| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros  

   

Online Trading

Καθημερινά Σχόλια σχετικά με τη ροή των τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών

 

15/10/19

 

OTE: Στα υψηλά του Μαρτίου του 2014…

Νέα άνοδος 1,61% καταγράφεται το πρωί της Τρίτης στη μετοχή του ΟΤΕ, με τη μετοχή στα 13,25 ευρώ. Και ας κρατήσουμε πως αυτό είναι το υψηλότερο σημείο από το Μάρτιο του 2014.  

 

Χαλαρά, μικρά κέρδη, αλλά και παραμονή υψηλότερα των 850 μονάδων….

Ηρεμία με μικρά κέρδη 0,36% καταγράφεται το πρωί της Τρίτης στο Χ.Α., με το ΓΔ να βρίσκεται στις 859,12 μονάδες. Στα θετικά ότι ο τζίρος από το πρωί είναι αυξημένος, στα 23,7εκ ευρώ. Και το ακόμη πιο ευχάριστο, αν και θα περιμένουμε να δούμε μέχρι το κλείσιμο. Είναι πως ο ΓΔ παραμένει υψηλότερα των 840 – 850 μονάδων, ο μεγάλος τεχνικός στόχος αυτή τη χρονική στιγμή.

Η άνοδος που καταγράφουνε η ΕΤΕ και η Πειραιώς από 01/01/19 

Ο τραπεζικός δείκτης συνεχίζει να κλέβει τις εντυπώσεις από τις αρχές του χρόνου (με άνοδο 87,98%). Αυτές που όμως που κλέβουνε τις εντυπώσεις είναι η μετοχή της Πειραιώς. Με απίστευτα κέρδη 258%. Και άνοδο 150,55% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας.

Το σχόλιο χρηματιστή….

«Δεν είναι κακό το Χ.Α. ούτε στη σημερινή συνεδρίαση, αν και χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις. Και όλα δείχνουνε πως η τελική τάση θα διαμορφωθεί για ακόμη μια φορά προς το τέλος της συνεδρίασης. Το γνωστό δηλαδή σκηνικό, που πάρα πολλές φορές έχουμε δει στο Χ.Α. τους τελευταίους μήνες ….»

 

14/10/19

 

 

Το Χ.Α. ενέκρινε την εισαγωγή για διαπραγμάτευση του 10ετούς ομολόγου

 

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εταιρικών Πράξεων, ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση 1.500.000 επιπλέον τεμαχίων του ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου, δεκαετούς διάρκειας, σταθερού επιτοκίου 3,875%, ISIN GR0124035693, αρχικής εκδόσεως 12.03.2019, επανεκδόσεως 15.10.2019 και ονομαστικής αξίας εκάστου 1.000 ευρώ. Ως ημερομηνία εισαγωγής ορίστηκε η Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019.

 

 

Σημαντικές απώλειες 3% στην Τουρκία …..

 

Πτώση άνω του 3% καταγράφεται στο τουρκικό χρηματιστήριο στις 14:24 ώρα Ελλάδος, με τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη να βρίσκεται στις 96.035,63 μονάδες. Και όλα αυτά εν μέσω μεγάλης ανησυχίας για τις επιπτώσεις στην τουρκική οικονομία από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία. Ανησυχία που οδηγεί σημαντικά χαμηλότερα την τουρκική λίρα, σε μια ισοτιμία 1 δολάριο 5,9353 λίρες Τουρκίας.

 

Ελεγχόμενες απώλειες στο Χ.Α.

Ελεγχόμενες απώλειες 0,67% καταγράφονται στις 13:48 της Δευτέρας στο Χ.Α., με το ΓΔ να βρίσκεται στις 850,25 μονάδες. Και το μεγάλο στοίχημα να μην είναι άλλο από την παραμονή υψηλότερα των 840 – 850 μονάδων, τις γνωστής μεγάλης σημασίας στηρίξεις… Και αν κρατάμε κάτι από τη συνεδρίαση μέχρι στιγμής. Αυτό είναι ότι τα σημερινά προβλήματα συνδυάζονται με χαμηλό τζίρο.

 

Σταθεροποιητικό ξεκίνημα με γνωστό το στόχο.. 

Με οριακές απώλειες 0,13% έχει ξεκινήσει η εβδομάδα στο Χ.Α., με το ΓΔ να βρίσκεται στις 854,98 μονάδες. Και σε σχέση με τα επιμέρους σχόλια του GFF, ο στόχος για τη νέα εβδομάδα δεν είναι άλλος από την παραμονή του δείκτη υψηλότερα των 840 – 850 μονάδων.  

Νέα πτώση για την MLS στο ξεκίνημα της εβδομάδας ….

Αν και αρκετά νωρίς, με νέες σημαντικές απώλειες 13% ξεκινάει η εβδομάδα για την MLS, σε συνέχεια της μεγάλης πτώσης της προηγούμενης Παρασκευής (-30%) και γενικά των τελευταίων συνεδριάσεων. Έτσι η μετοχή στις 10:55 βρίσκεται στα 1,80 ευρώ, -13%, με προοπτικές μάλιστα να βρεθεί σημαντικά χαμηλότερα, αν και πάντα νωρίς.

 

11/10/19

 

 

Ο "Ηρακλής" θα βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα για τις ελληνικές τράπεζες (HSBC)

 

Όπως αναφέρουνε οι αναλυτές της HSBC σε νέα τους έκθεση, τα οφέλη του σχεδίου "Ηρακλής" υπερτερούν του κεφαλαιακού κόστους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της HSBC, το σχέδιο «Ηράκλης» θα οδηγήσει σε μείωση 36% των NPEs και σε 15% βελτίωση της κερδοφορίας, με το κεφαλαιακό κόστος να τοποθετείται στις 230 μονάδες βάσης.

 

Όπως εκτιμά η HSBC, το σχέδιο "Ηρακλής" είναι οικονομικά βιώσιμο για τις ελληνικές τράπεζες καθώς τα οφέλη του έναντι των απλών τιτλοποιήσεων, είναι περισσότερα από τα αρνητικά.  Αν και οι αποτιμήσεις των τραπεζών θα γίνουν κατά 29% πιο ακριβές σε όρους τιμής προς ενσώματη λογιστική αξία, ωστόσο η βελτίωση που θα σημειωθεί στο επενδυτικό κλίμα απέναντι στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο είναι πολύ σημαντικότερη από το κεφαλαιακό κόστος του σχεδίου.

 

Οι ελληνικές τράπεζες όπως εκτίμα θα πετύχουν τα υφιστάμενα σχέδια τους για την μείωση των NPEs και ο "Ηρακλής" θα βοηθήσει να αφαιρεθούν κάποιες ανησυχίες και αβεβαιότητες που διατηρούν πολλοί επενδυτές . Έτσι, σύμφωνα με την HSBC, το κλίμα γύρω από τις ελληνικές τράπεζες θα βελτιωθεί και όπως επισημαίνει η Alpha Bank αποτελεί την κορυφαία της επιλογή από τον κλάδο.

 

Τέλος, όπως σχολιάζουνε οι αναλυτές της HSBC, διατηρεί τη σύσταση buy για την Alpha Bank, με τη σύσταση για τις υπόλοιπες τράπεζες να είναι διακράτηση.

 

Συγκεκριμένα, οι τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες είναι με βάση αυτά που αναφέρει η HSBC οι ακόλουθες:

 

Alpha Bank: 2,50 ευρώ

Eurobank: 0,94 ευρώ

Εθνική Τράπεζα: 2,80 ευρώ

Πειραιώς: 3,10 ευρώ

 

Κέρδη στο Χ.Α., με αυξημένο τζίρο και το Χ.Α. να ψάχνει την υπέρβαση…

Με ώθηση από το εξαιρετικό κλίμα των διεθνών αγορών (στο +1,85% o DAX στις 13:51), σημαντική άνοδος καταγράφεται το μεσημέρι της Παρασκευής στο Χ.Α., με το ΓΔ να βρίσκεται στο +1,34%, με το πιο θετικό της ημέρας να είναι και η αύξηση του τζίρου, στα 35εκ ευρώ στις 13:42. Θυμίζουμε πως την προηγούμενη Δευτέρα, ο τζίρος όλης της συνεδρίασης ήτανε μόλις 30εκ ευρώ.

Γνωστός ο στόχος

Και φυσικά ο στόχος για την αγορά είναι γνωστός. Με το ΓΔ να βρίσκεται αυτή τη στιγμή +1,34%, στις 850,42 μονάδες. Να διασπαστούνε οι πολύ ισχυρές αντιστάσεις στα επίπεδα των 840 – 850 μονάδες.

Νέα άνοδος για την Πειραιώς …. Στο +245% από 01/01/19.

Νέα άνοδος καταγράφεται στη μετοχή της Πειραιώς το πρωί της Παρασκευής, στα 2,898 ευρώ, +2,40%. Και κάπως έτσι, η άνοδος της μετοχής από 01/01/19 είναι πλέον 245%. Η μετοχή από τον FTSE 25  με τη μεγαλύτερη άνοδο (ytd).

 

Στη Σωληνουργεία Κορίνθου η ανάθεση της προμήθειας σωλήνων για την κατασκευή του αγωγού IGB

Στην Σωληνουργεία Κορίνθου, θυγατρική της Cenergy Holdings, ανατέθηκε η προμήθεια των σωλήνων για τον διασυνδετήριο αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας, από την κοινοπραξία ICGB AD.

Όπως ανακοίνωσε η Cenergy Holdings, η σύμβαση προμήθειας των σωλήνων για τον αγωγό μήκους 187χλμ. θα εκτελεστεί σε περίοδο 12 μηνών, καθώς οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν τέσσερις μήνες από την έναρξη της σύμβασης. Η συνολική αξία της σύμβασης προμήθειας ανέρχεται στα 58,2 εκατ. ευρώ ενώ οι σωλήνες χάλυβα διαμέτρου 32 ιντσών (812 χιλ.) θα παραχθούν κατά την χρονική περίοδο 2019-2020 στη μονάδα παραγωγής της Σωληνουργεία Κορίνθου στη Θίσβη Βοιωτίας. Το αντικείμενο της προμήθειας περιλαμβάνει επίσης την εξωτερική αντιδιαβρωτική επένδυση πολυαιθυλενίου τριών στρώσεων (3LPE) και εσωτερική εποξική βαφή, που θα εφαρμοστούν στην ιδία εγκατάσταση με την παραγωγή του σωλήνα.

Οι συμφωνίες για την κατασκευή του αγωγού υπεγράφησαν σήμερα στη Σόφια, από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και την Βουλγάρα ομόλογό του, Τεμενούσκα Πέτροβα.

Η κοινοπραξία ICGB που έχει την ευθύνη κατασκευής και λειτουργίας του αγωγού, ελέγχεται κατά 50% από την βουλγαρική BEΗ και από την κοινοπραξία IGI Poseidon που έχει το υπόλοιπο 50%, κατανεμημένο ισομερώς μεταξύ της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) και της ιταλικής Edison.

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΕΠΑ κάνε λόγο για ένα έργο που δημιουργεί νέες προοπτικές, τόσο για την εταιρεία, όσο και για την αγορά φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. «Το έργο, τονίζει, αφενός διαφοροποιεί το ενεργειακό μείγμα της Βουλγαρίας σε ανταγωνιστικό κόστος και αφετέρου αποτελεί ένα νέο πεδίο για την ελληνική αγορά φυσικού αερίου, καταδεικνύοντας τον στρατηγικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στο πεδίο της προμήθειας φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Μέσω του αγωγού IGB, θα διασυνδεθεί το δίκτυο φυσικού αερίου της Ελλάδας με εκείνο της Βουλγαρίας και των άλλων βαλκανικών χωρών, εμμέσως δε με τις αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (Ουγγαρίας, Αυστρίας, Ουκρανίας). Ο αγωγός έχει σημείο εκκίνησης την Κομοτηνή και κατάληξη στην πόλη Στάρα Ζαγκόρα της Βουλγαρίας, συνδέοντας έτσι το ελληνικό σύστημα φυσικού αερίου με το βουλγαρικό. Στην περιοχή της Κομοτηνής επίσης, προβλέπεται η διασύνδεση με τον αγωγό ΤΑP».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Κωνσταντίνος Ξιφαράς, δήλωσε σχετικά: «Η διασύνδεση με τη Βουλγαρία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, που δημιουργεί νέες προοπτικές όσον αφορά στην ενεργειακή ασφάλεια και επάρκεια της ευρύτερης περιοχής. Όραμά μας είναι να συμβάλλουμε αποφασιστικά στη διεύρυνση των επενδυτικών οριζόντων και τον πολλαπλασιασμό των επιχειρηματικών ευκαιριών σε όλο το φάσμα των ενεργειακών δραστηριοτήτων, εντός και εκτός Ελλάδος, καθώς είναι ουσιώδης η δημιουργία προϋποθέσεων για την τροφοδοσία της αγοράς με ασφάλεια, σε ανταγωνιστικά επίπεδα και σε διαχρονική βάση».

 

1ο/10/19

 

Μοιάζει με τη συνεδρίασης της Τετάρτης …. Η σημερινή ….. Κέρδη και χαμηλός τζίρος ….

Με το τζίρο και πάντα μέχρι στιγμής να είναι χαμηλός (11,89εκ ευρώ στις 12:23). Και τη συνεδρίαση να μοιάζει αρκετά με αυτή της Δευτέρας, κέρδη καταγράφονται στο Χ.Α., με το ΓΔ να βρίσκεται στις 12:25 στις 836,88 μονάδες, με άνοδο 0,62%. Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει και σήμερα καλά κέρδη 2,78%, στις 774,08 μονάδες, φθάνοντας δηλαδή και πάλι στα  όρια των ισχυρών αντιστάσεων των 780 – 790 μονάδων.

Οι αποδόσεις των τραπεζών από 01/01/19….

Και με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει κέρδη, πάμε να ρίξουμε μια ματιά στις αποδόσεις των τραπεζικών μετοχών από τις αρχές του χρόνου. Τις εντυπώσεις φυσικά κλέβει η Πειραιώς, με άνοδο 237,38%. Με κέρδη 128,82% η ΕΤΕ και ακολουθούν η Eurobank (+58,73%) και η Alpha Bank (+44,55%).

Ντου του ΣΔΟΕ σε χρηματιστηριακή

Έφοδος – έλεγχος του ΣΔΟΕ πραγματοποιείται από το πρωί σε χρηματιστηριακή εταιρεία. Και σύμφωνα τις πληροφορίες ο έλεγχος σχετίζεται με υπόθεση ξεπλύματος χρήματος, αν και όπως έλεγε πριν από λίγο γνωστός χρηματιστής. «Με αφορμή αυτήν την είδηση κυκλοφορούν πολλά που δεν έχουνε βάση. Είναι απλά ράδιο αρβύλα»….

 

09/10/19

 

Bloomberg: Ενδιαφέρον Orange για την θυγατρική του OTE στη Ρουμανία

Στα 12,93 ευρώ βρίσκεται το απόγευμα της Τετάρτης η μετοχή του ΟΤΕ στο Χ.Α. με οριακά κέρδη 0,08%. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, την εξαγορά των assets σταθερής τηλεφωνίας της θυγατρικής του ΟΤΕ στη Ρουμανία,  Telekom Romania, εξετάζει η γαλλική Orange.

Σύμφωνα πάντα με πηγές με γνώση του ζητήματος, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, η γαλλική εταιρεία θα "κονταροχτυπηθεί" με ανταγωνιστές που επίσης εκδηλώνουν ενδιαφέρον, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Vodafone.

Η Orange διεξάγει ήδη συζητήσεις για την εξαγορά των δραστηριοτήτων σταθερής τηλεφωνίας της Telekom Romania, η οποία διαθέτει 1,1 εκατ. πελατών με ευρυζωνική σύνδεση και σήμερα ελέγχεται από τον ΟΤΕ, ο οποίος με τη σειρά του ανήκει στη γερμανική Deutsche Telekom.

Η γαλλική εταιρεία επιθυμεί να μπορεί να προσφέρει στους Ρουμάνους καταναλωτές πακέτα ασύρματης και ενσύρματης σύνδεσης, καθώς και συνδρομητικής τηλεόρασης, όπως ακριβώς στους πελάτες που διατηρεί σήμερα σε αγορές όπως η Γαλλία και η Ισπανία.

Η συμφωνία πάντως δεν θεωρείται εξασφαλισμένη, ανέφερε μία εκ των πηγών του Bloomberg. H Deutsche Telekom βρίσκεται σε χωριστές διαπραγματεύσεις με την ρουμανική εταιρεία Digi Communications για την πώληση των δραστηριοτήτων της Telekom Romania στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με το πρακτορείο. Στο σύνολό της, η εταιρεία αποτιμάται στα 900 εκατ. ευρώ, με τα 500 να αφορούν τις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ, εκτιμά ο Alexandre Iatrides, αναλυτής στην Oddo BHF.

Ο ΟΤΕ κατέχει το 54% των δραστηριοτήτων σταθερής τηλεφωνίας της Telekom Romania, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει στο ρουμανικό κράτος.

Orange, Deutsche Telekom, Digi, αλλά και το υπουργείο Επικοινωνιών της Ρουμανίας αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

Η Deutsche Telekom έχανε το τελευταίο διάστημα πελάτες στη Ρουμανία, δυσκολευόμενη να ανταγωνιστεί τις Orange, Digi και Vodafone στις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ.

 

 

Να κρατήσει η άνοδος μέχρι τέλους το ζητούμενο

 

Κέρδη 0,91% καταγράφονται το μεσημέρι (13:14) της Τετάρτης στο Χ.Α., με το ΓΔ να βρίσκεται στις 831,84 μονάδες. Από αυτά που προβληματίζουνε είναι πως ο τζίρος παραμένει χαμηλός, 17εκ ευρώ, δημιουργώντας περισσότερα ερωτηματικά αν η σημερινή άνοδος θα κρατήσει. Να σημειωθεί πως αρκετά καλό είναι το κλίμα και στην Ευρώπη, με τον DAX στο +1,05%.

 

 

ΟΠΑΠ: Κέρδη 24% από 01/01/19, με επόμενο στόχο….

 

Άνοδος 0,53% καταγράφεται το μεσημέρι της Τετάρτης στο Χ.Α., στα 9,46 ευρώ. Και αν υπάρχει ένας στόχος αυτός είναι η μετοχή να κινηθεί υψηλότερα των αντιστάσεων στα 9,50 – 9,60 ευρώ, με επόμενο στόχος τις γνωστές ισχυρές αντιστάσεις στα 9,90 – 10,00 ευρώ. Σημειώνεται πως η μετοχή από 01/01/19 βρίσκεται στο +24%.

 

 

Οριακές απώλειες στη ΛΑΜΔΑ, ενόψει της αυριανής ΓΔ…

 

Στα 7,39 ευρώ, -0,40%, βρίσκεται το πρωί της Τετάρτης η μετοχή της Lamda, ακριβώς στις στηρίξεις των 7,30 – 7,40 ευρώ. Και φυσικά όλα τα βλέμματα στρέφονται στην αυριανή ΓΣ και κυρίως στο ποιά θα είναι η τιμή στην οποία θα γίνει η ΑΜΚ….

 

08/10/19

 

 

Νέες πιέσεις για τη μετοχή της Βιοχάλκο ….

 

Απώλειες 1,7% καταγράφονται στη μετοχή της Βιοχάλκο, μια πτώση οποία είχε ξεκινήσει προσφάτως μετά τη δημοσίευση κακών εταιρικών αποτελεσμάτων 6μηνου. Η μετοχή βρίσκεται στα 3,47 ευρώ και είναι πλέον μεγάλη ανάγκη να μη χαθούνε οι στηρίξεις στα επίπεδα των 3,35 – 3,40 ευρώ.  

 

 

Σε ύφεση πλέον η γερμανική οικονομία (διάγραμμα)….

 

1% απώλειες καταγράφονται το μεσημέρι για τον DAX, στον απόηχο των νέων μακροοικονομικών στοιχείων που δείχνουνε πως η γερμανική οικονομία βρίσκεται πλέον σε ύφεση….

 

 

 

Προβληματική συνεδρίαση στο Χ.Α., με ελεγχόμενα προβλήματα διεθνώς….

 

Όπως και χθες, τουλάχιστον μέχρι την τελευταία μισή ώρα. Εξαιρετικά υποτονικό είναι το κλίμα στο Χ.Α., με το τζίρο στις 12:43 να είναι μόλις 9,74εκ ευρώ, σε συνέχεια του χθεσινού ημερήσιου τζίρου των 30εκ ευρώ. Εν μέσω κάποιων πιέσεων στις διεθνείς αγορές (μετά τις 12:00, ο DAX στο -0,64% στις 12:43), o ΓΔ βρίσκεται στο -0,54%, στις 825,02 μονάδες. Χαμηλότερα πάντα των 840 – 850 μονάδων, κάτι το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να οδηγήσει το Χ.Α. αισθητά χαμηλότερα και στις στηρίξεις στις 790 – 800 μονάδες.

 

07/10/19

 

 

Το σχόλιο χρηματιστή….

 

«Αν και σε συνεδριάσεις με τόσο χαμηλούς τζίρους, τα πάντα είναι πιθανά προς το κλείσιμο ……. Ωστόσο το κακό είναι πως το Χ.Α. επιστρέφει τον τελευταίο καιρό στις εποχές, όπου μερικά fund …. Με σχετικά λίγα χρήματα μπορεί να κάνουνε ότι θέλουνε ….. Και φυσικά πολλές φορές ανάλογα με το τι έχουνε κάνει οι day traders ….»

 

 

Ανοδικά το Χ.Α., αλλά με θλιβερό τζίρο

 

Ανοδικά κινείται το Χ.Α. από το ξεκίνημα της συνεδρίασης, με το ΓΔ να βρίσκεται στις 12:32 στις 827,51 μονάδες, με οριακά κέρδη 0,37%, ενώ νωρίτερα είχε βρεθεί και +0,55%. Και με το στόχο να είναι για την νέα εβδομάδα μια αντίδραση και επιστροφή υψηλότερα ή τουλάχιστον στα όρια των 840 – 850 μονάδων. Η αντίδραση προς στιγμήν στο Χ.Α. δεν πείθει, με το τζίρο να είναι μόλις 7εκ ευρώ, σχεδόν μετά από 2εκ ευρώ. Και αυτός είναι ακόμη χαμηλότερα από τον τζίρο των προηγούμενων ημερών, όπου ήδη ο τζίρος είχε μειωθεί σημαντικά.

 

 

Τα ίδια και στην Ευρώπη

 

Και να σημειωθεί πως την ίδια εικόνα, με μικρές συναλλαγές και οριακά κέρδη, έχει ουσιαστικά από το πρωί και η Ευρώπη. Ο DAX στις 12:36 ήτανε -0,08%, με την αγορά από το πρωί να είναι μια ευθεία γραμμή. 

 

 

Autohellas – Κλέβει και πάλι τις εντυπώσεις

 

Για ακόμη μια συνεδρίαση, τις εντυπώσεις κλέβει από το πρωί η μετοχή της Autohellas, η οποία βρίσκεται στια 7,14 ευρώ, +4,08%, με υψηλό ημέρας τα 7,30 ευρώ. Μεγάλος για τα δεδομένα της μετοχής και ο όγκος συναλλαγών, 151.818 μετοχές στις 12:38.

 

 

Titc: Παραμένει η μοναδική μετοχή του FTSE 25 με απώλειες από 01/01/19….

 

Στα 18,04 ευρώ (-0,22%) βρίσκεται το πρωί της Δευτέρας η μετοχή της Titc. Και  κάπως έτσι παραμένει η μοναδική μετοχή από τον FTSE 25, με αρνητικές αποδόσεις από 01/01/19 (-6,91%).

 

04/10/19

 

 

Το σχόλιο χρηματιστή για τη ΛΑΜΔΑ….

 

«Σε μια νευρική συνεδρίαση,  η μετοχή δείχνει να χάνει τα κέρδη που καταγράφονταν με το άκουσμα της είδησης της υποβολής δύο προσφορών για το casino. Έτσι η μετοχή στις 13:11 βρίσκεται στα 7,53 ευρώ, με υψηλό ημέρας τα 7,76 ευρώ περίπου στις 11:15 (όταν και κατατέθηκαν οι προσφορές). Και προσωπικά δε με εκπλήσσει αυτή η συμπεριφορά και η μείωση των κερδών. θα λέγαμε πως αυτό που κυρίως τώρα παίζει σημασία είναι η τιμή στην οποία θα γίνει η ΑΜΚ, με τη ΓΣ της εταιρείας να είναι την ερχόμενη Πέμπτη, 10/10».  

 

 

To σχόλιο χρηματιστή

 

"Θα επαναλάβω το ίδιο με χθες. Η βραχυπρόθεσμη τάση της αγοράς δείχνει πολύ αδύναμη, με τις περισσότερες πιθανότητες. Ειδικά αν δεν υπάρξει άμεσα μια πολύ ισχυρή αντίδραση στις διεθνείς αγορές. Να είναι μια περαιτέρω πτώση και δοκιμασία των ισχυρών στηρίξεων στα επίπεδα των 790 – 800 μονάδων…. Και η αδυναμία αυτή φαίνεται προς στιγμήν και στο Χ.Α., το οποίο ξεκίνησε ανοδικά, με χαμηλό τζίρο. Και στη μια το μεσημέρι είχε γυρίσει αρνητικό, αν και υπάρχει ακόμη συνεδρίαση"...

 

 

Κέρδη στο Χ.Α. ….. Αλλά προς στιγμήν δεν πείθει ….

 

Κέρδη καταγράφονται το πρωί της Παρασκευής στο Χ.Α., με το ΓΔ να βρίσκεται στις 11:49 στις +0,78%, στις 829,26 μονάδες. Και φυσικά αν χρειάζεται κάτι αυτό είναι η συνέχιση της αντίδρασης, αν και προς στιγμήν η εικόνα της αγοράς δεν πείθει ότι σήμερα θα έχουμε μια ισχυρή αντίδραση. Και αυτό γιατί ανάμεσα σε άλλα. Και φυσικά πάντα μέχρι στιγμής, ο τζίρος είναι αρκετά χαμηλός, μόνο 9,8εκ ευρώ. Βέβαια η συνεδρίαση έχει πολύ ώρα ακόμη.

 

 

Lamda: Άνοδος για τη μετοχή μετά το άκουσμα της υποβολής των δύο προτάσεων…

 

Άνοδος καταγράφεται στη μετοχή της Lamda, μετά το άκουσμα της είδησης πως λίγο πριν τις 11:00 υποβλήθηκαν δύο προσφορές για το Casino.  Είναι χαρακτηριστικό πως η μετοχή είχε χθες κλείσει στα 7,43 ευρώ. Λίγα δευτερόλεπτα πριν το άκουσμα της είδησης βρισκόταν στα ίδια επίπεδα με χθες. Και αμέσως  μετά κινήθηκε και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 7,66 ευρώ, +3,10% (με όγκο συναλλαγών 36.619 μετοχές στις 11:53).

 

03/10/19

 

 

Το σχόλιο χρηματιστή…..

 

«Με το κλίμα εδώ και ημέρες να είναι αρκετά επιβαρυμένο στα διεθνή χρηματιστήρια, σε μια επανάληψη αυτού που είχε συμβεί και πριν από μήνες. Όλα δείχνουνε πως αυξάνονται οι πιθανότητες η πρόσφατη πτώση να συνεχιστεί κατά το προσεχές διάστημα. Σημείο αναφοράς οι πολύ ισχυρές στηρίξεις στις 800 – 810 μονάδες».

 

 

 

Alpha Bank – Τα βλέμματα στις επόμενες στηρίξεις….

 

Απώλειες 2,18% καταγράφονται τη Πέμπτη το μεσημέρι στη μετοχή της ΑΛΦΑ, η οποία βρίσκεται στα 1,572 ευρώ. Και σε συνέχεια της πρόσφατης πτώσης, το πλέον σημαντικό από εδώ και πέρα θα είναι (κατά τις επόμενες ημέρες) η παραμονή υψηλότερα  των στηρίξεων στα επίπεδα των 1,50 – 1,51 ευρώ.

 

Νέος κύκλος πιέσεων στο Χ.Α. ….. Ανησυχία για την απομάκρυνση από κρίσιμα επίπεδα

Σε μια συνεδρίαση, η οποία όπως αναμένονταν από το πρωί είναι νευρική. Νέες απώλειες καταγράφονται στις 11:35 στο Χ.Α., με το ΓΔ στις 827,62 μονάδες. Και σε σχέση με τα επιμέρους σχόλια του GFF, η απομάκρυνση από τις 840 μονάδες, εφόσον δεν υπάρξει ενδοσυνεδριακή αντίδραση. Είναι το χειρότερο σενάριο με τις επόμενες ισχυρές στηρίξεις στις 800 – 810 μονάδες, χαμηλά που είχε δει η αγορά στα μέσα Αυγούστου.

Οι απώλειες των 3 βασικών δεικτών από τις αρχές Οκτωβρίου

Με βάση τις τρέχουσες τιμές των δεικτών στις 11:41, απώλειες 4,64% καταγράφονται στο Χ.Α. (για το ΓΔ) σε 3 συνεδριάσεις (και φυσικά πάντα μέχρι στιγμής). Πτώση 8,66% στις τράπεζες…..

 

ΓΔ

828,09

-4,64%

FTSE 25

2.052,78

-4,83%

Τραπεζικός Δείκτης

758,32

-8,66%

 

02/10/19

 

 

ETE – Σειρά στηρίξεων από 2,62 ως 2,59 ….

 

Νέα σημαντική πτώση 5% καταγράφεται το πρωί της Τετάρτης για τη μετοχή της ΕΤΕ, στα 2,62 ευρώ. Και τα τρέχοντα επίπεδα των 2,62 μέχρι τα 2,59 ευρώ υπάρχει σειρά στηρίξεων. Στηρίξεις οι οποίες δεν θα πρέπει να χαθεί αφού τότε θα επιταχυνθεί η πτώση προς αισθητά χαμηλότερα επίπεδα και τα 2,48 – 2,50 ευρώ.  

 

Σημαντικές πιέσεις στο Χ.Α. & Εκ νέου δοκιμασία ισχυρών στηρίξεων….

 

Με φόντο και τα προβλήματα των διεθνών αγορών, εν μέσω ανησυχία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά και το ζήτημα του BREXIT. Σημαντικές απώλειες καταγράφονται σήμερα στο Χ.Α., με το ΓΔ στις 12:11 να βρίσκεται στο -1,59% (στις 848,07 μονάδες), με τον τραπεζικό δείκτη στο -3,37% (795,23 μονάδες). Και σε σχέση φυσικά με αυτά τα οποία γράφουμε στο www.greekfinanceforum.com, τα βλέμματα στρέφονται στις ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 840 – 850 μονάδων. Και των 780 – 790 μονάδων του τραπεζικού δείκτη.

 

 

Μυτιληναίος: Ανάγκη άμεσης αντίδρασης ….

 

Όπως και σε αρκετές μετοχές του FTSE 25, επιβαρυμένη είναι η διαγραμματική εικόνα της Μυτιληναίος μετά την πρόσφατη πτώση (νέα πτώση σήμερα το πρωί, στα 9,34 ευρώ, -1,48%). Και αν χρειάζεται κάτι άμεσα …. Αυτό είναι μια αντίδραση και επιστροφή της μετοχής υψηλότερα των 9,50 – 9,60 ευρώ. Ή στη χειρότερη να μη χαθούνε οι στηρίξεις στα τρέχοντα επίπεδα των 9,25 – 9,30 ευρώ, αφού τότε υπάρχει κίνδυνος μεγάλης επιδείνωσης της διαγραμματικής εικόνας.

 

Με σημαντικές απώλειες έκλεισε η Γουόλ Στριτ

Με σημαντικές απώλειες έκλεισε απόψε η Γουόλ Στριτ.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 26.573,04 μονάδες, χάνοντας 343,79 μονάδες ή -1,28%.

Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, έκλεισε στις 7.908,69 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 90,65 μονάδων ή -1,13%.

Ο δείκτης Standard & Poor's 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε στις 2.940,25 μονάδες, μειωμένος κατά 36,49 μονάδες ή -1,23%.

 

30/09/19

 

Μέχρι 15/11/19 οι συζητήσεις της MIG με τους δανειστές

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωση της στο Χ.Α.:

Σε συνέχεια των από 31.7., 1.8., 8.8. και 16.9.2019 Ανακοινώσεων της η «MARFIN INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» («η Εταιρία») ανακοινώνει ότι μετά την ολοκλήρωση καθ’ όλα τα ουσιώδη σημεία του οικονομικού και νομικού ελέγχου που διενεργήθηκε, οι «Farallon Capital Europe LLP» και «Oak Hill Advisors (UK) LLP» επιβεβαίωσαν την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την χορήγηση από κοινού νέας χρηματοδότησης προς την Εταιρία. Κατόπιν αυτού οι αποκλειστικές συζητήσεις για την αναχρηματοδότηση του εταιρικού δανεισμού της Εταιρίας με τα ανωτέρω επενδυτικά κεφάλαια παρατείνονται μέχρι την 15/11/2019.

 

TITC – Για πολλοστή φορά προσπαθεί να διασπάσει τις αντιστάσει

Έχοντας τη χειρότερη συμπεριφορά μεταξύ των μετοχών του FTSE 25 από τις αρχές του χρόνου (η μοναδική που βρίσκεται σε αρνητικό πρόσημο). Στα 19,00 ευρώ (1%) βρίσκεται το πρωί της Δευτέρας η μετοχή της Titan International (TITC). Και όπως συνεχώς αναφέρουμε στο www.greekfinanceforum.com, για να αρχίσει να βελτιώνεται η διαγραμματική εικόνα πρέπει να διασπαστούν για αρχή οι αντιστάσεις στα 19,00 – 19,10 ευρώ.  

Οριακές μεταβολές, με εξαιρετικά χαμηλό τζίρο

Παρόμοια με αρκετές από τις συνεδριάσεις των τελευταίων ημερών είναι η πρώτη της εβδομάδας στο Χ.Α, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της ημέρας. Οριακές μεταβολές και μικροί τζίροι, με το ΓΔ να βρίσκεται στις 10:53 στις 869,53 μονάδες, -0,09% με τζίρο ούτε 2εκ ευρώ.

 

27/09/19

 
 

Γεκτερνα: Άνοδος με φόντο το 6μηνο

Άνοδος 2% καταγράφεται το πρωί της Τετάρτης στη μετοχή της Γετκερνα, με φόντο τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων 6μηνου. Η μετοχή είναι στα 6,63 ευρώ και σε μια κεφαλαιοποίηση 686εκ ευρώ…

Βιοχάλκο

Σε αντιδιαστολή με την Γεκτερνα και στον απόηχο της ανακοίνωσης των κακών αποτελεσμάτων 6μηνου. Απώλειες 2,32% καταγράφονται το πρωί της Παρασκευής στη μετοχή της Βιοχάλκο, με χαμηλό ημέρας τα 3,71 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Ενδιαφέρουσες συναλλαγές στο ξεκίνημα

Ένα ενδιαφέρον «πακέτο» (με τη μορφή γυρίσματος) πέρασε στη μετοχή της ΕΧΑΕ με το ξεκίνημα της ημέρας. 100.000 μετοχές στα 4,73 ευρώ. Παράλληλα στην ίδια τιμή έγινε μια εντολή 35.000 μετοχών στα 4,73 ευρώ.

Η τιμή είναι στα 4,755 ευρώ, με στόχο πάντα τις αντιστάσεις στα επίπεδα των 4,80 – 4,90 και 5,00 ευρώ, όπου υπάρχει σειρά πολύ ισχυρών αντιστάσεων.

 

26/09/19

 

ΕΛΠΕ: Επειγόντως ισχυρή αντίδραση …..

Στα 8,38 ευρώ βρίσκεται η μετοχή των ΕΛΠΕ το πρωί της Πέμπτη, με άνοδο 0,96%. Ωστόσο με τη διαγραμματική εικόνα να έχει επιβαρυνθεί, αυτή δεν αρκεί. Αυτό που ζητείται είναι άμεσα να έχουμε μια αντίδραση και επιστροφή της μετοχής, τουλάχιστον υψηλότερα των 8,40 – 8,50 ευρώ, για να αρχίσει να ηρεμεί η διαγραμματική εικόνα. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να μιλήσουμε για αισθητά χαμηλότερα επίπεδα, ειδικά αν χαθούνε και οι επόμενες στηρίξεις στα 8,00 ευρώ.

Νέα άνοδος για τη μετοχή της ΔΕΗ …. Στο +141% από 01/01/19…

Νέα άνοδος 1,83% (3,12 ευρώ) καταγράφεται το πρωί της Πέμπτης στη μετοχή της ΔΕΗ, η οποία δείχνει πλέον να θέλει να σταθεροποιηθεί για ακόμη μια συνεδρίαση. Και κάπως έτσι η μετοχή από τις αρχές του 2019 βρίσκεται στο +141%.

 

25/09/19

 

 

Μυτιληναίος: Απώλειες και οι επόμενες στηρίξεις… 

 

Απώλειες 1,45% καταγράφονται το πρωί της Τετάρτης στη μετοχή της Μυτιληναίος, στα 9,84 ευρώ. Και με τη μετοχή να έχει αποτύχει να επιστρέψει υψηλότερα των 10,00 – 10,10 ευρώ κατά τις προηγούμενες ημέρες. Σε καμία περίπτωση δε μπορεί να αποκλειστεί μια περαιτέρω πτώση μέχρι τις επόμενες ισχυρές στηρίξεις στα 9,40 – 9,50 ευρώ.

 

Στο -1,17% το Χ.Α. το Σεπτέμβριο με βάση την τρέχουσα τιμή

Πτωτικά κινείται το Χ.Α. την Τετάρτη, με το ΓΔ να γυρίζει με βάση την τιμή αυτή τη στιγμή σε αρνητικό πρόσημο το Σεπτέμβριο, ο οποίος σε 3 συν τη σημερινή συνεδρίαση ολοκληρώνεται.

Ειδικότερα, με βάση την τρέχουσα τιμή (858,02 μονάδες, -1,16%), ο ΓΔ βρίσκεται το Σεπτέμβριο στο -1,17%, όσο δηλαδή και η σημερινή πτώση (πάντα μέχρι αυτής της στιγμής).

 

Απώλειες με τα βλέμματα στις στηρίξεις…

Με φόντο τη διεθνή αναστάτωση, με απώλειες έχει ξεκινήσει το Χ.Α., με το ΓΔ στις 11:06 να βρίσκεται στις 860,42 μονάδες, με απώλειες 0,87% και με το τζίρο στα 8εκ ευρώ. Και σε σχέση φυσικά με αυτά που συνεχώς τονίζονται από το www.greekfinanceforum.com. Το μεγάλο ζητούμενο για το Χ.Α. θα είναι η παραμονή του δείκτη υψηλότερα των 860 μονάδων.

Σημειώνεται πως το πρωί απώλειες καταγράφονται και στις διεθνείς αγορές, με τον DAX στο -1% και το Παρίσι στο -1,3%. Απώλειες κοντά στο 1% σε Ιταλία και Ισπανία.

Άνοδος για τη μετοχή της ΔΕΗ

Η μετοχή της ΔΕΗ ξεχωρίζει κατά τη σημερινή ημέρα, με φόντο τις δηλώσεις περί προσωρινής σωτηρίας της εταιρείας. Είναι χαρακτηριστικό πως στο ξεκίνημα η μετοχή βρίσκεται στα 3,02 ευρώ, +3,78%, προσπαθώντας να βάλει πλάτη τα 3,00 ευρώ.

 

24/09/19

 
 

ΕΛΠΕ: Νέες αισθητές πιέσεις

Απώλειες 2,22% καταγράφονται το πρωί της Τρίτης στη μετοχή των ΕΛΠΕ, στα 8,34 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό πως η μετοχή μετράει (με τη σημερινή και πάντα μέχρι στιγμής), 12 πτωτικές σε 13 συνεδριάσεις, με απώλειες από τις αρχές Σεπτεμβρίου 9%. Και κάπου εδώ τα πράγματα γίνονται πολύ ενδιαφέροντα, αφού τα τρέχοντα επίπεδα των 8,30 – 8,40 ευρώ είναι πολύ ισχυρές στηρίξεις.

 

Οριακές μεταβολές στο Χ.Α., με γνωστό το στοίχημα ….

Οριακές μεταβολές και πάλι με χαμηλό τζίρο, καταγράφονται το πρωί της Τρίτης στον Χ.Α. Ειδικότερα, στις 11:16 ο ΓΔ βρίσκεται στις 863,67 μονάδες, +0,12%, με συναλλαγές μόλις 3,57εκ ευρώ. Και φυσικά αν υπάρχει ένα στοίχημα για το Χ.Α. αυτό δεν είναι άλλο από την παραμονή υψηλότερα των 860 μονάδων. Παράλληλα φυσικά με την παραμονή του τραπεζικού δείκτη υψηλότερα των 780 – 790 μονάδων.

Νέες πιέσεις στη ΛΑΜΔΑ, στα όρια ισχυρών στηρίξεων ….

Με πιέσεις έχει ξεκινήσει η ημέρα για τη μετοχή της ΛΑΜΔΑ, όπως είχε συμβεί και χθες, αν και προς το τέλος της ημέρας είχανε μαζευτεί. Η μετοχή λοιπόν της ΛΑΜΔΑ βρίσκεται στα 7,40 ευρώ, -1,20%, με τα βλέμματα στραμμένα στις ισχυρές στηρίξεις στα 7,30 – 7,40 ευρώ.

 

23/09/19

 

Κατάρρευση για το ομόλογο της Thomas Cook μετά τη χρεοκοπία ....

 

 

Το σχόλιο χρηματιστή!

 

Όπως σχολίαζε χρηματιστής στις 12:30: «Oι διεθνείς αγορές δίνουνε σήμερα το κλίμα στο Χ.Α., με τον DAX να καταγράφει στις 12:31 απώλειες 1,3%, μετά από μια σειρά μακροοικονομικών στοιχείων που δείχνουνε πως η γερμανική οικονομία βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην ύφεση. Παράλληλα ανησυχία υπάρχει πάντα και για το ζήτημα του BREXIT, ειδικά όσο πλησιάζουμε στις καταληκτικές ημερομηνίες. Και κάπως έτσι, το Χ.Α. στις 12:32 βρίσκεται στο -1,19%, με τις τράπεζες στο -2%. Στα θετικά ότι ο τζίρος είναι χαμηλός, για ακόμη μια πτωτική συνεδρίαση (14εκ ευρώ). Και ανάλογα βέβαια με το τι θα συμβεί στις διεθνείς αγορές, δεν αποκλείεται προς το τέλος της ημέρας οι απώλειες να περιοριστούν».

 

 

Πιέσεις στο ξεκίνημα στο Χ.Α. … Γνωστός ο στόχος για την εβδομάδα ….

 

Με απώλειες 0,80% έχει ξεκινήσει η εβδομάδα στο Χ.Α., εν μέσω ενός κλίματος πιέσεων στις αγορές (ο DAX βρίσκεται στο -1,1%), με το ΓΔ στις 868,71 μονάδες. Ο τζίρος μέτριος για ξεκίνημα 4,2εκ ευρώ, με τον τραπεζικό δείκτη στο -2,12%. Και φυσικά ο στόχος για τη νέα εβδομάδα είναι γνωστός. Ο ΓΔ να παραμείνει υψηλότερα των 860 μονάδων, μια παραμονή που θα είναι η βάση για κίνηση προς τις 890 – 900 μονάδες.

 

 

Μειώθηκε το σορτάρισμα στην Εθνική Τράπεζα

 

Με βάση τις τελευταίες ανακοινώσεις και όπως είχε διαφανεί και στο ταμπλό. Σε μείωση της short θέσης στην Εθνική Τράπεζα προχώρησε το Oceanwood Capital Management LTD, μειώνοντας την ανοιχτή του θέση στο 1,85% από 2,01% επί το συνόλου των μετοχών.

 

Ειδικότερα, οι βασικές short θέσεις στο Χ.Α. είναι οι ακόλουθες:

 

POSITION HOLDER

NAME OF THE ISSUER

ISIN

NET SHORT POSITION

POSITION DATE (yyyy/mm/dd)

Oceanwood Capital Management LTD

NATIONAL BANK OF GREECE SA

GRS003003027

1,85%

2019-09-18

Marshall Wace LLP

NATIONAL BANK OF GREECE SA

GRS003003027

0,59%

2019-09-13

Blackrock Investment Management UK Limited

ALPHA BANK SA

GRS015003007

1,01%

2019-08-29

Lansdowne Partners (UK) LLP

ALPHA BANK SA

GRS015003007

1,01%

2019-08-07

Lansdowne Partners (UK) LLP

PUBLIC POWER CORPORATION SA

GRS434003000

1,61%

2019-08-05

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

GRS014003024

2,83%

2019-07-30

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

GRS323003012

1,02%

2019-07-30

Oceanwood Capital Management LTD

EUROBANK ERGASIAS S.A.

GRS323003012

0,99%

2019-07-09

Oasis Investments II Master Fund LTD

FOLLI FOLLIE S.A.

GRS294003009

0,80%

2018-05-17

 

21/09/19

 
 

Τραπεζικός Δείκτης: Το μεγάλο στοίχημα για την επόμενη εβδομάδα ….

Με τον τραπεζικό δείκτη να κλείνει την Παρασκευής στις 822,47 μονάδες, +1,14%. Και σε σχέση με τα όσα συνεχώς αναφέρουμε στο www.greekfinanceforum.com το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ένα θα είναι το μεγάλο στοίχημα για την επόμενη εβδομάδα. Η παραμονή του δείκτη υψηλότερα των 780 – 790 μονάδων, από τις οποίες πλέον ο δείκτης απέχει περίπου 4,5 με 5%. Και όπως έχουμε σχολιάσει. Μια τέτοια σταθεροποίηση βάζει τον τραπεζικό κλάδο σε ένα νέο ανοδικό trend, με ότι αυτό σημαίνει και για το ΓΔ.

 

20/09/19

 
 

ΕΤΕ – Νέα άνοδος … Στο +148% η μετοχή από 01/01/19 ….

Με τη διαγραμματική εικόνα να βελτιώνεται συνεχώς, όπως σημειώνεται σε επιμέρους σχόλια του www.greekfinanceforum.com. Νέα άνοδος καταγράφεται το πρωί της Παρασκευής στη μετοχή της ΕΤΕ, στα 2,726 ευρώ, +1,79%. Η τράπεζα βρίσκεται σε μια κεφαλαιοποίηση 2,49δις ευρώ, με την άνοδο από 01/01/19 να είναι ομολογουμένως εντυπωσιακή 148%.

Lamda Development – Νέες πιέσεις για τη μετοχή …..

Νέες πιέσεις καταγράφονται το πρωί της Παρασκευής στη μετοχή της ΛΑΜΔΑ, η οποία βρίσκεται στα 7,61 ευρώ, -1,81%, με χαμηλό ημέρας τα 7,53 ευρώ. Θυμίζουμε πως στα τρέχοντα επίπεδα των 7,60 – 7,70 και 7,50 ευρώ υπάρχουνε ισχυρές στηρίξεις, η απώλεια των οποίων θα στείλει τη μετοχή στα 7,00 – 7,10 ευρώ.

 

 

Το σχόλιο χρηματιστή….

 

Όπως σχολίαζε πριν το ξεκίνημα της συνεδρίασης χρηματιστής. Μια αρκετά ενδιαφέρουσα συνεδρίαση αναμένεται να είναι η σημερινή, με νευρικότητα κατά διαστήματα. Να μην παραβλέπουμε το κλείσιμο των παραγώγων.

 

 

Κλείνουνε σήμερα τα παράγωγα ….

 

Να μην παραβλέπουμε πως σήμερα, πέραν κάποιων αναδιαρθρώσεων δεικτών θα έχουμε και το κλείσιμο των παραγώγων..

 

19/09/19

 

Το σχόλιο χρηματιστή ….

Και όπως σχολίασε χρηματιστής βλέποντας την εικόνα της αγοράς μέχρι τις 12:19. Πρόκειται για μια κλασσική συνεδρίαση, με οριακές μεταβολές και χαμηλό τζίρο. Και μάλλον θα είναι από τις συνεδριάσεις που ότι γίνει θα γίνει στο τέλος…

 

 

Στο επίκεντρο η μετοχή της ΛΑΜΔΑ

 

Απώλειες 2,25% καταγράφει αυτή τη στιγμή η μετοχή της ΛΑΜΔΑ, στα 7,80 ευρώ. Και με το ερώτημα να είναι ποίοι θα είναι οι όροι της επικείμενης ΑΜΚ (στις 10/10 η ΓΣ), το στοίχημα για τη μετοχή θα είναι να κρατηθεί, τουλάχιστον υψηλότερα των στηρίξεων στα επίπεδα των 7,70 και 7,20 – 7,30 ευρώ.

 

 

ΓΔ – Έχοντας βάλει πλάτη τις 860 μονάδες ….

 

Έχοντας βάλει πλάτη τις 860 μονάδες (η παραμονή υψηλότερα είναι ο μεγάλος στόχος για τις επόμενες ημέρες). Το ζητούμενο για την αγορά θα είναι μια νέα αντίδραση για να προσεγγιστούν και άλλο οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 890 – 900 μονάδων.

 

18/09/19

 

Coca Cola: Με σημαντική άνοδος βοηθάει στην άνοδο του Χ.Α.

Κέρδη 2% καταγράφεται στη μετοχή της Coca Cola στις 13:46 στο Χ.Α. Και όπως και αν το δει κανείς, με δεδομένη τη στάθμιση της μετοχής στους βασικούς δείκτες. Αυτό συμβάλει στο να βρίσκεται ο ΓΔ στο +0,73%, με τον FTSE 25 στο +1% (στο δείκτη αυτό η ΕΕΕ έχει το 25% της στάθμισης).

 

 

Ελλάκτωρ – Δεν πρέπει να απομακρυνθεί από τα 2,00 ευρώ ….

 

Πωλητή φαίνεται να έχει και τη συνεδρίαση της Τρίτης η μετοχή του Ελλάκτωρα, η οποία στις 12:22 βρίσκεται στα 1,92 ευρώ, -1,03%. Η μετοχή δε θα πρέπει να απομακρυνθεί από τα επίπεδα των 2,00 ευρώ. Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος πτώσης μέχρι τουλάχιστον τα επίπεδα 1,82 ευρώ. Με κίνδυνο να μιλήσουμε για ακόμη χαμηλότερα επίπεδα και τα 1,70 – 1,72 ευρώ…

 

Τα top – picks της Πειραιώς χρηματιστηριακής είναι τα ακόλουθα:

Alpha Bank – Με τιμή στόχο 2 ευρώ (από 1,7 ευρώ προηγουμένως). Όπως σχολιάζουνε οι αναλυτές της τράπεζας, η ΑΛΦΑ θα ευνοηθεί από το χαμηλό κόστος κεφαλαίου και των κερδών από τα ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Εθνική Τράπεζα: Μεγάλη είναι η αύξηση της τιμής στόχου στην ΕΤΕ. Από 1,6 ευρώ στα 2,8 ευρώ. Όπως σχολιάζεται, παρατηρείται βελτιωμένη εικόνα της κερδοφορίας μετά και τα αποτελέσματα β’ τριμήνου, με ρόλο κλειδί να παίζουνε και εδώ τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα.

Eurobank: Νέα τιμή στόχου 1 ευρώ από 0,74 ευρώ προηγουμένως.

ΟΠΑΠ: Νέα τιμή στόχος για τη μετοχή στα 13 ευρώ από 10,5 ευρώ.

Jumbo: Νέος στόχος στα 20 από 18,2 ευρώ

 

 

ΓΔΓνωστός ο στόχος ….

 

Με οριακά κέρδη έχει ξεκινήσει το Χ.Α., με το ΓΔ στις 866,57 μονάδες (όλα αυτά με χαμηλά τζίρο όπως και χθες, 1,8εκ ευρώ). Και σε άμεση σχέση με τα όσα συνεχώς γράφουμε στο GFF. Ο μεγάλος στόχος σε αυτή τη φάση, δεν είναι άλλος από την παραμονή υψηλότερα των 860 μονάδων.    

 

17/09/19

 

Πιέσεις στη μετοχή της ΛΑΜΔΑ (-3,21%), εν μέσω συνέχισης των φημών για τους όρους της ΑΜΚ...

 

Τράπεζα Πειραιώς: Στο +266% από 01/01/19

Στα 3,076 ευρώ, -0,77%, βρίσκεται το πρωί της Τρίτης η μετοχή της Πειραιώς. Η πρώτη σε άνοδο μετοχή από τον FTSE 25 από τις αρχές του χρόνου, με εντυπωσιακά κέρδη +266%....

EXAE: Με κεφαλαιοποίηση 283εκ ευρώ …. Συνεχίζεται η μιζέρια…

Στα 283εκ ευρώ διαμορφώνεται η κεφαλαιοποίηση της ΕΧΑΕ, με την άνοδο από 01/01/19 να είναι 29,88%. Και αν και σίγουρα δε μπορεί να πει κανείς πως αυτή είναι μια μέτρια απόδοση. Ωστόσο με βάση τη συνολική εικόνα της αγοράς. Και λαμβάνοντας υπόψη και τις επιδόσεις των τελευταίων ετών. Η εικόνα χαρακτηρίζεται σε γενικές γραμμές μίζερη.

 

 

"Να μην ξεχνάμε τα παράγωγα την Παρασκευής"

 

Να μην ξεχνάμε το κλείσιμο της σειράς των παραγώγων την Παρασκευή. Τη φράση αυτή έλεγε με νόημα χρηματιστής - αναλυτής πριν από λίγο...

 

 

Ελεγχόμενες απώλειες – Στόχος η παραμονή υψηλότερα των 860 μονάδων…

 

Ελεγχόμενες απώλειες 0,48% καταγράφονται το πρωί της Τρίτης στο Χ.Α., με το ΓΔ στις 863,80 μονάδες και χαμηλό τζίρο. Και σε σχέση με τα όσα αναφέρουμε στο GFF, το κλειδί θα είναι η παραμονή υψηλότερα των 860 μονάδων…

 

16/09/19

 

Στο εντυπωσιακό 83,04% οι τράπεζες, μετά τη σημερινή άνοδο ......

Με κέρδη 1,74% έκλεισε ο τραπεζικός δείκτης τη Δευτέρα, στις 804,72 μονάδες. Και πλέον ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται στο εντυπωσιακό ομολογουμένως, +83,04% από 01/01/19.

 

IBG: Οι νέες τιμές στόχου για τις ελληνικές τράπεζες

Τις νέες τιμές στόχου, βλέποντας περιθώρια ανόδου για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο, ανακοίνωσε το τμήμα ανάλυσης της επενδυτικής τράπεζας (IBG). Συγκεκριμένα, η νέα τιμή στόχου για την Alpha Bank είναι 1,95 ευρώ (περιθώριο ανόδου 18%). Για την Eurobank στο 1,03 ευρώ (περιθώριο ανόδου 26%). Για την Εθνική στα 3,06 ευρώ (περιθώριο ανόδου 19%). Και τέλος για την Πειραιώς στα 3 ευρώ με μηδενικό περιθώριο ανόδου.

 

 

Autohellas - Προσπαθεί να κάνει νέα βάση

 

Μετά από τη μεγάλη άνοδο των τελευταίων ημερών (20% σε 4 συνεδριάσεις). Να κάνει νέα βάση είναι ο στόχος για τη μετοχή της ΟΤΟΕΛ, η οποία στις 12:15 βρίσκεται στα 6,90 ευρώ, +0,29%, με όγκο συναλλαγών 107.539 (πάλι μεγάλος για τα δεδομένα της μετοχής).

 
 

Παλαιότερα Σχόλια

 

   

Plus500

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....