| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Καθημερινά χρηματιστηριακά σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας

 
 

 

00:01 - 19/12/22

 

 
 
Που μπορούμε να βάλουμε γενικό συν … Σε δύο πράγματα. Πως αφενός μαζεύτηκα την Παρασκευή οι απώλειες. Δεύτερον και κυρίως, πως η αγορά καταφέρνει να μείνει υψηλότερα των 910 μονάδων, που είναι ο “χρυσός” στόχος.
 
 
Στις μετοχές του FTSE 25. Πολύ χαιρόμαστε για την άνοδο της ΛΑΜΔΑ (5,79 ευρώ, +3,95%) την Παρασκευή. Και εμείς δεν ξέρουμε πόσο καιρό είχαμε να δούμε τη μετοχή να έχει τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των μετοχών του FTSE 25.
 
 
Μεγάλη άνοδος και για τη Βιοχάλκο (4,13 ευρώ, +3,51%), επαναλαμβάνοντας πως όσο μένει υψηλότερα των 3,80 – 3,70 ευρώ, η τάση παραμένει θετική.
 
 
Με ενδιαφέρον θα περιμένουμε να δούμε και τη μάχη με τις πολύ ισχυρές αντιστάσεις στα 4,70 – 4,80 ευρώ της ΚΟΥΕΣ (4,78 ευρώ, +2,8%). Θυμίζουμε πως αφήνοντας πίσω αυτά τα επίπεδα, μετά από πολύ καιρό, θα μιλήσουμε και πάλι, για ουσιαστική βελτίωση της κεντρικής μακροπρόθεσμης τάσης.
 

 
 
Στα μείον τώρα. Αν και μαζεύτηκαν οι απώλειες την Παρασκευή. 3Η σερί πτωτική συνεδρίαση, την 3η σερί πτωτική εβδομάδα. Και για αυτά, ένα μείον είμαστε αναγκασμένοι να το βάλουμε, ελπίζοντας πως και την καινούργια εβδομάδα, το Χ.Α. δε θα χάσει τις στηρίξεις στις 910 - 900 μονάδες. Και όλα καλά….
 
 
Ένα μείον και στην τελευταία πτώση των διεθνών αγορών, με την εικόνα των διαγραμμάτων των βασικών δεικτών να αρχίζει να επιδεινώνεται, με ανάγκη άμεσης αντίδρασης.
 
 
Στη συνεδρίαση της Παρασκευής και τις μετοχές του FTSE 25. Στη σκιά της έκτακτης φορολογίας και βέβαια μετά το πρόσφατο ράλι της μετοχής. Πρώτη σε πτώση η ΜΟΗ (20,62 ευρώ, -3,01%), με την τάση πάντως να παραμένει πλήρως θετική. Αξίζει να αναφέρουμε πως παρά την πτώση της Παρασκευής, η μετοχή μετράει 5 σερί ανοδικές εβδομάδες. Και συνολικά 11 ανοδικές τις τελευταίες 12 εβδομάδες!!! Ομολογουμένως εντυπωσιακό! Στο +49,96% η μετοχή το 2022!!
 
 
Με σημαντικές απώλειες τέλος και η ΕΥΔΑΠ (6,56 ευρώ, -2,53%), με τις πωλήσεις από ξένο επενδυτή να συνεχίζονται. Θυμίζουμε πως χάνοντας οριστικά την επαφή με τα 6,80 – 7,00 ευρώ, μετά από πάρα πολύ καιρό, έχουμε αναστροφή της κεντρικής μακροπρόθεσμης τάσης, σε αρνητική με κίνδυνο πτώσης σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα (οι επόμενες ισχυρές στηρίξεις είναι στα 5,50 – 5,70 ευρώ).
 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

 © 2016-2022 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....