| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Πέμπτη, 00:01 - 21/09/2023

 

 

Ίσως να υπάρχουν, ίσως και να μην υπάρχουν. Κάπως έτσι συνοψίζεται το συμπέρασμα της ετήσιας έρευνας της ΝΑΣΑ για το αν υπάρχει εξωγήινη ζωή. «Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει λόγος να συμπεράνουμε ότι οι υπάρχουσες αναφορές για UAP, δηλαδή Unidentified Anomalous Phenomena» (Άγνωστης Ταυτότητας Ανώμαλα Φαινόμενα) έχουν εξωγήινη προέλευση. Ωστόσο, αν το αναγνωρίσουμε ως μια πιθανότητα, τότε αυτά τα αντικείμενα πρέπει να έχουν ταξιδέψει μέσω του ηλιακού μας συστήματος για να φτάσουν εδώ» διευκρίνισε η επιτροπή στην έκθεση της.

 

 

Η εξωγήινη ζωή πάντα άναβε τη φαντασία μας. Έχοντας τόσες πολλές γνώσεις για την απεραντοσύνη του σύμπαντος μας, η ιδέα πως είμαστε μόνοι μας δεν έχει και πολλή νόημα. Κάπου άλλου λίγο πιο μακριά είναι πιθανόν πως κάτι άλλο υπάρχει.

Το τι μπορεί να είναι αυτό κανένας δεν ξέρει. Ανθρώπινο είδος σαν εμάς; Κάποιου είδους μικρόβια ή βακτήρια; Ένας αδίστακτος εχθρός που θέλει να καταστρέψει τον πλανήτη μας όπως στην ταινία του 1996 Independence Day ή μια καλοκάγαθη μορφή όπως τον Ε.Τ στην ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ που απλά ξέπεσε στη Γη και απλά ήθελε να επιστρέψει σπίτι του;

Εμείς, όμως, φαίνεται πως διψούμε να έρθουμε σε επαφή με εξωγήινους. Στέλνουμε στο διάστημα σήματα και γεμίζουμε καψούλες με διάφορα αντικείμενα που πιστεύουμε πως θα τους βοηθήσουν να καταλάβουν ποιοι είμαστε. Οι εξωγήινοι από την άλλη είναι πιθανόν να μην θέλουν να έχουν κανένα πάρε δώσε μας, ειδικά μετά θα καταλάβουν ποιοι είμαστε. Ένα είδος ικανό και για το καλύτερο αλλά δυστυχώς και για το χειρότερο.

Ανεξαρτήτως, των προθέσεων τους όπως επίσης και της επιθυμίας μας να έρθουμε σε επαφή με εξωγήινους πολιτισμούς, δεν είμαστε καθόλου προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο αυτό. Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του St Andrews θεωρούν ότι οι άνθρωποι είναι παντελώς ανέτοιμοι, φέρνοντας το παράδειγμα της πανδημίας COVID, όταν η έλλειψη της προετοιμασίας δημιούργησε χάος.

Παρόλο πού στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας παρουσιάζεται κάποιο σχέδιο προετοιμασίας και δράσης την στιγμή της πρώτης επαφής, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα διεθνές σχέδιο δράσης, τονίζουν. Και όλα αυτά που σύμφωνα με τους ειδικούς, η επαφή μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή.

Η περιέργειά μας συνεχίζει, πάντως να είναι το ίδιο μεγάλη. Κοιτάζουμε τον ουρανό και αναρωτιόμαστε τι να συμβαίνει λίγο πιο πέρα. Μπορεί κάποτε να μάθουμε. Μπορεί και να μην μάθουμε ποτέ. Και ίσως αυτό να είναι και το καλύτερο σενάριο. Και για μας και για τους άλλους.

Ξένια Τούρκη (Philenews.com)

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum