| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Τρίτη, 00:01 - 25/04/2023

 

 

Λίγο πριν ξεκινήσει η δικαστική διαδικασία, το Fox News ήρθε σε διακανονισμό με την εταιρεία Dominion Voting Systems, για την αγωγή που είχε κατατεθεί για ρεπορτάζ του αμερικανικού κολοσσού ενημέρωσης, σχετικά με τις προεδρικές εκλογές του 2020. Το τηλεοπτικό δίκτυο θα καταβάλει 785,5 εκατομμύρια δολάρια, ένα τεράστιο ποσό, αλλά σαφώς μικρότερο από αυτό που διεκδικούσε η Dominion.

 

 

Η εταιρεία στην αγωγή της υποστήριξε ζημιώθηκε από το Fox, που διέδωσε ψευδείς ισχυρισμούς για στημένη ψηφοφορία, ώστε να μην επανεκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ. Τα νομικά πορίσματα που δημοσιεύθηκαν πριν από τη δίκη έδειξαν ότι ορισμένα στελέχη και δημοσιογράφοι του δικτύου αμφισβήτησαν και απέρριψαν, σε κατ΄ιδίαν ζητήσεις τους ισχυρισμούς περί συνωμοσίας στις εκλογές, αλλά όταν βρίσκονταν στον αέρα εκπομπών τις προωθούσαν. Ακόμη και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, ο διαβόητος Ρούμπερτ Μέρντοχ ήξερε πως οι ισχυρισμού του Fox ήταν ψευδείς, ωστόσο δεν έκανε τίποτα για να τους σταματήσει.

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός ήταν μια λύση. Ακριβή μεν, αλλά με αυτά τα 787,5 εκατομμύρια δολάρια ο Ρούμπερτ Μέρντοκ εξασφάλισε το δικαίωμα να προβεί το Fox News σε μια λιτή ανακοίνωση ότι «κάποιοι ισχυρισμοί ήταν λανθασμένοι», η οποία δεν μεταδόθηκε καν από το ίδιο το κανάλι. Με λίγα λόγια οι τηλεθεατές δεν άκουσαν ότι τους εξαπατούσαν εσκεμμένα, αν και, και να το άκουγαν ενδεχομένως να μην έκανε και καμία διαφορά. 

Το ερώτημα είναι αν το μεγάλο χρηματικό ποσό, που θα καταβάλει το συντηρητικό δίκτυο, θα είναι αρκετό για να το αναγκάσει να αλλάξει τον εμπρηστικό τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει τις ειδήσεις και που δεν διστάζει να χρησιμοποιεί κάθε είδους θεωριών συνομωσίας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Και αν όντως συμβεί κάτι τέτοιο, εύλογα όλοι αναρωτιούνται ποιο θα είναι το αντίκτυπο στην προεκλογική εκστρατεία 2024.

Ο όμιλος Μέρντοχ έχει κάνει το τελευταίο διάστημα κάποιες προσπάθειες να αποσυνδεθεί από τον Ντόναλντ Τραμπ. Είναι για αυτό το λόγο που ο τελευταίος θύμωσε και έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τον γηραιό ιδιοκτήτη του Fox για προδοσία. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως το δίκτυο έχει εγκαταλείψει τον Τραμπ ή τον τραμπισμό, απλά θα γίνει πιο προσεκτικό στις διατυπώσεις του. 

Κανένας δεν περιμένει από τη μια μέρα στην άλλη το Fox να μετατραπεί σε BBC. Αλλά τουλάχιστον πλέον, η ηγεσία και οι δημοσιογράφοι του θα το σκεφτούν μια και δυο φορές προτού εσκεμμένα διαδώσουν ένα ψέμα.

Ξένια Τούρκη (philenews.com)

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum