| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Τρίτη, 00:01 - 14/03/2023

 

 
 

Είναι πολύ προβλέψιμοι οι πολιτικοί στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο. Ή ας το θέσω διαφορετικά και δεν απευθύνομαι μόνο στις ελίτ της Αθήνας και της Λευκωσίας. Δεν κάθονται να σκεφθούν, π.χ. γιατί ο Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή στον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος με την Ελλάδα. Μα δεν έχουν κουκούτσι μυαλό πια; Ο Τούρκος Υπουργός επιμένει για την επανέναρξη του διαλόγου και οι λόγοι αυτής της επιμονής είναι πολλοί. Οι πιο σημαντικοί, κατ’ εμέ,  είναι οι εξής δύο: 

 

>Πρώτον: Να δείξει στους ψηφοφόρους της Τουρκίας ότι η Ελλάδα δήθεν εξαναγκάστηκε να ακολουθήσει πορεία διαλόγου διότι προφανώς φοβάται. Και, 

>Δεύτερο: Να στείλει το μήνυμα στην Ουάσιγκτον και ειδικά στο Κογκρέσο ότι τα «βρήκε» με την Αθήνα, άρα δεν υπάρχει το εμπόδιο για την πώληση των αμερικανικών μαχητικών F-16 στην Τουρκία. 

Τα πράγματα είναι απλά. Ή Άγκυρα σκέφτεται πάντα το συμφέρον της και δεν την ενδιαφέρει ποιες θα είναι οι επιπτώσεις. 

Ουδείς σοβαρός άνθρωπος είναι υπέρ του πολέμου. Θα έλεγα ότι οι ηγέτες και οι λαοί που δεν βοηθούν στην επικράτηση της ειρήνης δείχνουν σχιζοφρενική συμπεριφορά. Οπότε είναι δεδομένο ότι οι σκεπτόμενοι εθνικά Έλληνες ηγέτες και οι πολίτες δεν υποστηρίζουν την πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία.  

Η Ελλάδα δεν απαιτεί ούτε μία σπιθαμή εδάφους από τους Τούρκους. Αυτοί, αντίθετα, ισχυρίζονται ότι πολλά ελληνικά νησιά και βραχονησίδες τους ανήκουν, όπως και έδαφος στον Έβρο. Πρόκειται για καραμπινάτα ψέματα. 

Ο Τσαβούσογλου συνεχίζει να τηλεφωνά στον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, και να ζητά να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις απ’ εκεί που έμειναν. Τα τηλεφωνήματα ξεκίνησε και ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ στον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Παναγιωτόπουλο. Η επόμενη κίνηση θα είναι μία τηλεφωνική επαφή του ισλαμιστή Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Πραγματικά σας λέω ότι είναι προβλέψιμοι οι Τούρκοι ηγέτες. 

Το ίδιο έργο το είδαμε πάρα πολλές φορές. Απειλούν και εκβιάζουν μονίμως και όταν δουν τα δυό … στενά, ανακρούουν πρύμνα. Γίνονται οι πιο …καλοί άνθρωποι, οι πιο …συνετοί και οι πιο …ειρηνικοί. Είναι ψεύτες. Ούτε τα νήπια πιστεύουν όλο αυτό το δήθεν νέο «κλίμα» που δημιουργούν για να προσεγγίσουν την Ελλάδα. 

Ερωτώ: Έπρεπε να συμβεί ο καταστροφικός σεισμός για να συνέλθουν; Και ποιος μας εγγυάται ότι κατάλαβαν το λάθος τους και ότι δεν είναι ένα ακόμα από τα γνωστά τρικ του Ταγίπ Ερντογάν. 

Απαιτείται προσοχή. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας «προδόθηκε» από τον Ερντογάν όταν προσπάθησε να οδηγήσει την κρίση του καλοκαιριού του 2020 σε ήρεμα νερά. Ο ισλαμιστής Τούρκος Πρόεδρος καθύβρισε σκαιότατα τον κ. Μητσοτάκη. Είχε δηλώσει ότι δεν τον αναγνωρίζει για Πρωθυπουργό της Ελλάδας, αν και ήταν επιλογή των Ελλήνων πολιτών. Είχε δηλώσει πως δεν θα τον αναγνωρίσει ποτέ. Κοιτάξτε ποιος μιλά!!! Ο ανόητος που θέλει να αναδειχθεί σε «Σουλτάνο». 

Πως θα ζητήσει να τον συναντήσει; Και αν τον συναντήσει τι θα του πει; Ότι τον αναγνωρίζει και ότι δεν έχει απαιτήσεις στο Αιγαίο; Το δεύτερο, τις παράνομες απαιτήσεις επί των ελληνικών νησιών, δεν θα το αποσύρει ποτέ και ας μην κοροϊδευόμαστε. 

Ο Ερντογάν δεν άλλαξε γραμμή. Επιλέγει αυτή τη δεδομένη στιγμή να παίξει τον ρόλο του ειρηνιστή επειδή τον βολεύει και τον συμφέρει στρατηγικά. Αφήνει να εννοηθεί ότι δήθεν είχε αποτελέσματα η «διπλωματία των σεισμών», κάτι που δεν είναι αλήθεια και ότι υποτίθεται πως η Τουρκία επιλέγει την ειρήνη από τον πόλεμο… 

Ο Ερντογάν φοράει ακόμα την προβιά του λύκου. 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Μου φαίνεται ότι άρχισε να στρώνει η νέα κυβέρνηση του Νίκου Χριστοδουλίδη. Δέχθηκε βαριά και ασήκωτη κριτική -και από εμένα- και η αλήθεια είναι ότι δεν του δώσαμε χρόνο να ανασάνει. Βεβαίως, δεν περίμενα ότι θα βλέπαμε ξανά τους … «Άινσταιν» της κυπριακής πολιτικής σκηνής, που αποδείχθηκαν κακοί κυβερνήτες των υπουργείων, στα οποία υπηρέτησαν. Δεν μου άρεσε καθόλου ότι διαβουλευόταν μέχρι τα μεσάνυχτα με τους κομματάρχες που τον στήριξαν. Δεν θεωρώ ότι επειδή τον στήριξαν δικαιούνται να επιβάλλουν ποιοι θα γίνουν υπουργοί και ποιοι όχι. Άλλωστε αν οι εν λόγω κομματάρχες «κατέβαιναν» στον εκλογικό στίβο θα έχαναν συντριπτικά (και θα ρεζιλεύονταν). Δεν ήταν καλό το θέαμα. Ήταν πολύ κακό. Και χωρίς να δικαιολογώ τον κ. Χριστοδουλίδη, οι παρεμβάσεις των κομματαρχών διέλυσαν τους σχεδιασμούς του. Επίσης, ο Πρόεδρος έδωσε πολλές φορές την υπόσχεση ότι η υπόθεση του διορισμού των υπουργών είναι αποκλειστικά δική του υπόθεση. Τελικά ΔΕΝ ήταν. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ και τα λοιπά κόμματα, πρέπει να αφήσουν τον κ. Χριστοδουλίδη να κυβερνήσει και να υλοποιήσει το πρόγραμμα που υποσχέθηκε το λαό. Αυτόν ψήφισαν οι πολίτες. Ούτε τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο, ούτε τον κ. Μαρίνο Σιζόπουλο, ούτε τους λοιπούς μικρούς ή μεγάλους κομματάρχες. Και βεβαίως, δεν είναι υποχρεωμένος να ακούει τον τέως Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη επειδή δήθεν είναι ο «πολιτικός (του) πατέρας». Ο κ. Αναστασιάδης και μέλη της οικογένειας του θα απαντήσουν σύντομα σε ερωτήσεις του ανακριτή για τα θέματα της διαφθοράς. Και ο νέος Πρόεδρος πρέπει να μην περνά καν από τη Λεμεσό! 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Με ρωτούν καλοί αναγνώστες τι εννοούσα όταν έγραφα, σε δύο συνεχόμενα άρθρα, για τον «ταλιμπανισμό». Και γιατί έστελνα το μήνυμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι αυτοί που στελεχώνουν μία κυβέρνηση πρέπει να υπηρετούν την πατρίδα, και όχι να συντηρούν το κομματικό κράτος. Πρέπει να επιλέξει τους καλύτερους και όχι τα βύσματα. Τα κόμματα που τον υποστήριξαν θα τον πιέσουν να διορίσει στελέχη και οπαδούς τους στον κρατικό μηχανισμό (υπουργεία, οργανισμούς κ.λπ.). Διότι έτσι λειτουργεί η Κύπρος: Να βολέψουμε «τα δικά μας παιδιά». Δεν είναι ορθό για ένα ηγέτη, να γράφουν οι εφημερίδες ότι το ένα κόμμα επέλεξε τον υπουργό Άμυνας και το άλλο τον υπουργό Οικονομικών και για να συμβεί αυτό αποκλείστηκαν ικανοί νέοι άνθρωποι. Π.χ. γιατί αποκλείστηκε η Αναστασία Παπαδοπούλου; Είναι ικανή και θα μπορούσε να προσφέρει με τις γνώσεις της. Την «έφαγε», λένε, ο κ. Καρογιάν. Μα αυτόν ψήφισε ο λαός; 

Έγραψα και για την εκδίωξη όλων των συνεργατών του τέως Προέδρου Αναστασιάδη. Σημείωνα ότι κάθε Πρόεδρος έχει δικαίωμα να επιλέγει πιστούς συνεργάτες. Όμως η «σφαγή των «αμνών» ήταν μέγα λάθος. 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙΙ: Άλλο σημείωμα για τον Έλληνα Επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά είπαμε ότι δεν θα γράψω μετά την απόδειξη του ψέματος του. Θα απευθυνθούμε και στην Κομισιόν για τα περαιτέρω. Αλλά ερωτώ πραγματικά και περιμένω απάντηση από τον Υπουργό Εξωτερικών, τον κ. Κόμπο: Γιατί έπρεπε μετά τους πρέσβεις της Ελλάδας και των ΗΠΑ, να δεχθείτε τον εκπρόσωπο της Ρωσίας; Συγνώμη δηλαδή… Είναι χώρα εισβολέας και -όπως και η Τουρκία- κατέχει παράνομα έδαφος άλλης χώρας, της Ουκρανίας. Γράφουμε ακόμα ένα λάθος κύριε Πρόεδρε. 

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, δεν έχουν μεγάλη σημασία. Όποιος και να κερδίσει εκ των δύο διεκδικητών, ο ΔΗΣΥ πήρε μία ατελείωτη κατηφόρα. Θα πρέπει να έχει απολέσει ένα σημαντικό ποσοστό από τη δύναμη του. Να το θεωρήσουμε ως ένα γεγονός. 

Μιχάλης Ιγνατίου (Φιλελεύθερος της Κύπρου)

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum