. του νόμου 4548/ 2018.

 

18/10/19

 

Μια από τα ίδια στο Χ.Α….

Οριακές απώλειες 0,21% (με το ΓΔ στις 857,54 μονάδες), με ακόμη πιο χαμηλό τζίρο σήμερα, μόλις 9,31εκ ευρώ, καταγράφεται το πρωί της Παρασκευής. Και με το τζίρο να είναι (για την ώρα) ο χαμηλότερος των τελευταίων εβδομάδων. Το μοναδικό θετικό είναι πως ο ΓΔ, έστω και οριακά παραμένει υψηλότερα των 840 – 850 μονάδων…

Στο +149,55%....

Οριακές απώλειες 0,19% καταγράφονται το πρωί της Παρασκευής για τη μετοχή της ΕΤΕ, στα 2,745 ευρώ. Και η μετοχή συνεχίζει από τις αρχές του 2019 να έχει εντυπωσιακά κέρδη 149,55%.

Lamda: Συνεχίζονται τα πονταρίσματα για την ΑΜΚ..

Στα 7,21 ευρώ βρίσκεται το πρωί της Παρασκευής η μετοχή της ΛΑΜΔΑ, με οριακά κέρδη 0,70%. Και τα στοιχήματα για το που θα γίνει η ΑΜΚ (οι ανακοινώσεις αναμένονται σε περίπου 2 εβδομάδες) συνεχίζονται, με όλα να δείχνουνε πως αυτή θα γίνει μεταξύ των 6,50 με 7,00 ευρώ.  

ΕΥΑΠΣ – Παλεύει να μην σταθεροποιηθεί χαμηλότερα των 5,00  - 5,10 ευρώ….

Στα 4,90 ευρώ βρίσκεται η μετοχή της ΕΥΑΠΣ το πρωί της Παρασκευής, με απώλειες 1,61%. Και αν υπάρχει ένα ζητούμενο για τη μετοχή, αυτό είναι να μην σταθεροποιηθεί η μετοχή χαμηλότερα των 5,00 – 5,10 ευρώ…

 

17/10/19

 

Νέο κύκλος πιέσεων στην MLS, με τη μετοχή στα 1,845 ευρώ, -5,38%. Η μετοχή στις 14:09 είχε όγκο συναλλαγών 45.200 μετοχές, με την έξοδο των θεσμικών επενδυτών να συνεχίζεται. Θυμίζουμε πως από τις αρχές του χρόνου καταγράφονται απώλειες 60,85%, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προκλήθηκε από την πρόσφατη, κατακόρυφη, πτώση της μετοχής.

 

Το σχόλιο χρηματιστή: «Θα ισχύσει ο κανόνας αγόραζε στη φήμη πούλα στην είδηση;»

 

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις για τη συμφωνία για το BREXIT, χρηματιστής σχολίασε τα ακόλουθα: «Με τις ευρωπαϊκές αγορές εδώ και περίπου 2 εβδομάδες να ανεβαίνουνε. Προσδοκώντας ανάμεσα σε άλλα και τη συμφωνία για το BREXIT, η οποία κλείστηκε σήμερα. Το μεγάλο ερώτημα που υπάρχει είναι αν θα ισχύσει ο κανόνας αγόραζε στη φήμη και πούλα στην είδηση. Και οι αγορές, μετά τον αρχικό ενθουσιασμό για τη συμφωνία της Ε.Ε. με την Βρετανία, αρχίσουνε σιγά – σιγά να χάνουνε τα ημερήσια κέρδη …. Και φυσικά κάτι τέτοιο θα επηρέαζε και το Χ.Α.».

 

 

Προσπαθεί να ανεβάσει στροφές, μετά τη συμφωνία για το BREXIT το Χ.Α. …..

 

Με τη συνεδρίαση κατά τις 2 πρώτες ώρες να θυμίζει τις συνεδριάσεις των τελευταίων ημερών. Να ανεβάσει στροφές, προσπαθεί το Χ.Α. μετά τις 12:30 περίπου, με φόντο τη συμφωνία για το BREXIT. Μια συμφωνία η οποία έχει οδηγήσει υψηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές (στο +1% ο DAX). Στις 13:10 λοιπόν το Χ.Α. βρίσκεται στο +0,46%, στις 862,32 μονάδες. Και με τη συνεδρίαση χωρίς να πείθει μέχρι στιγμής είναι αλήθεια. Το ζητούμενο δεν είναι άλλο, από τη συνέχιση της ανόδου μέχρι το κλείσιμο της συνεδρίαση στις 17:10-17:20.

 

Προς ναυάγιο το ντιλ της MIG με τη Farallon και την Οak

Ελάχιστες πιθανότητες έχει να ολοκληρωθεί το deal αναχρηματοδότησης δανεισμού της τάξης των 230 εκατ. ευρώ της Marfin Investment Group (MIG) από την κοινοπραξία των επενδυτικών κεφαλαίων Farallon Capital Europe και Oak Hill Advisors, εξαιτίας των αξιώσεών τους για επιτόκιο 11%, υπερδιπλάσιου δηλαδή του υφισταμένου. Με τη συμφωνία να θεωρείται από πολλές πλευρές ουσιαστικά νεκρή, οι εν λόγω υποχρεώσεις της MIG προς τη Fortress (142 εκατ.) και την Τράπεζα Πειραιώς (86 εκατ.) θα αναχρηματοδοτηθούν τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», από την ίδια την Πειραιώς με ελκυστικό κόστος αλλά και ιδιαίτερα επαρκείς εξασφαλίσεις, 

Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει η Καθημερινή, εξασφαλίσεις που κατά πάσα βεβαιότητα θα απαρτίζονται από την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου των θυγατρικών της MIG, Vivartia και Attica Group. Η σχετική συμφωνία βρίσκεται στα τελικά στάδια των διαπραγματεύσεων και δεν έχει ακόμα υπογραφεί.

Εν τω μεταξύ επιστρέφει στο προσκήνιο και η Emma Capital, συμφερόντων του γνωστού και από τη συμμετοχή του στον ΟΠΑΠ, Jiri Smejc, η οποία έχει καταθέσει μη δεσμευτική προσφορά που αποτιμά τη Vivartia στα επίπεδα των 600 εκατομμυρίων, δηλώνοντας παράλληλα ανοικτή στην αρχιτεκτονική της συμφωνίας προκειμένου να ικανοποιήσει όλους τους εμπλεκομένους. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η Emma επανακατέθεσε την πρότασή της στην MIG, ενώ παράλληλα αναμένεται να αποστείλει και πληρέστερη αναθεωρημένη οικονομική πρόταση εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Αν και η αναχρηματοδότηση της MIG δεν συνδέεται ευθέως με την απόφαση να πουλήσει ή όχι τη Vivartia, η επιμονή της Emma δημιουργεί, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, δύο δεδομένα: πρώτον, αποδεικνύει την ύπαρξη σημαντικής αξίας στο ενεργητικό της MIG και δεύτερον, δίνει τη δυνατότητα στην Πειραιώς να περιορίσει σημαντικά την έκθεσή της στην MIG, αφού τα δάνεια της Vivartia της τάξης των 400 εκατ. ευρώ δύναται να εξασφαλιστούν από την Emma. Η αναχρηματοδότηση της MIG από την Πειραιώς σημαίνει πάντως την αύξηση του δανεισμού της δεύτερης προς την πρώτη.
Παράλληλα φαίνεται πως ολοκληρώνεται η διαδικασία πώλησης της τρίτης θυγατρικής της MIG, της Singular, σε σχήμα συμφερόντων του επιχειρηματία Θεόφιλου Πριόβολου, γνωστού στην αγορά και από το ενδιαφέρον του για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Η συμφωνία φαίνεται να αφορά ανάληψη χρεών ύψους 52 εκατομμυρίων ευρώ της Singular, τα οποία και συζητείται με τις πιστώτριες τράπεζες να απομειωθούν κατά σημαντικό ποσοστό, της τάξης του 70%-80%, ενώ η MIG θα λάβει συμβολικά ένα ευρώ.

Στις οικονομικές καταστάσεις του πρώτου φετινού εξαμήνου της MIG που δημοσιεύτηκαν πριν από μερικές ημέρες καταγράφεται αύξηση του κύκλου εργασιών (+9,6%), εξαιτίας και της ενοποίησης του τζίρου της Hellenic Seaways (που εξαγοράστηκε από την Attica Group) και για τους έξι μήνες έναντι μόλις ενός μήνα πέρυσι. Το καθαρό αποτέλεσμα σε ενοποιημένο επίπεδο της MIG (μετά από φόρους και μη ελέγχουσες συμμετοχές) παραμένει ζημιογόνο και κατά 33,8 εκατ. στο φετινό αντίστοιχο διάστημα. Τα δε ενοποιημένα EBITDA (συνεχιζόμενες δραστηριότητες) του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 35,9 εκατ. αλλά στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο ήταν ενισχυμένα από την πώληση ενός πλοίου και ούτως η φετινή επίδοση σηματοδοτεί βελτίωση.

Κύκλοι της MIG υπογραμμίζουν πως σημειώνεται σημαντική πρόοδος στο επιχειρησιακό κομμάτι που θα φανεί ιδιαίτερα κατά την επόμενη χρήση, και η οποία εκτιμάται πως θα της παράσχει τον απαραίτητο χώρο λειτουργικών κερδών για την εξυπηρέτηση του δανεισμού της και την αναστροφή των ζημιών της. Ο λόγος γίνεται για τις αναμενόμενες συνέργειες από την αναδιοργάνωση των εργοστασίων της ΔΕΛΤΑ αλλά και άλλες κινήσεις περιορισμού του κόστους της, όπως και από την ορθολογικότερη τοποθέτηση του βραχίονα της εστίασης σε περιοχές με ισχυρή τουριστική κίνηση. Πίεση αντιθέτως αναμένεται από την αγορά να εκδηλωθεί ενδεχομένως στα EBITDA της Attica Group εξαιτίας των προβλεπόμενων αυξήσεων στις τιμές των νέων ναυτιλιακών καυσίμων χαμηλού θείου.

 

16/10/19

 

 

«Στο τέλος ότι γίνει»

 

Και ποιό ήτανε το σχόλιο χρηματιστή για τη συνεδρίαση στις 12:25. «Μια από τα ίδια στο Χ.Α. και σήμερα. Με πολύ χαμηλό τζίρο και ότι γίνει στο τέλος»…..

 

Οριακές μεταβολές στο Χ.Α., με πολύ χαμηλό τζίρο….

Μέχρι τις 12:30 …. Και θυμίζοντας αρκετές από τις συνεδριάσεις των τελευταίων εβδομάδων. Μια πολύ βαρετή συνεδρίαση έχει το Χ.Α. Με οριακές απώλειες 0,21% και κυρίως πολύ χαμηλό τζίρο. Βέβαια στα θετικά ότι ο ΓΔ παραμένει υψηλότερα των 850 μονάδων, κάτι το οποίο είναι ο μεγάλος στόχος σε αυτή τη χρονική στιγμή, όπως συνεχώς γράφουμε στο www.greekfinanceforum.com.

Μυτιληναίος: Να σπάσει τις αντιστάσεις στα 9,75 – 9,85 ευρώ ο στόχος ….

Στα 9,74 ευρώ βρίσκεται η μετοχή της Μυτιληναίος το πρωί της Τετάρτης. Και ποιός είναι ο μεγάλος στόχος; Η διάσπαση των αντιστάσεων στα τρέχοντα επίπεδα των 9,75 – 9,85 ευρώ….

MLS – Πόσο χάνει από 01/01/19…

Για δεύτερη συνεδρίαση και μετά το selloff. Να ηρεμήσει προσπαθεί η μετοχή της MLS, κάνοντας μια νέα βάση …. Και προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα. Ειδικότερα η μετοχή βρίσκεται στα 1,86 ευρώ, +1,36%, 22.202 όγκο συναλλαγών. Σημειώνεται πως από τις αρχές του χρόνου η μετοχή καταγράφει απώλειες 60,43%.

 

15/10/19

 

OTE: Στα υψηλά του Μαρτίου του 2014…

Νέα άνοδος 1,61% καταγράφεται το πρωί της Τρίτης στη μετοχή του ΟΤΕ, με τη μετοχή στα 13,25 ευρώ. Και ας κρατήσουμε πως αυτό είναι το υψηλότερο σημείο από το Μάρτιο του 2014.  

 

Χαλαρά, μικρά κέρδη, αλλά και παραμονή υψηλότερα των 850 μονάδων….

Ηρεμία με μικρά κέρδη 0,36% καταγράφεται το πρωί της Τρίτης στο Χ.Α., με το ΓΔ να βρίσκεται στις 859,12 μονάδες. Στα θετικά ότι ο τζίρος από το πρωί είναι αυξημένος, στα 23,7εκ ευρώ. Και το ακόμη πιο ευχάριστο, αν και θα περιμένουμε να δούμε μέχρι το κλείσιμο. Είναι πως ο ΓΔ παραμένει υψηλότερα των 840 – 850 μονάδων, ο μεγάλος τεχνικός στόχος αυτή τη χρονική στιγμή.

Η άνοδος που καταγράφουνε η ΕΤΕ και η Πειραιώς από 01/01/19 

Ο τραπεζικός δείκτης συνεχίζει να κλέβει τις εντυπώσεις από τις αρχές του χρόνου (με άνοδο 87,98%). Αυτές που όμως που κλέβουνε τις εντυπώσεις είναι η μετοχή της Πειραιώς. Με απίστευτα κέρδη 258%. Και άνοδο 150,55% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας.

Το σχόλιο χρηματιστή….

«Δεν είναι κακό το Χ.Α. ούτε στη σημερινή συνεδρίαση, αν και χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις. Και όλα δείχνουνε πως η τελική τάση θα διαμορφωθεί για ακόμη μια φορά προς το τέλος της συνεδρίασης. Το γνωστό δηλαδή σκηνικό, που πάρα πολλές φορές έχουμε δει στο Χ.Α. τους τελευταίους μήνες ….»

 

14/10/19

 

 

Το Χ.Α. ενέκρινε την εισαγωγή για διαπραγμάτευση του 10ετούς ομολόγου

 

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εταιρικών Πράξεων, ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση 1.500.000 επιπλέον τεμαχίων του ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου, δεκαετούς διάρκειας, σταθερού επιτοκίου 3,875%, ISIN GR0124035693, αρχικής εκδόσεως 12.03.2019, επανεκδόσεως 15.10.2019 και ονομαστικής αξίας εκάστου 1.000 ευρώ. Ως ημερομηνία εισαγωγής ορίστηκε η Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019.

 

 

Σημαντικές απώλειες 3% στην Τουρκία …..

 

Πτώση άνω του 3% καταγράφεται στο τουρκικό χρηματιστήριο στις 14:24 ώρα Ελλάδος, με τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη να βρίσκεται στις 96.035,63 μονάδες. Και όλα αυτά εν μέσω μεγάλης ανησυχίας για τις επιπτώσεις στην τουρκική οικονομία από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία. Ανησυχία που οδηγεί σημαντικά χαμηλότερα την τουρκική λίρα, σε μια ισοτιμία 1 δολάριο 5,9353 λίρες Τουρκίας.

 

Ελεγχόμενες απώλειες στο Χ.Α.

Ελεγχόμενες απώλειες 0,67% καταγράφονται στις 13:48 της Δευτέρας στο Χ.Α., με το ΓΔ να βρίσκεται στις 850,25 μονάδες. Και το μεγάλο στοίχημα να μην είναι άλλο από την παραμονή υψηλότερα των 840 – 850 μονάδων, τις γνωστής μεγάλης σημασίας στηρίξεις… Και αν κρατάμε κάτι από τη συνεδρίαση μέχρι στιγμής. Αυτό είναι ότι τα σημερινά προβλήματα συνδυάζονται με χαμηλό τζίρο.

 

Σταθεροποιητικό ξεκίνημα με γνωστό το στόχο.. 

Με οριακές απώλειες 0,13% έχει ξεκινήσει η εβδομάδα στο Χ.Α., με το ΓΔ να βρίσκεται στις 854,98 μονάδες. Και σε σχέση με τα επιμέρους σχόλια του GFF, ο στόχος για τη νέα εβδομάδα δεν είναι άλλος από την παραμονή του δείκτη υψηλότερα των 840 – 850 μονάδων.  

Νέα πτώση για την MLS στο ξεκίνημα της εβδομάδας ….

Αν και αρκετά νωρίς, με νέες σημαντικές απώλειες 13% ξεκινάει η εβδομάδα για την MLS, σε συνέχεια της μεγάλης πτώσης της προηγούμενης Παρασκευής (-30%) και γενικά των τελευταίων συνεδριάσεων. Έτσι η μετοχή στις 10:55 βρίσκεται στα 1,80 ευρώ, -13%, με προοπτικές μάλιστα να βρεθεί σημαντικά χαμηλότερα, αν και πάντα νωρίς.

 

11/10/19

 

 

Ο "Ηρακλής" θα βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα για τις ελληνικές τράπεζες (HSBC)

 

Όπως αναφέρουνε οι αναλυτές της HSBC σε νέα τους έκθεση, τα οφέλη του σχεδίου "Ηρακλής" υπερτερούν του κεφαλαιακού κόστους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της HSBC, το σχέδιο «Ηράκλης» θα οδηγήσει σε μείωση 36% των NPEs και σε 15% βελτίωση της κερδοφορίας, με το κεφαλαιακό κόστος να τοποθετείται στις 230 μονάδες βάσης.

 

Όπως εκτιμά η HSBC, το σχέδιο "Ηρακλής" είναι οικονομικά βιώσιμο για τις ελληνικές τράπεζες καθώς τα οφέλη του έναντι των απλών τιτλοποιήσεων, είναι περισσότερα από τα αρνητικά.  Αν και οι αποτιμήσεις των τραπεζών θα γίνουν κατά 29% πιο ακριβές σε όρους τιμής προς ενσώματη λογιστική αξία, ωστόσο η βελτίωση που θα σημειωθεί στο επενδυτικό κλίμα απέναντι στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο είναι πολύ σημαντικότερη από το κεφαλαιακό κόστος του σχεδίου.

 

Οι ελληνικές τράπεζες όπως εκτίμα θα πετύχουν τα υφιστάμενα σχέδια τους για την μείωση των NPEs και ο "Ηρακλής" θα βοηθήσει να αφαιρεθούν κάποιες ανησυχίες και αβεβαιότητες που διατηρούν πολλοί επενδυτές . Έτσι, σύμφωνα με την HSBC, το κλίμα γύρω από τις ελληνικές τράπεζες θα βελτιωθεί και όπως επισημαίνει η Alpha Bank αποτελεί την κορυφαία της επιλογή από τον κλάδο.

 

Τέλος, όπως σχολιάζουνε οι αναλυτές της HSBC, διατηρεί τη σύσταση buy για την Alpha Bank, με τη σύσταση για τις υπόλοιπες τράπεζες να είναι διακράτηση.

 

Συγκεκριμένα, οι τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες είναι με βάση αυτά που αναφέρει η HSBC οι ακόλουθες:

 

Alpha Bank: 2,50 ευρώ

Eurobank: 0,94 ευρώ

Εθνική Τράπεζα: 2,80 ευρώ

Πειραιώς: 3,10 ευρώ

 

Κέρδη στο Χ.Α., με αυξημένο τζίρο και το Χ.Α. να ψάχνει την υπέρβαση…

Με ώθηση από το εξαιρετικό κλίμα των διεθνών αγορών (στο +1,85% o DAX στις 13:51), σημαντική άνοδος καταγράφεται το μεσημέρι της Παρασκευής στο Χ.Α., με το ΓΔ να βρίσκεται στο +1,34%, με το πιο θετικό της ημέρας να είναι και η αύξηση του τζίρου, στα 35εκ ευρώ στις 13:42. Θυμίζουμε πως την προηγούμενη Δευτέρα, ο τζίρος όλης της συνεδρίασης ήτανε μόλις 30εκ ευρώ.

Γνωστός ο στόχος

Και φυσικά ο στόχος για την αγορά είναι γνωστός. Με το ΓΔ να βρίσκεται αυτή τη στιγμή +1,34%, στις 850,42 μονάδες. Να διασπαστούνε οι πολύ ισχυρές αντιστάσεις στα επίπεδα των 840 – 850 μονάδες.

Νέα άνοδος για την Πειραιώς …. Στο +245% από 01/01/19.

Νέα άνοδος καταγράφεται στη μετοχή της Πειραιώς το πρωί της Παρασκευής, στα 2,898 ευρώ, +2,40%. Και κάπως έτσι, η άνοδος της μετοχής από 01/01/19 είναι πλέον 245%. Η μετοχή από τον FTSE 25  με τη μεγαλύτερη άνοδο (ytd).

 

Στη Σωληνουργεία Κορίνθου η ανάθεση της προμήθειας σωλήνων για την κατασκευή του αγωγού IGB

Στην Σωληνουργεία Κορίνθου, θυγατρική της Cenergy Holdings, ανατέθηκε η προμήθεια των σωλήνων για τον διασυνδετήριο αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας, από την κοινοπραξία ICGB AD.

Όπως ανακοίνωσε η Cenergy Holdings, η σύμβαση προμήθειας των σωλήνων για τον αγωγό μήκους 187χλμ. θα εκτελεστεί σε περίοδο 12 μηνών, καθώς οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν τέσσερις μήνες από την έναρξη της σύμβασης. Η συνολική αξία της σύμβασης προμήθειας ανέρχεται στα 58,2 εκατ. ευρώ ενώ οι σωλήνες χάλυβα διαμέτρου 32 ιντσών (812 χιλ.) θα παραχθούν κατά την χρονική περίοδο 2019-2020 στη μονάδα παραγωγής της Σωληνουργεία Κορίνθου στη Θίσβη Βοιωτίας. Το αντικείμενο της προμήθειας περιλαμβάνει επίσης την εξωτερική αντιδιαβρωτική επένδυση πολυαιθυλενίου τριών στρώσεων (3LPE) και εσωτερική εποξική βαφή, που θα εφαρμοστούν στην ιδία εγκατάσταση με την παραγωγή του σωλήνα.

Οι συμφωνίες για την κατασκευή του αγωγού υπεγράφησαν σήμερα στη Σόφια, από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και την Βουλγάρα ομόλογό του, Τεμενούσκα Πέτροβα.

Η κοινοπραξία ICGB που έχει την ευθύνη κατασκευής και λειτουργίας του αγωγού, ελέγχεται κατά 50% από την βουλγαρική BEΗ και από την κοινοπραξία IGI Poseidon που έχει το υπόλοιπο 50%, κατανεμημένο ισομερώς μεταξύ της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) και της ιταλικής Edison.

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΕΠΑ κάνε λόγο για ένα έργο που δημιουργεί νέες προοπτικές, τόσο για την εταιρεία, όσο και για την αγορά φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. «Το έργο, τονίζει, αφενός διαφοροποιεί το ενεργειακό μείγμα της Βουλγαρίας σε ανταγωνιστικό κόστος και αφετέρου αποτελεί ένα νέο πεδίο για την ελληνική αγορά φυσικού αερίου, καταδεικνύοντας τον στρατηγικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στο πεδίο της προμήθειας φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Μέσω του αγωγού IGB, θα διασυνδεθεί το δίκτυο φυσικού αερίου της Ελλάδας με εκείνο της Βουλγαρίας και των άλλων βαλκανικών χωρών, εμμέσως δε με τις αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (Ουγγαρίας, Αυστρίας, Ουκρανίας). Ο αγωγός έχει σημείο εκκίνησης την Κομοτηνή και κατάληξη στην πόλη Στάρα Ζαγκόρα της Βουλγαρίας, συνδέοντας έτσι το ελληνικό σύστημα φυσικού αερίου με το βουλγαρικό. Στην περιοχή της Κομοτηνής επίσης, προβλέπεται η διασύνδεση με τον αγωγό ΤΑP».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Κωνσταντίνος Ξιφαράς, δήλωσε σχετικά: «Η διασύνδεση με τη Βουλγαρία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, που δημιουργεί νέες προοπτικές όσον αφορά στην ενεργειακή ασφάλεια και επάρκεια της ευρύτερης περιοχής. Όραμά μας είναι να συμβάλλουμε αποφασιστικά στη διεύρυνση των επενδυτικών οριζόντων και τον πολλαπλασιασμό των επιχειρηματικών ευκαιριών σε όλο το φάσμα των ενεργειακών δραστηριοτήτων, εντός και εκτός Ελλάδος, καθώς είναι ουσιώδης η δημιουργία προϋποθέσεων για την τροφοδοσία της αγοράς με ασφάλεια, σε ανταγωνιστικά επίπεδα και σε διαχρονική βάση».

 

1ο/10/19

 

Μοιάζει με τη συνεδρίασης της Τετάρτης …. Η σημερινή ….. Κέρδη και χαμηλός τζίρος ….

Με το τζίρο και πάντα μέχρι στιγμής να είναι χαμηλός (11,89εκ ευρώ στις 12:23). Και τη συνεδρίαση να μοιάζει αρκετά με αυτή της Δευτέρας, κέρδη καταγράφονται στο Χ.Α., με το ΓΔ να βρίσκεται στις 12:25 στις 836,88 μονάδες, με άνοδο 0,62%. Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει και σήμερα καλά κέρδη 2,78%, στις 774,08 μονάδες, φθάνοντας δηλαδή και πάλι στα  όρια των ισχυρών αντιστάσεων των 780 – 790 μονάδων.

Οι αποδόσεις των τραπεζών από 01/01/19….

Και με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει κέρδη, πάμε να ρίξουμε μια ματιά στις αποδόσεις των τραπεζικών μετοχών από τις αρχές του χρόνου. Τις εντυπώσεις φυσικά κλέβει η Πειραιώς, με άνοδο 237,38%. Με κέρδη 128,82% η ΕΤΕ και ακολουθούν η Eurobank (+58,73%) και η Alpha Bank (+44,55%).

Ντου του ΣΔΟΕ σε χρηματιστηριακή

Έφοδος – έλεγχος του ΣΔΟΕ πραγματοποιείται από το πρωί σε χρηματιστηριακή εταιρεία. Και σύμφωνα τις πληροφορίες ο έλεγχος σχετίζεται με υπόθεση ξεπλύματος χρήματος, αν και όπως έλεγε πριν από λίγο γνωστός χρηματιστής. «Με αφορμή αυτήν την είδηση κυκλοφορούν πολλά που δεν έχουνε βάση. Είναι απλά ράδιο αρβύλα»….

 

09/10/19

 

Bloomberg: Ενδιαφέρον Orange για την θυγατρική του OTE στη Ρουμανία

Στα 12,93 ευρώ βρίσκεται το απόγευμα της Τετάρτης η μετοχή του ΟΤΕ στο Χ.Α. με οριακά κέρδη 0,08%. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, την εξαγορά των assets σταθερής τηλεφωνίας της θυγατρικής του ΟΤΕ στη Ρουμανία,  Telekom Romania, εξετάζει η γαλλική Orange.

Σύμφωνα πάντα με πηγές με γνώση του ζητήματος, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, η γαλλική εταιρεία θα "κονταροχτυπηθεί" με ανταγωνιστές που επίσης εκδηλώνουν ενδιαφέρον, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Vodafone.

Η Orange διεξάγει ήδη συζητήσεις για την εξαγορά των δραστηριοτήτων σταθερής τηλεφωνίας της Telekom Romania, η οποία διαθέτει 1,1 εκατ. πελατών με ευρυζωνική σύνδεση και σήμερα ελέγχεται από τον ΟΤΕ, ο οποίος με τη σειρά του ανήκει στη γερμανική Deutsche Telekom.

Η γαλλική εταιρεία επιθυμεί να μπορεί να προσφέρει στους Ρουμάνους καταναλωτές πακέτα ασύρματης και ενσύρματης σύνδεσης, καθώς και συνδρομητικής τηλεόρασης, όπως ακριβώς στους πελάτες που διατηρεί σήμερα σε αγορές όπως η Γαλλία και η Ισπανία.

Η συμφωνία πάντως δεν θεωρείται εξασφαλισμένη, ανέφερε μία εκ των πηγών του Bloomberg. H Deutsche Telekom βρίσκεται σε χωριστές διαπραγματεύσεις με την ρουμανική εταιρεία Digi Communications για την πώληση των δραστηριοτήτων της Telekom Romania στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με το πρακτορείο. Στο σύνολό της, η εταιρεία αποτιμάται στα 900 εκατ. ευρώ, με τα 500 να αφορούν τις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ, εκτιμά ο Alexandre Iatrides, αναλυτής στην Oddo BHF.

Ο ΟΤΕ κατέχει το 54% των δραστηριοτήτων σταθερής τηλεφωνίας της Telekom Romania, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει στο ρουμανικό κράτος.

Orange, Deutsche Telekom, Digi, αλλά και το υπουργείο Επικοινωνιών της Ρουμανίας αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

Η Deutsche Telekom έχανε το τελευταίο διάστημα πελάτες στη Ρουμανία, δυσκολευόμενη να ανταγωνιστεί τις Orange, Digi και Vodafone στις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ.

 

 

Να κρατήσει η άνοδος μέχρι τέλους το ζητούμενο

 

Κέρδη 0,91% καταγράφονται το μεσημέρι (13:14) της Τετάρτης στο Χ.Α., με το ΓΔ να βρίσκεται στις 831,84 μονάδες. Από αυτά που προβληματίζουνε είναι πως ο τζίρος παραμένει χαμηλός, 17εκ ευρώ, δημιουργώντας περισσότερα ερωτηματικά αν η σημερινή άνοδος θα κρατήσει. Να σημειωθεί πως αρκετά καλό είναι το κλίμα και στην Ευρώπη, με τον DAX στο +1,05%.

 

 

ΟΠΑΠ: Κέρδη 24% από 01/01/19, με επόμενο στόχο….

 

Άνοδος 0,53% καταγράφεται το μεσημέρι της Τετάρτης στο Χ.Α., στα 9,46 ευρώ. Και αν υπάρχει ένας στόχος αυτός είναι η μετοχή να κινηθεί υψηλότερα των αντιστάσεων στα 9,50 – 9,60 ευρώ, με επόμενο στόχος τις γνωστές ισχυρές αντιστάσεις στα 9,90 – 10,00 ευρώ. Σημειώνεται πως η μετοχή από 01/01/19 βρίσκεται στο +24%.

 

 

Οριακές απώλειες στη ΛΑΜΔΑ, ενόψει της αυριανής ΓΔ…

 

Στα 7,39 ευρώ, -0,40%, βρίσκεται το πρωί της Τετάρτης η μετοχή της Lamda, ακριβώς στις στηρίξεις των 7,30 – 7,40 ευρώ. Και φυσικά όλα τα βλέμματα στρέφονται στην αυριανή ΓΣ και κυρίως στο ποιά θα είναι η τιμή στην οποία θα γίνει η ΑΜΚ….

 

08/10/19

 

 

Νέες πιέσεις για τη μετοχή της Βιοχάλκο ….

 

Απώλειες 1,7% καταγράφονται στη μετοχή της Βιοχάλκο, μια πτώση οποία είχε ξεκινήσει προσφάτως μετά τη δημοσίευση κακών εταιρικών αποτελεσμάτων 6μηνου. Η μετοχή βρίσκεται στα 3,47 ευρώ και είναι πλέον μεγάλη ανάγκη να μη χαθούνε οι στηρίξεις στα επίπεδα των 3,35 – 3,40 ευρώ.  

 

 

Σε ύφεση πλέον η γερμανική οικονομία (διάγραμμα)….

 

1% απώλειες καταγράφονται το μεσημέρι για τον DAX, στον απόηχο των νέων μακροοικονομικών στοιχείων που δείχνουνε πως η γερμανική οικονομία βρίσκεται πλέον σε ύφεση….

 

 

 

Προβληματική συνεδρίαση στο Χ.Α., με ελεγχόμενα προβλήματα διεθνώς….

 

Όπως και χθες, τουλάχιστον μέχρι την τελευταία μισή ώρα. Εξαιρετικά υποτονικό είναι το κλίμα στο Χ.Α., με το τζίρο στις 12:43 να είναι μόλις 9,74εκ ευρώ, σε συνέχεια του χθεσινού ημερήσιου τζίρου των 30εκ ευρώ. Εν μέσω κάποιων πιέσεων στις διεθνείς αγορές (μετά τις 12:00, ο DAX στο -0,64% στις 12:43), o ΓΔ βρίσκεται στο -0,54%, στις 825,02 μονάδες. Χαμηλότερα πάντα των 840 – 850 μονάδων, κάτι το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να οδηγήσει το Χ.Α. αισθητά χαμηλότερα και στις στηρίξεις στις 790 – 800 μονάδες.

 

07/10/19

 

 

Το σχόλιο χρηματιστή….

 

«Αν και σε συνεδριάσεις με τόσο χαμηλούς τζίρους, τα πάντα είναι πιθανά προς το κλείσιμο ……. Ωστόσο το κακό είναι πως το Χ.Α. επιστρέφει τον τελευταίο καιρό στις εποχές, όπου μερικά fund …. Με σχετικά λίγα χρήματα μπορεί να κάνουνε ότι θέλουνε ….. Και φυσικά πολλές φορές ανάλογα με το τι έχουνε κάνει οι day traders ….»

 

 

Ανοδικά το Χ.Α., αλλά με θλιβερό τζίρο

 

Ανοδικά κινείται το Χ.Α. από το ξεκίνημα της συνεδρίασης, με το ΓΔ να βρίσκεται στις 12:32 στις 827,51 μονάδες, με οριακά κέρδη 0,37%, ενώ νωρίτερα είχε βρεθεί και +0,55%. Και με το στόχο να είναι για την νέα εβδομάδα μια αντίδραση και επιστροφή υψηλότερα ή τουλάχιστον στα όρια των 840 – 850 μονάδων. Η αντίδραση προς στιγμήν στο Χ.Α. δεν πείθει, με το τζίρο να είναι μόλις 7εκ ευρώ, σχεδόν μετά από 2εκ ευρώ. Και αυτός είναι ακόμη χαμηλότερα από τον τζίρο των προηγούμενων ημερών, όπου ήδη ο τζίρος είχε μειωθεί σημαντικά.

 

 

Τα ίδια και στην Ευρώπη

 

Και να σημειωθεί πως την ίδια εικόνα, με μικρές συναλλαγές και οριακά κέρδη, έχει ουσιαστικά από το πρωί και η Ευρώπη. Ο DAX στις 12:36 ήτανε -0,08%, με την αγορά από το πρωί να είναι μια ευθεία γραμμή. 

 

 

Autohellas – Κλέβει και πάλι τις εντυπώσεις

 

Για ακόμη μια συνεδρίαση, τις εντυπώσεις κλέβει από το πρωί η μετοχή της Autohellas, η οποία βρίσκεται στια 7,14 ευρώ, +4,08%, με υψηλό ημέρας τα 7,30 ευρώ. Μεγάλος για τα δεδομένα της μετοχής και ο όγκος συναλλαγών, 151.818 μετοχές στις 12:38.

 

 

Titc: Παραμένει η μοναδική μετοχή του FTSE 25 με απώλειες από 01/01/19….

 

Στα 18,04 ευρώ (-0,22%) βρίσκεται το πρωί της Δευτέρας η μετοχή της Titc. Και  κάπως έτσι παραμένει η μοναδική μετοχή από τον FTSE 25, με αρνητικές αποδόσεις από 01/01/19 (-6,91%).

 

04/10/19

 

 

Το σχόλιο χρηματιστή για τη ΛΑΜΔΑ….

 

«Σε μια νευρική συνεδρίαση,  η μετοχή δείχνει να χάνει τα κέρδη που καταγράφονταν με το άκουσμα της είδησης της υποβολής δύο προσφορών για το casino. Έτσι η μετοχή στις 13:11 βρίσκεται στα 7,53 ευρώ, με υψηλό ημέρας τα 7,76 ευρώ περίπου στις 11:15 (όταν και κατατέθηκαν οι προσφορές). Και προσωπικά δε με εκπλήσσει αυτή η συμπεριφορά και η μείωση των κερδών. θα λέγαμε πως αυτό που κυρίως τώρα παίζει σημασία είναι η τιμή στην οποία θα γίνει η ΑΜΚ, με τη ΓΣ της εταιρείας να είναι την ερχόμενη Πέμπτη, 10/10».  

 

 

To σχόλιο χρηματιστή

 

"Θα επαναλάβω το ίδιο με χθες. Η βραχυπρόθεσμη τάση της αγοράς δείχνει πολύ αδύναμη, με τις περισσότερες πιθανότητες. Ειδικά αν δεν υπάρξει άμεσα μια πολύ ισχυρή αντίδραση στις διεθνείς αγορές. Να είναι μια περαιτέρω πτώση και δοκιμασία των ισχυρών στηρίξεων στα επίπεδα των 790 – 800 μονάδων…. Και η αδυναμία αυτή φαίνεται προς στιγμήν και στο Χ.Α., το οποίο ξεκίνησε ανοδικά, με χαμηλό τζίρο. Και στη μια το μεσημέρι είχε γυρίσει αρνητικό, αν και υπάρχει ακόμη συνεδρίαση"...

 

 

Κέρδη στο Χ.Α. ….. Αλλά προς στιγμήν δεν πείθει ….

 

Κέρδη καταγράφονται το πρωί της Παρασκευής στο Χ.Α., με το ΓΔ να βρίσκεται στις 11:49 στις +0,78%, στις 829,26 μονάδες. Και φυσικά αν χρειάζεται κάτι αυτό είναι η συνέχιση της αντίδρασης, αν και προς στιγμήν η εικόνα της αγοράς δεν πείθει ότι σήμερα θα έχουμε μια ισχυρή αντίδραση. Και αυτό γιατί ανάμεσα σε άλλα. Και φυσικά πάντα μέχρι στιγμής, ο τζίρος είναι αρκετά χαμηλός, μόνο 9,8εκ ευρώ. Βέβαια η συνεδρίαση έχει πολύ ώρα ακόμη.

 

 

Lamda: Άνοδος για τη μετοχή μετά το άκουσμα της υποβολής των δύο προτάσεων…

 

Άνοδος καταγράφεται στη μετοχή της Lamda, μετά το άκουσμα της είδησης πως λίγο πριν τις 11:00 υποβλήθηκαν δύο προσφορές για το Casino.  Είναι χαρακτηριστικό πως η μετοχή είχε χθες κλείσει στα 7,43 ευρώ. Λίγα δευτερόλεπτα πριν το άκουσμα της είδησης βρισκόταν στα ίδια επίπεδα με χθες. Και αμέσως  μετά κινήθηκε και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 7,66 ευρώ, +3,10% (με όγκο συναλλαγών 36.619 μετοχές στις 11:53).

 

03/10/19

 

 

Το σχόλιο χρηματιστή…..

 

«Με το κλίμα εδώ και ημέρες να είναι αρκετά επιβαρυμένο στα διεθνή χρηματιστήρια, σε μια επανάληψη αυτού που είχε συμβεί και πριν από μήνες. Όλα δείχνουνε πως αυξάνονται οι πιθανότητες η πρόσφατη πτώση να συνεχιστεί κατά το προσεχές διάστημα. Σημείο αναφοράς οι πολύ ισχυρές στηρίξεις στις 800 – 810 μονάδες».

 

 

 

Alpha Bank – Τα βλέμματα στις επόμενες στηρίξεις….

 

Απώλειες 2,18% καταγράφονται τη Πέμπτη το μεσημέρι στη μετοχή της ΑΛΦΑ, η οποία βρίσκεται στα 1,572 ευρώ. Και σε συνέχεια της πρόσφατης πτώσης, το πλέον σημαντικό από εδώ και πέρα θα είναι (κατά τις επόμενες ημέρες) η παραμονή υψηλότερα  των στηρίξεων στα επίπεδα των 1,50 – 1,51 ευρώ.

 

Νέος κύκλος πιέσεων στο Χ.Α. ….. Ανησυχία για την απομάκρυνση από κρίσιμα επίπεδα

Σε μια συνεδρίαση, η οποία όπως αναμένονταν από το πρωί είναι νευρική. Νέες απώλειες καταγράφονται στις 11:35 στο Χ.Α., με το ΓΔ στις 827,62 μονάδες. Και σε σχέση με τα επιμέρους σχόλια του GFF, η απομάκρυνση από τις 840 μονάδες, εφόσον δεν υπάρξει ενδοσυνεδριακή αντίδραση. Είναι το χειρότερο σενάριο με τις επόμενες ισχυρές στηρίξεις στις 800 – 810 μονάδες, χαμηλά που είχε δει η αγορά στα μέσα Αυγούστου.

Οι απώλειες των 3 βασικών δεικτών από τις αρχές Οκτωβρίου

Με βάση τις τρέχουσες τιμές των δεικτών στις 11:41, απώλειες 4,64% καταγράφονται στο Χ.Α. (για το ΓΔ) σε 3 συνεδριάσεις (και φυσικά πάντα μέχρι στιγμής). Πτώση 8,66% στις τράπεζες…..

 

ΓΔ

828,09

-4,64%

FTSE 25

2.052,78

-4,83%

Τραπεζικός Δείκτης

758,32

-8,66%

 

02/10/19

 

 

ETE – Σειρά στηρίξεων από 2,62 ως 2,59 ….

 

Νέα σημαντική πτώση 5% καταγράφεται το πρωί της Τετάρτης για τη μετοχή της ΕΤΕ, στα 2,62 ευρώ. Και τα τρέχοντα επίπεδα των 2,62 μέχρι τα 2,59 ευρώ υπάρχει σειρά στηρίξεων. Στηρίξεις οι οποίες δεν θα πρέπει να χαθεί αφού τότε θα επιταχυνθεί η πτώση προς αισθητά χαμηλότερα επίπεδα και τα 2,48 – 2,50 ευρώ.  

 

Σημαντικές πιέσεις στο Χ.Α. & Εκ νέου δοκιμασία ισχυρών στηρίξεων….

 

Με φόντο και τα προβλήματα των διεθνών αγορών, εν μέσω ανησυχία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά και το ζήτημα του BREXIT. Σημαντικές απώλειες καταγράφονται σήμερα στο Χ.Α., με το ΓΔ στις 12:11 να βρίσκεται στο -1,59% (στις 848,07 μονάδες), με τον τραπεζικό δείκτη στο -3,37% (795,23 μονάδες). Και σε σχέση φυσικά με αυτά τα οποία γράφουμε στο www.greekfinanceforum.com, τα βλέμματα στρέφονται στις ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 840 – 850 μονάδων. Και των 780 – 790 μονάδων του τραπεζικού δείκτη.

 

 

Μυτιληναίος: Ανάγκη άμεσης αντίδρασης ….

 

Όπως και σε αρκετές μετοχές του FTSE 25, επιβαρυμένη είναι η διαγραμματική εικόνα της Μυτιληναίος μετά την πρόσφατη πτώση (νέα πτώση σήμερα το πρωί, στα 9,34 ευρώ, -1,48%). Και αν χρειάζεται κάτι άμεσα …. Αυτό είναι μια αντίδραση και επιστροφή της μετοχής υψηλότερα των 9,50 – 9,60 ευρώ. Ή στη χειρότερη να μη χαθούνε οι στηρίξεις στα τρέχοντα επίπεδα των 9,25 – 9,30 ευρώ, αφού τότε υπάρχει κίνδυνος μεγάλης επιδείνωσης της διαγραμματικής εικόνας.

 

Με σημαντικές απώλειες έκλεισε η Γουόλ Στριτ

Με σημαντικές απώλειες έκλεισε απόψε η Γουόλ Στριτ.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 26.573,04 μονάδες, χάνοντας 343,79 μονάδες ή -1,28%.

Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, έκλεισε στις 7.908,69 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 90,65 μονάδων ή -1,13%.

Ο δείκτης Standard & Poor's 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε στις 2.940,25 μονάδες, μειωμένος κατά 36,49 μονάδες ή -1,23%.

 

30/09/19

 

Μέχρι 15/11/19 οι συζητήσεις της MIG με τους δανειστές

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωση της στο Χ.Α.:

Σε συνέχεια των από 31.7., 1.8., 8.8. και 16.9.2019 Ανακοινώσεων της η «MARFIN INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» («η Εταιρία») ανακοινώνει ότι μετά την ολοκλήρωση καθ’ όλα τα ουσιώδη σημεία του οικονομικού και νομικού ελέγχου που διενεργήθηκε, οι «Farallon Capital Europe LLP» και «Oak Hill Advisors (UK) LLP» επιβεβαίωσαν την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την χορήγηση από κοινού νέας χρηματοδότησης προς την Εταιρία. Κατόπιν αυτού οι αποκλειστικές συζητήσεις για την αναχρηματοδότηση του εταιρικού δανεισμού της Εταιρίας με τα ανωτέρω επενδυτικά κεφάλαια παρατείνονται μέχρι την 15/11/2019.

 

TITC – Για πολλοστή φορά προσπαθεί να διασπάσει τις αντιστάσει

Έχοντας τη χειρότερη συμπεριφορά μεταξύ των μετοχών του FTSE 25 από τις αρχές του χρόνου (η μοναδική που βρίσκεται σε αρνητικό πρόσημο). Στα 19,00 ευρώ (1%) βρίσκεται το πρωί της Δευτέρας η μετοχή της Titan International (TITC). Και όπως συνεχώς αναφέρουμε στο www.greekfinanceforum.com, για να αρχίσει να βελτιώνεται η διαγραμματική εικόνα πρέπει να διασπαστούν για αρχή οι αντιστάσεις στα 19,00 – 19,10 ευρώ.  

Οριακές μεταβολές, με εξαιρετικά χαμηλό τζίρο

Παρόμοια με αρκετές από τις συνεδριάσεις των τελευταίων ημερών είναι η πρώτη της εβδομάδας στο Χ.Α, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της ημέρας. Οριακές μεταβολές και μικροί τζίροι, με το ΓΔ να βρίσκεται στις 10:53 στις 869,53 μονάδες, -0,09% με τζίρο ούτε 2εκ ευρώ.

 

27/09/19

 
 

Γεκτερνα: Άνοδος με φόντο το 6μηνο

Άνοδος 2% καταγράφεται το πρωί της Τετάρτης στη μετοχή της Γετκερνα, με φόντο τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων 6μηνου. Η μετοχή είναι στα 6,63 ευρώ και σε μια κεφαλαιοποίηση 686εκ ευρώ…

Βιοχάλκο

Σε αντιδιαστολή με την Γεκτερνα και στον απόηχο της ανακοίνωσης των κακών αποτελεσμάτων 6μηνου. Απώλειες 2,32% καταγράφονται το πρωί της Παρασκευής στη μετοχή της Βιοχάλκο, με χαμηλό ημέρας τα 3,71 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Ενδιαφέρουσες συναλλαγές στο ξεκίνημα

Ένα ενδιαφέρον «πακέτο» (με τη μορφή γυρίσματος) πέρασε στη μετοχή της ΕΧΑΕ με το ξεκίνημα της ημέρας. 100.000 μετοχές στα 4,73 ευρώ. Παράλληλα στην ίδια τιμή έγινε μια εντολή 35.000 μετοχών στα 4,73 ευρώ.

Η τιμή είναι στα 4,755 ευρώ, με στόχο πάντα τις αντιστάσεις στα επίπεδα των 4,80 – 4,90 και 5,00 ευρώ, όπου υπάρχει σειρά πολύ ισχυρών αντιστάσεων.

 

26/09/19

 

ΕΛΠΕ: Επειγόντως ισχυρή αντίδραση …..

Στα 8,38 ευρώ βρίσκεται η μετοχή των ΕΛΠΕ το πρωί της Πέμπτη, με άνοδο 0,96%. Ωστόσο με τη διαγραμματική εικόνα να έχει επιβαρυνθεί, αυτή δεν αρκεί. Αυτό που ζητείται είναι άμεσα να έχουμε μια αντίδραση και επιστροφή της μετοχής, τουλάχιστον υψηλότερα των 8,40 – 8,50 ευρώ, για να αρχίσει να ηρεμεί η διαγραμματική εικόνα. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να μιλήσουμε για αισθητά χαμηλότερα επίπεδα, ειδικά αν χαθούνε και οι επόμενες στηρίξεις στα 8,00 ευρώ.

Νέα άνοδος για τη μετοχή της ΔΕΗ …. Στο +141% από 01/01/19…

Νέα άνοδος 1,83% (3,12 ευρώ) καταγράφεται το πρωί της Πέμπτης στη μετοχή της ΔΕΗ, η οποία δείχνει πλέον να θέλει να σταθεροποιηθεί για ακόμη μια συνεδρίαση. Και κάπως έτσι η μετοχή από τις αρχές του 2019 βρίσκεται στο +141%.

 

25/09/19

 

 

Μυτιληναίος: Απώλειες και οι επόμενες στηρίξεις… 

 

Απώλειες 1,45% καταγράφονται το πρωί της Τετάρτης στη μετοχή της Μυτιληναίος, στα 9,84 ευρώ. Και με τη μετοχή να έχει αποτύχει να επιστρέψει υψηλότερα των 10,00 – 10,10 ευρώ κατά τις προηγούμενες ημέρες. Σε καμία περίπτωση δε μπορεί να αποκλειστεί μια περαιτέρω πτώση μέχρι τις επόμενες ισχυρές στηρίξεις στα 9,40 – 9,50 ευρώ.

 

Στο -1,17% το Χ.Α. το Σεπτέμβριο με βάση την τρέχουσα τιμή

Πτωτικά κινείται το Χ.Α. την Τετάρτη, με το ΓΔ να γυρίζει με βάση την τιμή αυτή τη στιγμή σε αρνητικό πρόσημο το Σεπτέμβριο, ο οποίος σε 3 συν τη σημερινή συνεδρίαση ολοκληρώνεται.

Ειδικότερα, με βάση την τρέχουσα τιμή (858,02 μονάδες, -1,16%), ο ΓΔ βρίσκεται το Σεπτέμβριο στο -1,17%, όσο δηλαδή και η σημερινή πτώση (πάντα μέχρι αυτής της στιγμής).

 

Απώλειες με τα βλέμματα στις στηρίξεις…

Με φόντο τη διεθνή αναστάτωση, με απώλειες έχει ξεκινήσει το Χ.Α., με το ΓΔ στις 11:06 να βρίσκεται στις 860,42 μονάδες, με απώλειες 0,87% και με το τζίρο στα 8εκ ευρώ. Και σε σχέση φυσικά με αυτά που συνεχώς τονίζονται από το www.greekfinanceforum.com. Το μεγάλο ζητούμενο για το Χ.Α. θα είναι η παραμονή του δείκτη υψηλότερα των 860 μονάδων.

Σημειώνεται πως το πρωί απώλειες καταγράφονται και στις διεθνείς αγορές, με τον DAX στο -1% και το Παρίσι στο -1,3%. Απώλειες κοντά στο 1% σε Ιταλία και Ισπανία.

Άνοδος για τη μετοχή της ΔΕΗ

Η μετοχή της ΔΕΗ ξεχωρίζει κατά τη σημερινή ημέρα, με φόντο τις δηλώσεις περί προσωρινής σωτηρίας της εταιρείας. Είναι χαρακτηριστικό πως στο ξεκίνημα η μετοχή βρίσκεται στα 3,02 ευρώ, +3,78%, προσπαθώντας να βάλει πλάτη τα 3,00 ευρώ.

 

24/09/19

 
 

ΕΛΠΕ: Νέες αισθητές πιέσεις

Απώλειες 2,22% καταγράφονται το πρωί της Τρίτης στη μετοχή των ΕΛΠΕ, στα 8,34 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό πως η μετοχή μετράει (με τη σημερινή και πάντα μέχρι στιγμής), 12 πτωτικές σε 13 συνεδριάσεις, με απώλειες από τις αρχές Σεπτεμβρίου 9%. Και κάπου εδώ τα πράγματα γίνονται πολύ ενδιαφέροντα, αφού τα τρέχοντα επίπεδα των 8,30 – 8,40 ευρώ είναι πολύ ισχυρές στηρίξεις.

 

Οριακές μεταβολές στο Χ.Α., με γνωστό το στοίχημα ….

Οριακές μεταβολές και πάλι με χαμηλό τζίρο, καταγράφονται το πρωί της Τρίτης στον Χ.Α. Ειδικότερα, στις 11:16 ο ΓΔ βρίσκεται στις 863,67 μονάδες, +0,12%, με συναλλαγές μόλις 3,57εκ ευρώ. Και φυσικά αν υπάρχει ένα στοίχημα για το Χ.Α. αυτό δεν είναι άλλο από την παραμονή υψηλότερα των 860 μονάδων. Παράλληλα φυσικά με την παραμονή του τραπεζικού δείκτη υψηλότερα των 780 – 790 μονάδων.

Νέες πιέσεις στη ΛΑΜΔΑ, στα όρια ισχυρών στηρίξεων ….

Με πιέσεις έχει ξεκινήσει η ημέρα για τη μετοχή της ΛΑΜΔΑ, όπως είχε συμβεί και χθες, αν και προς το τέλος της ημέρας είχανε μαζευτεί. Η μετοχή λοιπόν της ΛΑΜΔΑ βρίσκεται στα 7,40 ευρώ, -1,20%, με τα βλέμματα στραμμένα στις ισχυρές στηρίξεις στα 7,30 – 7,40 ευρώ.

 

23/09/19

 

Κατάρρευση για το ομόλογο της Thomas Cook μετά τη χρεοκοπία ....

 

 

Το σχόλιο χρηματιστή!

 

Όπως σχολίαζε χρηματιστής στις 12:30: «Oι διεθνείς αγορές δίνουνε σήμερα το κλίμα στο Χ.Α., με τον DAX να καταγράφει στις 12:31 απώλειες 1,3%, μετά από μια σειρά μακροοικονομικών στοιχείων που δείχνουνε πως η γερμανική οικονομία βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην ύφεση. Παράλληλα ανησυχία υπάρχει πάντα και για το ζήτημα του BREXIT, ειδικά όσο πλησιάζουμε στις καταληκτικές ημερομηνίες. Και κάπως έτσι, το Χ.Α. στις 12:32 βρίσκεται στο -1,19%, με τις τράπεζες στο -2%. Στα θετικά ότι ο τζίρος είναι χαμηλός, για ακόμη μια πτωτική συνεδρίαση (14εκ ευρώ). Και ανάλογα βέβαια με το τι θα συμβεί στις διεθνείς αγορές, δεν αποκλείεται προς το τέλος της ημέρας οι απώλειες να περιοριστούν».

 

 

Πιέσεις στο ξεκίνημα στο Χ.Α. … Γνωστός ο στόχος για την εβδομάδα ….

 

Με απώλειες 0,80% έχει ξεκινήσει η εβδομάδα στο Χ.Α., εν μέσω ενός κλίματος πιέσεων στις αγορές (ο DAX βρίσκεται στο -1,1%), με το ΓΔ στις 868,71 μονάδες. Ο τζίρος μέτριος για ξεκίνημα 4,2εκ ευρώ, με τον τραπεζικό δείκτη στο -2,12%. Και φυσικά ο στόχος για τη νέα εβδομάδα είναι γνωστός. Ο ΓΔ να παραμείνει υψηλότερα των 860 μονάδων, μια παραμονή που θα είναι η βάση για κίνηση προς τις 890 – 900 μονάδες.

 

 

Μειώθηκε το σορτάρισμα στην Εθνική Τράπεζα

 

Με βάση τις τελευταίες ανακοινώσεις και όπως είχε διαφανεί και στο ταμπλό. Σε μείωση της short θέσης στην Εθνική Τράπεζα προχώρησε το Oceanwood Capital Management LTD, μειώνοντας την ανοιχτή του θέση στο 1,85% από 2,01% επί το συνόλου των μετοχών.

 

Ειδικότερα, οι βασικές short θέσεις στο Χ.Α. είναι οι ακόλουθες:

 

POSITION HOLDER

NAME OF THE ISSUER

ISIN

NET SHORT POSITION

POSITION DATE (yyyy/mm/dd)

Oceanwood Capital Management LTD

NATIONAL BANK OF GREECE SA

GRS003003027

1,85%

2019-09-18

Marshall Wace LLP

NATIONAL BANK OF GREECE SA

GRS003003027

0,59%

2019-09-13

Blackrock Investment Management UK Limited

ALPHA BANK SA

GRS015003007

1,01%

2019-08-29

Lansdowne Partners (UK) LLP

ALPHA BANK SA

GRS015003007

1,01%

2019-08-07

Lansdowne Partners (UK) LLP

PUBLIC POWER CORPORATION SA

GRS434003000

1,61%

2019-08-05

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

GRS014003024

2,83%

2019-07-30

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

GRS323003012

1,02%

2019-07-30

Oceanwood Capital Management LTD

EUROBANK ERGASIAS S.A.

GRS323003012

0,99%

2019-07-09

Oasis Investments II Master Fund LTD

FOLLI FOLLIE S.A.

GRS294003009

0,80%

2018-05-17

 

21/09/19

 
 

Τραπεζικός Δείκτης: Το μεγάλο στοίχημα για την επόμενη εβδομάδα ….

Με τον τραπεζικό δείκτη να κλείνει την Παρασκευής στις 822,47 μονάδες, +1,14%. Και σε σχέση με τα όσα συνεχώς αναφέρουμε στο www.greekfinanceforum.com το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ένα θα είναι το μεγάλο στοίχημα για την επόμενη εβδομάδα. Η παραμονή του δείκτη υψηλότερα των 780 – 790 μονάδων, από τις οποίες πλέον ο δείκτης απέχει περίπου 4,5 με 5%. Και όπως έχουμε σχολιάσει. Μια τέτοια σταθεροποίηση βάζει τον τραπεζικό κλάδο σε ένα νέο ανοδικό trend, με ότι αυτό σημαίνει και για το ΓΔ.

 

20/09/19

 
 

ΕΤΕ – Νέα άνοδος … Στο +148% η μετοχή από 01/01/19 ….

Με τη διαγραμματική εικόνα να βελτιώνεται συνεχώς, όπως σημειώνεται σε επιμέρους σχόλια του www.greekfinanceforum.com. Νέα άνοδος καταγράφεται το πρωί της Παρασκευής στη μετοχή της ΕΤΕ, στα 2,726 ευρώ, +1,79%. Η τράπεζα βρίσκεται σε μια κεφαλαιοποίηση 2,49δις ευρώ, με την άνοδο από 01/01/19 να είναι ομολογουμένως εντυπωσιακή 148%.

Lamda Development – Νέες πιέσεις για τη μετοχή …..

Νέες πιέσεις καταγράφονται το πρωί της Παρασκευής στη μετοχή της ΛΑΜΔΑ, η οποία βρίσκεται στα 7,61 ευρώ, -1,81%, με χαμηλό ημέρας τα 7,53 ευρώ. Θυμίζουμε πως στα τρέχοντα επίπεδα των 7,60 – 7,70 και 7,50 ευρώ υπάρχουνε ισχυρές στηρίξεις, η απώλεια των οποίων θα στείλει τη μετοχή στα 7,00 – 7,10 ευρώ.

 

 

Το σχόλιο χρηματιστή….

 

Όπως σχολίαζε πριν το ξεκίνημα της συνεδρίασης χρηματιστής. Μια αρκετά ενδιαφέρουσα συνεδρίαση αναμένεται να είναι η σημερινή, με νευρικότητα κατά διαστήματα. Να μην παραβλέπουμε το κλείσιμο των παραγώγων.

 

 

Κλείνουνε σήμερα τα παράγωγα ….

 

Να μην παραβλέπουμε πως σήμερα, πέραν κάποιων αναδιαρθρώσεων δεικτών θα έχουμε και το κλείσιμο των παραγώγων..

 

19/09/19

 

Το σχόλιο χρηματιστή ….

Και όπως σχολίασε χρηματιστής βλέποντας την εικόνα της αγοράς μέχρι τις 12:19. Πρόκειται για μια κλασσική συνεδρίαση, με οριακές μεταβολές και χαμηλό τζίρο. Και μάλλον θα είναι από τις συνεδριάσεις που ότι γίνει θα γίνει στο τέλος…

 

 

Στο επίκεντρο η μετοχή της ΛΑΜΔΑ

 

Απώλειες 2,25% καταγράφει αυτή τη στιγμή η μετοχή της ΛΑΜΔΑ, στα 7,80 ευρώ. Και με το ερώτημα να είναι ποίοι θα είναι οι όροι της επικείμενης ΑΜΚ (στις 10/10 η ΓΣ), το στοίχημα για τη μετοχή θα είναι να κρατηθεί, τουλάχιστον υψηλότερα των στηρίξεων στα επίπεδα των 7,70 και 7,20 – 7,30 ευρώ.

 

 

ΓΔ – Έχοντας βάλει πλάτη τις 860 μονάδες ….

 

Έχοντας βάλει πλάτη τις 860 μονάδες (η παραμονή υψηλότερα είναι ο μεγάλος στόχος για τις επόμενες ημέρες). Το ζητούμενο για την αγορά θα είναι μια νέα αντίδραση για να προσεγγιστούν και άλλο οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 890 – 900 μονάδων.

 

18/09/19

 

Coca Cola: Με σημαντική άνοδος βοηθάει στην άνοδο του Χ.Α.

Κέρδη 2% καταγράφεται στη μετοχή της Coca Cola στις 13:46 στο Χ.Α. Και όπως και αν το δει κανείς, με δεδομένη τη στάθμιση της μετοχής στους βασικούς δείκτες. Αυτό συμβάλει στο να βρίσκεται ο ΓΔ στο +0,73%, με τον FTSE 25 στο +1% (στο δείκτη αυτό η ΕΕΕ έχει το 25% της στάθμισης).

 

 

Ελλάκτωρ – Δεν πρέπει να απομακρυνθεί από τα 2,00 ευρώ ….

 

Πωλητή φαίνεται να έχει και τη συνεδρίαση της Τρίτης η μετοχή του Ελλάκτωρα, η οποία στις 12:22 βρίσκεται στα 1,92 ευρώ, -1,03%. Η μετοχή δε θα πρέπει να απομακρυνθεί από τα επίπεδα των 2,00 ευρώ. Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος πτώσης μέχρι τουλάχιστον τα επίπεδα 1,82 ευρώ. Με κίνδυνο να μιλήσουμε για ακόμη χαμηλότερα επίπεδα και τα 1,70 – 1,72 ευρώ…

 

Τα top – picks της Πειραιώς χρηματιστηριακής είναι τα ακόλουθα:

Alpha Bank – Με τιμή στόχο 2 ευρώ (από 1,7 ευρώ προηγουμένως). Όπως σχολιάζουνε οι αναλυτές της τράπεζας, η ΑΛΦΑ θα ευνοηθεί από το χαμηλό κόστος κεφαλαίου και των κερδών από τα ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Εθνική Τράπεζα: Μεγάλη είναι η αύξηση της τιμής στόχου στην ΕΤΕ. Από 1,6 ευρώ στα 2,8 ευρώ. Όπως σχολιάζεται, παρατηρείται βελτιωμένη εικόνα της κερδοφορίας μετά και τα αποτελέσματα β’ τριμήνου, με ρόλο κλειδί να παίζουνε και εδώ τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα.

Eurobank: Νέα τιμή στόχου 1 ευρώ από 0,74 ευρώ προηγουμένως.

ΟΠΑΠ: Νέα τιμή στόχος για τη μετοχή στα 13 ευρώ από 10,5 ευρώ.

Jumbo: Νέος στόχος στα 20 από 18,2 ευρώ

 

 

ΓΔΓνωστός ο στόχος ….

 

Με οριακά κέρδη έχει ξεκινήσει το Χ.Α., με το ΓΔ στις 866,57 μονάδες (όλα αυτά με χαμηλά τζίρο όπως και χθες, 1,8εκ ευρώ). Και σε άμεση σχέση με τα όσα συνεχώς γράφουμε στο GFF. Ο μεγάλος στόχος σε αυτή τη φάση, δεν είναι άλλος από την παραμονή υψηλότερα των 860 μονάδων.    

 

17/09/19

 

Πιέσεις στη μετοχή της ΛΑΜΔΑ (-3,21%), εν μέσω συνέχισης των φημών για τους όρους της ΑΜΚ...

 

Τράπεζα Πειραιώς: Στο +266% από 01/01/19

Στα 3,076 ευρώ, -0,77%, βρίσκεται το πρωί της Τρίτης η μετοχή της Πειραιώς. Η πρώτη σε άνοδο μετοχή από τον FTSE 25 από τις αρχές του χρόνου, με εντυπωσιακά κέρδη +266%....

EXAE: Με κεφαλαιοποίηση 283εκ ευρώ …. Συνεχίζεται η μιζέρια…

Στα 283εκ ευρώ διαμορφώνεται η κεφαλαιοποίηση της ΕΧΑΕ, με την άνοδο από 01/01/19 να είναι 29,88%. Και αν και σίγουρα δε μπορεί να πει κανείς πως αυτή είναι μια μέτρια απόδοση. Ωστόσο με βάση τη συνολική εικόνα της αγοράς. Και λαμβάνοντας υπόψη και τις επιδόσεις των τελευταίων ετών. Η εικόνα χαρακτηρίζεται σε γενικές γραμμές μίζερη.

 

 

"Να μην ξεχνάμε τα παράγωγα την Παρασκευής"

 

Να μην ξεχνάμε το κλείσιμο της σειράς των παραγώγων την Παρασκευή. Τη φράση αυτή έλεγε με νόημα χρηματιστής - αναλυτής πριν από λίγο...

 

 

Ελεγχόμενες απώλειες – Στόχος η παραμονή υψηλότερα των 860 μονάδων…

 

Ελεγχόμενες απώλειες 0,48% καταγράφονται το πρωί της Τρίτης στο Χ.Α., με το ΓΔ στις 863,80 μονάδες και χαμηλό τζίρο. Και σε σχέση με τα όσα αναφέρουμε στο GFF, το κλειδί θα είναι η παραμονή υψηλότερα των 860 μονάδων…

 

16/09/19

 

Στο εντυπωσιακό 83,04% οι τράπεζες, μετά τη σημερινή άνοδο ......

Με κέρδη 1,74% έκλεισε ο τραπεζικός δείκτης τη Δευτέρα, στις 804,72 μονάδες. Και πλέον ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται στο εντυπωσιακό ομολογουμένως, +83,04% από 01/01/19.

 

IBG: Οι νέες τιμές στόχου για τις ελληνικές τράπεζες

Τις νέες τιμές στόχου, βλέποντας περιθώρια ανόδου για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο, ανακοίνωσε το τμήμα ανάλυσης της επενδυτικής τράπεζας (IBG). Συγκεκριμένα, η νέα τιμή στόχου για την Alpha Bank είναι 1,95 ευρώ (περιθώριο ανόδου 18%). Για την Eurobank στο 1,03 ευρώ (περιθώριο ανόδου 26%). Για την Εθνική στα 3,06 ευρώ (περιθώριο ανόδου 19%). Και τέλος για την Πειραιώς στα 3 ευρώ με μηδενικό περιθώριο ανόδου.

 

 

Autohellas - Προσπαθεί να κάνει νέα βάση

 

Μετά από τη μεγάλη άνοδο των τελευταίων ημερών (20% σε 4 συνεδριάσεις). Να κάνει νέα βάση είναι ο στόχος για τη μετοχή της ΟΤΟΕΛ, η οποία στις 12:15 βρίσκεται στα 6,90 ευρώ, +0,29%, με όγκο συναλλαγών 107.539 (πάλι μεγάλος για τα δεδομένα της μετοχής).

 
 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....