| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 24/04/24

 

"Μας ακούνε..."

 
Υψηλά 13ετών …. Χωρίς να το καταλάβει κανείς … Όπως γράφουμε συνεχώς και το κάναμε και χθες, με την ελάχιστη δυνατή συμμετοχή των επενδυτών, με αρκετούς μικρό-επενδυτές να κάνουνε την ερώτηση γιατί ανεβαίνει η αγορά. Είχε συμβεί και πριν από λίγο καιρό και το είχαμε γράψει και πάλι. Πως η ευκολία με την οποία η αγορά κινήθηκε ανοδικά, κάνοντας ένα 5 επί 5, φτάνοντας στις 1.440 μονάδες, όπου πλέον μιλάμε για υψηλά 13+ ετών. Είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση πως συνεχίζουμε να μιλάμε για ένα ξεκάθαρα ανοδικό χρηματιστήριο….
 

 
Είναι αλήθεια πάντως πως την άλλη φορά που είχε συμβεί το ίδιο …. Και λίγο πολύ είχαμε κάνει το ίδιο σχόλιο, ήλθε μια απότομη προσγείωση και σημαντικό γύρισμα της αγοράς, με 4 σερί πτωτικές συνεδριάσεις και εκ νέου κίνδυνο απώλεια των 1.390 – 1.370 μονάδων …. Θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτή τη φορά δε θα συμβεί κάτι παρόμοιο. Και αν και μετά την προσέγγιση των ισχυρών αντιστάσεων στις 1.440 – 1.450 μονάδες, υπάρχουν πιθανότητες συσσώρευσης για κάποιο χρονικό διάστημα. Θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτή τη φορά θα αποφευχθεί η διόρθωση και η αγορά, έστω και μετά από μια στάση κάπου εδώ, θα κάνει την υπέρβαση, μπαίνοντας σε ένα νέο ανοδικό trend …..
 

 
Όλα αυτά συμβαίνουνε τις τελευταίες ημέρες Απριλίου και ενόψει Μαΐου ….. Την άποψη μας σας τη γράφαμε από τις αρχές Μαρτίου. Πως το δίμηνο Μάρτιος – Απρίλιος θα είναι αρκετά μίζερο, με κίνδυνο και μια σχετικά αισθητής διόρθωσης (χωρίς να κινδυνέψει η θετική μακροπρόθεσμη τάση)…. Και προς το τέλος Απριλίου και κυρίως το δίμηνο Μάιος – Ιούνιος και κάποιο μέρος του Ιουλίου, θα είναι χρηματιστηριακά καλό, δίνοντας καλά κέρδη και νέα υψηλά πολλών ετών. Άντε να δούμε λοιπόν … θυμίζοντας πως σταδιακά όλες τις εβδομάδες αυτής της περιόδου έχουμε και τις αποκοπές των μερισμάτων ….
 

 
Τώρα όσον αφορά τον ΑΔΜΗΕ είναι αλήθεια πως η εικόνα, ακόμη και μετά τα αποτελέσματα του 2023 και αν και έκανε την ημέρα της ανακοίνωσης ένα +5%. Είναι τουλάχιστον μίζερη, προβληματική, κολλώντας τώρα στις αντιστάσεις στα 2,24 – 2,25 ευρώ. Το συζητούσαμε πάλι με τον υπεύθυνο του GFF ….. Ξέρετε τι είπε γελώντας …. “Οκ δε μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό…. Δε φαίνεται να υπάρχει κάτι στα νούμερα που να δικαιολογεί αυτήν την εικόνα. Το ακριβώς αντίθετο, με τη μετοχή να είναι πολύ φτηνή. Είμαι σίγουρος πως είναι θέμα χρόνου να ξυπνήσει ….. Ξέρετε τι μου θυμίζει ο ΑΔΜΗΕ; Όταν πριν από περίπου 2,5-3 χρόνια, μιλούσαμε συνεχώς για Τιτάνα και ΟΛΠ και για 6 με 12 μήνες τα χαρτιά μιζέριαζαν. Ωστόσο εδώ και περίπου 1,5 – 2 χρόνια και οι δύο μετοχές, εντελώς αθόρυβα, σπάνε σχεδόν τα κοντέρ, υπέρ-αποδίδοντας της αγοράς (o ΟΛΠ μέχρι πριν λίγο καιρό και τα περίπου 28,00, 28,50 ευρώ, που είχαμε πει πως έρχεται ένα καλό pull back).. Ε! αυτό πιστεύω πως θα γίνει με τον ΑΔΜΗΕ και μπορεί σχετικά σύντομα …. Και εκεί που γκρινιάζουμε όλοι, θα αρχίσουνε όλοι να μιλάμε για τη μετοχή του ΑΔΜΗΕ…. Τουλάχιστον αυτό πιστεύω με βάση πάντα τα νούμερα που υπάρχουνε αυτή τη στιγμή, τα οποία πάντα τα παρακολουθούμε πολύ στενά”…
 

 
Με πάσα από τα παραπάνω ….. Σημειώνεται πως ο Τιτάνας βρέθηκε χθες στο υψηλότερο σημείο από τον Μάιο του 2008!!! Δηλαδή σε υψηλά περίπου 16ετών!!! Απόδοση 31% το 2024 και σας παραπέμπουμε στην τελευταία μας ανάλυση για τη μετοχή:

Τιτάνας: “Just” Διάλυσε τις προβλέψεις ….. Fair Value στα 34,00 ευρώ…

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum