| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Καθημερινά χρηματιστηριακά σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας

 
 

 

00:01 - 18/10/21

 

 
 

Ξεκινώντας και αν επί της ουσίας είχαμε πάλι μια πολύ μίζερη συνεδρίαση την Παρασκευή, θα βάλουμε συν στο ότι το Χ.Α. έκλεισε με κέρδη. Κυρίως θα βάλουμε συν στο ότι η αγορά κράτησε όλη την προηγούμενη εβδομάδα και παραμένει στα όρια των κρίσιμων αντιστάσεων των 890 – 900 μονάδων, που αυτός είναι και ο στόχος.

 

 

Όσον αφορά τη συνεδρίαση της Παρασκευής και γενικά την προηγούμενη εβδομάδα, να βάλουμε ένα συν στις τράπεζες που έδειξαν πως βρίσκονται σε καλό φεγγάρι. Και μια καλή περίοδος να έλθει στο Χ.Α., όλα δείχνουνε πως αυτές θα είναι από τους πρωταγωνιστές.

 
 

Στις επιμέρους μετοχές τώρα και τη συνεδρίαση της Παρασκευής. Στον FTSE 25, πρώτη σε άνοδο μετοχή η μετοχή της ΕΤΕ (2,56 ευρώ, +3,23%), που όπως αναφέρουμε και στο σχόλιο στη Λεωφόρο Αθηνών, στόχος για τη νέα εβδομάδα θα είναι να διατηρηθεί η θετική τάση που χτίστηκε κατά την προηγούμενη εβδομάδα. Ώθηση δίνει φυσικά στη μετοχή και η προοπτική εισόδου της στο μεγάλο δείκτη της MSCI.

 
 

Με καλά κέρδη και ο Ελλάκτωρ (1,435 ευρώ, +3,02%), που θέλει μια παραμονή υψηλότερα των 1,39 – 1,42 ευρώ, για να μιλήσουμε για θετική τάση, αν και η μεταβλητότητα, λόγω της κόντρας των βασικών μετόχων θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

 
 

Με νέα καλά κέρδη και η ΜΟΗ (14,59 ευρώ, +2,82%),  που πλέον έχοντας πλήρως θετική τάση είναι ικανή, όπως έγκαιρα έχουμε γράψει στο GFF, για σπουδαία πράγματα, αν βοηθήσει και λίγο η αγορά …. Και πάντα περιμένουμε και τις πιθανές ανακοινώσεις για το προμέρισμα, που θα μπορούσανε να δώσουνε extra ώθηση στη μετοχή ….

 
 

Στα 1,1275 ευρώ η ΑΛΦΑ (+2,50%), που αν και κινδύνευσε κατά την προηγούμενη εβδομάδα κατάφερε να κρατήσει τις στηρίξεις στα 1,08 – 1,10 ευρώ, με την τάση να παραμένει θετική, με βάση αυτήν την παραμονή.

 
 

Όπως αναφέραμε παραπάνω, καλή ήτανε η συνεδρίαση για τις τράπεζες, με την ΕΥΡΩΒ να συνεχίζει να έχει μια άψογη εικόνα (0,8696 ευρώ, +1,95%), που πλέον θέλει να αφήσει πίσω και τα 0,84 -0,85 ευρώ και να πάει προς τα 0,90 – 0,91 ευρώ, επόμενες ισχυρές αντιστάσεις.

 
 

Στα 11,50 ευρώ έκλεισε η ΤΕΝΕΡΓ (+1,77%), που εδώ και καιρό ψάχνει μια επιστροφή υψηλότερα των 11,60 – 11,80 ευρώ, κυρίως για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος μιας σημαντικής πτώσης, αν στραβώσει το κλίμα στο Χ.Α.

 
 

Άνοδος και για την Γεκτερνα (9,73 ευρώ, +1,67%), που εδώ, κάνοντας ένα μικρό update προηγούμενων σχολίων μας, ο στόχος είναι η παραμονή υψηλότερα των 9,40 – 9,60 ευρώ, για να μιλήσουμε και πάλι για θετική τάση.

 
 

Στα 1,438 ευρώ έκλεισε η Πειραιώς (+1,13%), που σε αυτήν την περίπτωση και όπως συνεχώς αναφέρουμε, ζητείται μια αντίδραση «σοκ» για να μιλήσουμε, επιτέλους, για καλύτερες ημέρες.

 

 

Συνεχίζει να κινείται στα όρια της σημαντικής τεχνικής ζώνης στα επίπεδα των 4,40 – 4,50 ευρώ η Βιοχάλκο (4,465 ευρώ, +1,02%), με πρώτο μέλημα να μη χαθούνε αυτές οι στηρίξεις και μιλήσουμε για πλήρως αρνητική τάση, με τους κινδύνους που κρύβει αυτό!!

 

 

Τέλος, συνεχίζεται από ξένους οίκους το “marketing” στη μετοχή της ΔΕΗ (8,99 ευρώ, +1,01%), ενόψει και της αυριανής ΓΣ και μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την ΑΜΚ.

 

 
 

Στα μείον τώρα. Χωρίς να μας εκπλήσσει που η εικόνα του Χ.Α. είναι μίζερη και επί της ουσίας η αγορά βρίσκεται στα ίδια επίπεδα εδώ και μήνες, έχοντας προειδοποιήσει για αυτό, ουσιαστικά από την πρώτη στιγμή. Δεν έχουμε να βάλουμε κάποιο. Όπως αναφέρουμε και σε άλλα σχόλια του GFF, είμαστε ευχαριστημένοι που η αγορά βρίσκεται στα επίπεδα των 890 – 900 μονάδων….

 
 

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής τώρα και τον FTSE 25. Με φόντο τα σενάρια της αρκετά πιθανής διαγραφής της μετοχής από το μεγάλο MSCI, με σημαντικές απώλειες έκλεισε η Jumbo (13,42 ευρώ, -3,03%). Όπως πάντως αναφέρουμε σε επιμέρους σχόλια του GFF, οι έξυπνοι και μακροπρόθεσμοι επενδυτές, θα πρέπει να εκμεταλλευτούνε, εφόσον συμβεί, μια περαιτέρω αισθητή πτώση της μετοχής.  

 
 

Μετά από μια σειρά καλών συνεδριάσεων, με πτώση η ΕΕΕ (29,75 ευρώ, -0,83%), που για να δούμε αν μετά την τελευταία αντίδραση, θα καταφέρει να διασπάσει τις πολύ ισχυρές αντιστάσεις στα 29,80 – 30,00 ευρώ ή θα γυρίσει και πάλι.

 
 

Κάτι για το οποίο έχουμε προειδοποιήσει στο GFF, συνεχίζει να δείχνει να ζορίζεται βραχυπρόθεσμα η μετοχή του ΟΤΕ (15,61 ευρώ, -0,79%), που διαγραμματικά δεν πρέπει να χάσει την επαφή με τα επίπεδα των 15,90 – 16,00 ευρώ, αφού διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος αισθητής πτώσης της μετοχής και ας έχει μπροστά της την αποκοπή!

 
 

Στα 5,12 ευρώ έκλεισε η ΑΡΑΙΓ (-0,19%), σημειώνοντας πως αυτές οι 4 ήτανε και οι μοναδικές 4 μετοχές του FTSE 25 που έκλεισαν με πτώση την Παρασκευή. Όσον αφορά την ΑΡΑΙΓ, μεγάλος και δύσκολος στόχος η διάσπαση των αντιστάσεων στα 5,20 – 5,30 ευρώ. Από την άλλη πλευρά, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χαθούνε τα επίπεδα των 4,90 – 5,00 ευρώ, αφού τότε θα μιλήσουμε για αρνητική τάση.

 
 

Τέλος και μετά από μια σειρά καλών συνεδριάσεων, αμετάβλητη έκλεισε η ΕΧΑΕ (3,70 ευρώ). Γενικά δεν έχουμε παράπονο από την τελευταία της εικόνα. Και αν υπάρχει ένας μεγάλος και εδώ δύσκολος στόχος, είναι οι αντιστάσεις στα 3,70 - 3,90 ευρώ, που όπως πάντως όλα δείχνουνε, για να έχουμε μια τέτοια διάσπαση απαιτείται μια σημαντική άνοδος σε όλο το Χ.Α.

 
 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

 © 2016-2022 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....