| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 01/12/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Να ξεκινήσουμε παρατηρώντας κάτι. Χθες είχαμε μια αμετάβλητη συνεδρίαση. Προχθές, οριακά κέρδη. Και στο ξεκίνημα της συνεδρίασης μια πτώση 1,15% .. Με διάθεση να αστειευτούμε λίγο. Για άλλη μια φορά σε ένα event για το Χ.Α., δηλαδή το συνέδριο της Morgan Stanley για το ελληνικό χρηματιστήριο στο Λονδίνο τη Δευτέρα και την Τρίτη. Η αγορά μας δεν έκανε τίποτα και μάλιστα κατέγραψε και μια μικρή πτώση. Εμείς λοιπόν να θυμίσουμε πως πριν λίγο καιρό είχαμε σχολιάσει και πάλι το ζήτημα, έχοντας γραφθεί σε άλλη στήλη του GFF: «Να δούμε αν και φέτος θα συμβεί το ίδιο, με την αγορά μας τις ημέρες αυτών των συναντήσεων, όχι μόνο να μην ανεβαίνει, αλλά να καταγράφει και πτώση. Επαναλαμβάνουμε, όλα αυτά μεταξύ σοβαρού και αστείου».
 

 
Να πούμε κάτι άλλο τώρα. Θα πούμε ένα φτάνει με αυτό το περιβόητο κλείνουνε τα βιβλία κτλ … Εδώ και δεν ξέρουμε πόσα χρόνια ακούμε από τα τέλη Νοεμβρίου, για να μην πούμε τα τέλη Οκτωβρίου αυτήν την ιστορία, η οποία ανακυκλώνεται …. Δε θα πούμε πολλά …. Αυτό που θα πούμε είναι πως αυτή η ιστορία με το κλείνουνε τα βιβλία οι ξένοι είναι υπερεκτιμημένο - παρωχημένο ….. Και δεν είναι έτσι όπως το παρουσιάζουνε αρκετοί. Οι εποχές έχουνε αλλάξει και δεν έχει καμία σχέση αυτή η ιστορία του σήμερα με αυτό που συνέβαινε χρόνια πριν .. Περισσότερο ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία θα λέγαμε πως λειτουργεί αυτή η ιστορία και όποιος κατάλαβε – κατάλαβε …
 

 
Τώρα για τη Μυτιληναίος και το τελευταίο ράλι της μετοχής …. Την άποψη μας την ξέρετε …… Πολύ θετική … Πολύ χαιρόμαστε που η μετοχή βρίσκεται στα όρια νέων ιστορικών υψηλών!! Μια εξέλιξη η οποίο με βάση τα μεγέθη δικαιολογεί η εισηγμένη.  Θυμίζουμε την τελευταία μας ανάλυση για την εισηγμένη στο GFF ……
Μυτιληναίος: Παρά το ράλι των τελευταίων ετών, δικαιολογεί υψηλότερες τιμές…
 

 
Πάμε όμως να ρίξουμε μια ματιά στις αποδόσεις της μετοχής της Μυτιληναίος, σε σχέση με τις αρχές του χρόνου, σε σχέση με πριν 12 μήνες, πριν 3, πριν 5 και πριν 10 χρόνια, όλες μαγικές αποδόσεις (για την ιστορία σημειώνεται πως στο ενδιάμεσο έχει μεσολαβήσει η συγχώνευση με την ΜΕΤΚΑ). Είναι χαρακτηριστικό πως σε σχέση με πριν 10 χρόνια, η απόδοση της μετοχής είναι +427%, δηλαδή μια μέση ετήσια απόδοση 42,7% (εκτός των μερισμάτων).
 
Ytd: +18,51%
52w: +23,51%
3ετών: +77%
5ετών: +95%
10ετών: +427%!!
 

 
Την εβδομάδα που διανύουμε είχαμε μια ακόμη χρεοκοπία στον κόσμο των cryptos, με την κατάρρευση και της BlockFi. Η εταιρεία BlockFi με περισσότερους από 100.000 πιστωτές, υποχρεώσεις και περιουσιακά στοιχεία ύψους 1 ως 10 δισ. δολαρίων, κατέθεσε αίτημα υπαγωγής στον αμερικανικό πτωχευτικό κώδικα στην πολιτεία του Νιου Τζέρσι.
 
Η εταιρεία που προσέφερε συναλλαγές, ανταλλαγές, και έντοκες υπηρεσίες φύλαξης κρυπτονομισμάτων, αποτέλεσε μια από πολλές ακόμη επιχειρήσεις του κλάδου με τεράστια προβλήματα ρευστότητας μετά τη χρεοκοπία της FTX.
 
Η BlockFi είχε ήδη «παγώσει» τις συναλλαγές νωρίτερα τον Νοέμβριο. Αποτέλεσε, δε, μια από τις πρώτες εταιρείες που είχε διασωθεί από τον πρώην δισεκατομμυριούχο Sam Bankman-Fried σε μια συμφωνία η οποία είχε φτάσει σε συνολική αξία τα 240 εκατ. δολάρια.
 
Εμείς θυμίζουμε αυτό που είχε πει – γράψει σε ανύποπτο χρόνο ο υπεύθυνος του GFF, προτού συμβεί το παραμικρό …. Πως και πάνω να πάνε τα crypto (που δεν το βλέπω και τόσο εύκολο), θα είναι τόσοι οι απατεώνες και κυρίως τόσα πολλά τα σκασίματα πλατφορμών … Πολύ μεγάλος αριθμός επενδυτών θα χάσει το σύνολο των χρημάτων του …. Ε! μάλλον δικαιώθηκε θα λέγαμε …
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum