| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros |

 
 

Παρασκευή, 00:01 - 10/07/2026

 

 

Ο Peter Brandt, βετεράνος trader με περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας, έχει επανειλημμένα προβλέψει με επιτυχία σημαντικές κινήσεις στις τιμές του χρυσού και του Bitcoin (BTC).

Έγινε ιδιαίτερα γνωστός επειδή προέβλεψε τη μεγάλη κατάρρευση του χρυσού το 1980, γεγονός που τον καθιέρωσε ως μία από τις πλέον εμβληματικές προσωπικότητες στον χώρο των συναλλαγών.

Όταν ο Brandt προέβλεψε την κατάρρευση του χρυσού το 1980 και του Bitcoin το 2018

Καθώς ο υψηλός πληθωρισμός στα τέλη της δεκαετίας του 1970 οδήγησε τους επενδυτές σε ασφαλή καταφύγια, η τιμή του χρυσού εκτινάχθηκε, φτάνοντας στο ιστορικό υψηλό των 850 δολαρίων ανά ουγγιά τον Ιανουάριο του 1980.

 

Ωστόσο, όταν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) προχώρησε σε επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων για να περιορίσει τον πληθωρισμό, η τιμή του χρυσού κατέρρευσε περίπου κατά 80%, υποχωρώντας κοντά στα 450 δολάρια ανά ουγγιά.

Μέχρι τα μέσα του 1982, ο χρυσός είχε χάσει περισσότερο από το 60% της αξίας του σε σχέση με το ιστορικό υψηλό του, εξέλιξη που ο Brandt είχε προβλέψει εγκαίρως.

Ο trader παρακολουθεί στενά και το Bitcoin, το οποίο οι υποστηρικτές του χαρακτηρίζουν ως «ψηφιακό χρυσό».

Όταν το Bitcoin ξεπέρασε τα 10.000 δολάρια τον Ιανουάριο του 2018, προέβλεψε ότι μέσα στην ίδια χρονιά θα υποχωρούσε κάτω από τα 4.000 δολάρια.

Πράγματι, τον Δεκέμβριο του 2018 η τιμή του Bitcoin υποχώρησε κάτω από τα 4.000 δολάρια, επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψή του.

Ο Brandt σκέφτεται να πουλήσει Bitcoin για να αγοράσει χρυσό

Στις 4 Ιουλίου, ο Brandt έγραψε στην πλατφόρμα X ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει μέρος των θέσεών του σε Bitcoin προκειμένου να αγοράσει χρυσό.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ο χρυσός θα υπεραποδώσει σημαντικά έναντι του Bitcoin».

Το διάγραμμα που δημοσίευσε συγκρίνει πόσα Bitcoin αντιστοιχούν στην αξία μίας ουγγιάς χρυσού με την πάροδο του χρόνου. Η τάση αυτή κινείται πτωτικά εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία, γεγονός που σημαίνει ότι το Bitcoin έχει υπεραποδώσει σημαντικά έναντι του χρυσού, καθώς μία ουγγιά χρυσού αγοράζει ολοένα και λιγότερα Bitcoin.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Brandt, η μακροχρόνια αυτή πτωτική τάση φαίνεται να έχει φτάσει στο χαμηλότερο σημείο της και να αρχίζει να αντιστρέφεται. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η περίοδος κατά την οποία το Bitcoin υπεραπέδιδε έναντι του χρυσού πλησιάζει στο τέλος της και ότι ο χρυσός ενδέχεται να αρχίσει να αποδίδει καλύτερα.

Η πορεία των δύο περιουσιακών στοιχείων κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες αντικατοπτρίζει ήδη αυτή τη μεταβολή. Η τιμή του χρυσού έχει ενισχυθεί κατά 25% σε ετήσια βάση, ενώ το Bitcoin έχει υποχωρήσει κατά 43% στο ίδιο διάστημα.

Τη στιγμή της δημοσίευσης του άρθρου, ο χρυσός διαπραγματευόταν στα 4.137 δολάρια ανά ουγγιά και το Bitcoin στα 61.886,68 δολάρια.

 

Greek Finance Forum Team

 
 
 
GFF Feed

Loading...

 
 
 
 
 
 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2026 Greek Finance Forum