| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Καθημερινά χρηματιστηριακά σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας

 
 

 

00:01 - 16/05/22

 

 
 

Επιτέλους αντίδραση την Παρασκευή στο Χ.Α. και τις διεθνείς αγορές (η αλήθεια είναι πως το περιμέναμε και το είχαμε γράψει στο GFF) και για αυτό θα βάλουμε ένα συν, με το ΓΔ να καταφέρνει να κρατηθεί υψηλότερα των 850 – 840 μονάδων που ήτανε και ο μεγάλος στόχος της εβδομάδας …… με τη νευρικότητα πάντως στις αγορές να αναμένεται αν διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

 
 

Στις επιμέρους μετοχές του FTSE 25, με φόντο τα σενάρια πώλησης της εισηγμένης, πρώτη σε άνοδο η ΤΕΝΕΡΓ (17,38 ευρώ, +8,49%), με φήμες πως οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές βρίσκονται πλέον στην Αθήνα για συζητήσεις, σημειώνοντας πάντως πως όλες αυτές οι φήμες θέλουνε ιδιαίτερη προσοχή. Βέβαια όπως έχουμε γράψει εδώ και καιρό στο GFF, υπάρχει αποδεδειγμένα ενδιαφέρον από το εξωτερικό για την εισηγμένη (αν και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στο τέλος), με χαρακτηριστικό πως τις τελευταίες εβδομάδες έχει βρεθεί σε διαδοχικά ιστορικά υψηλά.

 
 

Με καλά κέρδη και με περιθώρια περαιτέρω ανόδου η ΕΕΕ (20,70 ευρώ, +5,61%), για την οποία υπάρχει αναλυτικό σχόλιο στη στήλη Λεωφόρος Αθηνών.

 
 

Στα 16,40 ευρώ η ΜΟΗ (+4,06%), με τη μετοχή να έχει μια εξαιρετική εικόνα, σε υψηλά 2+ ετών και με προοπτικές περαιτέρω σημαντικής ανόδου, σε συνάρτηση με αυτά που γράφουμε στο GFF για τη μετοχή εδώ και πολύ καιρό.

 
 

Στα 14,95 ευρώ, η ΜΠΕΛΑ (+3,96%), με ανακούφιση που η μετοχή δε διαγράφεται από τον MSCI Standard Index παρά την είσοδο της ΕΤΕ και της Μυτιληναίος. Διαγραμματικά, έχουμε πει πως η τάση παραμένει καλή, με επόμενο στόχο τις αντιστάσεις στα όρια των οποίων βρίσκεται, τα 14,90 – 15,00 και 15,10 ευρώ.

 
 

Κέρδη 3,76% για την Eurobank (0,90 ευρώ), που πάντως είδαμε να υπάρχουνε αγοραστές κατά την τελευταία συνεδρίασης της Παρασκευής. Διαγραμματικά, αγωνία πάντα να μη χαθούνε οι στηρίξεις στα 0,90 – 0,88 ευρώ, με ζητούμενο να έλθει μια πραγματικά ισχυρή αντίδραση.

 
 

Έδωσε επιτέλους κάποια αντίδραση η ΛΑΜΔΑ (5,72 ευρώ), με την τάση πάντως δυστυχώς να παραμένει πλήρως αρνητική και τη συγκεκριμένη αντίδραση να μην αρκεί. Μόνο μετά από μια πολύ ισχυρή αντίδραση και επιστροφή, για αρχή, υψηλότερα των 6,20 – 6,30 ευρώ μπορούμε να αρχίσουμε να μιλάμε για κάποια πιο ουσιαστική βελτίωση της τάσης.

 
 

Στα 1,24 ευρώ έκλεισε η Πειραιώς (+3,42%), με την τάση πλήρως αρνητική. Και αν υπάρχει ένας στόχος για τη μετοχή, αυτός είναι να μείνει τουλάχιστον υψηλότερα των 1,15 ευρώ, δηλαδή την τιμή της ΑΜΚ….

 
 

Με ώθηση από την άνοδο της ΤΕΝΕΡΓ με καλά κέρδη έκλεισε η Γεκτερνα (9,57 ευρώ, +3,24%), που θυμίζουμε πως το προηγούμενο διάστημα η μετοχή κατάφερε να μείνει υψηλότερα των 9,20 – 9,10 ευρώ, κρίσιμα τεχνικά επίπεδα για να μείνει θετική η διαγραμματική εικόνα.

 
 

Τέλος, στον απόηχο της ανακοίνωσης για είσοδο στον MSCI, με κέρδη 3,11% η Μυτιληναίος (16,23 ευρώ),  μακριά πάντως από το πρωινό υψηλό ημέρας (16,78 ευρώ), κάτι το οποίο κρατάμε.

 

 
 

Στα μείον τώρα. Μπορεί την Παρασκευή να είχαμε καλή αντίδραση, ωστόσο για την προηγούμενη εβδομάδα ένα μεγάλο μείον θα το βάλουμε, κυρίως για τη μιζέρια που βγάζουνε οι αγορές.

 
 

Ένα μεγάλο μείον κυρίως στις τράπεζες, οι οποίες μετά από 13 σερί πτωτικές συνεδριάσεις δώσανε μια αντίδραση την Παρασκευή (+2,70%), αλλά και πάλι αυτή ήτανε φτωχή, επαναλαμβάνοντας πως μετά από 13 σερί πτωτικές συνεδριάσεις σίγουρα θα περιμέναμε κάτι καλύτερο. Άντε να δούμε τη νέα εβδομάδα.

 
 

Στις επιμέρους μετοχές του FTSE 25 και την προηγούμενη εβδομάδα. 6 μετοχές από τις 25 ήτανε πτωτικές, με πρώτη τη μετοχή του ΟΠΑΠ (13,00 ευρώ, -1,22%), με κλειδί την παραμονή υψηλότερα των 13,00 -12,80 ευρώ.  

 
 

Με πτώση και τα ΕΛΠΕ (6,96 ευρώ, -0,57%), έχοντας νωρίτερα δοκιμάσει τις πολύ ισχυρές αντιστάσεις στα 7,00 – 7,10 ευρώ, η διάσπαση των οποίων είναι και ο επόμενος – δύσκολος - στόχος για την εισηγμένη.

 
 

Με προβληματισμό από τα αποτελέσματα του Α’΄ τριμήνου και παρά το υψηλό ημέρας των 12,30 ευρώ, με οριακή πτώση 0,51% έκλεισε ο Τιτάνας (11,82 ευρώ), με την τάση πλέον πλήρως αρνητική.

 
 

Συνεχίζει και με το παραπάνω να προβληματίζει η ΕΛΧΑ (1,526 ευρώ, -0,39%), με ανάγκης μια ισχυρής αντίδρασης, για να αρχίσουμε να μιλάμε για καλύτερες ημέρες.

 
 

Με οριακή πτώση 0,23% και ο ΑΔΜΗΕ (2,17 ευρώ), με την τάση και εδώ πλήρως αρνητική, με κίνδυνο περαιτέρω πτώσης της μετοχής. Μόνο μετά από επιστροφή υψηλότερα των 2,27 – 2,29 ευρώ, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για κάποια βελτίωση, με την απομάκρυνση της μετοχής από αυτά τα επίπεδα να κρύβει κινδύνους.

 
 

Τέλος, με οριακή πτώση η ΕΥΔΑΠ (7,09 ευρώ, -0,14%), με το βασικό πάντως στόχο που είναι η παραμονή υψηλότερα των 7,00 – 6,80 ευρώ, να επιτυγχάνεται. Και όπως έχουμε γράψει, όσο αυτή η παραμονή επιτυγχάνεται, η κατάσταση παραμένει ελεγχόμενη.

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

 © 2016-2022 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....