| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Κυριακή, 26/04/2026

     

 

 

Η Goldman Sachs επισημαίνει ότι οι αγορές συναλλάγματος φαίνεται να προεξοφλούν πλέον μικρότερη μεταβλητότητα και περιορισμένους κινδύνους «ουράς», καθώς τα επενδυτικά assets συνεχίζουν να ενσωματώνουν προσδοκίες χαλάρωσης και οι αγορές εμπορευμάτων τιμολογούν σταδιακή αποκατάσταση των ροών μέσω του Στενού του Ορμούζ.

Σύμφωνα με την τράπεζα, η εικόνα αυτή διαμορφώνεται σε ένα περιβάλλον μειωμένης πίεσης από τις κεντρικές τράπεζες, αλλά με ακόμη υψηλό δομικό επίπεδο πληθωρισμού. Αν και η μεσοπρόθεσμη πρόβλεψη για τον πληθωρισμό και την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ υποστηρίζει την προοπτική χαμηλότερων αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα, η Goldman εκτιμά ότι οι αποδόσεις θα παραμείνουν σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με την προ-σύγκρουσης περίοδο, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

 

Η τράπεζα σημειώνει ότι ένα περιβάλλον σταθερής νομισματικής πολιτικής και περιορισμένων κινδύνων ανάπτυξης θα μπορούσε να ευνοήσει στρατηγικές carry trades, όπως long θέσεις σε swap spreads ή πωλήσεις μεταβλητότητας. Ωστόσο, η ταχύτητα με την οποία έχει συμπιεστεί η μεταβλητότητα καθιστά αναγκαία τη χρήση αντισταθμιστικών στρατηγικών.

Στην Ευρώπη, η αποκλιμάκωση της μεταβλητότητας συνεχίζεται, καθώς η πορεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας γίνεται ολοένα και πιο προβλέψιμη. Η Goldman θεωρεί ότι οι πωλήσεις προστασίας έναντι ανόδου των επιτοκίων (payer skew) και οι τοποθετήσεις σε ευρωπαϊκό κρατικό χρέος προσφέρουν ελκυστική σχέση απόδοσης–κινδύνου σε ένα σενάριο περαιτέρω ομαλοποίησης.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η τράπεζα συστήνει διατήρηση θέσεων κυρίως σε βραχυπρόθεσμες διάρκειες, λόγω πιθανών πιέσεων στο term premium των βρετανικών ομολόγων.

Τέλος, στην Ιαπωνία, οι μακροπρόθεσμες αποδόσεις παραμένουν υπό ανοδική πίεση, καθώς η πιο χαλαρή στάση της Τράπεζας της Ιαπωνίας συνδυάζεται με υψηλότερες πληθωριστικές προσδοκίες, οδηγώντας σε bear steepening της καμπύλης αποδόσεων.

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 
GFF Feed

Loading...

 
 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2026 Greek Finance Forum