| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Τρίτη, 00:01 - 01/08/2023

 

 

«Σκάνε βλήματα… Δεν υπάρχουν πυροσβεστικά οχήματα, δεν υπάρχει κανένας να βοηθήσει. Υπάρχουν κατοικίες, υπάρχουν άνθρωποι. Χρειαζόμαστε άμεσα βοήθεια. Υπάρχουν αναζωπυρώσεις παντού και τις έσβηνα μόνος με κλαδιά γιατί δεν υπήρχε άνθρωπος. Δεν μπορείς να αναπνεύσεις, σκάνε βλήματα και γίνονται εκρήξεις»: Σε κατάσταση σοκ ένας νεαρός  Βολιώτης στη Νέα Αγχίαλο ,ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα, ζητώντας από τα …κανάλια να κάνουν κάτι.

 

 

Την ίδια ώρα, ακούγονταν εκρήξεις καθώς οι φλόγες είχαν ζώσει τις αποθήκες φύλαξης πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης, κάπου 6 χιλιόμετρα βόρεια της δεύτερης μεγαλύτερης αεροπορικής βάσης της χώρας.

Εκρήξεις τόσο ισχυρές που ακούγονταν ως τις Λιβανάτες, τη βόρεια Εύβοια και τις Σποράδες, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Εκρήξεις που ανάγκασαν τους υπευθύνους να διατάξουν την μεταφορά στη Λάρισα  άρον άρον των F-16  (70 σταθμεύουν στη βάση) που ήταν εκτός των καταφυγίων (shelters) και καθημερινά περιπολούν στο Αιγαίο για να μας προστατεύουν από την Τουρκική απειλή.

«Το στρατόπεδο εκκενώθηκε έγκαιρα από την στιγμή που η πυρκαγιά δεν ήταν δυνατόν να αντιμετωπιστεί», όπως ανέφερε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας σε μια ανακοίνωση που περιέγραφε απλά την δραματική κατάσταση. Δεν δόθηκε απάντηση όμως γιατί η αντιπυρική ζώνη που είχε δημιουργηθεί γύρω από το στρατόπεδο, αποδείχθηκε ανεπαρκής για την προστασία των αποθηκών. `Η γιατί καταστράφηκαν πολύτιμα για την άμυνα της χώρας και πανάκριβα βλήματα και πυρομαχικά;

Αναμφίβολα, πιάστηκαν στον ύπνο οι υπεύθυνοι. Δεν περίμεναν ότι οι φλόγες  που ξεκίνησαν το καταστροφικό τους έργο στο Βελεστίνο , ένα 24ωρο πριν, θα  διένυαν μια απόσταση …22 χιλιομέτρων ,για να φτάσουν και να σβήσουν στην παραλία της Νέας Αγχιάλου και φυσικά στις αποθήκες πυρομαχικών!

Τα δραματικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν  στην Αγχίαλο δεν μπορούν και δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν επικοινωνιακά. Ούτε με τις «φωτογραφικές» διαρροές από  τη στιγμή που «ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ , στρατηγός Φλώρος ενημερώνει τον πρωθυπουργό  Κυριάκο Μητσοτάκη  και τον υπουργό Αμυνας, Νίκο Δένδια για τις εκρήξεις στην Αγχίαλο» , την ώρα της κηδείας του ήρωα πιλότου  Περικλή Στεφανίδη στο Κιλκίς.

«Εχουμε πόλεμο με τη μανία της φύσης», είπε ο πρωθυπουργός. Συλλυπητήρια «σε όλους εκείνους στη Μεσόγειο που υποφέρουν από ακραίες καιρικές συνθήκες» , εξέφρασε και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν –κατά τη χθεσινή του συνάντηση στον Λευκό Οίκο με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι.

Απαντήσεις πιστεύουμε ότι θα δώσει η εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε, αλλά τα ερωτήματα παραμένουν : Φταίει η φύση που λίγο έλλειψε να γίνει…Βιετνάμ, η Νέα Αγχίαλος και η περιοχή του Βόλου; `Η μήπως πάμε ξυπόλητοι στον πόλεμο;

Μιχάλης Ψύλος (Ναυτεμπορική)

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum