| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Τρίτη, 00:01 - 27/06/2023

 

 

Όπως αναμενόταν το βρετανικό κοινοβούλιο υιοθέτησε με μεγάλη πλειοψηφία το πόρισμα της κοινοβουλευτικής έρευνας, που έκρινε ότι ο Μπόρις Τζόνσον παραπλάνησε εσκεμμένα τη Βουλή για τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ στη διάρκεια των lockdown για την πανδημία. 354 βουλευτές ψήφισαν εναντίον και μόλις εφτά υπέρ. 225 κράτησαν αποχή, ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, o οποίος επικαλέστηκε φόρτο εργασίας για να μην παραστεί στο κοινοβούλιο.

 

 

Έτσι, την ώρα που η βουλή λάμβανε αποφάσεις για τον πρώην πρωθυπουργό, ο νυν πρωθυπουργός βολικά συναντούσε τον Σουηδό ομόλογό του στο γραφείο του. Σύμφωνα με το γραφείο του, ο λόγος για τον οποίο προτίμησε να λάμψει διά της απουσίας του από μια τόσο σημαντική ψηφοφορία ήταν για να μην διχάσει ακόμη περισσότερο τους Τόρις, για ένα θέμα που προκαλεί ήδη μεγάλες εντάσεις.

Ενδεχομένως, όμως αυτό που δεν ήθελε να διακινδυνεύσει ο ηγέτης των Συντηρητικών να μην ήταν η ενότητα του κόμματος, αλλά το γεγονός πως δεν ήθελε να στραφεί εναντίον του Μπόρις Τζόνσον. Παρά το ότι ο πρώην πρωθυπουργός παραιτήθηκε και παρά τα πολλά σκάνδαλα στα οποία έχει εμπλακεί παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή στελέχη του κόμματος.

Κανένας δεν επιθυμεί να τον έχει εναντίον του, πόσο μάλλον ο Ρίσι Σούνακ, ο οποίος στους εννιά μήνες που κυβερνά, ούτε έχει πείσει για τις ηγετικές του ικανότητες, ούτε απολαμβάνει καμιά μεγάλη δημοτικότητα. Αρκετοί μέσα στο κόμμα τον θεωρούν προσωρινό και επομένως το τελευταίο πράγμα που θέλει είναι να έχει απέναντί του τον χαρισματικό και ιδιαίτερα επιδραστικό, Μπόρις Τζόνσον.
Φυσικά, αυτό δεν δικαιολογεί την ουδέτερη του στάση. Αυτό που περιμένει κάποιος από ένα ηγέτη είναι να έχει άποψη και να μην φοβάται να την υποστηρίξει ακόμη κι όταν όλοι οι άλλοι είναι εναντίον του. Ακριβώς το αντίθετο από ό,τι έκανε ο Ρίσι Σούνακ, ο οποίος αποδεικνύεται σε ένα απλό διεκπεραιωτή της εξουσίας και όχι σε ένα ηγέτη που έχει τα κότσια να καθοδηγεί.

Οι Εργατικοί τον κατηγορούν πως το έσκασε από την ψηφοφορία και ενδεχομένως να έχουν δίκαιο. «Η ακεραιότητα έχει σημασία», ανέφερε η Πένι Μόρτοντ μια άλλη βουλευτής των Συντηρητικών που τόλμησε να κάνει αυτό που δεν έκανε ο Ρίσι Σούνακ και να ψηφίσει υπέρ του πορίσματος. Η σιωπή είναι συνενοχή, λέγεται συχνά. Και ο Βρετανός πρωθυπουργός με τη σιωπή του δείχνει να υποστηρίζει τον προκάτοχό του.

Ξένια Τούρκη (philenews.com)

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum