| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Τρίτη, 00:01 - 07/03/2023

 

 

Από τις πρώτες μέρες που ξεκίνησε ο νέος κορωνοϊός να εξαπλώνεται, η προέλευση του πυροδότησε έντονες διαμάχες. Στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε, έχουμε ακούσει τα πάντα. Ότι ξεκίνησε από την κατανάλωση ζώων μετά μεταλλάχθηκε και μεταφέρθηκε στους ανθρώπους πιθανότητα στην αγορά Ουχάν το της Κίνας, ότι οφείλεται σε διαρροή από κινεζικό εργαστήριο, ακόμη και ότι είναι προϊόν αμερικανικού εργοστασίου αλλά μεταφέρθηκε στην Κίνα.

 

 

Κάθε εκδοχή βολεύει την πλευρά που την υποστηρίζει, αφού στο τέλος της ημέρας αυτό που επιδιώκουν είναι να μην βρεθούν κατηγορούμενες. Η πρώτη εκδοχή, είναι και η πιο ουδέτερη, αφού εν ολίγοις ρίχνει πρωτίστως την ευθύνη στην φύση. Η δεύτερη βάζει στο στόχαστρο τους Κινέζους και η τρίτη τους Αμερικανούς. Λαμβάνοντας υπόψη και την αντιπαλότητα των δύο χωρών δεν προκαλεί καμία έκπληξη η σπουδή να επιρρίπτουν η μια στην άλλη το φταίξιμο. 

Η προέλευση του κορωνοϊού θα έρθει να προστεθεί στα όσα χωρίζουν τους δύο χώρες. Η προσπάθεια πολιτικοποιήσης του ιού είναι εμφανής και Πεκίνο και Ουάσιγκτον προσπαθούν να φορτώσουν τις ευθύνες η μια στην άλλη. Αποτέλεσμα ότι και οι θεωρίες συνομωσίας φουντώνουν και να ακούγονται και τα πιο παράλογα σενάρια.

Ωστόσο, το μόνο σίγουρο ότι μετά από τρία χρόνια πανδημίας δεν ξέρουμε πως ξεκίνησε η Covid-19. Και ίσως αυτό να μην έχει και τόση αξία. Όχι πως δεν είναι σημαντικό να εξακριβωθεί τι ακριβώς έγινε και αν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν, αλλά αυτό που μετράει είναι ότι η μάχη εναντίον της ασθένειας δεν έχει τελειώσει. 

Καθημερινά νοσούν χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο και καταγράφονται δεκάδες θάνατοι. Επιπλέον, έχει προστεθεί και το θέμα της long Covid με πολλούς ασθενείς να πάσχουν από κούραση, βλάβες των οργάνων και διάφορες επιπλοκές, με κάποια από αυτές να υποχωρούν σε κάποια στιγμή, άλλες να επιμένουν για χρόνια και κάποιες είναι μη αναστρέψιμες. Όλα δείχνουν πως η Covid-19 θα ταλαιπωρεί για πολύ καιρό ακόμη εμάς, τα συστήματα υγείας μας και τις οικονομίες μας. 

Είναι σημαντικό να μάθουμε πως ξεκίνησε η πανδημία, γιατί ενδεχομένως έτσι να μπορέσουμε και να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα. Προς το παρόν, όμως, οι προσπάθειες ίσως να πρέπει να στραφούν στο πώς να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον ιό. Τους τελευταίους μήνες απλά κλείνουμε τα μάτια και κάνουμε πως δεν υπάρχει. Ο κορωνοϊός όμως είναι εδώ. Και συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί. 

Ξένια Τούρκη (philenews.com)

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum